Prikaži potpunu verziju : 1GB na R520?
Ati je izgleda baš odlučno odrešio kesu za R520, pa su osim podrške za GDDR4 memoriju obezbedili i podršku za 1024MB memorije! Očekuje se da čim cene memorije malo padnu ati izbaci X1800 sa 1 giga memorije. Za konkurenciju (G70) još uvek se ne zna da li može ići više od 512MB...
Rekao bih da Ati pravi R520 sa ciljem da bude konkurentan i u budućnosti, pošto se tek sada 512MB polako ali sigurno nameće kao standard u svetu - ali još uvek ne i kod nas.
Mada je pitanje koliko se realno arhitektura R520 može iskoristiti za model sa 1024MB memorije... sigurno je da će uz R580 postojati dotični kapacitet.
r520 je najbolji do sada napravljen graficki cip. Pored toga sto moze da adresira vishe od 512 MB memorije, takodje se odlicno overklokuje. Na nekim sajtovima sam video da je overklokovan 1 GHz za GPU i 1 GHz za memoriju (2000 MHz):)
I ? :)
R520 sa 1GB RAM-a nece izaci jer nema smisla ni potrebe.
ATI ima drugih problema sa R520, to nije memorija ni njena brzina.
Zato ce R580 morati da pozuri maksimalno a to znaci da se nema resursa za bacanje, pa ni pravljenje R520 kartice sa 1GB RAM-a.
Btw. da li si svestan koliko kosta 512MB GDDR3 memorije deklarisane na 1.2ns ? Kartica sa 1GB rama bi lako kostala 800+dolara, a svako iole upuceniji zna da kolicina memorije ima minilalni uticaj na performanse.
256MB i u svetu jos nije standard. Samo najvisa klasa standardno dolazi sa 256 dok u 6600, 6800, X700 i X800GT najveci broj ima 128MB. 256MB je kao i uvek "navlacenje" neznalica u ovom cenovom rangu.
tu si u pravu nema potrebe ni za karticam sa 512 mb memorije jer sve igre mogu da rade i sam 256 pa i 128mb (6600gt)vazni su taktovi iarhitektura GPU-a
I ? :)
...Btw. da li si svestan koliko kosta 512MB GDDR3 memorije deklarisane na 1.2ns ? Kartica sa 1GB rama bi lako kostala 800+dolara, a svako iole upuceniji zna da kolicina memorije ima minilalni uticaj na performanse...
Da, Sasa, svestan sam, ali ne moramo uvek biti u nekom gardu i odbojnom stavu kada dolzi nešto novo. Za tren oka pojaviće se novi čipseti gde će implementiranje ovakve memorije biti više kao potreba. Da, realno gledajući i čip sa 512 MB memorije ne donosi nikakav porast performansi u odnosu na 256 MB. Evo da ne bi laike ostavljali u nedoumici razlika postoji, koja se npr. prosto može pojasniti na gaming osnovi ali ne u smislu povećanja FPS-a, nego u smanjivanju onog iritirajućeg "trzanja" viđenog u BF-u ili u F.E.A.R.- u.
Toliko...
O kom trzanju pricas ? :)
I ko je odbojan, ja nisam, ja zelim 4GB sistemskog i 1GB video rama, samo sto je to trenutno nepotrebno + skupo. Dobitna kombinacija za izbegavanje ;)
I ko je odbojan, ja nisam, ja zelim 4GB sistemskog i 1GB video rama, samo sto je to trenutno nepotrebno + skupo. Dobitna kombinacija za izbegavanje ;)
I couldn't agree with you more...
Nijednog trenutka nisam ni pomislio da je tako nešto neophodno - daleko od toga; uostalom ovo je trebala da bude samo jedna zanimljiva informacija na polju grafičkih kartica vredna pažnje.
Poz.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.