Prikaži potpunu verziju : Samsung 226CW
Expressionism
9.11.2007, 20:36
Upravo sam pazario ovaj monitor i ukljucio ga. Odushevljen sam! Imam jedan mrtvi pixel koji se vidi na crnom ali mi stvarno nije tolko bitno da sad trcim nazad u prodavnicu samo zbog toga, iako su mi rekli da menjaju bez obzira na kolichinu.
Imam jedno pitanje dodushe. Znaci sa monitorom je bio cist plug & play. Nishta nisam chachkao. Dobio sam neki instalacioni disk uz njega i pitam se dal da ga instaliram ili sta vec ima na njemu ili da ostavim ovako? Kao sto rekoh, prezadovoljan sam monitorom, pa pitam dal ima poente uopste da instaliram bilo sta or leave it be.
pa sve je to super ali idi ga zameni kad vec hoce da ti ga zamene....sta tu ima da te mrzi:icon_scra
Expressionism
9.11.2007, 20:53
Pa pazi, hvala bogu pa su mi blizu prodavci. Ali da sada opet pakujem i cekam 2 dana za novi, pa da se molim bogu da nema taj ni jedan...a moze da ima i vise....chemu....mali je i primetio sam ga samo zato sto sam trazhio ko lud jer mi to bila najveca frka.
pa dobro ali je greota da das tolike pare i da zabode los pikksel i jos ti daju da ga zamenis a ti neces, meni to nikako nije jasno ali dobro, tvoj je monitor.
MEGATRON
10.11.2007, 14:07
Pokushaj malo jache da ga stisnesh (mislim na zaglavljeni pixel perverznjaci:D) mozda se odglavi, nekima je to uspevalo, postoji josh nachina proguglaj malo, mislim vredi pokushati sve, mene bi nerviralo iskreno, ili zameni monitor ali trazi da ti prikljuce novi u radnji da proverish tamo lepo sve a ne kod kuce:ciao:
BrutaLiS
10.11.2007, 14:35
da ne offujem mnogo,a i da zbog jednog pitanja ne otvaram novu temu,sta predstavlja mrtvi pixel.iz ove teme sam skontao da svaki novi monitor ima to,a kontam da ne bi trebalo??
Nema to svaki novi monitor...to su pixeli koji ne rade dobro..tj. ne prikazuju boju koju bi trebalo vec stalno svete jednom istom bojom)npr. bela,zelena...)...pozz
zdravkelja
10.11.2007, 14:42
Pa stvarno menjaj ako oni hoce da ti zemene, nece svako tako da ti da.
Na stranu mrtvi pikseli ajmo malo o samom monitoru, pošto ću ga možda i ja kupovati.
Koliko si zadovoljan sa njim, kakvi su mu uglovi vidljivosti, posebno vertikalni, kad se gleda malo odozdo? Nažalost ovaj monitor se ne može naginjati prema dole, kao ni mnogi drugi. Negdje sam našao da se neko žalio na izraženu crvenu boju, malo prezasićenu, koju je na neke zaobilazne načine uspio riješiti.
Vidim da mu je cijena pala na 378 eura
Imam pomoneti monitor i extra sam zadovoljan njime. Uz par klikova dobijate savrsenu sliku.
Expressionism
11.11.2007, 23:15
@Paladin
Ja sam prezadovoljan. Sto se tiche crvene boje, jeste malo jacha ali ne toliko pa da pomislish da se razliva boja. Slika je kristalno chista! Sto se tiche ugla vidljivosti, sve ti pishe na itsvet-u ali ako oces licno mishljenje, savrsheno odgovara. I ja sam se brinuo kako ce to izgledati jer postolje na kom mi je monitor je malo izdignuto. Podesio sam stolicu na normalnu velichinu, ne gledam ga bas u sred srede vec malo ispod i nemam nikakvih zamerki. Da bi ti odredjen deo (gornji/donji) bio bas tamniji, morash da sedis na sasvim trecem nivou. Ocu da kazem da je to veoma tesko postici tako da nemoj da se brines. Pre nego sto sam ga uzeo, citao sam da se ljudi zhale na crnu boju koja vishe lichi na tamno sivu. Kakava siva boja, crna ko zemlja bre : )
@MarkoZ
Aj nam odaj tajnu sta si to chachkao : ) Jos uvek mi CD stoji upakovan i ne znam dal da se drndam sa slikom ili ne. Jedino ne znam dal je brightness preteran po default-u. Ja sam ga smanjio za 40% ali idalje je poprilicno jak.
Ma instaliraj,sta te kosta. Ovako uzeo sam par slika i po njima podesavao boje da bih dobio sto prirodniju sliku,onda sam po everestovom testu podesio svetlost i jacinu boja ali kada sam zavrsio imao sam isti "problem" boje su bile malo jace,sta god uradio uvek je monitor sam odabirao boje kada je na custom. Onda sam odlucio da vidim sta on zna :D i sve sto sam uradio je pritisnuo sam menu->color innovatio-> i odabrao normal i dobio savrsene boje tj. crvena vise nije bila malo jaca. Kada sam samo malo smanjio svetlost o5 me je vracalo na custom i pojacalo boje zato sam ga sada ostavio na normal koji je on podesio i slika mi je extra. :alealeee:
I ja sam se brinuo kako ce to izgledati jer postolje na kom mi je monitor je malo izdignuto. Podesio sam stolicu na normalnu velichinu, ne gledam ga bas u sred srede vec malo ispod
Potpuno ista situacija kao kod mene, monitor mi stoji na uzdignutom dijelu stola, ne na istom nivou na kojem su miš i tastatura. I oči mi uglavnom budu na visini ispod sredine monitora. Zato me i zanima. Hvala na odgovoru.
Evo ovde jedna tema (http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1214770) sa drugog foruma gdje se neko žalio na neke stvari na 226CW, konkretno na tu jaču crvenu boju, ali je na kraju napisao kako je to riješio, a i gubitak detalja u tamnim scenama. Najviše je istakao ovo
1. There seems to be a heavy "red" dominance to the monitor, no matter what I do. Hell I can turn the Red to 0% and it's still there. I've tried loading all the different color profiles people have put up for the 226bw monitor (IE albert's famous one, etc) and no luck with it at all.
2. When something is black there is no detail to it. This is mainly whalt I notice when I play games. When I get into a dark area It's literally lilke one whole uniform "black" there's no light black/different shades, this makes it extremely diffcult if not impossible to know where the hell I'm supposed to go in some games since you can't make out any difference.
Kaže da je onda u OSD resetovao colors/image i skinuo neke color profile sa drugog sajta i da mu je to pomoglo.
Evo jedan review, još jedan koji mu ne ide u prilog
http://www.digitalversus.com/article-358-2507-36.html
TheProphecy
17.11.2007, 22:41
Ma monitor je extra.Imao sam par dana priliku da radim na njemu i na 226bw.226cw ima vidno bolju sliku.
@Paladin
Ima milion testova koji mu idu i prilog :).
MEGATRON
24.11.2007, 14:07
Razmishljao sam o ovom modelu,odlichan je, mada ni 226bw nije losh(a jeftiniji 30-ak evra;)).
koliko bih pogreshio ako bih uzeo recimo 226bw sa S panelom, da li je bash vidljiva razlika u odnosu na 226cw?
TheProphecy
24.11.2007, 22:38
Razmishljao sam o ovom modelu,odlichan je, mada ni 226bw nije losh(a jeftiniji 30-ak evra;)).
koliko bih pogreshio ako bih uzeo recimo 226bw sa S panelom, da li je bash vidljiva razlika u odnosu na 226cw?
Mislim da bi razliku tesko mogao da primetis.Zelim ti puno srece u trazenju S panela :).
Ja bi ti preporucio da uzmes ipak 226cw iako je tesko uociti neku razliku,razlika postoji i bolje da uzmes cw nego da se smaras da trazis s panel.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.