Prikaži potpunu verziju : Kompjuter 2004. godine :)
(Inspirisano temom Kompjuter 2046. godine! (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=1945).)
Evo kako su pre nešto više od 50 godina zamišljali da će izgledati kućni kompjuter 2004. godine (obratite pažnju na tekst ispod slike, u pitanju je naučno predviđanje).
:)
hahahaha... :) :) :)
Za sta li mu sluzi onaj volan?
hahahaha... :) :) :)
Pa cemu sluzi volan na kompu...za NFS...;)
hacker_aca
20.1.2006, 0:36
Pa cemu sluzi volan na kompu...za NFS...;)
Ova je dobra. :D
Nego, kad će ta 2004-ta, da vidimo taj komp. :D
Pa dobro... Zaliutali su jedno... 50 GODINA!!!
Meni vise lici na neko kormilo. To je verovatno dodatak za simulacije podmornice... eventualno Pirates!
phoenix[illusion]
21.1.2006, 23:41
Bogme bih se ja naigrao NFS-a na toj masini!:mrgreensa
Igro bih neke dobre tentovske igre!:mrgreensa :mrgreensa
Ekran je skroz flat, a tek tastatura!:mrgreensa
Mr. Garrison
22.1.2006, 2:34
mora da su predvideli i Richard Burns Rally :D
Da, samo što tad nije postojao menjač, nego su cepali samo u jednu brzinu. Mislim ja ga ne vidim ovde...
Polako, polako...kooooči!:D
Obećavam da ću sve ove stranice da ištampam ili da negde sačuvam, pa će tako i nama neko da smeje 2046. godine!;)
Na nekom sličnom forumu (ustvari neće biti ni malo sličan, već ko_zna_kako_ napredan), smejaće se i ovim odgovorima neki novi klinci, rođeni negde 2030., i postavljaće (ili će telepatski deliti misli), o tome kako izgleda jedan prosečan računar sada. I komentarisaće: " Ha, ha... vidi kako su ove babe i dede zamišljale naše računare, ma nemaju oni pojma!":D Isto kao i što se mi smejemo ovom "sobnom računaru" iz pedeset i neke...:)
Ja lično ne verujem da će kompovi napredovati toliko koliko su za ovih 40 god. Ispravite me ako grešim!!!...
Ja lično ne verujem da će kompovi napredovati toliko koliko su za ovih 40 god. Ispravite me ako grešim!!!...
Zapanjen do sada postignutim, tako je razmišljao i ovaj čika sa slike u saglsnosti sa drugim eminentnim naučnicima tog vremena. Ja te, eto, za sada neću ispravljati, to će učiniti vreme.
Pa da i to urade oni moraju da izmisle nešto potpuno novo. Kao ono u "Deca špijuni" oni hologrami i to. Mislim da kompjuteri budu "tolicki"...
Pa da i to urade oni moraju da izmisle nešto potpuno novo. Kao ono u "Deca špijuni" oni hologrami i to. Mislim da kompjuteri budu "tolicki"...
Još bolje - film "Minority report"! Tamo imaju strava "kompjutere"!
Evo, da te ja ispravim. Napredak kompjutera (odnosno ideje stvaranja masine koja ce smulirati, pomoci i, mozda, zameniti ljudsko razmisljanje) traje vec 70 godina :D
Ovi danasnji nasi kompjuteri, zajedno sa svima koji su ikada napravljeni na ovoj planeti, rade na vise-manje ISTOM principu (principu Tjuringove masine, predstavljenom 1936. godine) i predstavljaju samo prvi korak u razvoju takve tehnologije. Dostignuca koja slede (proizvedena usavrsavanjem ili izmenom tog principa) su nezamisliva. Imajuci u vidu pravilo aritmeticke progresije (sto je razvijenije brze se razvija) koje je izgleda karakteristicno za sve sto ima veze sa ljudima :), takva dostignuca su nam mnogo bliza nego sto mislimo.
Gde nadje ovu sliku?:confused:
lijenština
25.1.2006, 0:30
Ja mislim da su uzeli komandni pult neke hidrocentrale. Mada super im je kućište.:icon_mrgr Proizvođač thermal(elektrana)take. Volan je takođe super. Verovatno služi da otvoriš windows, ako postane zagušljivo.:worshippy
Inače je super slika:icon_razz Gde li si je našao?
Zapanjen do sada postignutim, tako je razmišljao i ovaj čika sa slike u saglsnosti sa drugim eminentnim naučnicima tog vremena. Ja te, eto, za sada neću ispravljati, to će učiniti vreme.
:) Touche
Nego, postoji jedna grupa ljudi koja se bavi ovim pitanjima i za to dobija (velike) pare. Oni se zovu Futurolozi (obratite paznju na termin logos koji je dio slozenice). Predvidjaju makro i mikro promjene i tendencije u svim oblastima nauke, tehnike, tehnologije, ljudske zabave... Politikin Zabavnik cesto pise o njima, prije nekoliko su cak imali obiman text o ovoj temi. Preporucujem svima :)
Futurologe ili Politikin Zabavnik ?? :)
Odoh ja malo u bucnost da kupim komp,pa cu se vratim da ne bih morao da kupujem kompjuter u buducnosti...
(Sta sam sada rekao...)
Pa cu da vam posle javim kakvi ce budu(ili kakav je)...
Ово је само још један од примера како су многи људи ограничени у смислу да не могу да замисле у будућности нешто чега у садашњости малтене нема.Ево узмите нпр. Жил Верна који је веро'о у лет на Месец када је то било незамисливо.Мада има и других примера, погледајте ''Одисеју у свемиру 2000'' и видите кол'ко су Кјубрик и Кларк били преоптимистични што се тиче нашег напретка у свемиру.
@TTuEd
Nije da sam zavidna ili nešto, ali brate stvarno si mogao bar da daš drugo ime ovoj tvojoj temi... ili da prikačiš ovaj fajl na moju temu (koja se, slučajno zove isto kao ova tvoja:rolleyes: ). Mada, tema ti je cool:cool:
Ovo pise u prvoj poruci na temi:
(Inspirisano temom Kompjuter 2046. godine! (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=1945).)
;) :p
Ma dobro, kao da je bitno...:p Važno je da ima dobrih postova, ništa više!;)
Meni vise lici na neko kormilo. To je verovatno dodatak za simulacije podmornice... eventualno Pirates!
Ukočio bi ti se vrat vidi gde mu je ergonomski postavljen monitor, sigurno zbog zračenja, da ne izgubiš vid
Stefan Maravic
30.3.2006, 23:54
sta matorog briga, on je vec verovatno otkljucao i M3 u NFSMW...
posto je ova tema zastarela tj. niko dugo nije nista pisao u njoj duze vreme moram da dodam komentar:
Fotka je extra,text jos bolji,svaka cast gari 'de god da si nasao sliku. A najjaci je onaj lik sto stoji pored kompjutera(ako ga tako mozemo nazvati:D)
posto je ova tema zastarela tj. niko dugo nije nista pisao u njoj duze vreme moram da dodam komentar:
Fotka je extra,text jos bolji,svaka cast gari 'de god da si nasao sliku. A najjaci je onaj lik sto stoji pored kompjutera(ako ga tako mozemo nazvati:D)
Tacno je da tema ima dosta paucine, ali je OK da go-duster ucini svoje.
Ondasnji problem je taj sto verovatno niko nije imao pojma kako bi izgledao cip, i cemu bi mogao da sluzi. Mislim da su znali nesto o memoriji, ali HDD im zasigurno nije bio u planu, ni u masti. I tako redom...
e pa budimo realni ako tako budemo razmisljali onda ni kola koja se pojavljuju u futuristickim filmovima nece biti takva:confused::confused::confused:
e pa budimo realni ako tako budemo razmisljali onda ni kola koja se pojavljuju u futuristickim filmovima nece biti takva:confused::confused::confused:
Upravo tako!!!
Osamdesetih godina jedna americka kompanija je imala konkurs da dizajneri pretstave svoje vidjenje automobila za dvehiljaditu godinu. I na sta je on licio. Na namrgodjeni auto sa pocetka sedamdesetih godina. Taj je pobedio, a zamislite kako su tek izgledali ostali na konkursu. Primer kako je je jedan model takodje automobila bio vanvremenski kad se pojavio, i podugo je za danasnje prilike imao dizajn koji je moderan je mazda 121 sa pocetka devedesetih, i fiat tipo s, kraja osamdesetih koji su napravili smernice kako bi trebalo da se prave automobili u narednom periodu. Izvinjavam se za :offtopic:, ali ne slucajno!!!
ma nije offtopic,to je ziva istina
Radovan Brčin
2.11.2008, 1:30
Ljudi imam dva broja američkog časopisa "Popular Science" iz 1980 i zlata su vredni ,majke mi. Tamo su naprimer opisani VW auti budućnosti koji neverovatno liče na passat 3. generacije.Ipak taj prototip je imao sistem za isključivanje motora dok ovaj stoji,kao na semaforu i pali se i kreće čim se doda gas! Takva rešenja se tak danas primenjuju. Da ne dužim primera ima mnogo.
Što se tiče kompjutera nema Bog zna šta,ponavljam 1980.Ali je opisana u jednom broju "revolucionarna tehnika kompakt diskova" i danas je uživanje čitati takvo štivo.
Postojala je emisija '50-'60tih godina u Americi gde su predviđali kako će izgledati tehnika budućnosti ;ako neko ima nešto neka okači ovde.
Imam i ja neki stari broj domace Galaksije, dge su opisali revolucionarno cudo tehnike: Sonijev Walkmen.
Imam i ja neki stari broj domace Galaksije, dge su opisali revolucionarno cudo tehnike: Sonijev Walkmen.
Kako da nije cudo.m Putujes i slusas muziku. Ali na klasicnim kasetama. Ja sam tada imao walkmen marke crown koji je mnogo kostao.
NjegovaWisost
3.11.2008, 18:48
Kako da nije cudo.m Putujes i slusas muziku. Ali na klasicnim kasetama. Ja sam tada imao walkmen marke crown koji je mnogo kostao.
A i svaki walkman je bolji i manji od najmanjeg (zovu ga) diskmena...
Volan je zakon, dobar je poprilično za 18 wheels of steel :)
lijenština
27.4.2009, 17:04
Časopic PC world (http://www.pcworld.com/article/131340-5/the_top_25_web_hoaxes_and_pranks.html) je ovu sliku predstavio kao internet šalu i rezultat jednog photoshop konkursa , Prema njemu ovo je prikaz komandnog pulta nuklearne podmornice iz doba hladnog rata u Smitsonijan muzeju, U svakom slučaju dobra fora. I mene su zeznuli :D
http://web.archive.org/web/20000706194955/http://www.chinfo.navy.mil/navpalib/news/news_stories/sub-centen02.html
http://www.snopes.com/inboxer/hoaxes/computer.asp
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.