Prikaži potpunu verziju : problem sa drajverima ili?
Dakle, kad udjem u igricu odjednom mi se ubrza kuler na grafickoj (i pocne da zuji). Kad minimiziram opet se vrati na normalu (i prestane da zuji).
Sad ja predpostavljam da se radi o drajverima (posto je graficka nova i ne verujem da je otiso kuler, cak sam i pogledao graficku i sve je OK), da li skidam nove drajvere sa neta ili.. ?
P.S. Sta mi je bilo sa predhodnom temom?
Kuler ti se ubrza jer opterecujes karticu igrom tj radi u 3d,vise vuce struje i vise se greje zato se kuler ubrzava da bi ohladio karticu.
zaboravih i da kazem, da igrica u opste nije zahtevna (WoW). Prilikom ucitavanja zujanje se utisa.
Razumem ja da kuler mora zujati ako se grafica bas zagreje, a kod mene cim startujem racunar i udjem u igricu on pocne da zuji kao da grafa gori.
Malo sam trazio preko neta neke programe. Na Asusovom sajtu sam nasao Smart Doctor. Ali problem nastaje kad ocu da pokrenem program i izbacuje mi gresku kako nije mogao da nadje asusovu graficku, mada ja imam ASUS EN8600GT.
Sad stvarno vise neznam sta da radim...
Skini najnovije drivere sa asusovog sajta
P.S. Sta mi je bilo sa predhodnom temom?
Isto što će biti i sa ovom - obrisana je! :cool: Već si dobio odgovor da u pitanju nije nikakav kvar, a o tome je bilo reči u nekoliko tema, tako da je ova suvišna. Kada je zauzeće GPU-a veliko, ventilator se ubrzava. To možeš da podesiš u npr. Riva Tuneru, ali ne radi sa svim karticama.
@Pajo: vidi u Nvidia Control Panel-u kolika je temperatura GPU-a neposredno po izlasku iz igre. Tako ces biti siguran da li je u pitanju ovo sto ti Rocker kaze (mada ne vidim sta moze drugo da bude).
na kraju se ispostavi da nema veze sa ventilatorom... Probao sam da smanjim brzinu na ventilatoru na minimalu, i jok... I dalje se cuje... Nosim sutra na reklamaciju.
na kraju se ispostavi da nema veze sa ventilatorom... Probao sam da smanjim brzinu na ventilatoru na minimalu, i jok... I dalje se cuje... Nosim sutra na reklamaciju.
Verovatno ti je neće uvažiti, jer kartici ništa ne fali. Rekoh ti da ne podržava svaka kartica promenu brzine venta.
Verovatno ti je neće uvažiti, jer kartici ništa ne fali. Rekoh ti da ne podržava svaka kartica promenu brzine venta.
odnesoh im komp i kao zamenice grafu... Kaze on " ma ovo se i ne cuje, vidis kad udjes u igricu -u tom momentu ukljucuje zvucnike i pojacava do daske (i nisam ni sebe cuo koliko je odvalio)- vidis pojacas malo zvucnike i ono se i necuje:rofl::rofl::rofl:
ja ga gledam a on sva ozbiljan...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.