Prikaži potpunu verziju : Dzojstik do 1000 din
Antony Kidis
23.11.2007, 11:37
Jel ima neko da mi predlozi neki dzojstik do 1000din.
Logitech Precision ... Cena mu je oko 850 din. ( Ako ne i manje ... ) Za taj novac, sasvim solidan joystick.
Mr.Deeds
23.11.2007, 15:28
Kupi neki od gigatech dzojstika nisu vise od 1000 din a imaju sve vibracju, analog isti su kao dzojsovi za sony!
Logitech Precision ... Cena mu je oko 850 din. ( Ako ne i manje ... ) Za taj novac, sasvim solidan joystick.
Dzojstik nije ni dz od dzojstika ako nema analog.
Pogledaj testove u SK koji su skoro izlazili.
nikola87
23.11.2007, 17:21
ne slazem se sa predhodnom konstatacijom. Sasvim ok ce odraditi i posao koji nema analogne palice, jeste da si uskracen za neke stvari ali ipak je u pitanju samo 1000din.
Inace ja sam imao neki od onih saitec dzojpada zavrsavao mu se valjda naziv sa 38-u ili v nisam siguran i bio je vreh gamepad dok ga nisam bacio(po 50 put) zbog ****nog PES-a. On je negde oko 15-20E.
Moj ortak ima onaj prvopomenuti logitech od 800din i dobro ga sluzi ali on ga u opste ne baca na zemlju(sto je po meni nenormalno ponasanje, kako mozes da igras PES a da se ne nerviras)
A nesto do 20e:).Uopste ne pratim taj "deo".Cuo sam na netu da preko dzojstika se mnogo laske vozi NFS PS.Moze i za manje pare.
Treba mi nesto izdrzljivo, znaci nesto cemu nece da propadnu tasteri posle mesec dana igranja PESa.Ako takvo nesto postoji:D...
Kupi neki od gigatech dzojstika nisu vise od 1000 din a imaju sve vibracju, analog isti su kao dzojsovi za sony!
Imam Gigatechov džojped, bio je na testu u SK, ima analogne palice i vibraciju, a platio sam ga 750din! Preporuka za ovaj brend!
nikola87
23.11.2007, 17:39
ja sam za 2600din aka 32E kupio PS2 gamepad i konvertor, po meni je to najkvalitetnija kombinacija.
ne slazem se sa predhodnom konstatacijom. Sasvim ok ce odraditi i posao koji nema analogne palice, jeste da si uskracen za neke stvari ali ipak je u pitanju samo 1000din.
Ima za te pare i sa palicama.;)
Ako je bez palica, meni bi bila bolja tastatura.
Inace, ja imam Speedlink Encunter i logitech dual action (verzija za ps2 pa ga kacim preko adaptera). Ali i kod jednog i kod drugog palica ide malo u stranu (samo ponegde moze da se primeti). Takodje kod speedlinka se izvukao kabal koji ulazi u jostick, a sad kad sam ga lepo zalepio i radi k'o sat.:to_care:
nikola87
23.11.2007, 17:49
Ima za te pare i sa palicama.;)
Ako je bez palica, meni bi bila bolja tastatura.
Inace, ja imam Speedlink Encunter i logitech dual action (verzija za ps2 pa ga kacim preko adaptera). Ali i kod jednog i kod drugog palica ide malo u stranu (samo ponegde moze da se primeti). Takodje kod speedlinka se izvukao kabal koji ulazi u jostick, a sad kad sam ga lepo zalepio i radi k'o sat.:to_care:
pa naravno da ima ali kad kosta 7E a ima sve to meni je to malo sumnjivo ali necu po tom da pljujem jer nisam imao prilike da koristim.
Inace i meni palica malo zanosi u jednu stranu tako da je za prave simulacije neupotrebljiva, nikad ne mogu da ispravim auto kako treba.
Antony Kidis
23.11.2007, 17:57
Imam Gigatechov džojped, bio je na testu u SK, ima analogne palice i vibraciju, a platio sam ga 750din! Preporuka za ovaj brend!
Koji model?
pa naravno da ima ali kad kosta 7E a ima sve to meni je to malo sumnjivo ali necu po tom da pljujem jer nisam imao prilike da koristim.
Inace i meni palica malo zanosi u jednu stranu tako da je za prave simulacije neupotrebljiva, nikad ne mogu da ispravim auto kako treba.
Jesi li pokusao da ga kalibrises iz control panela? Samo stavis za centralni polozaj poziciju u kojoj je jostick malo naget na stranu u koju zanosi.
Pa nije bas 7 nego 11.5 ;)
Imam ovaj Gigatechov džojped i nisam baš impresioniran :mad: naime leva palica zanosi u stranu tako da nije baš za vožnju npr f1 gde svaka korekcija pravca znači smanjenje brzine pa se gubi dosta vremena na ciljnom pravcu.
Ali dobro i onako baš ne vozim previše, ali zato pikam fudbal, i neprijatno sam se iznenadio kada je otkazao posle 2 nedelje rada :icon_evil
A onda sam juče otkrio u čemu je bio problem - loš kontakt na usb priključku osposobio sam ga odigrao par tekmi i onda napravio glupost i izvadio ga i sada me naravno opet zeza, čas ima kontakt čas nema :boodala:
Ja stvarno nisam imao nikakvih problema, ne znam šta da ti kažem, ipak on košta 10e, a nudi višestruko više!
Ja takodje imam lose iskustvo sa GIGATECH dzojstikom. kao sto neko rece par postova iznad, leva analogija vuce na desno (imam 2 komada i na oba isti problem), a takodje posle 3 meseca igranja d-pad ne radi u levo.
Ma uzmi neki Genius Maxfire. Ja sam moj sa analogom platio oko 1.400 din. prosle godine tako da je sad oko 1.200 din. Znaci ipak ti je to prava stvar, lepo izdvojis jos 200 din. i uzivas:D
Ja stvarno nisam imao nikakvih problema, ne znam šta da ti kažem, ipak on košta 10e, a nudi višestruko više!
Pa ni tastatura me nije koštala više, a evo radi već 2 godine uz redovno maltretiranje uzrokovano sportskim simulacijama. Tako mi je od lupanja izletela tipka space koju sam samo vratio na mesto i radi normalno :kreza:
A ovaj GIGATECH je pukao posle 20-tak tekmi, nisam ni stigao da ga zlostavljam :to_care:
Pjanovic
23.11.2007, 21:09
Inace ja sam imao neki od onih saitec dzojpada zavrsavao mu se valjda naziv sa 38-u ili v nisam siguran i bio je vreh gamepad dok ga nisam bacio(po 50 put) zbog ****nog PES-a. On je negde oko 15-20E.
Moj ortak ima onaj prvopomenuti logitech od 800din i dobro ga sluzi ali on ga u opste ne baca na zemlju(sto je po meni nenormalno ponasanje, kako mozes da igras PES a da se ne nerviras)
offtopic
Ja zamalo poceo da bacam tastaturu zbog PES-a... Pa sam lepo odustao na vreme, dok ne polupam sve oko sebe... :D.
Partybreaker
24.11.2007, 1:03
A zasto svi zovete joystick, a ne gamepad? :icon_scra Ako se ne varam joystick je ono cudo za avione... :dedica: Al dobro, ako ste vec navikli...
Moj glas ide Logitech Dual Action-u, stvarno sjajan gamepad vrhunske izrade, garancija - 3 godine itd. Ja sam mislio isto tako da dam oko 1000 din za tako neku spravu i hteo sam da uzmem neki genius, ali kada sam ga uhvatio u ruke video sam da ne bi opstao pod mojim uslovima... :D Tako da, pamet u glavu i ustedi jos 1000 din i uzmi nesto dobro, jer ce ti to sigurno trajati...
Antony Kidis
26.11.2007, 12:19
Sta mislite o ovome:
Genius MaxFire G-08XU
14906
Kosta samo 400 din.
nikola87
26.11.2007, 14:38
extra gamepad koji traje u proseku 10 malo zescih partija pes-a, znaci svi ortaci (cak i ja) su imali taj gamepad i nikome nije izdrzao vise od 2 meseca se korisniku rio_da koji ga ne koristi i cuva u vakum protoriji, na ne osvetljnom mestu izolovanoj od bilo kavih spoljnih uticaja....xe,xe....nisam mogao da izdrzim da ga malo ne isprozivam.
Partybreaker
26.11.2007, 16:17
A zasto svi zovete joystick, a ne gamepad? :icon_scra Ako se ne varam joystick je ono cudo za avione... :dedica: Al dobro, ako ste vec navikli...
Moj glas ide Logitech Dual Action-u, stvarno sjajan gamepad vrhunske izrade, garancija - 3 godine itd. Ja sam mislio isto tako da dam oko 1000 din za tako neku spravu i hteo sam da uzmem neki genius, ali kada sam ga uhvatio u ruke video sam da ne bi opstao pod mojim uslovima... :D Tako da, pamet u glavu i ustedi jos 1000 din i uzmi nesto dobro, jer ce ti to sigurno trajati...
E to je taj cuveni genius sto sam napisao za njega gore... Ima i takav sa vibracijom i analogom, on je cini mi se oko 1200 din... Dobar je, ali sto se kaze za jednokratnu upotrebu je... Ovaj sa slike ima 8 tastera + gore, dole, levo, desno - sto je za bilo koju igru, pa cak i za PES malo... Uzmi Logitech i ne misli...
Antony Kidis
29.11.2007, 18:50
A sta vam je to analog i vibracija.:kreza:
A sta vam je to analog i vibracija.:kreza:
Je li to pitanje, ili samo onako kazes? :eek:
Antony Kidis
30.11.2007, 18:23
Pitanje naravno. Nerazumem se bas.
Analog su one palice oblika pecurki koje zamenjuju d-pad. Vibracija je isto kao i na telefonu, sa tim sto gamepad vibrira kad dodas gas ili izadjes sa asfalta na pesak npr.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.