Prikaži potpunu verziju : Problem sa 7800GS 512mb Golden Sample za AGP
Posle dugog koriscenja Geforce MX460 64mb bilo je vreme da je zamenim :).Kupio sam karticu Gainward 7800GS golden sample (jedva sam nasao nesto dobro za AGP podnozje),i hteo sam malo da se podsetim naslova koje nisam mogao da igram pre,i zato sam instalirao stari hit Farcry.U njemu sam primetio problem,u opcijama za podesavanje detalja sam izabrao "Auto Detect" misleci kako ce mi sve podesiti na Very High,medjutim desilo se suprotno on je sve namestio na Low :eek:,onda sam pokrenuo igru i unutar igre sam primetio neke cudne stvari.Grafika bilo da je podesena na low ili Very high(sto sam probao)prikazuje negde crnu podlogu,neke stvari su previse svetle ustvari primeti se da to nije boja koja bi trebala da bude,onda sam probao sa instalacijom novih drivera ali problem ostaje.Tada sam probao igru Driver3 i u njoj se ponegde na zgradama i na podlozi pokaze ta crna anomalia.Kada sam isprobao HL2 Episode One (detalji podeseni na max) nisam nigde primetio neku neobicnu stvar osim sto je tu i tamo zaseklo.Zanimame dali neko zna u cemu je problme dali je mozda u windowsu ili u kartici ili u igrama.Unapred hvala
Ostatak konfiguracije:
Intel P4 2,8Ghz
1024 Kingston (2x512 nije dual channel)
7800GS 512MB Golden Sample
350w Foxconn napajanje
probaj da pustis neki 3Dmark da istestiras graficku,ali pre toga bi trebao da instaliras svezije drajvere,ako vec nisi.Ako na testu opet prikaze neke anomalije moguce je da je do grafe.
Jedno glupo pitanje:da li ta grafa ima prikljucak za dodatno napajanje i da li je povezano?
Ma pogledaj malo po forumu bilo je istih problema sa doticnom igrom, znam samo da ti treba patch za igru ali ne znam koji;)
pozz.
Nije mi se na testu(3dmark) pojavilo to vec smo u igri.Score u 3dMarku 05 mi je 6180 sa svim testovima na default-u.Mada sam primetio nesto kada sam instalirao najnovije drajvere pise da je datum drajvera 10.04.2007 a na nvidia sajtu odakle sam i skinuo najnovije pise da su released u Novembru
Pogledaj ovu temu;)
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=1931&highlight=farcry+problem
Gotovo sam siguran da je napajanje u pitanju.Taj P4 trosi boga oca, 100+w, onda ta karta jos sigurno toliko + ko zna koliko na ostale stavri.A vrlo verovatno je da taj Foxconn nema konstantnih 350W vec racunaj nekih 10-20% manje.
Promeni napajanje i taj 7800GS ima da zasiju u svom sjaju:).
Ma patchuj taj far cry na 1.33 verziju, i necem imati tih problema. Mada to napajnje i ta grafa, budi oprezan.
Mislim da ćeš problem sa FarCry-em rešiti patch-ovanjem, a za Driver 3 nisam siguran...
Što se tiče "AUTO DETECT" opcije u igrama, nisam baš zadovoljan sa tom opcijom... izgleda da postavlja parametre za 100 FPS...
Extreme Player
30.11.2007, 21:12
Ma to sa Far Cry se i meni desavalo, na mojoj konfi , kada je sva na max, instaliraj taj patch i sve ce biti u redu;)
Patch-ovao sam igru i resio problem.Jedino mi driver 3 nije jasan :confused:,mada ostale stvari rade.Hvala svima na pomoci
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.