PDA

Prikaži potpunu verziju : Kako reinstalirati Firefox!?


Peka80
23.1.2006, 16:01
Koristim Firefox već poduže vreme i bogami sam ga pretrpo dodacima i skinovima (što korisnim, što neke koje upošte ne koristim)! E sad kada sam FF ponovo reinstalirao, zadržo je sve dodatke i skinove, čak i bookmarkse!?:confused:

Onda sam s oficialnog sajta pročito uputstva za reinstaliranje, uradio po njemu, ali sad nemam dodatke, ali ostali su bookmarksi i sva moja podešavanja programa!!!

Ono što bih ja želeo (a zamolio bih one koji znaju da me upute) da instaliram "DEFAULT" verziju Firefox-a (znači kao kad prvi put instaliram program na komp)!
Problem mi se javlja kod verzije 1.0.7 i 1.5!!!

Johny Atos
23.1.2006, 18:06
Fora sa firefoxom je shto zasebno chuva sva podeshavanja i fajlove samog programa, a prilikom uninstalacije se brishu samo fajlovi programa a ne i profil (dotichno mesto sa podeshavanjima). Nije mi jasna ta logika s obzirom da je u 90% sluchajeva (moja slobodna procena) profil krivac za potrebu za reinstaliranjem. Profil se nalazi u c:\docunents and settings\username\application data\mozilla\firefox\profiles\
Ako nemash nishta bitno u tom profilu (shifre i bookmarkse) slobodno obrishi direktorijum koji nadjesh tu i fajl profiles.ini pre nego shto instalirash forefox.

Postoji i druga mogucnost, da napravish potpuno novi profil bez brisanja starog, shto je po meni malo bolje ali ti odluchi. Otvori run dijalog u start meniju i kucaj firefox.exe -profilemanager , dochekace te manager profila sa sve opijom create profile, dalje cesh se snaci :)

Peka80
24.1.2006, 18:51
E hvala ti Johny Atos na predlogu!!!
Uspelo mi je! Naime, izgleda da sam ja nešto pogrešno odradio iz uputstva sa njihovog sajta!

Postoji i druga mogucnost, da napravish potpuno novi profil bez brisanja starog, shto je po meni malo bolje ali ti odluchi. Otvori run dijalog u start meniju i kucaj firefox.exe -profilemanager , dochekace te manager profila sa sve opijom create profile, dalje cesh se snaci

A za ovu varijantu nisam ni čuo! Hvala na predlogu!!!;)

Johny Atos
24.1.2006, 20:02
Nema na chemu, glad to help ;)