Prikaži potpunu verziju : Koju konfiguraciju kupiti?
Sastavio sam neku konfiguraciju,pa mi treba savet da li je dobra.Moze i neka preporuka ako ima nesto jeftinije,a da ne gubim puno.
Abit IB9
Core 2 Duo E2180
Palit 8600gt Sonic + 256mb ddr3(ili Gainwarde 8600gt)
Seagate ST3250620AS 250gb 7k 16mb sata 300
1Gb PQI ddr2 800mhz
LG GSA-H30N SATA DVD-RW
JNC/ANS GJA 8802 400w
kad sam video kao si krenuo kazem u sebi "vidi super konfa" ALI si se malo negde zajbo.
1. Ne moze nikako JNC kuciste jer je to krs nad krsevima
2. promeni dvd-rw za nec 7173s ili pioneer 111D(ovaj 112d se dosta kvari)
Predlog za kuciste:
COdegen briza 6099(+400W)
CM ELITE 332(+350W)
to je neki minimum minimuma. Obe kombinacije su 50e.
Ako imas para za bolju varijantu onda uzmi LC power 650GP(550W) + neko kuciste od 30E.
I naravno kasnije da dodas jos 1gb rama.
ps: Vec sam primetio jos negde da si napisao gaiwarde, inace pise se gainward, eto samo da znas
\pozz..
Sta dobijam tim skupljim kucistem?Ako uznem skuplje kuciste onda moram nesto drugo da smanjim,zbog budzeta.A ne planiram nesto da budzim komp. i da ga nesto preterano overklokujem.Tako da me zanima zasto dati toliko novca za kuciste i zasto ne ovo?
@nikola87 Sto ne moze JNC:confused:?Mislim jeste malo shity ali zasto ne bi mogao.
Ja bih uzeo Asus TA881.Bolji od Elita i Brize zajedno:).A jeftiniji.A i uzmi neku drugu plocu, za pare koliko kosta Abit ima i boljih solucija.
@nikola87 Sto ne moze JNC:confused:?Mislim jeste malo shity ali zasto ne bi mogao.
Ja bih uzeo Asus TA881.Bolji od Elita i Brize zajedno:).A jeftiniji.A i uzmi neku drugu plocu, za pare koliko kosta Abit ima i boljih solucija.
sta pricas bre pa JNC je nejgora marka od svih.
Slazem se za asus, na njega sam zaboravio, mada mislim da nije jeftinije od 60E.
Cekaj a KME,Frontier,Codegen,Blueberry i ostali TaiChi su bolji:icon_scra.Daj malim te.Pa meni bas taj Codegen kog ti preorucujes crko pre 15-20 dana.
PLOCA : DFI MB Infinity Blood Iron P35-T2RL
POCESOR : INTEL C2D-2.60 BOX-E6750 CORE 2 DUO 4MB
RAM : GEIL GX22GB6400UDC (2x1GB Ultra 4-4-4-12)
GRAFA : 8800GT-512Mb
HDD : 320 GB WD3200AAKS, SATA II, 16MB cashe
KUCISTE : ATX Middle Tower ThermalTake Armor Junior
NAPAJANJE : CORSAIR HX 520W PSU
MONITOR : SAMSUNG 22'' SyncMaster TFT 226CW
Ovo je skupa investicija tako da "predlozi,stavovi,sugestije i kritike" u sto vecem broju su dobrodosle.Pucajte slobodno.
PLOCA : DFI MB Infinity Blood Iron P35-T2RL
POCESOR : INTEL C2D-2.60 BOX-E6750 CORE 2 DUO 4MB
RAM : GEIL GX22GB6400UDC (2x1GB Ultra 4-4-4-12)
GRAFA : 8800GT-512Mb
HDD : 320 GB WD3200AAKS, SATA II, 16MB cashe
KUCISTE : ATX Middle Tower ThermalTake Armor Junior
NAPAJANJE : CORSAIR HX 520W PSU
MONITOR : SAMSUNG 22'' SyncMaster TFT 226CW
Ovo je skupa investicija tako da "predlozi,stavovi,sugestije i kritike" u sto vecem broju su dobrodosle.Pucajte slobodno.
Kao prvo nemas potrebe za tim procesorom ako hoces bas 4mb l2 uzmi najjeftiniji i klokuj,ostalo ok :ciao:....ali ja bi licno uzeo segate 320gb 16mb cache,graficku koju ulovis,tesko se nabavljaju,ploca stvar ukusa ako bas volis DFI...Mada cipset obavezno p35 sto si i naveo
nikola87
12.11.2007, 21:34
bez greske sklopljena konfiguracija, ako imas pare da sve to ispratis, kupuj odmah....vrh
Kao prvo nemas potrebe za tim procesorom ako hoces bas 4mb l2 uzmi najjeftiniji i klokuj,ostalo ok :ciao:....ali ja bi licno uzeo segate 320gb 16mb cache,graficku koju ulovis,tesko se nabavljaju,ploca stvar ukusa ako bas volis DFI...Mada cipset obavezno p35 sto si i naveo
Nije mi do klokovanja,bar ne za pocetak...
Dakle,kako ovo izgleda za pocetak, a OC otom potom? :)
donator99
12.11.2007, 22:05
Na defaultu je vrh.
Kad ga OCujes opet je vrh. :D
Ali nazalost od te graficke mozes da se oprostis bar jos jedno dve nedelje...
Nije mi do klokovanja,bar ne za pocetak...
Dakle,kako ovo izgleda za pocetak, a OC otom potom? :)
Pa onda nema sta da se dvoumis ako ne klokujes plati malo vise:D samo neznam dal ces se na tom monitoru 22" igrati dx10 igrice u visokoj rezoluciji i kad bi radilo na visokim detaljima a ta rezolucija :icon_scra, ko zna mozda optimizuju nesto.Za sadasnje dovoljno ali...
donator99
12.11.2007, 22:47
U svakom slucaju procesor mu 2 godine nece biti usko grlo...
Graficka hoce, ali retko se desi da neku karticu mozes da koristis 2 godine i da na njoj igras igrice na maxu...osim dual gpu perverzija :D
U svakom slucaju procesor mu 2 godine nece biti usko grlo...
Graficka hoce, ali retko se desi da neku karticu mozes da koristis 2 godine i da na njoj igras igrice na maxu...osim dual gpu perverzija :D
Da procesor je :n_klanja: nema sta nego to ja vise <<grdim>> danasnje igre ma nisam mislio na dve godine daj boze da moze toliko,zbog 22 naravno i te rezolucije:eek:
Ali nazalost od te graficke mozes da se oprostis bar jos jedno dve nedelje...
Komp bi trebalo da uzmem sredinom-krajem sledeceg meseca...
Nadam se da ce sveukupno cena da padne nekih 70tak jevreja . :dedica:
donator99
12.11.2007, 22:55
Nadam se da ce sveukupno cena da padne nekih 70tak eura. :dedica:
Nema sanse...maksimalno 30-40.
Nadam se da ce sveukupno cena da padne nekih 70tak jevreja . :dedica:
Bilo bi ti dobro da za toliko moze:ciao:
Videcemo
Nema sanse...maksimalno 30-40.
Bilo bi ti dobro da za toliko moze:ciao:
Videcemo
Mislio sam na celu konfiguraciju.Racunam
10-20e monitor
10-20e grafa
5-10e Hdd
10-tak e kuciste i isto toliko napajanje
i recimo po 5e za plocu i proc.
Ali,videcemo...To je nebitno,"irelavantno" sto bi rek'o moj profa mehanike :kreza:
Bitno je...Da li ovo vredi i da li valja...
nikola87
12.11.2007, 23:17
jedino cemu moze da padne cena su: procesor, ploca, monitor i grafa.
Svakoj od ovih komponenti neka padne za 10E a grafi za 20E to je oko 50E.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.