Prikaži potpunu verziju : XFX 8800gts
FantomNS
27.10.2007, 17:23
Imam jedan problem kupio sam XFX 8800gts 320mb i neki programi mi prikazuju razlicite temperature.
ATITool i NVIDIA Control Panel pokazuju mi temperaturu oko 72, a EVEREST Ultimate Edition mi pokazuje oko 53.
Merio sam temperaturu kod ventilatora (unimerom) i on mi pokazuje 45 a everest 47.
Takodje sam pipao i zadnju stranu graficke i cini mi se da nije jako topla.
Moje pitanje je: da li je moguce da mi ova dva programa daju pogresne rezultate?
Hvala
Insecticide
27.10.2007, 17:27
Imam jedan problem kupio sam XFX 8800gts 320mb i neki programi mi prikazuju razlicite temperature.
ATITool i NVIDIA Control Panel pokazuju mi temperaturu oko 72, a EVEREST Ultimate Edition mi pokazuje oko 53.
Merio sam temperaturu kod ventilatora (unimerom) i on mi pokazuje 45 a everest 47.
Takodje sam pipao i zadnju stranu graficke i cini mi se da nije jako topla.
Moje pitanje je: da li je moguce da mi ova dva programa daju pogresne rezultate?
Hvala
Ti programi nisu bas pouzdani ...Ja sam naprimer imao temperaturu -138 c(Jes' vala -138 c) u jednom programu u drugom 47 ,u nekom desetom 60c...Tako da ti je ovo sto si merio unimerom najpuzdaniji izvor :)
Jesi merio temperaturu u priblizno isto vreme (da nisi recimo, gledao temp neposredno po butovanju sistema i po gasenju neke igre)? Ne lici mi na nVidia Control Panel da toliko pogresi...
Ti programi nisu bas pouzdani ...Ja sam naprimer imao temperaturu -138 c(Jes' vala -138 c) u jednom programu u drugom 47 ,u nekom desetom 60c...Tako da ti je ovo sto si merio unimerom najpuzdaniji izvor :)
Merio je temperaturu kod ventilatora, temp na GPU je garant veca (mada ne verujem da moze biti +20 stepeni veca)...
Jesi merio temperaturu u priblizno isto vreme (da nisi recimo, gledao temp neposredno po butovanju sistema i po gasenju neke igre)? Ne lici mi na nVidia Control Panel da toliko pogresi...
Merio je temperaturu kod ventilatora, temp na GPU je garant veca (mada ne verujem da moze biti +20 stepeni veca)...
Uvek kad sam merio temperaturu posmatrao sam u isto vreme nVidia Control Panel, Everest i Unimer. Rezultati na unimeru i Everestu su priblizni razlika mozda nekih 2 stepena. Nisam rekao da mi Everest pokazuje identicne temperature za CPU i MB kao i Asus PC Probe II. Pa mi nije jasno otkud tolika razlika izmedju Everesta i nVidia Control Panela. Ne znam sta da radim da li da reklamiram graf. ili da uradim jos neke testove. Jel imate mozda neki predlog?
Dr Zoidberg
28.10.2007, 20:18
Ja takodje imam model od XFX, jede decu, ali i greje se :) Ono sto je specificno je da ima veliki kuler :D [lol zakljucak] i dobro odvodi toplotu :) e sada caka je da mu dodas jos malo vazduha [ja sam to uradio sa 12' od coolermastera oni koji svetle u raznim bojama i nisu bucni. bez dodatne 12' i zatvorenim kucistom, temp je bila oko 60 u praznom a oko 70-75 u punom opterecenju. Posto je Crysis tu kloknuo sam je na 600/1000 i tada je temp zviznula na 65 idile i 75-80 pod opterecenjem :) a temp abijenta je bila negde oko 55-60 ! Onda ja lepo uzmem sklonim stranicu, naguram cooler na dodji deo kucista i viola ! Sada je u praznom taktu 50-52 a kad se zavrti oko 60-65 max a temp ambijenta je oko 40 sada :)
Inace sve sam merio sa Riva Tunerom :)
P.S.
Dal bi mogao da guram graficku jos malo ako mi je ovako "mlaka" :D
...pa za memoriju ne verujem, ali za GPU bi mogao da izvuces barem jos nekih 50MHz, meni moja GFX radi na 680/2040, mada je Asus 8800GTS 320MB, ali cini mi se da su svi modeli slincni! I tremperatura mi je oko 45-50/65-75 Idle/Full!
BTW, ...kako ti pici Crysis?
Pozdrav...
mad_skillz
28.10.2007, 21:30
zavisi od revizije, mozda je tvoj Asus A3 revizija a ona se bolje klokuje od A2 koju moze da ima on na primer..
Dr Zoidberg
28.10.2007, 22:11
Crysis ko zmaj, nego me malo j3b3 memorije posto je imam 1gb :D tako da sec scene ispadnu bas sec :D
@mad_skillz
Ja imam XFX a ne Asus :P Evo sad sam video u Rivi pise 320-bit G80 [A3,96sp] 320MB ddr3
Evo slike
http://img90.imageshack.us/img90/9099/aaxb9.th.jpg (http://img90.imageshack.us/my.php?image=aaxb9.jpg)
Na slici su temperature raznih programa.
Zaoravio sam da kazem, kada pipnem graficku sa zadnje strane i radijator (u kuci temp. vode oko 70C) radijator je monogo topliji.
Jel moguce da svi programi sem everesta grese? Sta da radim?
Dr Zoidberg
29.10.2007, 1:06
Zanimljivo, stvarno ne znam sta da kazem. Meni riva i everest i sve pokazuju isto :P
mad_skillz
29.10.2007, 1:31
Crysis ko zmaj, nego me malo j3b3 memorije posto je imam 1gb :D tako da sec scene ispadnu bas sec :D
@mad_skillz
Ja imam XFX a ne Asus :P Evo sad sam video u Rivi pise 320-bit G80 [A3,96sp] 320MB ddr3
mislio sam na 2m4y kada sam to rekao...odnosilo se na asusa..
...ja sam se nadao, mad_skillz, da je A3 vec pre nekoliko meseci, ali nista od toga, imam i ja A2 reviziju tog cipa, uostalom, cini mi se da bi je nagurao i malo dalje, :a_whistli
Imam dobro hladjeno kuciste, pa mozda i zbog toga :to_care:
Pozdrav...
Dr Zoidberg
29.10.2007, 17:49
2m4Y e kolki ti je rezultat u 3dmarku 06 ? u grafickim testovima ? meni nesto bre ispade mnogo malo
3DMark Score - 7144 3DMarks
SM 2.0 Score - 2963 Marks
SM 3.0 Score - 3629 Marks
CPU Score - 1630 Marks
mad_skillz
30.10.2007, 11:48
...ja sam se nadao, mad_skillz, da je A3 vec pre nekoliko meseci, ali nista od toga, imam i ja A2 reviziju tog cipa, uostalom, cini mi se da bi je nagurao i malo dalje, :a_whistli
Imam dobro hladjeno kuciste, pa mozda i zbog toga :to_care:
Pozdrav...
poenta ja da, tim bolje sto i ti imas A2 jer i ja imam A2 reviziju koja je poprilicno nasvirana, sto potvrdjuje da nije toliko bitna revizija cipa i da i A2 mogu da se klokuju fino, samo to..:icon_stud
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.