Prikaži potpunu verziju : novi gaming aceri
Crusader88
25.11.2007, 23:58
model koji se prodaje u Srbiji:
LX.AM80X.035, Aspire 5720G-602G25Mi
• Intel Core2Duo T7500 (2.2GHz/4MB/800FSB) SantaRosa platform
• Intel 965PM chipset, 2GB DDRII (2 x 1GB), 250GB HDD SATA (5400rpm)
• DVD-RW dual layer, ATI Radeon HD2600XT 512MB GDDR2
• 15.4" WXGA 1280x800 HighBrightness (220nit) 8ms,
• Integrated WebCam 0.3MPix, S-Video TV out
• Dolby certified surround sound system, S/PDIF, 4xUSB, DVI/HDMI, FireWire
• 5-in-1 card reader, Expresscard, Modem, G-LAN, WLAN 802.11 a/b/g, BlueTooth
• 12 function buttons, 8 cell 71W battery life up to 3:10h, težina 3kg,
• + ACER Digital TV Tuner (DVB-T).
• garancija 1 godina, Microsoft Vista Home Premium
jos neznam cenu (znacu sutra) ali mislim do 100000 hiljade max
ovo je vrx ima raid sigurno je to veliki plus za igre
EDIT:cena je oko 92000
pozz:ciao:
Nikad necu razumeti ljude koji kupuju gaming laptop-ove. Pa covece razmisli malo, dajes 100.000 dinara, to je ~ 1300 evra. Jel ti znas kakvu zver od Desktop racunara mozes da uzmes. Recimo 300 evra za monitor, i ostaje ti 1000 evra za "kuciste".
Ili jednostavno volis da se igras dok putujes busom/vozom :confused:.
Ili imas malu sobu u koju ne moze da stane kuciste i monitor :confused:.
Ili zivis u pecini, pa nemas struje :confused:.
Ili... ti malo bolje razmisli...
Ili imas para za bacanje, e onda nemoj ni da citas ovaj post, sta vec si ga procitao, e j.ebi ga onda, utrosio sam ti minut vremena, koliko ce me to kostati :).
Master Neo
26.11.2007, 0:33
Ne, pazi, mozda decku stvarno treba laptop. Ali realno, nema potrebe davati toliko para na laptop kad i za 700-800e moze da se uzme solidan laptop. A za kusur mozes desk masinu da uzmes BRE!:D
Marko 0401
26.11.2007, 1:57
...e j.ebi ga onda...
Koje tu slovo fali, da mi je znati :D
Pustite coveka da kupi lap top, ako ima para treba da ih da za laptop jer je mnogo bolja stvar od desktopa :dedica: :)
Koje tu slovo fali, da mi je znati :D
Pustite coveka da kupi lap top, ako ima para treba da ih da za laptop jer je mnogo bolja stvar od desktopa :dedica: :)
Po cemu su bolji laptopovi. Kad je hladno guzi u parku, da mozes da sednes na njega :kreza:.
Ko je neki biznismen, stalno u pokretu,... da mu je uvek pri ruci (mada ima mobilnih koji mogu sve ovo da odrade :dedica:), onda ok.
Ali gaming laptop... :confused:.
Pa to jeste ali ako bas ima para... Nego, cisto sumnjam da baterija moze da izdrzi 3h u load-u, mozda u idle ili nekoj office upotrebi a i na to treba obratiti paznju.
@Pjanovic: sto, ne bi voleo da ga imas?
A ako ima vise PC- usera u kuci, pa moras da pravis "raspored casova"?!?
Pa ti nije interesantno da zivis "u igraonici" sa vise deskova (mada..)?!?
Upotrebna povrsina(zapremina) gajbe/stanovniku?!?
O porodicnom PvP necu ni da pricam!!!
Generalno (ozbiljno), moze to i s 2 deska, ali efekat na drugare&komsije je:eek:
Sad sam proverio, ima 7720G, sve isto sem dijagonale, 100k
5920G su 90/84k, skuplji ima RAID, ali su sa 8600GT
A ako volis VELIKU sliku imas 9920G od 20,1 za...130k
Crusader88
26.11.2007, 11:03
Nikad necu razumeti ljude koji kupuju gaming laptop-ove. Pa covece razmisli malo, dajes 100.000 dinara, to je ~ 1300 evra. Jel ti znas kakvu zver od Desktop racunara mozes da uzmes. Recimo 300 evra za monitor, i ostaje ti 1000 evra za "kuciste".
Ili jednostavno volis da se igras dok putujes busom/vozom :confused:.
Ili imas malu sobu u koju ne moze da stane kuciste i monitor :confused:.
Ili zivis u pecini, pa nemas struje :confused:.
Ili... ti malo bolje razmisli...
Ili imas para za bacanje, e onda nemoj ni da citas ovaj post, sta vec si ga procitao, e j.ebi ga onda, utrosio sam ti minut vremena, koliko ce me to kostati :).
Iskreno da bas mi treba gaming laptop , i da stalno sam u pokretu BOR-BEOGRAD ako te bas zanima.Jer i mojima kuci treba desktop koji ke kod mene pa onda meni sada kupuju dobar portabilni komp , jer bog zna koliko cu ovde puta da se selim(jer nisam nazalost crnogorac pa da budem privilegovan da budem u studenjaku), i razmisli zar nije bolje da imas nesto mobilno pa bilo i skuplje nego sto ako u roku od par meseci vise put sklopis odklopis moze da se lako s*ebe.
Crusader88
26.11.2007, 11:05
A ako ima vise PC- usera u kuci, pa moras da pravis "raspored casova"?!?
Pa ti nije interesantno da zivis "u igraonici" sa vise deskova (mada..)?!?
Upotrebna povrsina(zapremina) gajbe/stanovniku?!?
O porodicnom PvP necu ni da pricam!!!
Generalno (ozbiljno), moze to i s 2 deska, ali efekat na drugare&komsije je:eek:
Sad sam proverio, ima 7720G, sve isto sem dijagonale, 100k
5920G su 90/84k, skuplji ima RAID, ali su sa 8600GT
A ako volis VELIKU sliku imas 9920G od 20,1 za...130k
imao sam i 2 desktopa dok se setra nije odselila (udala) i bas je to bio efekat kao na foru aj bre ovi plivaju parama njima nije bilo vazno sto je stari komp imao 1.7 celerona, i ge forece 2 (sad 5200, jer bolje nece).
nikola87
26.11.2007, 11:20
Iskreno da bas mi treba gaming laptop , i da stalno sam u pokretu BOR-BEOGRAD ako te bas zanima.Jer i mojima kuci treba desktop koji ke kod mene pa onda meni sada kupuju dobar portabilni komp , jer bog zna koliko cu ovde puta da se selim(jer nisam nazalost crnogorac pa da budem privilegovan da budem u studenjaku), i razmisli zar nije bolje da imas nesto mobilno pa bilo i skuplje nego sto ako u roku od par meseci vise put sklopis odklopis moze da se lako s*ebe.
e sve je to kul, kao mobilnost ovo ono, ali brate da li si toliko zaludjen da na svakom mestu mora da imas komp koji moze da pokrene igre.
Inace ako nisi primetio ta grafa ima ddr2 memoriju tako da je verovatno krs za bilo koju noviju igru a ja za 1300E u danasnje vreme ne bih pravio kompromise.
NjegovaWisost
26.11.2007, 11:23
Zato ja fino imam laptop sa core duom i sisovom integrušom, giga rama i 120 harda, WLAN, instaliranu vistu, i Bog te veselio... I to sve za 580 evra...
Kako su zeznuti ovi dinari za kupovanje, nisu pare mogle da mi se saviju u novčaniku, pa sam išao ko daska do prodavnice :D
Aceri imaju smisla za onoga ko ima para... Ako neko ima para zašto ne bi kupio poršea? Bolje je da ga vozi nego da mu stoje u banci i čekaju inflaciju
Pjanovic
26.11.2007, 11:38
Bez neuroze, samo pokusavam da pomognem :dedica:.
Kako su zeznuti ovi dinari za kupovanje, nisu pare mogle da mi se saviju u novčaniku, pa sam išao ko daska do prodavnice :D
Za ovo imas rep od mene :p.
Ma imas 2 repa ako ih nekada budu vratili, samo me podseti :D.
Toliko sam se smejao, da su poceli da me bole trbusni misici (ima veze i sa basketom sto odigrah za vikend) :rofl:.
Crusader88
26.11.2007, 12:18
ljudi ja neznam sta je sa vama, sem napada "oces da kupis laptop od 'iljadu i trista evra", prvo iscitiraj taj post nisam rekao da cu da kupim taj, kupicu jedan drugi za koji sam se odluco taj drugi je hiljadu i 100 evra i odlicna je kupovina za te par best buy. Naslov kaze novi gaming acer pa sam postavioako nekog zanima.
Nenad Zivic
26.11.2007, 12:21
@ Pjanovic
Molim te koje su to prednosti desktopa osim nesto bolji performansi!?
Ako covek ima para, zasto da sebi ne priusti igranje on the go, i da bude miran znajuci da bilo gde moze da ponese racunar?
Raci da je bolje u 2007. godini kupiti desk, jednaka je onoj iz 80ih godina da je bolje kupiti neki komodore velicine prosecne sobe i vise, nego kupiti mikrokompjuter (danasnji desktop).
Razuveri me argumentima, molim te, a da to nije cena, jer ocigledno ona ovde nije problem.
TheProphecy
26.11.2007, 13:55
@ Pjanovic
Molim te koje su to prednosti desktopa osim nesto bolji performansi!?
Ako covek ima para, zasto da sebi ne priusti igranje on the go, i da bude miran znajuci da bilo gde moze da ponese racunar?
Raci da je bolje u 2007. godini kupiti desk, jednaka je onoj iz 80ih godina da je bolje kupiti neki komodore velicine prosecne sobe i vise, nego kupiti mikrokompjuter (danasnji desktop).
Razuveri me argumentima, molim te, a da to nije cena, jer ocigledno ona ovde nije problem.
Nije ti bas neko poredjenje.Laptop je sjajan izbor za nekoga ko se dosta seli,konkretno meni bi dosta olaksao studije da sam ga imao,ali postoje poslovi gde laptop tesko moze da zameni desktop komp,recimo video ili 3d obrada gde puno toga zavisi od 2 ili 3 velika monitora.
Nenad Zivic
26.11.2007, 14:17
Nije ti bas neko poredjenje.Laptop je sjajan izbor za nekoga ko se dosta seli,konkretno meni bi dosta olaksao studije da sam ga imao,ali postoje poslovi gde laptop tesko moze da zameni desktop komp,recimo video ili 3d obrada gde puno toga zavisi od 2 ili 3 velika monitora.
Dobro, slazem se, ali to su zaista retke potrebe. Ali ne vidim zasto to lap ne moze, prikljucis mu externe monitore i gotovo.
Ma za igrice je i ovaj moj laptop OK! CoD4 u full-u! Kriza ce tesko da ide, a nikako da je nabavim, mada, kriza stuca i na babarogama:kreza:
Pazi ovo
ACER Aspire 7720G-602G32Mn
( Acer ) (javascript:void window.open('http://www.laptopshop.co.yu/index2.php?page=shop.manufacturer_page&manufacturer_id=3&output=lite&option=com_virtuemart&Itemid=55', 'win2', 'status=no,toolbar=no,scrollbars=yes,titlebar=no,m enubar=no,resizable=yes,width=640,height=480,direc tories=no,location=no');)
Intel Core2Duo T7500 (2.2GHz/4MB/800FSB)
Intel PM965 Express2x1024GB DDRII,
2 x160GB HDD SATA (5400rpm) RAID
DVDRW DualLayer, 17" WXGA+ CrystalBrite (1440x900)
ATI HD2600XT-512MB GDDR2, Modem, BlueTooth,
G-LAN, WLAN 802.11 b/g/n, TV Out, FireWire, ExpressCard slot
4xUSB, DVI, 5-in-1 card reader, Dolby Surround sound system with SubWoofer
S/PDIF, 0.3 MPixCrystalEye WebCam, 6 cell battery up to 2:45h life
Full sizekeyboard with numeric keypad, težina 3.6kg
New BMW design (Black/White)
Microsoft Vista Home Premium, garancija 1 god
Cena: 100.000,00 RSD (uključujući 8 % PDV)
zdravkelja
26.11.2007, 16:14
Ja ne bi uzimao Acer, ako mozes uzmi Dell XPS1710 i neces se pokajati ili jos bolje uzmi novi Dell sa GeForce8 karticom (mislim da je GF8700) mislim da se pojavio u Srbiji.
NjegovaWisost
26.11.2007, 16:45
Konačno mišljenje Desk VS Laptop
Laptop je fin, i ne bih ga zamjenio ni za moj C2D i 8800GTS dolje u pv prvenstveno zbog veličine.
Loša strana što volim da ga nosam kad negdje putujem, pa ni tu ne mogu da se odmorim od kompjutera...
TheProphecy
26.11.2007, 17:09
Konačno mišljenje Desk VS Laptop.
Bila je vec tema o tome .
Deskotop Vs LapTop (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=21106&highlight=desktop+laptop)
Pjanovic
26.11.2007, 19:47
@ Pjanovic
Molim te koje su to prednosti desktopa osim nesto boljih performansi!?
Argumenti su mnooogo bolje performanse...
Pa za te pare evo sta se moze uzeti:
Za 300 evra neki odlicni 22" monitor (recimo Syncmaster 2232BW ~330e), naspram onih 15,4", alo bre 15 i kusur incha, znas li ti koliko je to malo...
A za 1000 evra - "kuciste":
1.) Procesor: Intel C2Duo E6750
(koji se odlicno klokuje na ~ 3,4-3,6 GHz, naspram onih defaultnih 2,2GHz, sto da nece mozda da overclockuje procu laptopu :p) :rofl:
2.) Ploca: Gigabyte P35 DS3L
3.) Graficka: Gainward 8800GT 512MB naspram 2600XT :rofl:
4.) HDD: Seagate 500GB 7200rpm nasoram 250GB 5400rpm :rofl:
5.) Memorija: 2GB Geil Dragon
6.) Pioneer 112D
7.) Centurion 5 + Corsair HX520W
8.) Zvucnici: Altec Lansing ATP3 naspram onih integrisanih :rofl:.
9.) tastatura, mis, modem
Sve ovo izadje 920 evra !!!
A uz neki manji a dobar monitor 19", recimo Syncmaster 960BF (250 evra), sve ovo izadje oko 1200 evra. Neko je pomenuo da bi kupovao laptop za 1100 evra, pa pogledaj ovu konfig.
I sad ti lepo pogledaj onaj gore laptop i ovaj racunar, pa ako ovo nisu argumenti, onda pravac decko na lecenje :kreza:.
I jos plus sto onaj laptop ima 1 godinu garancije, a vecina ovih komponenata ima minimalno 3 godine garancije kod vecine prodavaca :a_whistli :dedica:.
Nenad Zivic
26.11.2007, 20:38
Ponesi desktop negde! Odi kod drugara sa kucistem i monitorom u rukama pa se umrezite! Slaobodno uzmi kutiju od ~10kg, ja necu. Kraj.
Zato ja fino imam laptop sa core duom i sisovom integrušom, giga rama i 120 harda, WLAN, instaliranu vistu, i Bog te veselio... I to sve za 580 evra...
Imas Fujitsu Siemens milijardu posto? :)
:rofl: :rofl: :rofl:
Ne zato sto si Crnogorac, nego si stvarno lik :D
Pjanovic
26.11.2007, 22:57
Ponesi desktop negde! Odi kod drugara sa kucistem i monitorom u rukama pa se umrezite! Slobodno uzmi kutiju od ~10kg, ja necu. Kraj.
Nije kraj... :p.
Pa ko tebe tera da uzmes desktop, samo nemoj da smaras kako je bolje imati lap nego desktop, mislim na gaming laptop...
Pa ja dao dosta argumenata (to si i trazio u prethodnoj poruci), a tvoj argument je nosenje kod ortaka i umrezavanje. Pa ko ima adsl ili kablovski (a vecina ima) nema potrebe za umrezavanjem, internet je chudooo ;).
Marko 0401
27.11.2007, 0:41
Pjanovicu, da li si ti ikada posjedovao lap top pa mozes ovako da pricas?
Evo ja cu da odgovorim, naravno da nisi :)
Sigurno si radio na njemu nekad nesto, ali da li si ga imao duzi period da osjetis kakav je to osjecaj, kakav je "trip" posjedovati lap top.
Opet ne...
Jeste, sve finansijske prednosti su na strani desktopa (bolja konfa, nadogradnja, kvarovi manje kostaju) ali nakon sto godinu dana imam i "radim" na lap topu,nema tih para zbog kojih bi se vratio na desktop.
Evo ovo je sl. koji cu da kupim kad bude bilo para:
Toshiba Satellite P200D-11L
Procesor AMD Turion 64 X2 Dual-Core TL-60 2.0GHz
Memorija 2048MB DDR2 667MHz
HDD 200GB SATA 4200rpm
Monitor 17.4" WXGA 1440x900 Crystal Brite
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD2600 256MB
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Harman Kardon speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11b/g
i to je lap top koji komplet zadovoljava moje ne velike potrebe od PC-a ;)
Rekao sam da sl. lap mora da bude 17.4", ovaj pored toga ima jos doosta toga i nema tog desktopa koji bih uzeo prije nego njega.
Da ti daju lap top na pola godine shvatio bi ti o cemu pricam ;)
Poenta price, ako imas para da kupis lap top koji zadovoljava tvoje potrebe u potpunosti, naravno da treba da kupis lap top i tu je kraj price...
ja posedujem 2 laptopa i nesto nemam nikakv "trip" kako ti kazes ali se slazem da je koriscenje laptopa nekako ugodnije...razumem taj osecaj
S druge strane smatram da je totalni debilizam kupovati laptop da bi mogao u pokretu da igras igre.
Pjanovicu, da li si ti ikada posjedovao lap top pa mozes ovako da pricas?
Evo ja cu da odgovorim, naravno da nisi :)
Sigurno si radio na njemu nekad nesto, ali da li si ga imao duzi period da osjetis kakav je to osjecaj, kakav je "trip" posjedovati lap top.
Opet ne...
Jeste, sve finansijske prednosti su na strani desktopa (bolja konfa, nadogradnja, kvarovi manje kostaju) ali nakon sto godinu dana imam i "radim" na lap topu,nema tih para zbog kojih bi se vratio na desktop.
Evo ovo je sl. koji cu da kupim kad bude bilo para:
Toshiba Satellite P200D-11L
Procesor AMD Turion 64 X2 Dual-Core TL-60 2.0GHz
Memorija 2048MB DDR2 667MHz
HDD 200GB SATA 4200rpm
Monitor 17.4" WXGA 1440x900 Crystal Brite
Grafička karta ATI Mobility Radeon HD2600 256MB
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Harman Kardon speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11b/g
i to je lap top koji komplet zadovoljava moje ne velike potrebe od PC-a ;)
Rekao sam da sl. lap mora da bude 17.4", ovaj pored toga ima jos doosta toga i nema tog desktopa koji bih uzeo prije nego njega.
Da ti daju lap top na pola godine shvatio bi ti o cemu pricam ;)
Poenta price, ako imas para da kupis lap top koji zadovoljava tvoje potrebe u potpunosti, naravno da treba da kupis lap top i tu je kraj price...
Razumem taj osecaj, ali se 100% slazem sa onim boldovanim dole, kapiras.
Nije tema mojih postova, spalite svoje laptopove, ne valja to nista :D, vec da je suludo davati pare za gaming laptop, uostalom to je i naziv teme ;).
Ali ko ima dovoljno para, pa taj ce i kupiti gaming laptop, nisam ja tu da mu nesto solim pamet, ali neke cinjenice se moraju znati, kako neko ko kupuje nov komp, a zeljan je igara, ne bi kupio dobar gaming laptop, vec odlican desktop gaming racunar :dedica:.
ja posedujem 2 laptopa i nesto nemam nikakv "trip" kako ti kazes ali se slazem da je koriscenje laptopa nekako ugodnije...razumem taj osecaj
S druge strane smatram da je totalni debilizam kupovati laptop da bi mogao u pokretu da igras igre.
NjegovaWisost
27.11.2007, 11:16
Imas Fujitsu Siemens milijardu posto? :)
:rofl: :rofl: :rofl:
Ne zato sto si Crnogorac, nego si stvarno lik :D
Milijardu na kvadrat FS, bio neki nazovi sajam laptopova. Čak sam, osim torbe, i času za piće dobio :D Moćna je, ne dam nikome da pije iz nje....
Hvala, al stvarno je tako bilo :)
Kad smo kod igranja na laptopovima, trebalo je sacekati ovo
GeForce 8800M GTXGeForce 8800M GTSStream Processors9664Core Clock (MHz) 500500Shader Clock (MHz)12501250Memory Clock (MHz)800800Maximum Memory 512MB512MBMemory Interface 256-bit256-bit
Pu, nije mi copy/paste onako kako sam zamislio, u svakom slucaju, na sajtu nvidie je, na fotki, neki bruka laptop, cini mi se Acer Ferrari!
Pjanovic
27.11.2007, 19:44
Kad smo kod igranja na laptopovima, trebalo je sacekati ovo
GeForce 8800M GTXGeForce 8800M GTSStream Processors9664Core Clock (MHz) 500500Shader Clock (MHz)12501250Memory Clock (MHz)800800Maximum Memory 512MB512MBMemory Interface 256-bit256-bit
Pu, nije mi copy/paste onako kako sam zamislio, u svakom slucaju, na sajtu nvidie je, na fotki, neki bruka laptop, cini mi se Acer Ferrari!
I kostace kao jedan Ferrari :D.
I sta si ti ovde naveo, samo graficku...
Marko 0401
27.11.2007, 20:35
I ne treba da imas "trip" :), samo sam mislio na taj osjecaj posjedovanja i rada na lap topu koji kazes i sam razumes.
To onaj ko je imao samo desktop ne razume, ni ja ga nisam kapirao dok nisam kupio lap ali daleko od toga sa treba da
imas neki trip zbog toga sto posjedujes lap top, nisam na to mislio!
Ne znaju ovi desktopasi da se isplati svaki dinar/euro kako god :) koji se da za lap top koji ti omogucava da radis na PC-ju dok lezis na kauc :D
Potpuno se slazem, to je totalno klinacki i idiotski a i nemoguce je...
Razumem taj osecaj, ali se 100% slazem sa onim boldovanim dole, kapiras. ..
Kao sto vidis slazem se i ja, ali to nije razlog da se ne kupi lap top :dedica:
Nego hajde da ne zatrpavamo temu bezveze...
Momci, topic, pored toga sto postoji ovakav identican (doduse zakljucan, ali sve je tu izneseno), pocinje da se vrti u krug i zatrpava nekim subjektivnim osjecajima, praznom pricom i porukama koje se granice sa spamom. Ili da se drzimo striktno teme i iznosimo iskljucivo cvrste argumente za i protiv, ili da zakljucavamo.
Sto se tice osjecaja koji ja Marko pomenuo, tacno je da je daleko bolji kad radis sa laptopom, sve djeluje brze, laganije i nisi vezan za jednu tacku. Takodje, ko mnogo putuje, laptop je logican izbor (posebno za onoga ciji je posao ispunjen dalekim putovanjima i boravcima po hotelima). Takvima, sa druge strane, ne treba gaming masina, vec mobilnost i snaga baterije. Znaci, poenta je da nema smisla uzimati notebook za igranje jer se za istu kolicinu novca dobija duplo jaca desktop konfiguracija. A ko zeli da igra igre u pokretu, taj sigurno ima neku drugaciju soluciju, a u krajnjem, na ovom forumu skoro da nema takvih clanova. Postoje laptopovi iz igrackih serija namjenjenih takvoj populaciji, ali oni su zaista ekstremno skupi.
My bad:o
U zurbi sam lose video to na sajtu nvidie, nije Acer nego Alien:o
http://image.alienware.com/Images/Intro_Page_Images/m17x_m15x/ic2eEP_rgb_90.gif http://image.alienware.com/Images/intro_page_images/m17x_m15x/m15x-thumb.jpg (http://image.alienware.com/Images/intro_page_images/m17x_m15x/area-51_m15x-1.jpg)http://image.alienware.com/Images/intro_page_images/m17x_m15x/m17x-thumb.jpg (http://image.alienware.com/Images/intro_page_images/m17x_m15x/area-51_m17x-3.jpg)
Sorry za off ali bilo je jace od mene:o
Kako li rade u SLI-u:confused:
My bad:o
U zurbi sam lose video to na sajtu nvidie, nije Acer nego Alien:o
http://image.alienware.com/Images/Intro_Page_Images/m17x_m15x/ic2eEP_rgb_90.gif http://image.alienware.com/Images/intro_page_images/m17x_m15x/m15x-thumb.jpg (http://image.alienware.com/Images/intro_page_images/m17x_m15x/area-51_m15x-1.jpg)http://image.alienware.com/Images/intro_page_images/m17x_m15x/m17x-thumb.jpg (http://image.alienware.com/Images/intro_page_images/m17x_m15x/area-51_m17x-3.jpg)
Sorry za off ali bilo je jace od mene:o
Kako li rade u SLI-u:confused:
:kreza: :kreza: :kreza: :kreza: :kreza: :kreza: :kreza:
Alienware, pa kako si to pomesao sa Acer laptop-om.
Alien je vec preterivanje sa komponentama, a bogami i po cenama, znam kada sam gledao desktop varijantu...
Pa kod nvidia-e je bila samo mala slickica, fancy al sitna! Al ja ne budem lenj pa click na learn a ono...
Mada, cekaj dok Tosha spakuje to u sli, pa raid, pa...
Nego, imam nekog Acera povoljno (vidi profil) a i s jednim bubregom moze da se vodi pun, produktivan zivot...jedino sto za upgrade ode i drugi...:kreza:
Alien? Hi-end je uvek cenovno u modi.
Juce sam, konacno, nabavio Crysis, instalirao na lap, sa sve dx10kom (legal Vista) i na moje neopisivo iznenadjenje, gura je na native(1280x800) sa medium podesavanjima, glatko (subjektivno, nemam fraps)! Toliko o low to medium cost gaming-u na lap-u, dok nam kolege sa 5920G masinama ne podnesu izvestaj! Mali off al ima i zasto:cool:
Procitajte sta je Kuzma odgovorio momku u I/O portu, u najnovijem broju, na pitanje laptop vs desktop :)
Poprilicno odrazava pravo stanje i svrsishodnost ovakvih dilema. Kao i uvijek, Kuzma malo pretjeruje (za 900 evra moze se kupiti odlican laptop koji moze da posluzi i za igranje), ali je sto se tice srzi i poente u pravu.
Nenad Zivic
2.12.2007, 13:17
Pogledao sam. Stvarno ga je malo preterao...:dedica: Prisustvovao sam u vise rasprava laptop vs desktop i zakjucio sam da je o tome raspravljati dosta glupo iz dva razloga:
1) Oni se ne mogu uporediti
2) Svako ce da ostane pri svom misljenju, moje je da je laptop bolja solucija sto ce se videti najkasnija 2009. godine ( da podsetim, 43% prodatih racunara u 3 kvartalu 2007. su laptopovi i vec serdinom 2008. se ocehuje da ce ih premasiti ).
Ma ljudi, svako poredjenje je besmisleno iz xyz razloga, a po glavnom (bar meni), novac/performanse... za sada ni blizu, samo sam fasciniran cinjenicom da je moguce igrati se na laptopu za, ipak, prihvatljivu svotu! Cekamo 2009!
@Dimo: Znam da je sustina bitnija od forme, al hvala za edit:)
A za predhodni (...), pljuni me ako se secam sta sam kuckao:confused:
Pozz
Pogledao sam. Stvarno ga je malo preterao...:dedica: Prisustvovao sam u vise rasprava laptop vs desktop i zakjucio sam da je o tome raspravljati dosta glupo iz dva razloga:
1) Oni se ne mogu uporediti
2) Svako ce da ostane pri svom misljenju, moje je da je laptop bolja solucija sto ce se videti najkasnija 2009. godine ( da podsetim, 43% prodatih racunara u 3 kvartalu 2007. su laptopovi i vec serdinom 2008. se ocehuje da ce ih premasiti ).
1.) Nisu to babe i zabe pa da ne mogu da se porede. Isti programi (operativni) iste igre,... Potpuno uporedljivi.
2.) A ovo ti je argument za sta ? Pa neka 2010 bude bio procenat 99,999999...9%, pogodi ko ce predstavljati onih 0,0000...01% ;).
Laptopovi su ocajno resenje, ako ce glavna namena novog racunara biti gaming, end of story :dedica:.
Heh, cak i onda, kada baterije takvih lapova budu imale mala trilitijumska punjenja pa njihovo prosecno vreme trajanja u full load-u bude nekih 20.000 godina, desktop masine ima i dalje da budu u modi, to bez debate...
Ako hoces Gaming laptop, odi na google, izgoogluj "gaming laptop" neki, pa koji ti se dopadne, prepisi mu konfiguraciju (bio alienware ili neki drugi) pa lepo trazi normalan laptop koji ne kosta "an arm and a leg" sa istom tom konfiguracijom i sigurno ce ti djuskati sve nove igre. Samo da znas da ce te i kostati puno, ali ne kao alienware. Poz
Ovako: postoje ljudi, gameri koji bi dali kilo zivota za 5 sati gaminga u putu. tako da postoje i mahine za njih. A totalno se slaze lap VS desk isto kao crno VS belo. neko voli ovo, neko ono, ultimate bolji ne postoji.
Ne moras da pises dva uzastopna posta jedan ispod drugog kad se sjetis jos neceg sto si zaboravio da napises, samo prepravi zadnju poruku koju si otkucao. Klikni Edit (donji desni ugao poruke) i kad zavrsis sa prepravkama, pritisni Snimi.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.