Prikaži potpunu verziju : GeForce 6600 problem
Do sad sam imao GeForce 5600 grafičku karticu. Drug mi je dao njegovu 6600 staru oko godinu dana, pošto je on kupio novu. Mislio sam da koristim ovu 6600 privremeno dok ne kupim novi komp. Stavio sam grafičku u komp, upalio kom, instalirao drajvere koje sam skinu sa nvidia sajta. Na zahtev instalacije sam restartovao kopm, ali kompjuter se nije hteo podići. Čuje se kako radi, ali sistem se u opšte ne diže. Morao sam da isključim kompjuter pomoću prekidača za struju na zadnjem delu kompa. Tada se Windows XP podigao, ali mi je prijavio grešku nešto nije u redu sa napajanjem grafičke (čini mi se da je pisalo da grafička ne dobija dovoljno struje ili dobija više nego što treba i da je program to sredio). Posle sam ponovo restartovao komp i ponovila se ista priča sa tim što mi ovog puta nije se pojavila greška vezana za struju. Onda sam vratio staru grafičku. Komp krene da se diže i dođe do toga da učitava Windows ali se odjednom pojavi neki plavi ekran i u roku od 2 sec kompjuter se restaruje i ponovo se komp nije podizao i nisam mogao da ga podignem na bilo koji način. Ne znam šta nije u redu? Molim vas pomozite
Jesi proverio da li nova graficka trazi dodatno napajanje?
Jesi proverio da li nova graficka trazi dodatno napajanje?
Kolko vidim nema dodatno napajanje
nikola87
26.10.2007, 18:20
Do sad sam imao GeForce 5600 grafičku karticu. Drug mi je dao njegovu 6600 staru oko godinu dana, pošto je on kupio novu. Mislio sam da koristim ovu 6600 privremeno dok ne kupim novi komp. Stavio sam grafičku u komp, upalio kom, instalirao drajvere koje sam skinu sa nvidia sajta. Na zahtev instalacije sam restartovao kopm, ali kompjuter se nije hteo podići. Čuje se kako radi, ali sistem se u opšte ne diže. Morao sam da isključim kompjuter pomoću prekidača za struju na zadnjem delu kompa. Tada se Windows XP podigao, ali mi je prijavio grešku nešto nije u redu sa napajanjem grafičke (čini mi se da je pisalo da grafička ne dobija dovoljno struje ili dobija više nego što treba i da je program to sredio). Posle sam ponovo restartovao komp i ponovila se ista priča sa tim što mi ovog puta nije se pojavila greška vezana za struju. Onda sam vratio staru grafičku. Komp krene da se diže i dođe do toga da učitava Windows ali se odjednom pojavi neki plavi ekran i u roku od 2 sec kompjuter se restaruje i ponovo se komp nije podizao i nisam mogao da ga podignem na bilo koji način. Ne znam šta nije u redu? Molim vas pomozite
npajanje je problem 1000%, jednostavno mora bolje da se uzme, nama dovoljnu izlaznu snagu.
ej jel zna iko kakva je GeForce 6200, 256 MB , 64 bita?cena je 45 eura.Pa da li da je kupujem ili ne
nikola87
26.10.2007, 18:25
ej jel zna iko kakva je GeForce 6200, 256 MB , 64 bita?cena je 45 eura.Pa da li da je kupujem ili ne
dobra je za izbegavanje,ako imas nekog lika koga mrzis njemu je preporuci.
pa sto je tako skupa.Jel znas koja ima dobra za 45 do 50 eura
npajanje je problem 1000%, jednostavno mora bolje da se uzme, nama dovoljnu izlaznu snagu.
Kupio sam napajanje u maju, pošto mi je staro crklo. Imam Spire Rocketeer od 500W.
ForceWare
26.10.2007, 18:44
pa sto je tako skupa.Jel znas koja ima dobra za 45 do 50 eura
Nema dobre za tako male pare.
Sa 6600 mogu da dignem sistem. I kompjuter radi. Ali kad restartujem komp ponekad (svaki drugi put) komp ne može da se podigne. Kao što se dešava kad crkne napajanje, čuje se kako kompjuter radi ali ništa se ne pojavljuje na ekranu.
@vincent
Imas za ~65e Gainward 7300GT DDR3, ako ti treba PCI-e!
@Zukov
Ako je upitanju AGP onda ima 99% prikljucak za dodatno napajanje, kojeg je proizvodjaca grafa.?
@Zukov
Ako je upitanju AGP onda ima 99% prikljucak za dodatno napajanje, kojeg je proizvodjaca grafa.?
CLUB3D.TRENUTNA GRAFICKA MI JE GeForce4 MX440, 64 MB
@Zukov
Jeste u pitanju je AGP
Ljudi ja ne zelim neku extra karticu.Nego zelim da znam da li je GeForce 6200
"pristojna" kartica za igranje.Ja i ne racunam da cu moci igrati ove nove igrice koje su izasle u 2007 i koje ce tek izaci
WhenDarknessFalls
26.10.2007, 19:22
Jedva pristojna, mada igre iz ove godine ces realno tesko da odigras. Ako vec moras 6200, onda obavezno neku 128bitnu, sto ces tesko da nadjes.
Btw, @Toce ti je dao skroz dobar predlog, imas za 60ak eura GF7300GT koja brise patos za tom ubogom 6200.
:boodala::boodala::boodala:Al sam ja ćorav. Pa ima dodatno napajanje. Ovo je greška koja se pre pojavljivala: http://img266.imageshack.us/img266/2094/32798774bp8.jpg. Sad je više nema. Takoda mislim da je sve sada u redu. Jel sam u pravu? Kako da to proverim?
Jedva pristojna, mada igre iz ove godine ces realno tesko da odigras. Ako vec moras 6200, onda obavezno neku 128bitnu, sto ces tesko da nadjes.
Btw, @Toce ti je dao skroz dobar predlog, imas za 60ak eura GF7300GT koja brise patos za tom ubogom 6200.
jel u vecini slucajeva moze bilo koja graficka da se ugradi.Ja sam doso kod jednog lika da vidim kartice i on mi rekao da za moj kompjuter moze samo CLUB3D GeForce 620, 256 MB 45 eura i ista ta sa 512 MB, 60 eura.Gledam ljudi ugradju koje im volja a on tvrdi da ne moze osim te dvije
WhenDarknessFalls
26.10.2007, 19:32
Reci samo koju maticnu plocu imas, i odmah cu da ti kazem dal moze il ne moze. Mada dajem glavu da lik samo hoce da ti uvali neko sr**e sto mu stoji 2 godine na lageru.
Reci samo koju maticnu plocu imas, i odmah cu da ti kazem dal moze il ne moze. Mada dajem glavu da lik samo hoce da ti uvali neko sr**e sto mu stoji 2 godine na lageru.
imam ASUS P4PE-X
WhenDarknessFalls
26.10.2007, 19:39
Tvoja ploca ima jedan AGP4x slot. Koliko znam, 7300GT je iskljucivo PCI-e, a ako gresim, onda ces je opet tesko naci. Sto se tice AGP-a, sta znam, ako mozes da se nategnes za 7600GT, bilo bi super, ako ne, onda da navatas neku 6600. Jedino nisam siguran da li ce moci da rade na 4x rezhimu. To nek odgovori neko drugi, stvarno ne znam.
Tvoja ploca ima jedan AGP4x slot. Koliko znam, 7300GT je iskljucivo PCI-e, a ako gresim, onda ces je opet tesko naci. Sto se tice AGP-a, sta znam, ako mozes da se nategnes za 7600GT, bilo bi super, ako ne, onda da navatas neku 6600. Jedino nisam siguran da li ce moci da rade na 4x rezhimu. To nek odgovori neko drugi, stvarno ne znam.
U stvari ima AGP8X.
WhenDarknessFalls
26.10.2007, 19:45
Onda je neka dezinformacija, ovde pise da je agp4x http://www.superwarehouse.com/ASUS_P4PE-X_ATX_Pentium_4_Motherboard/P4PE-X/p/299496.
Onda bi trebalo da bude ok, ako imas kinte, uzmi 7600GT.
Onda je neka dezinformacija, ovde pise da je agp4x http://www.superwarehouse.com/ASUS_P4PE-X_ATX_Pentium_4_Motherboard/P4PE-X/p/299496.
Onda bi trebalo da bude ok, ako imas kinte, uzmi 7600GT.
jel ta 7600GT dovljna ako ima 256 MB i 128 bita, i za koliko bi je mogo novu nabaviti
Svi kazu nemoj sa 64 bita:)
je moze proci 6200, 256 MB ali sa 128 bita.Znam da sam dosadan ali necu da me ****u kada budem kupovao:)
nikola87
26.10.2007, 20:15
ma najbolji izbor je 7600gs AGP 400/800
pa kolko znam samo ima vise bita od 6200.Jel to najbitnije kod graficke
nikola87
26.10.2007, 20:53
e posto se vidi da se ne razumes mnogo ako hoces mogu da ti objasnjavam mada moram da idem za 5 min.
Ukratko nije samo bitna memorijska magistrala(mada ima veliku vaznost) , vec i arhitektura, taktovi gpu-a i memorije......
U svakom slucaju 7600GS je bukvalno 6 puta brza kartica.
edit: ne idem za 5 nego za 15 min(mala promena plana)
ako si jos tu jel znas koliko kosta
WhenDarknessFalls
26.10.2007, 21:33
ako si jos tu jel znas koliko kosta
~75 eura.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.