PDA

Prikaži potpunu verziju : SiS graficka problem

NjegovaWisost
26.10.2007, 20:53
Od jada do cemera :( Znaci posjedujem laptop Fujitsu Siemens V5515 (core duo T2310, 1GB 667,120GB, sis mirage 3) Uz laptop je dosao samo linux, bez ikakvih drajvera. Drajvere sam nasao na sajtu proizvodjaca i instalirao. Verzija za graficku je 3.80. Nista, instalirao ih ja, sve OK. Medjutim, kada sam stavio Europu Universalis 3 igra se vuce nevjerovatno kao crv. Bilo koja podesavanja grafike-isto. Ulazim u read me drajvera, kad imadoh sta vidjeti: spisak podrzanih cipseta i medju njima nema 762!!! Odem na sajt Sis, skinem drajwer 3.83. Igrica odmah ulazi, sve je 7-8 puta brze. Al kad ucitawa sejv, plawi ekran se pojavi... Jel iko zna gdje ima verzija 3.81 il 3.82 da se skine, ja nisam uspio naci? Kada ce nova verzija da izadje? Ne mogu da vjerujem kakav je ovo previd proizvodjaca. Nemojte samo sa standardnim glupostima Sis ne valja i sl. jer moj drug ima tri godine sa sis grafom i nista mu se ne desava. Meni jednostavno NE TREBA NISTA JACE OD TOGA. A Eu3 je nezahtjevna igra i to je jedina sto sam igrao zadnjih pola godine :D Naravno, cipset je podrzan prema read me nove verzije. BTW, jel skupo owo za 580 ewra, plus torba plus casa firme :) laptop je inace masina, ima wireless, mikrofon i ostale sitnarije. I nije krckav ko acerovi