Prikaži potpunu verziju : Croosfire???
Da li bi bilo moguce upariti ati radeon 3850 i neki ati radeon 2400xt:kreza:
Naravno maticna ima pci-e 16 i pci-e 4:paranoia: E sad ako moze neko da objasni kako ovo funkcionise. Hvala:)
Insecticide
19.11.2007, 10:23
Da li bi bilo moguce upariti ati radeon 3850 i neki ati radeon 2400xt:kreza:
Naravno maticna ima pci-e 16 i pci-e 4:paranoia: E sad ako moze neko da objasni kako ovo funkcionise. Hvala:)
1.Pise se Crossfire
2.Mislim da bi moglo ako stavis 3850 kao master card.Mada bi ti taj 2400xt bio samo smetnja na pci-e 4x,samo bi moglo doci do nekih problema a ako bi ti to i radilo dobio bi samo nekoliko framea.
3.Ispravite me ako greshim...
Neverujem da bi radilo u takvoj postavi jer verovatno taj PCI-e 4x nije predvidjen za crossfire (ili mozda jeste) ali cemu svrha ... do sada testove koje sam video sa razlicitim AMD-ATI karticam su pokazivale sarene rezultate , znaci bilo je i degradacije u performansama.
Ploca je ok, taj 4x slot ne bi mnogo usporavao crossfire jer ovo nisu neke high-end karte. Ali ipak ne bi radilo jer su potrebne karte koje imaju isti gpu, a 2400xt(RV610) i 3850(RV670) to nisu.
Hm znaci ploca bi to podrzavala? Ali u svakom slucaju taj crossfire bi bio brzi nego jedna karta:confused:
Insecticide
19.11.2007, 12:54
Hm znaci ploca bi to podrzavala? Ali u svakom slucaju taj crossfire bi bio brzi nego jedna karta:confused:
Ako bi radilo,bilo bi brze ali samo bi bacio pare....Bolje jedna 3870 nego 3850+2400xt..;)
Ma ako ima dva slota za grafu, ima da ubacim dve. Cisto da neskuplja prasinu:)
nikola87
19.11.2007, 13:01
cekajte bre kavi bre plusevi i ostale guposti. Da bi crossfire radio mora da budu ubace kartice koje imaju idenntican GPU, znaci isita oznaka ali moze razliciti proizvodjac. Ranije su mogle da rade samo 2 identicne kartice. Znaci nema kombinacija 2900xt + 2600XT i sve druge...
Te dve karte koje si naumio da povezes u crossfire neces naterati da rade zajedno pa makar radio sta hoces. Daj model maticne (jer ne mora da znaci da podrzava crossfire ako ima i 4x slot) pa cu ti reci da li uopste podrzava crossfire.
cekajte bre kavi bre plusevi i ostale guposti. Da bi crossfire radio mora da budu ubace kartice koje imaju idenntican GPU, znaci isita oznaka ali moze razliciti proizvodjac. Ranije su mogle da rade samo 2 identicne kartice. Znaci nema kombinacija 2900xt + 2600XT i sve druge...
To sam mu i ja rekao...
Insecticide
19.11.2007, 13:03
Lol,ti bash volish kada ti seckaju igre?
Ako ces zrtvovati smooth igranje igara na tvom kompu za crossfire nekih s*it kartica od koje je jedna osakacena shugavim slotom samo da bi mogao da kazes komsiji da imas crossfire(Ili croosfire u tvom slucaju:p) ,ti si jedan cudan lik...(No hard feelings:))
Lol,ti bash volish kada ti seckaju igre?
Ako ces zrtvovati smooth igranje igara na tvom kompu za crossfire nekih s*it kartica od koje je jedna osakacena shugavim slotom samo da bi mogao da kazes komsiji da imas crossfire(Ili croosfire u tvom slucaju:p) ,ti si jedan cudan lik...(No hard feelings:))
:rofl::rofl::rofl: Shugavim slotom, e bas me nasmeja. Ok razumeh ja to no mislio sam da npr ubacim dve nvidije 8600gt, to nisu shugave kartice:rofl:
nikola87
19.11.2007, 13:18
:rofl::rofl::rofl: Shugavim slotom, e bas me nasmeja. Ok razumeh ja to no mislio sam da npr ubacim dve nvidije 8600gt, to nisu shugave kartice:rofl:
da ali 2x 8600GT kosta oko 210E(240e one fabricki klokovane) a jedna 8800gt 512 moze da obrise patos sa njima a kosta 250E.
Za corssfire ti treba jace napajanje + vece je zagrevanje
I na kraju u crossfire plocu ne mozes da stvis nvidia graficke kartice, za to su namenjene SLI ploce.
Ali je jedna karta uvek bolja od 2 iste cene.;)
Ma ljudi nisam tu da se raspravljam nego da saznam:) Znaci nece moci tako kao sam ja zamislio. Ali ipak ce u buducnosti(radeon 3850 x2:)) moci da se stavi crossfire? Samo me to zanimalo da li moja ploca podrzava taj crossfire ili sli.
donator99
19.11.2007, 14:00
Samo Intel chipsetovi sa slovom X na kraju podrzavaju Crossfire(X38 npr.).
Dakle, chipsetovi sa slovom P ne podrzavaju Crossfire.Sto se tice SLi-a, njega podrzava iskljucivo nVidia chipsetovi.
Samo Intel chipsetovi sa slovom X na kraju podrzavaju Crossfire(X38 npr.).
Dakle, chipsetovi sa slovom P ne podrzavaju Crossfire.Sto se tice SLi-a, njega podrzava iskljucivo nVidia chipsetovi.
Potpuno netacno, p35 chipset podrzava crossfire, ali naravno na nekim plocama je iskljucena ova mogucnost izbacujuci x4 slot radi dodatne ustede. Gigabyte P35-DS3P i Asus p5k recimo podrzavaju crossfire.:p
Razlika kod x38 i x48 chipseta jeste ta sto oni imaju dve x16 pci express linije, dok kod p35 postoji jedna x16 i jedna x4 linija sto donekle ogranicava brzinu high-end karti u dual modu, ali ne toliko mnogo.
Ma ljudi nisam tu da se raspravljam nego da saznam:) Znaci nece moci tako kao sam ja zamislio. Ali ipak ce u buducnosti(radeon 3850 x2:)) moci da se stavi crossfire? Samo me to zanimalo da li moja ploca podrzava taj crossfire ili sli.
Nisam bas 100% siguran, ali da bi pogurao crossfire, pci express slotovi moraju biti pune duzine, tj. slot se naziva 16X pci express slot. P35 ploce imaju 2 ovakva slota pune duzine i u specifikacijama se navodi 2X x16 pci express slot, druga je prica sto ploca ima u stvari samo 20 pci linija tj. magistrala tako da je u crossfire modu jednoj kartici na raspolaganju punih 16, a drugoj samo 4 linije.
Medjutim, na tvojoj ploci (Gigabyte 945GCMX-S2) postoji pored x16 slota samo obican x4 slot i mada na gigabyte-ovom sajtu pise support dual graphic mode, nigde se eksplicitno ne navodi podrska za crossfire. A i bilo bi glupo da neko na 945 chipsetu gura dve 3850 karte, zar ne?
\Nisam bas 100% siguran, ali da bi pogurao crossfire, pci express slotovi moraju biti pune duzine, tj. slot se naziva 16X pci express slot. P35 ploce imaju 2 ovakva slota pune duzine i u specifikacijama se navodi 2X x16 pci express slot, druga je prica sto ploca ima u stvari samo 20 pci linija tj. magistrala tako da je u crossfire modu jednoj kartici na raspolaganju punih 16, a drugoj samo 4 linije.
Medjutim, na tvojoj ploci (Gigabyte 945GCMX-S2) postoji pored x16 slota samo obican x4 slot i mada na gigabyte-ovom sajtu pise support dual graphic mode, nigde se eksplicitno ne navodi podrska za crossfire. A i bilo bi glupo da neko na 945 chipsetu gura dve 3850 karte, zar ne?
Pa moja ploca moze da podrzi 1333mhz fsb sto nije uobicaeno za intelove 945 chipsete. E sad ima i tu foru sa dve graficke i jos ponekog keca u rukavu.
Ako ste kupili poslednji broj sveta kompjutera onda ste mogli videti da se svi novi chipseti i ne razlikuju po performansama vec po usb podrsci itd. Ako niste kupili svet kompjutera obavezno ga kupite:D
Znaci moja ploca nema onaj losiji intelov chipset vec najbolji u staroj klasi. E sad njuskao sam po drugim sajtovima i video da su u neke intelove maticne sa mojim chipsetom vec ubacivali podrsku za crossfire. Tako da sam sada bas zbunjen. I sto nebih nabacio neki ati radeon 3850 i kada izadje neki ati radeon 3830. Recimo. To ce mi doneti neke bolje performanse.
E da da li neko moze reci da li sve pci-e x16 podrzavaju i pci-e x4?
Hvala najlepse:qliranje:
donator99
19.11.2007, 18:55
Pa, ako ploca ima x16 i x4 slote, zar se ne prebace onda oni u 2 od po x8?
Ne... ali ove slabije kartice inace ne vuku preveliki protok tako da nije strasno ni kada ide na 4x
I na kraju u crossfire plocu ne mozes da stvis nvidia graficke kartice, za to su namenjene SLI ploce.
O, može i te kako! :dedica: Moja ploča zvanično podržava samo CF, pa sam strpao jednom 2x7600GLH (uzeo od ortaka još jednu da isprobam). Samo su potrebni modovani drajveri, kojih na netu ima kol'ko 'oćeš, a možeš i sam da izmeniš par stringova, ali me mrzelo da čitam uputstva.
nikola87
21.11.2007, 11:38
O, može i te kako! :dedica: Moja ploča zvanično podržava samo CF, pa sam strpao jednom 2x7600GLH (uzeo od ortaka još jednu da isprobam). Samo su potrebni modovani drajveri, kojih na netu ima kol'ko 'oćeš, a možeš i sam da izmeniš par stringova, ali me mrzelo da čitam uputstva.
e pa jbg za to prvi put cujem, a i ako je moguce , moguce je samo uz pomoc modovanja.
I radilo je??Pa jel su rezultati bili kakvi trebaju biti ili sta..Mozda one rade,ali je slika sr*nje i mozda ne mozes da pokrenes nikakvu igru..Daj malo vise info-a...jos uvek ne mogu da verujem da je moguce...xexe
I radilo je??Pa jel su rezultati bili kakvi trebaju biti ili sta..Mozda one rade,ali je slika sr*nje i mozda ne mozes da pokrenes nikakvu igru..Daj malo vise info-a...jos uvek ne mogu da verujem da je moguce...xexe
A zašto misliš da nije moguće? I što bi slika bila bzvz i igre ne bi radile? SLI je zaključan na nivou drajvera za sve non-SLI ploče, nema nikakvih hardverskih prepreka. Samo je u drajverima potrebno izmeniti par sitnica i SLI radi kao na bilo kojoj SLI ploči. Koga mrzi da čačka sam, može da potraži modovane drajvere na netu. Nisam imao nešto mnogo vremena da vrtim 3D markove (jer me to u principu ni ne zanima), ali su kartice radile sasvim normalno, nikakvih problema nije bilo.
Pa to je super..znaci ja bih sa modovanim driverima mogao da nakacim dve 8800gts na moju Asus P5K plocu..extra..pozz
Pa to je super..znaci ja bih sa modovanim driverima mogao da nakacim dve 8800gts na moju Asus P5K plocu..extra..pozz
Upravo tako! Ja čekam rezultate 8800GT256, da vidim da li su 2 brže od jedne sa 512MB. Ne znam koliko će samo 8 PCI-E linija uticati na performanse, jer ipak pričamo o dosta brzim karticama. Kod 7600 nije bilo nikakve razlike.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.