Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : 6600-zauvek...

AkiMan
19.1.2006, 12:11
Posto ima puno,isuvise pitanja tipa koji 6600 je bolji,sta ovom fali i sl. pre nego neko postavi neko sl. pitanje neka bai pogled...
SVAKI 6600 ima magistralu od 128-bita,minimalno...
PROIZVODJAC nije bitan,jer svi daju odredjenu garanciju izato treba gledati samo dubinu dzepa,jer je sve manje vise isto...
U zavisnosti od koje kolicine NOVCA se krece treba gledati koliko se isplati kupovati GT ili non GT verzije,GT je uvek,naravno,bolji...
Cisto da se spomene,6200 je oslabljena verzija 6600 i cipa,mislim da je NV-43 i svakako je losije resenje od recimo obicne 6600...
Ako sam nesto zaboravio svako neka se oseca pozvanim da doda jos nesto...

Atila
19.1.2006, 20:46
NV-43 6200, 6600, 6600GT
Верзија NV-43 за 6200 има неки додатан суфикс VM ил' тако нешто и у ранијим серијама су се ове картице, поготово Leadtek доста лако откључавале у 6600.

kamper
20.1.2006, 18:34
Ovih dana sam kupio msi6600 GT, pa sad da li je pametno bilo??? U pravi si da je 6600 chip isti, ili oslabljen ali mislim (i dokazao sam sebi chim sam prso`razliku za gt) da je gt bolje potroshena tesko zaradjena parica i glasam ZA 6600 pa josh ako moze i GT, tura piva za sve...
Pozz

AkiMan
20.1.2006, 20:47
GT je bolji koliko je i skuplji...99&

Atila
20.1.2006, 21:27
PROIZVODJAC nije bitan,jer svi daju odredjenu garanciju izato treba gledati samo dubinu dzepa,jer je sve manje vise isto...

Слажем се, само што онај Leadtek-ов 6600GT Extreme може далеко боље да се OC због меморије од 1.6ns и што Gigabyte-ов AGP 6600GT има меморију на 1000MHz.
Ovih dana sam kupio msi6600 GT, pa sad da li je pametno bilo??? U pravi si da je 6600 chip isti, ili oslabljen ali mislim (i dokazao sam sebi chim sam prso`razliku za gt) da je gt bolje potroshena tesko zaradjena parica i glasam ZA 6600 pa josh ako moze i GT, tura piva za sve...
Pozz
Наравно да си паметно учинио, 6600GT има бољи однос цена/перформансе од 6600.

AstraLogos
20.1.2006, 22:09
Pa ako se vec pise 6600 zauvek treba to detaljnije napisati. Izvinjavam se ako nesto vec ponovim sto je napisano ali se ne moze drugacije. :)
Dakle 6200, 6600, i 6600GT imaju isti graficki ship NV43.

Najslabija je svakako 6200 sa PS4 i VS3 u verziji 64 i 128 bitnoj magistrali. Naravno da je ona sa 64 bitnom memorijskom magistralom treba izbegavati jel ima najlosiji odnos cena/performanse. NV 6200 sa 128 bitnom magistralom cesto se mogu modovati u 6600 ( Leadtek ) i dobiti daleko jaca kartica.

Zlatna sredina pa i vise je NV6600 sa 8PS i 3VS a izradjuje se u 128 bitnoj memorijskoj magistrali. Mada i ovde treba biti oprezan jer video sam 64 bitne primerke. Doduse mala je verovatnoca da se na tako nesto natrci ali ipak postoji. Dakle 8 pixel jedinica po taktu na 6600 u odnosu na 4 koje ima 6200 znacajno je brze. Za ovu karticu se moze reci da daje najbolji odnos cena/performanse.

Najjaci model je 6600GT koji ima isto kao i NV6600 8PS i 3VS ali i DDR3 memoriju pa je zato i skuplja. Ako brzina kartice 60% zavisi od takta GPU-a a 40% od brzine memorije znaci da 6600GT i nije toliko brza za razliku u ceni od 6600.
Da ne bi sve tako bilo jednostavno pobrinula se NVidia. Pa je stavila razlicite naponske jedinice i bios na 6600 i 6600GT sto u praksi znaci da ce te tesko 6600 dici na radni takt od 550Mhz za GPU sto kod GT varijante je uobicajena pojava.
Kod NV6600 i Nv6600GT postoje dve verijante: sa 128MB memorije i sa 256MB. Pitanje je koliko se zaista isplati ona sa 256MB jel za par igrica kojima ta dodatna memorija nesto znaci, ne isplati se davati vecu cenu za graficku. Tamo gde su cene iste sa 128MB i 256MB radi se o sporijoj memoriji na 256MB sto se u krajnjoj liniji opet ne isplati a krajnji rezultat je losiji.
I na kraju u proizvodnom procesu postoji tkvz. skart ili poluispravni primerci. Da ne plasim nikoga na forumu, moram dodati da svaka 6600 koja ne dostize takt od 500Mhz ide u nizi rang odnosno 6200. Isto je i sa pixel jedinicama. Na 6600 gde jedan kvad ne radi ( 4 pixel jedinice ) takodje ide u 6200. Na GT varijantama gde GPU ne moze da se podigne iznad 500Mhz ide u 6600 sto je samo racionalizacija u procesu proizvodnje.
Opet to ne znaci ako ste kupili 6200 ili 6600 da su osakacene ali postoji veravatnoca da vam zapadne takav primerak, koji nece bitno ili nikako uticati na performanse vase graficke kartice.
Ocigledno je da je najsigurnije kupiti 6600GT i ne razmisljati o mogucim kalkulacijama proizvodjaca. :)

Lucifer_King®
20.1.2006, 22:12
Imam ASUS N600 td 256/128.
Sada mi trenutno radi na 410/550 Mhz.Dokle mogu da teram i preko kojeg programa je najbolje?Ja sad trenutno koristim samo Smart Doctor sto sam dobio uz graficku.

AstraLogos
20.1.2006, 22:19
Sada mi trenutno radi na 410/550 Mhz.Dokle mogu da teram i preko kojeg programa je najbolje?Ja sad trenutno koristim samo Smart Doctor sto sam dobio uz graficku.
Probaj sa Riva Tunerom www.guru3d.com (http://www.guru3d.com)

AkiMan
21.1.2006, 1:32
@AstraLogos
To je vec ono sto sam napisao,samo mnogo duze,sto ne znaci da ce svi imati zivce da to citaju... ;)

Rocker
21.1.2006, 1:52
Imam takvu sa 256Mb.Radi mi odlično na 520/620. Mislim da sam je vozio do 550, ali mi se ne sviđa koliko se greje. BTW, ako nisi zbudžio neki alternativni hladnjak za GPU NE POKUŠAVAJ da je klokuješ ni na tih 440MHz. Hladnjak koji si dobio uz taj Asus je jedan od najgorih koje sam video. Ne može pristojno da hladi GPU ni na default frekvenciji od 300MHz a kamoli više. Zbog specifičnog rasporeda rupa kroz koje prolaze držači hladnjaka, mislim da je najbolji alternativni hladnjak cooler master-ova Cool Viva. Neke druge nisam uspeo da montiram.A i najjeftinije je rešenje (oko 1200 din.), sasvim dovoljno da izvučeš poslednji MHz iz kartice. Postoje slike kartica na netu (uz detaljna objašnjenja) ljudi koji su povećali napon svoje kartice, pa su "terali" GPU preko 600MHz i ja ih imam, ali mi se nešto ne hvata lemilica u ruke.;)

Atila
21.1.2006, 2:22
2AstraLogos Стварно си лепо написао оно:worshippy ал' си у једном погрешио :icon_mrgr
6200 такође има 3 Vertex Shader-а.

Још нешто, најнижa нормалнa ценa за 6600 је 115 евра док је код GT верзије то 155 евра, 6600GT ЗАИСТА вреди тих 40 евра, тако да је она златна средина, поготово након већег пада цене него што је то био случај са 6600 и кад се погледа нешто скуљпи X800GT.

Rocker
21.1.2006, 2:37
@Atila
Nikako da se naučiš da NAGLASIŠ da su te cene za PCI-E kartice. Glavu dajem ako više od 10-15% ljudi ovde ima ploče sa PCI-E slotom. Dakle, većinu interesuje cena za AGP varijante kartica. Ili bar napiši cene i za jednu i za drugu verziju. Jeste GT bolji i bolja kupovina, ali neki put neko jednostavno ne može da iscedi tih 40e više, jer je jedva skupio i za 6600. Za, opet, "malo" više para može da se kupi i 6800LE koji može da se otključa i tako može do u beskonačnost! Zato i postoje cenovne klase. Kad bi tako stalno dodavao "još malo", skupio bih 500e za 7800 i onda bih se čudio samom sebi što sam dao tolike pare za grafičku, kad će this time next year biti 250-300e. Jednostavno, to je začaran krug! No way out!:icon_sad:

Atila
21.1.2006, 2:51
@Atila
Nikako da se naučiš da NAGLASIŠ da su te cene za PCI-E kartice. Glavu dajem ako više od 10-15% ljudi ovde ima ploče sa PCI-E slotom. Dakle, većinu interesuje cena za AGP varijante kartica. Ili bar napiši cene i za jednu i za drugu verziju. Jeste GT bolji i bolja kupovina, ali neki put neko jednostavno ne može da iscedi tih 40e više, jer je jedva skupio i za 6600. Za, opet, "malo" više para može da se kupi i 6800LE koji može da se otključa i tako može do u beskonačnost! Zato i postoje cenovne klase. Kad bi tako stalno dodavao "još malo", skupio bih 500e za 7800 i onda bih se čudio samom sebi što sam dao tolike pare za grafičku, kad će this time next year biti 250-300e. Jednostavno, to je začaran krug! No way out!:icon_sad:
Да ал' већина људи који купују нове машине купују PCI-E плоче и временом ће се број корисника са PCI-E само повећавати и то треба да се подржи.И шта ја има да се научим, цене за AGP су десетак евра више, није бре у питању разлика од 50 евра па да сад мора посебно да се наводи.
6800LE је доста скупљи, и откључавање није сигурно поготово у PCI-E верзијама и новијим серијама, јер се временом усавршавањем процеса производње количина шкарта смањује.

AstraLogos
21.1.2006, 11:11
@AstraLogos
To je vec ono sto sam napisao,samo mnogo duze,sto ne znaci da ce svi imati zivce da to citaju... ;)
AKiMan jesi posten lik ali budi i sad posten. :) Ovo je sublimat najcesce postavljenih pitanja kada su 6600 graficke kartice u pitanju. Mislis li da moze krace od ovoga?:confused: Pa nisam ni pisao o taktovima na koje rade odredjeni modeli, koje alate koristiti za modovanje i sta to znaci, TOP modeli ili ubrzane verzije 6600GT takodje nisu navedene....
@ Atila hvala na uocenoj gresci. :) A lepo sam napisao da 6600 koja ne zadovoljava uslove ide u 6200 sto podrazumeva isti broj VS jedinica. Ispravljeno!

AkiMan
21.1.2006, 12:30
Oki... ;) Ali za taktove i sl. stvari uvek moze da se pogleda sajt proizvodjaca,nadje doticna karta i vide detalji...Zamisli kada bi za svaku napisali clockove,tehnologije koje su proizvodjaci integrisali...itd.

AstraLogos
21.1.2006, 14:31
Oki... ;) Ali za taktove i sl. stvari uvek moze da se pogleda sajt proizvodjaca,nadje doticna karta i vide detalji...Zamisli kada bi za svaku napisali clockove,tehnologije koje su proizvodjaci integrisali...itd.
Ma potpuno si u pravu. :) Znas i sam kakvi su uzeri na nasim forumima. Sve traze okrunjeno i na gotovo. Ne googlaju niti upotrebljavaju search. Pogledaj koliko istovetnih ili slicnih tema ima otvoreno na sajtu. Lakse je coveku da pita, nego da pretrazi forum.:D
PS. Pozdrav postenom nalazacu. I ja bih onih 700e vratio vlasniku. Mucila bi me savest pa to ti je! :)

AkiMan
21.1.2006, 19:19
E hvala Bogu da me je neko podrzao za te pare... ;)
Inace,kada bi ljudi bili malo manje lenji ne bi bilo zanimljivo...Ipak mora da postoji neko ko sve sazvace umesto tebe... :]

K.G.
22.1.2006, 19:53
6600 i ništa drugo.Ako ćemo na GT onda bolje kad već zveknemo toliko love
grcnuti još malo i uzeti oslabljeni 6800 ako već nije i jeftiniji.Bolje i niže vrhunsko nego više srednje TA opet je srednja klasa pa bilo GT il šta već.I
još nešto-Kada god sam pravio upgrade uvek sam gledao da to bude HIS ili Leadtek.HIS 9550 mi je vrisnula mesec dana pre isteka garancije (nikad je nisam overklok.) a 6200 kada sam je silio da bude 6600(dobro ja sam kriv).I tako rešim da uzmem INNO3D 6600!Vizuelno siromašnija i koja ne zahteva
dodatno napajanje u HL2 i FarCry-u tuče LEADTEK6600(koga sam uzeo kao
prelazno rešenje)za 10 frejmova platio sam je 30E manje a pri tom je hladna
kao špricer za razliku od dotičnih"MARKI" koje su mi grejale dnevnu sobu.
Ako neko razmišlja o kupovini 6600 a da pri tome uštedi moja iskustva sa
ovom karticom su veoma pozitivna i NE MORA da znači da su LEADTEK i MSI
jedini izbor za najbolje igranje!Ja sam se lično uverio a bio sam skeptik.

AkiMan
22.1.2006, 22:16
6600GT je za nekih 1000 markova slabiji u 03 od full 6800,tako da oslabljeni 6800 i 6600GT nikako nisu za poredjenje...

goran.rs
22.1.2006, 23:12
Ljudi imam club 3D 9600XT.Hteo bi da uzmem neku 6600.Koliko mi se isplati da sada uzimam neku obicnu (non gt) 6600?

Magneto
22.1.2006, 23:34
Pa o čemu smo do sada govorili... Naravno da se ne isplati. Strpi se još malo sa tim atijem ako trenutno nemaš da dodaš za GT verziju. Da imaš neku ultra lošu grafičku pa ajde; ovako, ne žuri sa kupovinom obične 6600.

Atila
22.1.2006, 23:40
Ljudi imam club 3D 9600XT.Hteo bi da uzmem neku 6600.Koliko mi se isplati da sada uzimam neku obicnu (non gt) 6600?
По мом мишљењу се не исплати уопште, осим ако је не би' добио уз неку доплату од двадесетак евра или слично :(
Прочитај овај тест (http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?oliver=2552&sid=7988&pop=DoP&form22=+Idi%21+) и све ће ти бити јасно.

goran.rs
23.1.2006, 0:27
Pa o čemu smo do sada govorili... Naravno da se ne isplati. Strpi se još malo sa tim atijem ako trenutno nemaš da dodaš za GT verziju. Da imaš neku ultra lošu grafičku pa ajde; ovako, ne žuri sa kupovinom obične 6600.

Ok.Hvala.Ma i mislio sam da dodam pa da uzmem 6600GT.Verovatno ce tako uskoro biti...

K.G.
23.1.2006, 13:30
6800LE jeste malo sporija od GT ali ko je spreman na RivaTuner sa 6800LE bi
mogao dobiti mnogo više dok je garancije al samo polako i opušteno a kada je
u pitanju 9600XT sačekaj ukoliko ne prelaziš na PCI-express nema potrebe za
upgrade na AGP pa da je bilo koja u pitanju.

AstraLogos
23.1.2006, 14:23
6800LE jeste malo sporija od GT ali ko je spreman na RivaTuner sa 6800LE bi
mogao dobiti mnogo više dok je garancije al samo polako i opušteno a kada je
u pitanju 9600XT sačekaj ukoliko ne prelaziš na PCI-express nema potrebe za
upgrade na AGP pa da je bilo koja u pitanju.
A sto mislis da je pametno da prelazi na PCI-E i da ne radi mali upgrade AGP. Pa NVidija sprema novi chipset M2 pa kad stiiiiiiigne 64 bitna VISTA i S939 ce biti na rasprodaju a kamoli S754. Dakle po tebi je bolji dvostruki update sada sa AGP na S939 pa kad stigne VISTA na M2 pa novi procesor i naravno nova ploca i ko zan sta jos? :D Druga je stvar ako covek kupuje nov komp. Onda sem S939 nema logicnijeg resenja i jos jedan update kad izadje VISTA.:)
Ne mrdam sa AGP dok ne vidim razvoj situacije a ona ce se tek krajem godine valjda iskristalisati. :)
btw. 6800LE nemoj ni neprijatelju preporucivati a kamo li ljudima sa foruma. Modovanje u punu 6800 je veliki rizik za te pare. A oni koji su i uspeli da je moduju uglavnom su na oglasima prodavali karticu kao punokrvnu 6800 da ucare koju kintu vishe i predju na jacu nemodovanu. :D
I sad ko je ovde pametan! :D

Mr. Garrison
23.1.2006, 14:58
Pa NVidija sprema novi chipset M2

ala si ovo lupio, svaka ti cast :)

AstraLogos
23.1.2006, 19:20
ala si ovo lupio, svaka ti cast :)
Nisam lupio samo sam malo pogresio. Umesto chipseta radi se o M2 socetu ( podnozje za procesor ) i podrsku DDR 2 memorije sto ce opet u krajnjoj liniji traziti promenu chipseta i nove arhitekture ploce. Nije sija nego vrat.
Ovo je zaista smesna situacija da se forsiraju ploce i procesori za 64 bitni OS koga nema jos i niko nezna kakva ce finalna verzija biti. Do tog vremena ima da izadju NF5 ili NF6 ploce. :mad:
Evo link pa procitaj sta se u AMD sprema a sta ce za 10 meseci biti u IT industriji je to poprilicno vremena i prostora za promene. :)
www.benchmark.co.yu/article.php?sid=9938 (http://www.benchmark.co.yu/article.php?sid=9938)

Mr. Garrison
23.1.2006, 20:03
kupio sam Venice 3500+ da ne bih morao da znam sta se u AMD-u desava narednih barem 10 meseci, a verovatno i mnogo vise :p
pozdrav

AkiMan
23.1.2006, 20:43
Moj covek...:)

Mr. Garrison
24.1.2006, 1:45
planirao sam da prespavam M2, kupicu tek M3 kad se pojavi (i to ne BMW) :)

Atila
24.1.2006, 1:55
kupio sam Venice 3500+ da ne bih morao da znam sta se u AMD-u desava narednih barem 10 meseci, a verovatno i mnogo vise :p
pozdrav
Исто би ти било и да си уз'о неки слабији модел, твој је само бржи од мог за 400MHz и ту ћеш имати још која 3-4 месеца предности у односу на мене, ал' си зато несразмерно више пуко пара.

Ја мислио да ће моје одавнашње спомињање (A)M2 socket-а људима помоћи, а они се само још више збуњују :p

Ви силни форумаши који имате Bartone и које сте многи од вас купили пред увођење PDV-а :icon_mrgr немате разлога да бацате паре на нову плочу и процесор, докупите меморије до 1GB, узмите 6600GT, ако вам је картица слаба и мирни сте док се AM2 не устали и онда лепо негде тамо почетком 2007. узмите неки јачи Sempron (Manila) или слабији Athlon 64 (Orleans) наравно на socket-у AM2 са DDR2 667 меморијом.А ако вам треба прелазно решење за следећих годину, годину и по до sAM2 онда је s754 Sempron решење за вас, куповину сада већ ''старих'' s754 Athlon 64 процесора не би' препоручио осим ако не добијете неку добру понуду за половну машину од неког коме је и то слабо и сад узима неку аждају.

Па вероватно га нећеш преспавати :icon_mrgr јер AMD планира да му овај socket буде стабилна платформа следећих 5 година, слично као и socketA.

Mr. Garrison
24.1.2006, 2:04
hm, jako je diskutabilno da li sam uopste u prednosti u poredjenju sa tobom...
znajuci tvoj mentalitet sto se tice hardvera, moguce je da si ti u prednosti par meseci :D

Atila
24.1.2006, 2:10
hm, jako je diskutabilno da li sam uopste u prednosti u poredjenju sa tobom...
znajuci tvoj mentalitet sto se tice hardvera, moguce je da si ti u prednosti par meseci :D
Врло ''духовито'' :icon_mrgr
Нисам у предности хардверској, ал' сам пуко мање пара за комп.

Mr. Garrison
24.1.2006, 2:18
jesi li cuo za onu narodnu : "koliko je jorgan dug, toliko se noge prostiru". :D

Atila
24.1.2006, 2:36
jesi li cuo za onu narodnu : "koliko je jorgan dug, toliko se noge prostiru". :D
Већина скупљих компјутерских производа често је страшно несразмерно скупља и као такви они се НОРМАЛНОМ кориснику уопште не исплате.
ЕВо ти један сјајан пример: Pentium 4 630 кошта 190 евра, а модел 660 415 евра и далеко од тога да је дупло јачи и самим тим неће дупло дуже моћи да одржи пристојне перформансе.

Mr. Garrison
24.1.2006, 2:56
otkrio si rupu na saksiji. svaka cast. kako si dosao do toga? za razliku od procesora koji su, istina, nesrazmerno skuplji, u graficke se isplati uloziti vise novca, jer se manje-vise adekvatno dobije na performansama. to isto znaju i kompanije koje prave graficke cipove, pa pazljivo pozicioniraju svoje proizvode, kako u svojoj gami, tako i poredeci ih sa konkurencijom. naravno, najskuplje kartice nude truncicu nepovoljniji odnos cena/performanse, ali su zato zverski brze i nemoguce je porediti feeling igranja na kartama od 150 i 500e.

Atila
24.1.2006, 3:01
otkrio si rupu na saksiji. svaka cast. kako si dosao do toga? za razliku od procesora koji su, istina, nesrazmerno skuplji, u graficke se isplati uloziti vise novca, jer se manje-vise adekvatno dobije na performansama. to isto znaju i kompanije koje prave graficke cipove, pa pazljivo pozicioniraju svoje proizvode, kako u svojoj gami, tako i poredeci ih sa konkurencijom. naravno, najskuplje kartice nude truncicu nepovoljniji odnos cena/performanse, ali su zato zverski brze i nemoguce je porediti feeling igranja na kartama od 150 i 500e.
Морам да ''откривам топлу воду'' :icon_mrgr јер се ти понашаш као да и сам то не знаш :)
То се односи на многе производе па и на ГРАФИЧКЕ, управо зато што се оне БРЖЕ развијају не вреди давати тол'ке паре на њих.
Већ сам ти навео временски пример, и пример 6600GT и 9800XT, а и опет ко ФИНАНСИЈСКИ нормалан, а у неку руку и ментално :p може да пукне 500 евра на било коју појединачну компоненту, а камоли графичку.

Mr. Garrison
24.1.2006, 3:10
mislis ne moze da pukne, a ne moze?

AstraLogos
24.1.2006, 10:41
Jel' ti to od mene zelis da napravis mentola. :mad:
A kako si ti tek lupio pa ces da prespavas M2 socet. :D
Tako je kad ljudi kupe skup procesor pa bi da pametuju drugima po forumu. Vec sam napisao za forumasku boljku - sto imas jacu masinu to si veca faca. :D
Imam Bartona 2800+ otkljucanog i Abitovu plocu + 6600GT i 1.5 GB Kingston DDR400 i sve stabilno. I sta ti mozes sa Venice sto ja ne mogu sa mojom konfiguracijom. ;)
Budimo realni prelaz sa NF2 na NF4 nije isto sto i prelaz sa Pentium 3 na Pentium 4. :)

AstraLogos
24.1.2006, 10:42
Исто би ти било и да си уз'о неки слабији модел, твој је само бржи од мог за 400MHz и ту ћеш имати још која 3-4 месеца предности у односу на мене, ал' си зато несразмерно више пуко пара.

Ја мислио да ће моје одавнашње спомињање (A)M2 socket-а људима помоћи, а они се само још више збуњују :p

Ви силни форумаши који имате Bartone и које сте многи од вас купили пред увођење PDV-а :icon_mrgr немате разлога да бацате паре на нову плочу и процесор, докупите меморије до 1GB, узмите 6600GT, ако вам је картица слаба и мирни сте док се AM2 не устали и онда лепо негде тамо почетком 2007. узмите неки јачи Sempron (Manila) или слабији Athlon 64 (Orleans) наравно на socket-у AM2 са DDR2 667 меморијом.А ако вам треба прелазно решење за следећих годину, годину и по до sAM2 онда је s754 Sempron решење за вас, куповину сада већ ''старих'' s754 Athlon 64 процесора не би' препоручио осим ако не добијете неку добру понуду за половну машину од неког коме је и то слабо и сад узима неку аждају.

Па вероватно га нећеш преспавати :icon_mrgr јер AMD планира да му овај socket буде стабилна платформа следећих 5 година, слично као и socketA.
Potpuno se slazem sa tvojom konstatacijom. :)

AkiMan
24.1.2006, 16:28
Joj,ubili ste zeku...
Dakle ovo je tema za 6600,ali slobodno se osecajte pozvanim da iskulirate malo... :)

Mr. Garrison
24.1.2006, 17:51
Jel' ti to od mene zelis da napravis mentola. :mad:
A kako si ti tek lupio pa ces da prespavas M2 socet. :D
Tako je kad ljudi kupe skup procesor pa bi da pametuju drugima po forumu. Vec sam napisao za forumasku boljku - sto imas jacu masinu to si veca faca. :D
Imam Bartona 2800+ otkljucanog i Abitovu plocu + 6600GT i 1.5 GB Kingston DDR400 i sve stabilno. I sta ti mozes sa Venice sto ja ne mogu sa mojom konfiguracijom. ;)
Budimo realni prelaz sa NF2 na NF4 nije isto sto i prelaz sa Pentium 3 na Pentium 4. :)
ne zelim ni od koga da pravim mentola, i nisam nikakva faca. ono sto imas u kucistu ne govori ama bas nista o tebi, isto kao i garderoba koju nosis. ono sto sam kupio kupio sam iskljucivo za sebe, da bih u tome ja uzivao, a sta neko sa nekog foruma misli o tome, koga usput ne poznajem, nije me previse briga...a da li ce M2 trajati 5 ili manje godine videcemo...jel ti mozes da stavis ruku na panj, da ja necu prespavati M2?
sta mogu sto ti ne mozes? da se komfornije igram i to je otprilike to...
naravno da nije isto prelazak sa NF2 na NF4 isto kao i ono sto si pomenuo, ali ako imas love preporucuje se. ja sam sad presao na PCI-E i sad u narednih bar dve godine menjam samo graficke (uz minimalnu doplatu) i pevam, sto se za tebe ne moze reci. da li si se zapitao da li ces moci da prodas svoju jaku masinu i posto, ako se zna da nemas nikakve perspektive za upgrade...
ko ce skupo da plati tvoju dobru, ali zastarelu masinu, ako zna da je sa njom u corsokaku? ja sigurno ne bih...
naravno, mozes i ti da menjas samo graficke, ali se to uopste ne isplati, jer su AGP verzije dosta retke i nesrazmerno skuplje, tako da je AGP zivo blato u kojem se ti trenutno nalazis...da sam na tvom mestu ja bih prodao to najkasnije za pola godine i presao na PCI-E ko covek...
ne zelim da raspravljam o ovome, ali ako hoces salji mi poruke na PM, da ne zagadjujemo temu...:)
pozdrav

Magneto
24.1.2006, 19:31
ne zelim da raspravljam o ovome, ali ako hoces salji mi poruke na PM, da ne zagadjujemo temu...
Sad je već prilično kasno da tako razmišljate. Otidoste predaleko.
Niko ne brani da otvorite novu temu i detaljnije o ovome raspravite, samo bez svađe i prozivki.