PDA

Prikaži potpunu verziju : Crk'o laptop

Nenadk8
30.11.2007, 13:27
Imam laptop hp pavillion dv6155eu,kada sam probao da ga ukljucim nije mi radio displej (Zapistao je tri puta) ali sam mogao da udjem u windows i cak pustim winamp.Nosio sam ga u servis(Pakom) i rekli su mi da je neka sistemska ploca neispravna i da ne moze da se popravi.,ali meni nije jasno kako je to moguce kada ja mogu da radim u windowsu (kopiranje,blootooth,winamp).Da li ste imali neki slican slucaj i da li je moguce to zameniti ili popraviti? Nenad

holodoc
30.11.2007, 13:39
Koliko ti je star laptop? Imao sam sličan problem sa jednim laptopom i ispostavilo se da je za nedostatak slike kriv neki flat kabal koji služi za "prenos slike" na monitor. Zamenom pomenutog kabla stvar se popravila.

Nenadk8
30.11.2007, 14:06
Imam ga 6 meseci,ali je iz Nemacke pa nemam garanciju.Kada ga ukljucim on zapisti tri puta pa mi zbog toga kazu da je u pitanju maticna ploca,to su mi rekli i u ovlascenom servisu.Gde si ga ti nosio i koliko te je kostala popravka?

Salito
22.12.2007, 13:32
Nazalost, laptopovi su tako pravljeni, da kad se nesto pokvari (a nije hdd ili ram ili baterija) popravka kosta mnooogooo puta vise nego za desktop. Probaj neki ovlasceni servis marke koju imash...

Nadji na netu ovlasceni servis za HP

m4PoWeR
4.1.2008, 2:11
Imam laptop hp pavillion dv6155eu,kada sam probao da ga ukljucim nije mi radio displej (Zapistao je tri puta) ali sam mogao da udjem u windows i cak pustim winamp.Nosio sam ga u servis(Pakom) i rekli su mi da je neka sistemska ploca neispravna i da ne moze da se popravi.,ali meni nije jasno kako je to moguce kada ja mogu da radim u windowsu (kopiranje,blootooth,winamp).Da li ste imali neki slican slucaj i da li je moguce to zameniti ili popraviti? Nenad

Ja sam imao isti problem,samo mi nije 3 puta pistao vec sam mogao vidjeti boot meni i onda poslije njega nista vise,a isto cujem kada udje u windows i mogao sam pustati muziku...Onda sam ga otvorio,ocistio sve sto se moglo ocistiti (coolere) i izvadio flat i ponovo vratio i radio je...

jecaarh
8.1.2008, 18:56
Ljudi pomozite mi ako ikako mozete...
Naime imam fujitsu-siemens amilopro v2035
U aprilu 2007. god bio je star oko 8 meseci i kada sam bila na putu on je izgubio kontakt na ekranu, tj. upali se, krene da pisti jedno 3 puta i nista, nema slike.Tada je bio pod garancijom, odnela sam ga u ovlasceni servis, za 2 minuta stvar je bila sredjena.predpostavljala sam da su u pitanju neki kontakti, iako mi nisu rekli uzrok kvara.
Posle skoro 8 meseci, desila mi se ista stvar, ali nazalost garancija mi je sada vec istekla.Odnesem komp u isti servis, oni pokusaju kao da ociste memoriju i hard, da ga malo chachnu sto bi oni rekli, i nista.
Morao je da ostane.Kada sam ih pozvala rekli su mi da je kvar na maticnoj ploci i da jos nisu ustanovili sta je tacno, ali da ce me zvati.
Ok. bili su praznici razumem da nisu ni radili.Ono u sta ja sumnjam jeste da li je zaista moguce da ako se kompjuter uredno pali, dakle ispusta neki zvuk, nije potpuno mrtav, da li je moguce da je kako oni kazu problem u maticnoj ploci???
Prosto me sve ovo navodi na sumnju.Dok je uredjaj bio pod garancijom stvar resena za 2min. a sada kada nije odjednom je u pitanju maticna ploca.Rekli su mi kada sam odnela kompjuter da popravke maticne ploce nikako nisu isplative.
Ono sto me jos zanima je da li oni mogu meni zeznuti namerno ili cak uzeti ispravan deo dok je kompjuter na servisu??i posle reci kako je popravka skupa da mi se vise isplati da kupim nov.
Bitno je jos pomenuti da je jako retko iznosen van kuce, nikada nije udaren niti je bilo sta prosuto po njemu.
Molim vas dobri ljudi posavetujte me sta da radim!
Hvala svima unapred!!!

tolemilos
12.12.2010, 16:57
ja imam problem sa nootbook racunarom, pojacalo mi se osvetljenje na racunaru i ne mogu nikako da ga smanjim, ni na fn, ni ni ui control panelu... ako neko zna sta da radim neka mi kaze...

phenom_81
13.12.2010, 20:39
jel ti se pojacalo toliko da bukvalno ne mozes da gledas u ekran koliko je belo ili jednostavno sve izgleda isprano tj. onako bledo crno bela slika....danas sam imao jedan na servisu koji je imao ovaj drugi problem tj.slika je bila jadna skoro nevidljiva ja ga rasurio promenio invertor i to sad sljaka ko blesavo ......:n_klanja: za mene hhahaha