Prikaži potpunu verziju : koliko dobro znate engleski!
sasha vukelic
23.1.2006, 1:04
e ovdje je jedan "test inteligencije":
http://www.mensa-test.com/
no po mom misljenju, za prosjecnog domaceg korisnika, je ovo vise test engleskog, nego inteligencije.
ja imam 20 tacnih odgovora.
nisam odgovorio na 5,7,9,12,13,14,20,22,24,28,30,31,33 i nemam pojma sta bi moglo biti u pitanju iako sam dosta kontao. a na ostala pitanja sam poprilicno brzo (za nekoliko minuta) odgovorio.
A zašto bi to radio na engleskom kad imaš hrvatski Mensin test inteligencije!:confused:
Ako želiš da proveriš znanje engleskog, to ćeš uraditi veoma lako rešavajući gomilu glupavih testova koje Ameri nude, ali ako hoćeš pravi test, idi na Mensin sajt.
Btw, ako te zanimaju "opaki" testovi inteligencije, potraži Ajnštajnov test inteligencije, gde treba da odgovoriš na pitanje: "Ko gaji ribice"... Interesantno & mnogo zeznuto... Ja znam odgovor...;)
sasha vukelic
23.1.2006, 6:15
A zašto bi to radio na engleskom kad imaš hrvatski Mensin test inteligencije!:confused:
Ako želiš da proveriš znanje engleskog, to ćeš uraditi veoma lako rešavajući gomilu glupavih testova koje Ameri nude, ali ako hoćeš pravi test, idi na Mensin sajt.
Btw, ako te zanimaju "opaki" testovi inteligencije, potraži Ajnštajnov test inteligencije, gde treba da odgovoriš na pitanje: "Ko gaji ribice"... Interesantno & mnogo zeznuto... Ja znam odgovor...;)
e znam za taj test sa ribicom, radio sam ga prije nekoliko godina i bas je super! (preporucio bih ga svakome)
inace, bio sam ja na pravom mensa testiranju kada je bilo ovdje kod nas u banjaluci... ne bih sada da se hvalim, ali mi je rezultat bio IQ>156!
Highlander
23.1.2006, 11:25
Šta mislite, da li se Mensa bavi nečim što drži u tajnosti? Deluje mi nemoguće da toliko ljudi sa ogromnim koeficijentom inteligencije pristupaju udruženju samo da bi ćaskali na kojekakvim zabavama! Razni projekti, istraživanja... toliko sive mase može se upotrebiti za svašta!
Šta mislite, da li se Mensa bavi nečim što drži u tajnosti? Deluje mi nemoguće da toliko ljudi sa ogromnim koeficijentom inteligencije pristupaju udruženju samo da bi ćaskali na kojekakvim zabavama! Razni projekti, istraživanja... toliko sive mase može se upotrebiti za svašta!
Jesi li čuo za masone? Definitivno su organizacijama kao što je mensa, i ostale "visokokvalifikovane" ustanove...
Masoni će jednog dana da zavladaju svetom.;)
lijenština
23.1.2006, 16:13
Ma ne pošto su članovi menze imaju privilegiju besplatnog ručka:icon_mrgr
Highlander
23.1.2006, 17:44
Masoni će jednog dana da zavladaju svetom.;)
To je korisno znati!;)
Dobro znam engleski ali ovo nije pravi test za proveru! Daj nešto bolje...!!!
Ma ne pošto su članovi menze imaju privilegiju besplatnog ručka:icon_mrgr
Potpuno tacno. Ja redovno imam besplatan rucak u studenjaku!:icon_mrgr
sasha vukelic
23.1.2006, 22:19
Dobro znam engleski ali ovo nije pravi test za proveru! Daj nešto bolje...!!!
ovo je takodje i test inteligencije... (pogledaj dole na dnu)
Na kom dnu ? Uopšte nije bitno to što piše, test inteligencije ne sme biti zavisan od jezika, rase, nacionalnosti, pola, starosti...prema tome, kako ovaj test zahteva odlično poznavanje engleskog jezika, nema ni govora o testu inteligencije. Nešto najbliže testu inteligencije što sam našao na netu je www.iqtest.dk . Tu vam treba taman toliko engleskog da znate šta znače reči English i Start :) i Send na kraju kada budete završili test. Imate 39 pitanja (mozgalica tačnije) i 45 minuta za rešavanje, s tim što svaki pogrešan odgovor nosi negativne bodove tako da nabadanje ne daje pravi rezultat, bolje je mozgalice koje ne možete da rešite ostaviti nerešene. Naravno, ni u toku rešavanja, ni na kraju testa nećete dobiti koji su tačni rezultati tako da su varanja tipa "pokušaš nekoliko puta i zapisuješ tačne odgovore" isključena. Inače, ako nekoga interesuje moj rezultat je 126.
E a sad nešto što je delimično vezano za temu, tj. radi se o IQ uopšte. Ne treba se preterano opterećivati visinom IQ-a, jer sam IQ ne znači mnogo. Jednostavno, visok IQ predstavlja samo potencijal i ne mnogo više od toga, tj. i ako imaš visok IQ to ne znači i da umeš da ga iskoristiš na pravi način, niti da ćeš u životu napraviti nešto više, nego neko ko ima niži IQ od tebe. U prevodu, visok IQ je nešto poput dobre ideje, ako je ne iskoristiš to ti je isto kao da je nisi ni imao. Uostalom, brojni primeri pokazuju da je tako. Pogledajte samo Džordža Buša, prema nekim informacijama njegov IQ je 91, što znači umalo da bude ispod proseka. Čak i da ova informacija nije potpuno tačna, na kilometar se vidi da dotični nije baš "najbistrije stvorenje na svetu", ali čovek je predsednik najjače sile na svetu što je mnogo, mnogo, mnogo više nego što će većina genijalaca ikad postići, ne ?
sasha vukelic
24.1.2006, 12:45
kao sto rekoh:
za prosjecnog domaceg korisnika, je ovo vise test engleskog, nego inteligencije
Highlander
24.1.2006, 14:18
@Marko_L: Radio sam ovaj test pre, imao sam negde oko 130, mislim! Kad pomenu Bush-a, vidi se da je čovek moron, i to je još jedan dokaz da gluplji ljudi prolaze bolje u životu. Ja nikada ne bih pristao da budem predsednik neke zemlje ili političar... Bože sačuvaj! Problem je u tome što ''pametniji'' imaju razvijeniju svest i osećaj za dobro i loše (to ne znači da su to oni sa visokim IQ-om jer ovaj test ne uključuje osećanja i emocije) pa zbog toga i ne mogu da ostvare takvu materijalno stanje kao pojedinci. A to je, nažalost, u ovom trenutku, najbitnija stvar na svetu. Za razliku od njih, velikani nauke, književnosti, i drugih oblasti, ne ostavljaju isti trag na svetu kao ovaj kog si naveo! Buša će zaboraviti već za nekoliko godina, ali zato Teslu, Ajnštajna i druge će svet pamtiti uvek! To što si rekao da je postigao ono što većina genijalaca nikad neće, potpuno je tačno i izuzetno glupo!
kao sto rekoh:
za prosjecnog domaceg korisnika, je ovo vise test engleskog, nego inteligencije
Pa to je tačno. Da bi trebao da uradiš ovaj test mora da znaš engleski. A ne verujem da nas toliko ima. Ne mislim na nas... Mislim "na nas" - na forumu.
sasha vukelic
24.1.2006, 21:35
pa dobro, ja sam postavio za one koje zanima... meni je recimo taj test bas zanimljiv
Pakleno, pakleno. Nisam bas siguran da bi ga bez muke i oni kojima je engleski maternji jezik.
no po mom misljenju, za prosjecnog domaceg korisnika, je ovo vise test engleskog, nego inteligencije.
nisam odgovorio na 5,7,9,12,13,14,20,22,24,28,30,31,33 i nemam pojma sta bi moglo biti u pitanju iako sam dosta kontao. a na ostala pitanja sam poprilicno brzo (za nekoliko minuta) odgovorio.
Svaka ti čast. Ja znam engleski dosta dobro, ali pojma nisam imao šta bi ono moglo da znači. Ako te baš interesuje, uradio sam samo 8...
sasha vukelic
27.1.2006, 20:34
evo izasao je i drugi dio
http://intelligence-test.net/part2/
ovdje imam samo 16... no i pise da je tezi test
posebno je zanimljivo sesto pitanje... jedva sam ga skontao, a trebalo je biti jedno od prvih koje znam!
ne znam 9,10,18,19,20,22,23,24
Uradio sam prvi test - 14 odgovora, odustao sam posle nekih 40 minuta.
Drugi test sam radio nešto preko sata - 19 odgovora!? Piše da test nije vremenski ograničen, pa ako su vam rezultati slabi, možda ste prerano odustali. Nisam znao 9, 18, 19, 20 i 24. pitanje.
posebno je zanimljivo sesto pitanje
Slažem se, a i 21. je prilično interesantno :) ...
sasha vukelic
28.1.2006, 3:48
10 i 23 su bas laki za izguglati :) no nisam to htio koristiti...
a neces vjerovati sta sam jedva skontao: 8 L on a S je:
8 legs on a spider!
no de reci mi sta je 4 H of the A, to mi je tako nekako skroz cudno, vjerovatno mi nedostaje neke opste kulture... kao sto iz prvog testa sto nisam znao 66 b of the b books of the bible
(rjesenja svih pitanja test1 se vec mogu naci na net-u)
6am3 Fana71c
28.1.2006, 16:35
JA SAM SUPER MASTER BLASTER DISASTER ZA ENGLESKI :eek: :eek: :eek:
Jim Bravura
28.1.2006, 16:35
nisam odgovorio na 5,7,9,12,13,14,20,22,24,28,30,31,33 i nemam pojma sta bi moglo biti u pitanju iako sam dosta kontao. a na ostala pitanja sam poprilicno brzo (za nekoliko minuta) odgovorio.Stvarno zanimljiv test.Svaka cast za 20 tacnih odgovora,vidi se da si >156. Ja sam dogurao do 12,a resavao sam oko sat i po. Mnogo zavisi od znanja engeskog. Verovatno cu pokusati jos koji put. Interesanto mi je bilo primetiti,da nisam resio nista od onoga sto ni ti nisi znao. Da li si koristio neka pomocna sredstva.Recimo tablice mernih jedinica i sl. ? Ja sam sve iz glave,tako je mislim i najpostenije.
sasha vukelic
28.1.2006, 17:57
jeste, najpostenije je ne koristiti nista - ni ja nisam nista koristio... da sam recimo koristio samo google, brzo bih pronasao odgovor za razna pitanja, naprimjer 5, 9 i 22, jer se radi o bibliji, starom i novom zavjetu
no de reci mi sta je 4 H of the A, to mi je tako nekako skroz cudno, vjerovatno mi nedostaje neke opste kulture...
4 h of the A:
4 horsemen of the apocalypse
Što se tiče 8 L on a S ... nisam bio ni blizu :)
sasha vukelic
29.1.2006, 2:29
4 h of the A:
4 horsemen of the apocalypse
Što se tiče 8 L on a S ... nisam bio ni blizu :)
aaaaaa! ne mogu da vjerujem... probavao sam nesto jako slicno tome:
4 horseriders of the apocalypse!!!
bah sta se moze, na greskama se uci... hvala!
Do@ OldSchool
29.1.2006, 19:06
Znam Engleski dovoljno za sebe :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.