Prikaži potpunu verziju : Termaltake Soprano dx ve7000
Razmisljam da kupim ovo kuciste za novu konfiguraciju.Kvalitetno je, a nije preskupo.Ide sa napajanjem od 400w(pretpostavljam termaltake).Zanima me hoce li to napajanje lepo pokrpiti ovu konfiguraciju:
AMD A64 x2 5200+
Am2 Asus M2N32-SLI Deluxe(nforce 590 SLI)
2x1gbDDR2 800 Kingston PC2 6400
WD 250gb sata
Asus 2600xt ddr3
DVD-RW
DVD-ROM
Laserski stampac
pitanje je kakvih je tih 400W unutra ali sigurno ce izdrzati tvoju konfu.
Inace kuciste je extra kvaliteta i meni se mnogo svidja, jos za njega lako moze da se nadje providna stranica.
Nego sta ce ti tako skupa ploca, ima mnogo jeftinijih a odlicnih resenja za AMD
Upravu je nikola, bacices bezveze pare na plocu kad imas za manje pare takodje dosta dobre.Za duplo manje pare imas sasvim pristojnu plocu i po performansama i po OC-u.
U kucistu je dosta staro TT napajnje medjutim mislim da bi sasvim dobro vrsilo posao.
Nego sta ce ti tako skupa ploca, ima mnogo jeftinijih a odlicnih resenja za AMD
Hajde predlozite neku dobru plocu a jeftiniju?Recimo do 80E.Samo da napomenem da meni oc nije bitan, ali sam u prostosti imao dosta problema sa plocama, pa sam hteo da uzmem neku kvalitetniju.Pre svega mi treba stabilna ploca!Inace, komp ce se koristiti za internet, svakodnevni rad u office-u, ponekad photoshop i corel, a i za klinca da igra igre(ali ne mora da bas sva na maksimumu).
I jos jedno pitanjce...vidim da se dosta pominje graficka Palit.Mozda bolje da uzmem nju nego Asus.Sta bi bilo bolje:Palit 2600xt ddr3 ili Palit 8600gt sonic+ ddr3?Inace se razmisljam da li gforce ili radeon....
nikola87
10.11.2007, 20:29
evo ti predlozi
1. asus m2n-e
2. biostar tf560+
3. ga-m55s-s3
imas asus 8600GT koja je oko 100E sto je ok ali imas i palit 8600GT sonic + koja je brza ali je i malo skuplja , kosta oko 115E i imas gainward 8600GT GLH koja je oko 130 ali je veliki gamerski brend.
U rangu one asus 8600GT je asus 2600XT sa ddr3 memorijom a u rangu ove druge dve je 2600XT sa ddr4 memorijom i takva kartica kosta oko 130E.
shandu83
10.11.2007, 21:31
I meni se svidja Soprano DX, i takodje me buni to napajanje sto dolazi u paketu. Ja sam citao o kucistu i nigde se ne pominje napajanje od 400W.
Tako da ostaje pitanje kakvo je to napajanje?
Dvoumim se oko njega i Antec Sonata III.
Anteca trenutno nema u ponudi. Soprano je definitivno lepsi, jos sa providnom stranom, izgleda extra! Cena je ista, oko 100E.
Evo par slika Soprana i Sonate:
BrutaLiS
10.11.2007, 21:38
mozda mi je antec i lepsi....
shandu83
10.11.2007, 21:42
Zaboravih reci da Antec dolazi sa napajanjem od 500W proverenog kvaliteta.
Ovako kad se gleda, izgleda kao:
fensi:cool: vs. klasika:)
BrutaLiS
10.11.2007, 21:59
kakvo je to napajanje,jel kvalitetno??
shandu83
10.11.2007, 22:09
Ako si mislio na Antec-ovo napajanje, jeste kvalitetno.
Pogledaj ovo za napajanje:
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/2066-antec-earthwatts-500w-power-supply-review.html#post15500
A ovo za kuciste:
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/2067-antec-sonata-iii-case-review.html#post15501
Pogledao sam na par sajtova i zaista se nigde ne pominje da ide napajanje uz Soprano dx!Po obicaju na itsvet-u lupetaju.A nekako i deluje previse jeftino takvo kuciste pa jos i termaltake napajanje 400w za manje 90e.Izgleda da je samo kuciste toliko.
Cisto informativno, to i nije neka extra povoljna cena!
Ja mislim da bi uz tu cenu realno bilo za ocekivati da se dobija i napajanje.
Treba proveriti kod uvoznika(mislim da je alti u pitanju) za Soprano DX u vezi napajanja.
I, ako dolazi napajanje uz Soprano, mislim da je Antec mnogo pouzdaniji izbor.
@Nicolas: Imas li neki drugi predlog za te pare?
Treba proveriti kod uvoznika(mislim da je alti u pitanju) za Soprano DX u vezi napajanja.
I, ako dolazi napajanje uz Soprano, mislim da je Antec mnogo pouzdaniji izbor.
@Nicolas: Imas li neki drugi predlog za te pare?
Za oko 100e, pa Antec 900 kao case bez napajanja bi bio moj izbor.:)
A neko sa napajanjem, pa tu i nije neki izbor ali recimo da bi ta Sonata 3 sa napajanjem bila sasvim ok izbor.
Naravno, mislio sam sa napajanjem.
Slazem se u vezi 900-ice!
Postoji mogucnost da Soprano kosta onoliko bez napajanja, sad se setih, jer je to redizajnirani Soprano + sa providnom, nedavno izasli, tj letos. Znaci racunaj da je to cena bez PSUa, ali proveri za svaki slucaj. :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.