PDA

Prikaži potpunu verziju : problem sa slikom na asus 2600xt

Jovica Stokic
29.10.2007, 15:26
instalirao sam najnovije drajvere i problem sa slikom prilikom gledanja DVD je ostao isti, naime, slika je zelena ili se pojavljuju neke linije, da li mogu da podesim nekako?

A M G
29.10.2007, 16:15
To moze da bude i problem sa kodecima, ne mora da znaci da je graficka. Koje kodeke imas instalirane?

Jovica Stokic
29.10.2007, 17:44
imam neke stare koji su do sada radili ok, probacu neke nove, hvala. Plus ne mogu da instaliram Panzer, izbacuje mi stalno neku gresku nakon zavrsetka instalacije, nesto sto se tice grafike pretpostavljam.

Dusan Despotovic
29.10.2007, 19:44
imam neke stare koji su do sada radili ok, probacu neke nove, hvala. Plus ne mogu da instaliram Panzer, izbacuje mi stalno neku gresku nakon zavrsetka instalacije, nesto sto se tice grafike pretpostavljam.
Si instal. sve alate koje imas na disku?Probaj to ....Ortak je kupio Asus 2600 dok nije instal sve te alate nije ni proradila kako treba

Jovica Stokic
29.10.2007, 19:51
resio sam problem sa slikom na dvd, obrisao sam sve sto se tice osnovne instalacije sa diska od graficke, mislim da je problem stvorio program GamerOSD, posle njegovog brisanja i ponovnog instaliranja najnovijeg drajvera slika je ok.
Ostao je problem sa igrom Pancers, nakon instalacije i pokretanja igre ispise mi :
SViewport::AllocOffscreenBuffers: CreateDepthStencilTexture Failed: D3DERR_INVALIDCALL

starx
29.10.2007, 19:56
Pazi kao jos kad se pojavila kartica 2600 xt kod drugara sam imao slican problem jedva smo resili moras sa diska programe ako hoces hd podrsku i zvuk,a sto se tice drajvera haos uvek prati da li izlaze novi pa cak mu je i sam control panel pravio probleme ukljuci se i do restarta nemoze da se ugasi.A sto se tice slike sve se sredi instalaciom programa sa diska i mozes recimo k-lite codec pak.:ciao:Naravno nepotrebne programe kao i sto si sam naveo zaobidji,znaju da budu jako dosadni.

mirtic
16.12.2007, 19:54
Imam i ja asus 2600xt i imala sam isti problem sa zelenom slikom i nemogucnoscu gledanja filmova iako sam instalirala codec-e.
Resenje je bilo u sledecem:
potrebno je da se iskljuci asus splendid na sledeci nacin:
desni klik na desktop-properties-kartica setings-advanced-kartica asus-asus splendid-polje enable asus splendid ne sme da bude cekirano. Kod mene je upalilo ovako pa pokusajte:)

Dimo
16.12.2007, 20:57
I meni se ukljucuje taj Asus Splendid svaki put kad krenem film da gledam (koristim InterVideo WinDVD), i to otkad sam kupio novu kartu Asus 7600GS. Interesuje me za sta sluzi ta tehnologija i ima li uopste razloga da je drzim ukljucenom?

A M G
16.12.2007, 21:08
I meni se ukljucuje taj Asus Splendid svaki put kad krenem film da gledam (koristim InterVideo WinDVD), i to otkad sam kupio novu kartu Asus 7600GS. Interesuje me za sta sluzi ta tehnologija i ima li uopste razloga da je drzim ukljucenom?

I ja imam Asusovu graficku, 8600GT i taj Splendid. U teoriji bi trebalo da daje nesto bolju sliku, mada meni slika na ekranu deluje isto bez obzira koji video fajl da gledam (a probao sam ih desetak) i bez obzira na to da li je ukljucen ili ne. Sta znam, ostavi je ukljucenu, cisto zbog psiholoskih razloga, da mislis kako je to neki napredak. :D

Dimo
16.12.2007, 21:25
Ni ja ne primjecujem neki veci efekat, mada iskreno, ja sam totalni laik sto se tice slike na monitoru, tj. maltene ne razlikujem onu na 226BW i starom televizoru niske proizvodnje :)

A M G
16.12.2007, 21:30
Ni ja ne primjecujem neki veci efekat, mada iskreno, ja sam totalni laik sto se tice slike na monitoru, tj. maltene ne razlikujem onu na 226BW i starom televizoru niske proizvodnje :)

Ne razlikujes je zato sto su to bili eXtra televizori! :to_care: