PDA

Prikaži potpunu verziju : Adam: Double Factor - hint needed


nets
1.12.2007, 16:56
Zdravo svima,
za forum sam doznao prije par dana i ugodno sam se iznenadio. Inače, vrijeme mi ne ostavlja mnogo vremena za igre, no tu i tamo nešto okrenem (najčešće avanture). Već neko vrijeme sam zapeo u gorespomenutoj igri, postoji samo jedan vrlo šturi walkthrough na netu (vjerojanto postoji bolji, no ne znam japanski).

Igra Adam: Double Factor je Himeya Soft/C'S WARE linearna priča (klickalica), ima nekoliko hentai scena koje kvare priču i nešto blood&gorea, po uzoru na prijašnje nastavke. Razlog što temu stavljam u ovaj podforum je što je po tipu igrača najveća vjerojatnost da će netko ovdje znati odgovor. Ono gdje sam zapeo:
-s Kojirom sam došao na DAY 3 u kuću, i po walkthroughu sam tu ionako izklikao sve gdje se moglo.
-s Marinom sam na DAY 2, i po walkthroughu bih trebao u CID doznati da je neki lik ubiven dan prije. Međutim, meni to ne dolazi. Walkthrough kaže wander around a bit što pretpostavljam znači "ne znam na što trebaš kliknuti za dalje". Ako netko ima rješenje, unaprijed zahvalan,

net

nets
6.12.2007, 22:14
Ok, rješenje za svoj problem sam našao. Obzirom da se svodi na bjesomučno klikanje nisam siguran, no mislim da je negdje trebalo kliknuti u Studyu u Yuka's house. Obzirom da je ovo bilo prije nekoliko dana, završio sam igru. Za slučaj da nekog zanima:
storyline: ok. No, preporučam ne igrati bez prethodnog igranja Eve burst error, jer je dosta spoilera na taj storyline, koji je em originalniji, em je igra bolja. Eve burst error je radnja koja se događa prije radnje Adama.
-najveća zamjerka samog storylinea je definitivno što igra nema kraj. Ono što se završi je katastrofalno [neću spoilati, no ovo je stvarno očajan kraj. Pogotovo što je japanska kultura poznata po tome da ima dobre krajeve, kod njih ne mora sve biti hepi end ili dramaturška drama].
-Velika zamjerka igre (koja je interaktivna priča, jer je to u japanu neki amo reći nad-žanr za avanturu, gotovo sinonim) je što sam put kroz priču ide vrlo jednostavno. Većina bitnog klikanja svodi se na "look", što mi je glupo. Pogotovo jer ima dosta neodređenog looka (bockaš po ekranu nemajući pojma je li sve isti predmet ili se radi o 100 njih dok ne vidiš je li response isti ili različit).
-Hentai je totalna pogreška. Eve burst error nije imao hentai (osim jedne verzije koja nije ispala dobro). Ovdje je napravljen samo radi sebe samoga. Dvoje likova priča, i eto odjedanput "ona na jozi, meho na njozi". Tragikomično.
-Blood & gore (ipak je to C'S ware), onako, krvi ima dosta, no ružno je nacrtana, a nasilje je poprilično (ubojica koji svoje žrtve prethodno muči).
-Ako ste igrali Eve burst zaigrajte, ako niste, nemojte trošiti vrijeme na ovaj naslov.