Prikaži potpunu verziju : Overklok 1 ili 2 jezgra..?
Nalazim se u dilemu imam Core2duo 4300 klokovan na 2.4Ghz, ali me zanima sta se desava sa drugim jezgrom koje i dalje stoji na 1.8Ghz...zasto? Ili tako treba
Hvala unapred
13664
Insecticide
3.11.2007, 0:50
Koliko se ja secam,pojedinacni oc jezgara ce biti moguc tek sa novim AMD procesorima,tako da ovo sto si ti uradio nije moguce,a gde si gledao koliko ti je klokovano jezgro?
Pa da, jezgra kod Core2 i dalje dele jednu FSB (ko je rekao "usko grlo"?) pa se dizanjem njene ucestanosti klokuju oba jezgra.
to je sigurno procitao u my computer pa properties jer i meni tu pishe @1.80 2.39ghz pa je zato sigurno to mislio.
Koliko se ja secam,pojedinacni oc jezgara ce biti moguc tek sa novim AMD procesorima,tako da ovo sto si ti uradio nije moguce,a gde si gledao koliko ti je klokovano jezgro?
Kako nije moguce podigao sam FSB na 266 i dobio 2.4GHz...
Pa sto nisi podigao drugi fsb za drugo jezgro ako vec moze:D
Nemoze oba jezgra se dizu preko jedne magistrale tako ti je to sa svim do sad procesorima jos uvek nisam video kod novih amd-a kako radi (kazu da moze),nego uzmi lepo everest (na primer) pa ocitaj frekvencije.Pozdrav
Nalazim se u dilemu imam Core2duo 4300 klokovan na 2.4Ghz, ali me zanima sta se desava sa drugim jezgrom koje i dalje stoji na 1.8Ghz...zasto? Ili tako treba
Hvala unapred
13664
Pa ovj prvi broj (1.8GHz) je fabricka brzina procesora, a ovaj drugi (2.4GHz) je trenutna brzina, tako da . . .
Kao sto je i pre receno klok pojedinacnih jezgara nije moguc kod intela (jos:D) vec samo kod novih x4 AMD-ova!!!
:ciao:
Ok, hvala svima na odgovorima, skapirao sam o cemu se radi:icon_stud:icon_stud:icon_stud
a sto bi neko klokovao samo jedno jezgro? kakva je korist od toga?
Klokom jednog jezgra bi se proc verovatno manje grejao, trosio bi manje struje a drugo jezgro ti ne bi ni trebalo za programe koji ne umeju da ga koriste... Recimo tako nesto. ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.