Prikaži potpunu verziju : Najbolji cd-r medij?
Koji cd-r medij je po vama najbolji?
Night Hawk
25.1.2006, 3:13
Verbatim je "best buy" :D
hacker_aca
25.1.2006, 3:40
Kao što je rečeno, Verbatim (li Vebratim kako ga zovu :) ) je najbolji. Nije ni onaj od HP-a loš. Fin je za oko.
Verbatim Pastel je best buy sto se tice cd-r medija.
Verbatim je dobar,a i ima ga na svakom koraku.
Ja sam narezao neke pesme Maidena na Traxdatu,a koristim i neke Samsungove medije(volim tu kompanijiu:icon_mrgr ).
DorianGrey
25.1.2006, 14:30
Najbolji je Rhodium, koga ima da se kupi na kasicicu... svi ostali su najblaze receno losi
Highlander
25.1.2006, 16:07
Verbatim, naravno! Mada u skorije vreme sve više kupujem neke Sky diskove! Čini mi se da nisu loši, a i jeftiniji su od Verbatima!
Verbatim color pastel-inace u pitanju su Taiyo Yuden diskovi-pogledajte preko nero-tool kit-a:)
Drugim recima,Verabtim koristi za prozivodnju(ove serije)kapacitete pomenute kompanije...
Potpuno isti disk kao i Rhodium,samo drugi stiker-u sto sam se i sam uverio...
Na stapu kosta oko 15din u proseku,i bilo bi greota uzimati bilo sta drugo...
Drugi na mestu je Verbatim Crystal AZO-ali on je nesto manje zastupjen u prodavnicama...
I da stavim na trece mesto Platinet-jeste da kosta isto kao Princo,ali je iz nekog mog iskustva daleko je bolji-narezao sam destine i svi rade odlicno...
Cesto osudjivani Verabatim Super AZO(ili "beli" kako ga zovu) se kod mene pokazao odlicno-pukla su mi samo dva diska a narezao sam ih tonu...
Najgori su po meni Princo(dosta zavisi od slucaja-neki rade odlicno,a neki su ocaj),i Smart Bye(isti slucaj)
Eto...
Highlander
25.1.2006, 16:59
@Covenant: U pravu si, Princo je očajan! Svaki disk koji sam narezao sada ne radi!:(
@Covenant: U pravu si, Princo je očajan! Svaki disk koji sam narezao sada ne radi!:(
Nikad nisam imao problema sa Princo diskovima. Jedino ako se bas bas izgrebu onda su mi neupotrebljivi. Inace preporucujem svima Verbatim naravno.
pesoholichari
26.1.2006, 22:57
verbatim se po meni najvise isplati, cena + kvalitet...
Aman ljudi, gde ima da se nadje taj Taio Yuden Rhodium? Ja to cudeso u zivotu video nisam :P
The Finest Serbian Since '82
27.1.2006, 2:12
Maxell diskove (barem kako sam cuo) pravi Taiyo Yuden fabrika, samo sto stavljaju Maxell nalepnicu. Tako da bi glasao za njih.
DorianGrey
27.1.2006, 2:16
Aman ljudi, gde ima da se nadje taj Taio Yuden Rhodium? Ja to cudeso u zivotu video nisam :P
Nigde, zato i jesu najbolji, nestali su za tren
Verbatim color pastel-inace u pitanju su Taiyo Yuden diskovi-pogledajte preko nero-tool kit-a:)
Drugim recima,Verabtim koristi za prozivodnju(ove serije)kapacitete pomenute kompanije...
Potpuno isti disk kao i Rhodium,samo drugi stiker-u sto sam se i sam uverio...
Na stapu kosta oko 15din u proseku,i bilo bi greota uzimati bilo sta drugo...
Procitajte malo:)
ja koristim neki Primedisk, 12 din kom! :mrgreensa
U zadnje vreme koristim najviše:
1. EMTEC ( www.emtec-group.com )
inače:
2. Verbatim
EMTEC mi se pokazao kao sasvim korektan,
samo mi se vizuelno ne dopada kako su ga odštampali,
mogli su to malo diskretnije da urade ...
Ma Princo je zakon...! A kad se razočaram u njega, prelazim na Verbatim...
EMTEC bese bio nekada BASF? To je bila moja omiljena firma za diskete, dok sam jos uvek mucio jadnu 386icu :)
Ja glasam za Maxell - jedan od najboljih diskova po meni - jos mi ni jedam nije bio "skart" i nijedan nije "otegao papak" (a imam ih starih po 6 god (650mb) na kojima su vec "vecerali" i "pili sokove") pa jos uvek rade !!!
pre par dana sam instalirao UT2004 sa verbatimovih diskova od kojih jedan ima RUPU tj kad ga pogledas prema svetlu vidis tackicu svetla kako probija :D
Znaci... verbatim konza ;)
...ili ipak moj CDRW LG :)
Verbatim. Princo mi se jednom prilikom rezanja raspao u drajvu od tada samo verbatim koristim.
Koji je DVD disk najkvalitetniji treba da mi chuva snimak mature bar josh 50 godina!
U principu teško ćeš sad naći dobre diskove. Stare Verbatime DVD-ove je pravio MMC, sad ih rade CMC i Ritek koji su diskutabilnog kvaliteta (tj. kvalitetni su oni sada, ali ko zna koliki im je rok trajanja; u svakom slučaju manji nego stari dobri MMC)...
Tako da kad kupujete gledajte disk odozdo, a ne po štampi koja je na njemu... jako svetli diskovi (kao Princo, Xwave itd.) jednostavno ne mogu biti kvalitetni.
Verbatim , Memorex, a u zadnje vreme i Ridata 700mb. I do sad nije bilo problema ili pucanja diskova. :n_klanja:
hacker_aca
4.2.2006, 23:15
A šta je sa onim cd-ovima od 800MB/90min? Jel valjaju oni što?
E ljudi šta je ovo što izlaze DVD po 40gb? Jeste li čitali?
A šta je sa onim cd-ovima od 800MB/90min? Jel valjaju oni što?
Gušća je spirala pa neki uređaji sa raz*ebanijom mehanikom mogu imati problema pri čitanju.
A s obzirom da DVD od 4.5 GB košta manje od CD-a od 800 MB, gubi se svaki smisao kupovine istog :)
phoenix[illusion]
5.2.2006, 23:34
NoName su zakon!Na prvo mesto ih stavljam!
Drugo mesto zauzima Jecky Chan diskovi!Sjajni za rezanje!
I trece mesto Albi Sarabi diskovi!Lepo pakovanje.Svaka im dala!
:rofl: :rofl: :rofl:
Aha... i ja glasam za No Name... 16 dindži komad... sad mi služe kao zidna dekoracija u sobi... vežem ih na kanap pa okačim na zid, baš lepo ponekad svetle...imam ih već vezanih oko 20 komada, polako biće ih još...:D
Verbatim. Za dvd filmove su X Wave odličan izbor a i dobra je cena.:)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.