Prikaži potpunu verziju : Kartica za grebovanje vhs-a i sat antenu?
Dakle, koju karticu za prebacivanje vhs materijala na kompjuter mi predlazete da kupim, a da mogu i satelitski risiver da prikacim na nju? Nesto ne-skupo a kvalitetno? Komp je 3 godine star, Chaintech maticna, Celeron 1,7...
Hvala.
AstraLogos
20.1.2006, 20:53
Dakle, koju karticu za prebacivanje vhs materijala na kompjuter mi predlazete da kupim, a da mogu i satelitski risiver da prikacim na nju? Nesto ne-skupo a kvalitetno? Komp je 3 godine star, Chaintech maticna, Celeron 1,7...
Hvala.
Svaka kartica koju kupis moze da grebuje video materijal sa VCR-a i satelitskog receivera ako je prikljucak analogni odnosno koaksialni kabl za TV.
Problem je a tu sam vec imao diskusiju sa uzerom na drugom forumu koji je imao slicnu konfiguraciju - Celeron na 1.6Ghz i nije mogao da grebuje u MPEG2 u full ekranu odnosno 720x576. Na kraju se ispostavilo da je procesor bio slab za te parametre. A one opet su bitne jel su standard za prebacivanje u DVD.
Jedno od resenja moze da bude TV kartica sa hardverskim MPEG2 kodekom, kao sto je Leadtek WinFast PVR 2000 oko 110e. :)
btw. Naravno moze se grebovati i DV signal ukoloko imas firewire prikljucak, sto sumnjam jer kazes da je ploca stara 3 godine.
Dakle nema ti druge nego da puknes lovu ili da zaboravis na grebovanje video materijala. Sve ispod navedene rezolucije i MPEG2 kodeka nece biti kvalitetno snimano i samo ces baciti pare za karticu. ;)
btw. Naravno moze se grebovati i DV signal ukoloko imas firewire prikljucak, sto sumnjam jer kazes da je ploca stara 3 godine.
Imam firewire karticu, naknadno ubacio za prebacivanje materijala sa dv kamere. Jel postoji mogucnost da se preko nje poveze risiver?
AstraLogos
21.1.2006, 11:35
Imam firewire karticu, naknadno ubacio za prebacivanje materijala sa dv kamere. Jel postoji mogucnost da se preko nje poveze risiver?
Pa neznam kakav ti je resiver i da li ima DV izlaz. Ako ga ima treba samo nabaviti odgovarajuci kabl i vozi. :)
Druga varijanta bi bila neki AD konverter ali su oni po pravilu dosta skupi pa ovu soluciju zaobidji. :)
Poz
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.