Prikaži potpunu verziju : nova mahina
Pozdrav!
Imam budzet od 800E za konfu i monitor....
Najvaznija stvar u svemu tome je kvalitetan TFT monitor 19" a za ostale pare onako solidna konfa...Ako se nadje para i za X-530 odlichno,a ako ne nema veze,ushtedecu vec...
Partybreaker
21.10.2007, 19:19
A kada uzimas komp i za sta bi ga koristio?
Uzimam sutra,sluzice za igranje,ali mi nije bitno da mora da potera sve na max...
Imas ti mozda neku zamisao sta zelis? Intel (ako mislis da klokujes) AMD ako ces ga koristiti na defaultu, Ati, nvidia...
Partybreaker
21.10.2007, 19:56
Sutra? Auff... Ajde ovako:
Ploca: Gigabyte GA-P35-DS3L.......................................... 86 evra
Procesor: Intel Core2Duo E2180 2GHz 1Mb L2......................... 80 evra
Graficka: Gainward 8600gt Goes Like Hell (ako je nadjes).......... 140 evra
ili ATI Sapphire Radeon 2600XT ............................................ 135 evra
Memorija: GEIL 2x1Gb 800Mhz DDR2 Ultra Dual ...................... 65 evra
Hard disk: Western Digital 3200KS........................................ 70 evra
Kuciste: CoolerMaster Centurion 5 ........................................ 55 evra
Napajanje: LC Power LC6550 ................................................ 45 evra
Monitor: Samsung SyncMaster 931 BW 19",1440*900,2ms......... 250 evra
Dodatni kuler: bilo koji ali preporucujem Noctua 120mm.............. 10 evra
Eto to ti je... Sada ako si voljan da das jos 40-tak evra vise mozes da dobijes monitor 206bw koji ja imam i prezadovoljan sam (20", 1680*1050, 2ms...). Ja sam ti preporucio wide, jer mislim da je u njima buducnost kada su igre i filmovi u pitanju... A sto se graficke tice koju god od ove dve da izaberes neces pogresiti, s tim sto se cini mi se ATI vise dere...
MEGATRON
21.10.2007, 20:07
evo jedne od mene;)
procesor: intel core2duo e4400 2mb cash 2.0ghz (100e);
maticna ploca: Asus p5k p35 fsb 1333 ddr2 800/1066 (90e);
memorija: 2x1gb Geil Ultra Dual ddr2 800 (55e);
graficka kartica: Gainward GeForce 8600gt GLH 625/1800 (130e);
hdd: WesternDigital ili Seagate 160gb SataII 16mb cash (50e);
opticki uredjaj: pioneer 112d dvd r/rw black (25e);
Kuciste: CoolerMaster Centurion 534+ Black bez napajanja (50e);
Napajanje: CoolerMaster Extreme Power 500w (60e);
+
Monitor: Samsung 206bw 20" 1680x1050 (275e)
To ti sve ispadne oko 850e,jes'da malo prelazi budzet ali ce biti sasvim dovoljna za duze vreme..ili umesto 206bw uzmes 19" samsung 940bw (230) i to ti ispadne okruglo 800e.pozzzz:ciao:
nikola87
21.10.2007, 20:18
Sutra? Auff... Ajde ovako:
Ploca: Gigabyte GA-P35-DS3L.......................................... 86 evra
Graficka: Gainward 8600gt Goes Like Hell (ako je nadjes).......... 140 evra
ili ATI Sapphire Radeon 2600XT ............................................ 135 evra
Memorija: GEIL 2x1Gb 800Mhz DDR2 Ultra Dual ...................... 65 evra
Hard disk: Western Digital 3200KS........................................ 70 evra
Kuciste: CoolerMaster Centurion 5 ........................................ 55 evra
Napajanje: LC Power LC6550 ................................................ 45 evra
Dodatni kuler: bilo koji ali preporucujem Noctua 120mm.............. 10 evra
Eto to ti je... Sada ako si voljan da das jos 40-tak evra vise mozes da dobijes monitor 206bw koji ja imam i prezadovoljan sam (20", 1680*1050, 2ms...). Ja sam ti preporucio wide, jer mislim da je u njima buducnost kada su igre i filmovi u pitanju... A sto se graficke tice koju god od ove dve da izaberes neces pogresiti, s tim sto se cini mi se ATI vise dere...
ovo je konfa bez greske, stim sto bih ja preporucio 960BF
Da,znaci 960bf i umesto gw-a bih pre stavi u tu konfiguraciju Palit 8600gt Sonic+ pre svega zato sto je jeftinija i ima bolji cooler...Sve ostalo savrseno...pozz
Ploca: Gigabyte GA-P35-DS3L.............................................. 86 evra
Graficka: xfx 8600gt fatal1ty ............................................. 141 evra
Memorija: GEIL 2x1Gb 800Mhz DDR2 Ultra Dual ....................... 65 evra
Hard disk: Western Digital 3200KS......................................... 70 evra
Kuciste: CoolerMaster Centurion 5 ......................................... 55 evra
Dodatni kuler: uzmes bilo koji od 250 dinara
To ti ukupno izadje oko 790 evra. Mada mislim da bi trebao da izdvojis jos koji evro za neko bolje napajanje.
Napravio sam male izmene u Partybreaker-ovoj konfi.
Mislim da nema potrebe za XFX fatality karticom,jer ona kosta kao 8600gts,a nije bolja...Neka kupi onu konfiguraciju koju je predlozio Partybreaker sa izmenama koje smo naveli Nikola i ja...pozz
Partybreaker
21.10.2007, 21:20
Ja sam mu predlozio wide monitor, a ako uzimas klasican 960bf je dobro resenje,sa neprimetno manjim odzivom i drugacijim design-om...
Suit yourself...
Ako neces da klokujes XFX je uvek dobro resenje s obzirom da oni izvuku gotovo svaki atom iz kartice... ;)
Mozda se neko nece sloziti sa mnom,ali je po meni 19" wide mnogo nisko i bolje je uzeti ,,normalan" 19" monitor..ali necu sada da krene svadja oko toga...Neka ode i pogleda oba monitora i neka kupi onaj koj mu vise pasuje...pozz
Jos jedan predlog za palit sonic+ - odlicno se klokuje (bolje i od glh-a) a kosta 20-30e nize. Pored nje nema smisla uzimati gaiward 8600gt glh.
Dvd rezac iz vec poznatih razloga preporucujem NEC (pioneer se mnogo kvari i ima jos neke probleme). I za moj ukus je 19" wide prenisko, ali to nek odluci sam next. Dodatni kuler je po meni najbolji XILENCE - jeftin, izuzetno tih (prakticno necujan) i odlicno obavlja svoj zadatak.
Hvala puno svima,ne mogu vam sada podeliti zahvalnice,jer pishem sa moba...19" wide jeste prenisko,ali razmishljam izmedju 206BW i 906BF...Ako nije problem,moze li mi neko predloziti na PM neku prodavnicu u kojoj sve to(grafe xfx i palit itd.) ima,i koja vrshi isporuke po Srbiji...
Master Neo
22.10.2007, 2:27
Ako razmisljas o 206BW on je 280e, a za 300e mozes da uzmes 223BW, koji je 22" tako da ako imas para, Samsung 223BW je za tebe...
nikola87
22.10.2007, 10:56
pa tesko da ce igre normalnmo da mu rade sa 8600GT i 22" monitorom
Mozda ne nekoj nizoj rezoluciji,ali onda nece dobiti pravi uzitak..bolje da uzme neki kvalitetan 19" monitor,nego da muci karticu sa 22"..sem ako nece uskoro menjati karticu za nesto jace,pa da taj 22" monitor ima svrhu...pozz
Naveo je ionako da mu nije bitno da mu sve radi na max..
Ja bih svakako isao na vecu dijagonalu, sa DVI prikljuckom svakako, od grafike bi uzimao Palit (tj. vec ga imam:)), pre svega jer je jeftiniji dosta i ima bolje hladjenje kao sto rekose, ostalo je ok a CPU je vise na tebi da odlucis koji ti najbolje pasuje.
Master Neo
22.10.2007, 12:23
Pa kad ja mogu da se igram sa ubogom 7600GS GLH na 20" moze vala i on sa 8600GT. Priznajem, ne igram se na max detaljima, kao i na max rezoluciji, ali uzivanje je raditi u win-u na 20".
Naravno da moze,ali je pitanje da li zeli da igra sve na max-u na 19" ili zeli da igra na medium podesavanjima na 20/22"...Neka on odluci,ali oba monitora,960bf i 206bw su odlicna i nece pogresiti kod kupovine bilo kog od ta dva...pozz
Pa kad ja mogu da se igram sa ubogom 7600GS GLH na 20" moze vala i on sa 8600GT. Priznajem, ne igram se na max detaljima, kao i na max rezoluciji, ali uzivanje je raditi u win-u na 20".
Bas tako... Uostalom monitor je jedna od retkih stvari na PCu u koje se isplati uloziti, grafika mnooogo brze zastareva recimo.
Nego jel si ga mountovao na wall?
El Ok ovo???
Intel C2D E2180
DFI Infinity Blood Iron P35-T2R
Palit 8600GT Sonic+
WD 3200KS
Geil 2X 1Gb DDR2/800 ultra(4-4-4-12)
ThermalTake Soprano VX VD6000BNS
Za monitor se josh nisam odluchio,ali verovatno cu 206BW,ili ako budem kratak s parama 960BF...
Treba mi josh vasha pomoc oko napajanja...
El OK ovo- ThermalTake Purepower TR2 470W ST W0090RE ???
Ili neko drugo za 50E...
EDIT:A,da...El oni Belinea monitori toliko bedni pa 22" wide -230E kao i BenQ za koji znam da je bedan...
Mozda da pogledaj Cooler Master 500W RP-500-PCAP (http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9002801). Jeste da je malo vise od 50 evra ali je dosta dobro.
Ovaj belinein monitor dobro zvuci. I jeftin je manje od 20 000 dinara. Ima veliku rezoluciju ali evo ti link (http://www.bcc.co.yu/katalog/detail.php?id=1352) pa ti pogledaj.
Sve ti je bas super, CPU i nije u vrhu ponude ali ako se klokuje sasvim ce zadovoljiti tvoje potrebe... ploca je extra, memorija ok (imam istu), hard isto na nivou, kuciste je stvar licnog izbora, a ok je naravno, graficka ok (i nju imam).
I napajanje je ok.;)
Ti jeftiniji monitori su ti bez DVI prikljucka, ako ces monitor koristiti na duze staze i nemas kesa za cesto investiranje na tom polju a pritom trazis bolji kvalitet slike idi na one sa DVI svakako. Nisu bedni, to su cene, neke mozda malo nize ali tesko da je to samo zbog kvaliteta...
A ovo napajanje ThermalTake Purepower TR2 500W ST W0094RE ???
Da li je bolje od ovog shto je Sasha naveo i onog shto sam prethodno napisao???
Mislim da je isto samo sto daje nesto vise snage.
I samojosh jedno pitanje...
Da li ja mogu da se sa Palit 8600GT Sonic+ igram lepo na 223BW ???
Ok je konfiguracija,ali ako si kratak sa lovom kupi umesto DFI ploce Gigabyte p35 ds3..kosta oko 20 eura manje..Sve ostalo je ok,a sto se tice napajanja,ono je ok..ali pogledaj lc 6550gp...pozz
I samojosh jedno pitanje...
Da li ja mogu da se sa Palit 8600GT Sonic+ igram lepo na 223BW ???
Da,ali neces moci sve na max rezoluciji da guras...
Definisi lepo?
Ja imam kao sto rekoh tu kartu ali na 17", u 10x7 sve radi i vise nego fino, nekako ne mogu da se naviknem. ALi u velikim rezolucijama, tj u native rezoluciji 22"og monitora tesko, tj. definitivno ne. Radice ti igre to stoji ali ne u high i ne u native, i to u podnosljivom broju fps-a.
Za to bi ti recimo fino legla ova 8800GT....ali... ako spustis rezoluciju radice prihvatljivo novije igre garant jer je recimo osetna razlika kada se grafa klokne sa defa a klokuje se glatko, kuler je huge, lepo hladi, ja jos nisam testirao temeljno kao sto negde rekoh (lose hladjenje kucista, los sistema, nemam novije igre...) ali onoliko koliko sam probao sve je super, pogotovo za te pare!
btw Jeste taj Gigabyte ok, ali tih 20 evra se itekako isplati, bice da je ovaj Tt ispred LCa (koga uzgred ja imam).:)
Moces ti sve da igras sa tim monitorom ali jedino ti nece biti slika tako cista kao na 17' monitoru zbog toga sto ti se grafa nece moci izboriti sa svim tim detaljima. Ali sve u svemu konfa ti je super samo mozda da pokusas da uvuces jos koji evro i da uzmes 8800 GT.
Dakle, moze da se igra techno u mediumu, a uz OC ili smanjenje rezolucije u igri radilo bi sve lepo???
Hvala svima na pomoci, vec koliko sutra naruchujem ovu konfu i verovatno cu umesto E2180 uzeti E4400...
POZDRAV!
Pa klok grafe se podrazumeva, samo je pitanje koliko tu ici.:)
U svakom slucaju ako se klokne i u rez jednakoj 10x7 sve igre do sada ce raditi na high prihvatljivo.;)
ps Idi, citam techno i u sebi mislim na tehno.:)
btw Jeste taj Gigabyte ok, ali tih 20 evra se itekako isplati, bice da je ovaj Tt ispred LCa (koga uzgred ja imam).:)
Po cemu se to isplati?:rolleyes:
Nece sigurno postizati svetske rekorde u kloku nekih ekstra procesora. Ga-p35-ds3 je vise nego dovoljna za e2180 i ne samo njega vec i gomilu mnogo skupljih procesora. Na njoj laganica ide preko 4GHz odgovarajuci c2d. E2180 prakticno ne moze iznad 3.2GHz i uzimanje te DFI ploce je po meni cisto bacanje para koje i te kako mogu da znace. Ako bas hoces da das 120e za maticnu onda je p35-ds3p daleko bolji izbor od tog DFI-a po svemu.
Ja sam nasao ovu dfi za 112e, dok je u firmi gde sve uzimam Ga-p35-ds3 121e... tako da cu da uzmem dfi...
Ja sam nasao ovu dfi za 112e, dok je u firmi gde sve uzimam Ga-p35-ds3 121e... tako da cu da uzmem dfi...
Onda ne sporim, uzimaj je odma.:D
P Na njoj laganica ide preko 4GHz odgovarajuci c2d. E2180 prakticno ne moze iznad 3.2GHz i uzimanje te DFI ploce je po meni cisto bacanje para koje i te kako mogu da znace. Ako bas hoces da das 120e za maticnu onda je p35-ds3p daleko bolji izbor od tog DFI-a po svemu.
koji to C2D ide laganica preko 4Ghz?:icon_scra
I po cemu je to GA-DS3P "daleko" bolji izbor od DFI Blood Iron? Mozda samo po dodatnoj opremi.;)
mad_skillz
22.10.2007, 21:59
E2180 prakticno ne moze iznad 3.2GHz i uzimanje te DFI ploce je po meni cisto bacanje para
odakle ti ovo?! to mozda na boxu i def. voltazi na moze preko 3.2GHz..
Pa ja e2160 guram na preko 3GHz na box-u..zasto onda e2180 ne bi mogao..ja jos imam losiju plocu za klok???
koji to C2D ide laganica preko 4Ghz?:icon_scra
I po cemu je to GA-DS3P "daleko" bolji izbor od DFI Blood Iron? Mozda samo po dodatnoj opremi.;)
Mislio sam da ploca bez problema moze da podrzi c2d na 4GHz, a za to treba neki iz X serije eventualno e6750.
Pa zavisi sta mislis pod dodatnom opremom, ako mislis na crossfire, ddr1066, heatpipe hladnjenje chipseta, vise sata portova, full atx, dualbios... onda jeste, "samo" to. Nije nista ni ostalo, osim ako hoces da procesor od 1000e ubijas od kloka.;)
odakle ti ovo?! to mozda na boxu i def. voltazi na moze preko 3.2GHz..
Pa ja e2160 guram na preko 3GHz na box-u..zasto onda e2180 ne bi mogao..ja jos imam losiju plocu za klok???
e2160 i e2180 se prakticno isto klokuju, razlika je minimalna i uticaj ploce je vrlo mali. Za e4400 realni max za svaki dan je 3.4GHz na dobrom vazdusnom hladjenju. e2180 se sigurno malo losije klokuje, ali eto i da nije, vise od 3.4 na vazduhu ne ide jer je za allendale jezgro oko 3.5 plafon.
A i nece neko kupovati kuler koji je cenovno u rangu samog proserora da bi dobio 100-200MHz osim tebe, mad.:)
Mislio sam da ploca bez problema moze da podrzi c2d na 4GHz, a za to treba neki iz X serije eventualno e6750.
Pa zavisi sta mislis pod dodatnom opremom, ako mislis na crossfire, ddr1066, heatpipe hladnjenje chipseta, vise sata portova, full atx, dualbios... onda jeste, "samo" to. Nije nista ni ostalo, osim ako hoces da procesor od 1000e ubijas od kloka.;)
Kome treba CF sa jednim x4 slotom? Obicna glupost.
A i onaj kome treba 8 SATA portova (i 6 na DFI je prepuna kapa) nece uzimati overklokersku plocu,zar ne? Zna se ko uzima DFI.
I koja je prednost Full ATXa?
I DFI podrzava DDR2-1066, naravno.;)
GA-DS3P nema heatpipe hladjenje.;)
Ostao je overklok, BIOS i performanse.;)
E, da, DFI ima 3 PCI slota, GA samo 2, to je bitnije od dodatna 2 SATA porta.
...
A i nece neko kupovati kuler koji je cenovno u rangu samog proserora da bi dobio 100-200MHz osim tebe, mad.:)
Sta ovo treba da ti znaci?
Sta on radi i kako niti ima veze sa ovom temom niti sa savetima koje on daje drugima, i povrh svega toga on ima HyperTX - susta kontradiktornost od ovoga sto si naveo, opet ponavljam i da nije kakve veze to ima?
Master Neo
22.10.2007, 23:22
Bas tako... Uostalom monitor je jedna od retkih stvari na PCu u koje se isplati uloziti, grafika mnooogo brze zastareva recimo.
Nego jel si ga mountovao na wall?
E nisam, pravo da ti kazem nisam ni trazio one drzace, ali ako znas negde da ima, javi mi, kupio bih sigurno.
mad_skillz
23.10.2007, 2:22
e2160 i e2180 se prakticno isto klokuju, razlika je minimalna i uticaj ploce je vrlo mali. Za e4400 realni max za svaki dan je 3.4GHz na dobrom vazdusnom hladjenju. e2180 se sigurno malo losije klokuje, ali eto i da nije, vise od 3.4 na vazduhu ne ide jer je za allendale jezgro oko 3.5 plafon.
ima na benchu chitava tema o tome E2140/2160/2180...:)
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=143111
a to zashto ja kupujem je diskutabilno i nije deo ove teme ;)
Kome treba CF sa jednim x4 slotom? Obicna glupost.
A i onaj kome treba 8 SATA portova (i 6 na DFI je prepuna kapa) nece uzimati overklokersku plocu,zar ne? Zna se ko uzima DFI.
I koja je prednost Full ATXa?
I DFI podrzava DDR2-1066, naravno.;)
GA-DS3P nema heatpipe hladjenje.;)
Ostao je overklok, BIOS i performanse.;)
E, da, DFI ima 3 PCI slota, GA samo 2, to je bitnije od dodatna 2 SATA porta.
1. Nije tacno, razlike prakticno da i nema u odnosu na x16 verziju. Ako hoces p35 tj. da C2D procesor uparis sa crossfire konfiguracijuom onda ne mogu obadva biti pci-x x16. Tek se sad pojavljuje x38 chipset sa dve x16 grane i prica se da razlike prakticno da i nema.
2. U svakom slucaju bolje je 8 nego 6.;)
3. To je relativno, ali ipak veci pcb znaci i bolji raspored komponenti. U svakom slucaju je bolji full ATX
4. Da kad je klokujes, ali ne znam koliko vise moze od 1066 posto je u specifikacijama 800
5. GA-P35-DS3P ima heatpipe hladjenje chipseta:
http://www.bjorn3d.com/Material/revimages/motherboards/Gigabyte%20GA-P35-DS3P/Mainboard1.jpg
Samo sto je iz nepoznatog razloga izbacen iz revizije 1.1, ali je tu uvek rev 1.0 koji se i lakse nabavlja.;)
5. Uvek imas adapter pci-x 1.0 > pci ako ti jedan pci vise yoliko znaci, ali nema pci > pci-x.;)
Ostale su jos neke sitnice u korist GA, ali sve u svemu ona je bolja ploca od DFI-a makar joj crossfire bila jedina prednost (sto naravno nije).
Sta ovo treba da ti znaci?
Sta on radi i kako niti ima veze sa ovom temom niti sa savetima koje on daje drugima, i povrh svega toga on ima HyperTX - susta kontradiktornost od ovoga sto si naveo, opet ponavljam i da nije kakve veze to ima?
Hteo sam da kazem da sa hypertx nema sanse iznad 3.4 (mnogo verovatnije na 3.3) za svaki dan.
I dalja rasprava nema smisla, ako je nasao dfi za te pare gde ja GA toliko skup onda mu se DFI bolje isplati.
1. Nije tacno, razlike prakticno da i nema u odnosu na x16 verziju. Ako hoces p35 tj. da C2D procesor uparis sa crossfire konfiguracijuom onda ne mogu obadva biti pci-x x16. Tek se sad pojavljuje x38 chipset sa dve x16 grane i prica se da razlike prakticno da i nema.
2. U svakom slucaju bolje je 8 nego 6.;)
3. To je relativno, ali ipak veci pcb znaci i bolji raspored komponenti. U svakom slucaju je bolji full ATX
4. Da kad je klokujes, ali ne znam koliko vise moze od 1066 posto je u specifikacijama 800
5. GA-P35-DS3P ima heatpipe hladjenje chipseta:
Samo sto je iz nepoznatog razloga izbacen iz revizije 1.1, ali je tu uvek rev 1.0 koji se i lakse nabavlja.;)
5. Uvek imas adapter pci-x 1.0 > pci ako ti jedan pci vise yoliko znaci, ali nema pci > pci-x.;)
Ostale su jos neke sitnice u korist GA, ali sve u svemu ona je bolja ploca od DFI-a makar joj crossfire bila jedina prednost (sto naravno nije).
1.Razlike ima, itekako, da su oba x8 slota onda bi bilo OK, ovako ne valja.Za CF ide neka ATI ploca.
2. Teshko da nekome treba i vishe od 4 a kamoli 8.;)
3.DFI ima odlican raspored, s obzirom da nema josh jedan PCI-E slot, sve je na svom mestu.
4.Netacno. Specifikacija se odnosi na JEDEC standard, po kome je poslednja DDR2 memorija DDR2-800. Obe ploce imaju P35, nema razloga da DFI ne podrzava 1066.Proshetaj se malo po forumima, videcesh da sam u pravu.
5.Ovo nije bash heatpipe, iako tako pishe na hladnjaku.U svakom slucaju, pri nekom jacem kloku teshko da je i ovo dovoljno, trebao bi tu neki ventilator da duva u njega.
5.Pazi da ne nadjesh taj adapter kod nas.;)
Sve te prednosti padaju u vodu kad se dodje do performansi i overkloka, a tu je i digital PWM kod DFIja dok GA ima klasicnu naponsku jedinicu.;)
Ne sumnjam da ima ljudi kojima je bolja GA ploca, zavisi kome shta treba, ali DFI je definitivno vishe za entuzijaste.
1.Razlike ima, itekako, da su oba x8 slota onda bi bilo OK, ovako ne valja.Za CF ide neka ATI ploca.
2. Teshko da nekome treba i vishe od 4 a kamoli 8.;)
3.DFI ima odlican raspored, s obzirom da nema josh jedan PCI-E slot, sve je na svom mestu.
4.Netacno. Specifikacija se odnosi na JEDEC standard, po kome je poslednja DDR2 memorija DDR2-800. Obe ploce imaju P35, nema razloga da DFI ne podrzava 1066.Proshetaj se malo po forumima, videcesh da sam u pravu.
5.Ovo nije bash heatpipe, iako tako pishe na hladnjaku.U svakom slucaju, pri nekom jacem kloku teshko da je i ovo dovoljno, trebao bi tu neki ventilator da duva u njega.
5.Pazi da ne nadjesh taj adapter kod nas.;)
Sve te prednosti padaju u vodu kad se dodje do performansi i overkloka, a tu je i digital PWM kod DFIja dok GA ima klasicnu naponsku jedinicu.;)
Ne sumnjam da ima ljudi kojima je bolja GA ploca, zavisi kome shta treba, ali DFI je definitivno vishe za entuzijaste.
1. Razlike ima ali nije toliko velika. Ploce sa ATi chipsetom se losije klokuju od intelovih i zbog drugih prednosti intel chipsetova ja nikad ne bih uzeo ati plocu.
2. Tesko, ali moguce, od viska glava ne boli.;)
4. Da si dobro procitao moj post video bi da nisam rekao da ne moze na 1066 vec je pitanje koliko moze preko toga. Citaj sledeci put lepo.
5. Pogledaj sliku: http://product.thethirdmedia.com/pimg/200705/GigaByteGAP35DS3P070514163456326.jpg
Ovo jeste heatpipe, tj. ima cevi koje odvode toplotu na drugi kraj hladnjaka. Druga je stvar sto je kod nekih ploca (kao p35-ds4) heatpipe-ovi razvuceni oko socketa i povezani sa juznim mostom. Ovakvo hladnjenje kod ds3p je prilicno bolje od obicnih pasivaca.
6. Realno, sta ce ti 3 pci slota, jedino da uzmes tv tjuner + dialup modem:kreza: i jos nesto, mada postoje i eksterne verzije istih.
Sa ovim zadnjim se potpuno slazem (uz par ispravki:D). Naime, za 99% ljudi je bolja gigabyte ploca a ne da "ima ljudi" kojima je ona bolja. Kad uzmemo u obzir one koji klokuju, za bar 90% njih ce biti bolji GA jer ajde mi sad reci koliko njih ce moci da uvide prednosti DFI, tj. kojem procentu ljudi ce se desiti da ploca postane usko grlo a ne procesor? Prakticno svaka p35 ploca je odlicna u pogledu OC mogucnosti, a ova p35-ds3p je na stranim reviewima ocenjena kao odlican kloker! Samo oni sa X serijom koja ima otkljucan mnozilac i to entuzijaste medju njima ce znati da iskoriste prednosti dfi. A takvi nece ni uzeti ovaj model vec lan-party.
ps Ako kazes da ce ovaj dfi izvuci vise iz istog procesora nije dobar argument jer razlika maksimum maksimuma moze da bude 50MHz (govorim za low i middle range procesore, ne one od 1000e).
Nadam se da smo se razumeli.
Bah, ekserne verzije su skuplje, dobra zvucna, tv tjuner i kartica za net.
1. Razlike ima ali nije toliko velika. Ploce sa ATi chipsetom se losije klokuju od intelovih i zbog drugih prednosti intel chipsetova ja nikad ne bih uzeo ati plocu.
2. Tesko, ali moguce, od viska glava ne boli.;)
4. Da si dobro procitao moj post video bi da nisam rekao da ne moze na 1066 vec je pitanje koliko moze preko toga. Citaj sledeci put lepo.
5. Pogledaj sliku:
Ovo jeste heatpipe, tj. ima cevi koje odvode toplotu na drugi kraj hladnjaka. Druga je stvar sto je kod nekih ploca (kao p35-ds4) heatpipe-ovi razvuceni oko socketa i povezani sa juznim mostom. Ovakvo hladnjenje kod ds3p je prilicno bolje od obicnih pasivaca.
6. Realno, sta ce ti 3 pci slota, jedino da uzmes tv tjuner + dialup modem:kreza: i jos nesto, mada postoje i eksterne verzije istih.
Sa ovim zadnjim se potpuno slazem (uz par ispravki:D). Naime, za 99% ljudi je bolja gigabyte ploca a ne da "ima ljudi" kojima je ona bolja. Kad uzmemo u obzir one koji klokuju, za bar 90% njih ce biti bolji GA jer ajde mi sad reci koliko njih ce moci da uvide prednosti DFI, tj. kojem procentu ljudi ce se desiti da ploca postane usko grlo a ne procesor? Prakticno svaka p35 ploca je odlicna u pogledu OC mogucnosti, a ova p35-ds3p je na stranim reviewima ocenjena kao odlican kloker! Samo oni sa X serijom koja ima otkljucan mnozilac i to entuzijaste medju njima ce znati da iskoriste prednosti dfi. A takvi nece ni uzeti ovaj model vec lan-party.
ps Ako kazes da ce ovaj dfi izvuci vise iz istog procesora nije dobar argument jer razlika maksimum maksimuma moze da bude 50MHz (govorim za low i middle range procesore, ne one od 1000e).
Nadam se da smo se razumeli.
1.Nisam rekao da treba kupiti ATI plocu, ali taj CF je logicno bolji nego ovaj na P35.
2.Nije teshko, 99% ljudi nema vishe od 4 SATA uredjaja a kamoli 8.
3.Moze koliko i Gigabyte u teoriji, u praksi i vishe.Znaci lagano moze preko 1200Mhz, ako je memorija raspolozena za taj takt.
4.Video sam sliku, ali to nije pravi heatpipe koji povezuje NB i SB i eventualno naponsku jedinicu.Da je bolji od obicnih pasivaca jeste, ali se i on verovatnio dobrano greje pri overkloku.
5.2 PCI slota su zaista malo.Zvucna karta, TV tjuner i gotovo.Realno, vishe svrhe imaju 3 PCI slota od 2 PCI-E za graficku.
Za 99% ljudi je bolji DFI jer je jeftiniji.:D A ima sve shto vecini ljudi treba.Takodje velikoj vecini ne treba CF.Onda smo doshli na jednu prednost GA ploce, NB kuler.;)
mad_skillz
23.10.2007, 22:16
a i uzgred taj Gigabyte je nagrdjena plocha da je to strashno stho se tiche layout-a i kombinacije boja..
pa i u IT moze neki stil da se napravi..
1.Nisam rekao da treba kupiti ATI plocu, ali taj CF je logicno bolji nego ovaj na P35.
2.Nije teshko, 99% ljudi nema vishe od 4 SATA uredjaja a kamoli 8.
3.Moze koliko i Gigabyte u teoriji, u praksi i vishe.Znaci lagano moze preko 1200Mhz, ako je memorija raspolozena za taj takt.
4.Video sam sliku, ali to nije pravi heatpipe koji povezuje NB i SB i eventualno naponsku jedinicu.Da je bolji od obicnih pasivaca jeste, ali se i on verovatnio dobrano greje pri overkloku.
5.2 PCI slota su zaista malo.Zvucna karta, TV tjuner i gotovo.Realno, vishe svrhe imaju 3 PCI slota od 2 PCI-E za graficku.
Za 99% ljudi je bolji DFI jer je jeftiniji.:D A ima sve shto vecini ljudi treba.Takodje velikoj vecini ne treba CF.Onda smo doshli na jednu prednost GA ploce, NB kuler.;)
Sa tobom covek ne moze da se raspravlja jer si ti spreman da tvrdis nesta po svaku cenu cak iako nisi u pravu. Pa yebem mu lebac:D, ti si ladno izostavio crossfire podrsku. Nisi rekao da treba kupiti ATi plocu, ok onda je jedini izbor P35 ako hoces crossfire (X38 em je skup em ga nema). Crossfire na ati chipsetu bi bio brzi ali takve ploce skoro niko ne bi kupio jer se lose klokuju i losijeg su kvaliteta od intela. Odakle znas da memorija na ovom dfi moze da radi brze nego na GA? Jesi li testirao? Da li tvrdis da na ovom GA memorija ne moze iznad 1200MHz???:p To je heatpipe, da li ga ti zoves pravim ili ne tvoja stvar, pogledaj malo review-e na netu pa ces videti da se ne greje puno tj. mnogo manje od obicnog pasivca (koji je na dfi). Zvucna ti i ne treba, ako bas hoces, imas verzije za pci-x 1.0.
Obe ploce imaju istu cenu (uglavnom oko 120e).
Ovaj dfi i gigabyte se ne porede! Treba da se porede p35-ds3 i dfi jer su gotovo iste po specifikacijama, a ds3 je 20e jeftiniji tako da dfi gubi.
ds3p kosta kao dfi i ispred njega je po svemu u cemu je isti ds3p bolji od ds3 a to je mnooooooooogo.;)
Tako da i tu DFI gubi.
Sa tobom covek ne moze da se raspravlja jer si ti spreman da tvrdis nesta po svaku cenu cak iako nisi u pravu. Pa yebem mu lebac:D, ti si ladno izostavio crossfire podrsku. Nisi rekao da treba kupiti ATi plocu, ok onda je jedini izbor P35 ako hoces crossfire (X38 em je skup em ga nema). Crossfire na ati chipsetu bi bio brzi ali takve ploce skoro niko ne bi kupio jer se lose klokuju i losijeg su kvaliteta od intela. Odakle znas da memorija na ovom dfi moze da radi brze nego na GA? Jesi li testirao? Da li tvrdis da na ovom GA memorija ne moze iznad 1200MHz???:p To je heatpipe, da li ga ti zoves pravim ili ne tvoja stvar, pogledaj malo review-e na netu pa ces videti da se ne greje puno tj. mnogo manje od obicnog pasivca (koji je na dfi). Zvucna ti i ne treba, ako bas hoces, imas verzije za pci-x 1.0.
Obe ploce imaju istu cenu (uglavnom oko 120e).
Ovaj dfi i gigabyte se ne porede! Treba da se porede p35-ds3 i dfi jer su gotovo iste po specifikacijama, a ds3 je 20e jeftiniji tako da dfi gubi.
ds3p kosta kao dfi i ispred njega je po svemu u cemu je isti ds3p bolji od ds3 a to je mnooooooooogo.;)
Tako da i tu DFI gubi.
Joj Boze.:boodala:
Vec sam rekao za CF, koji je losh na P35, a i malo ljudi ima CF/SLI.
Nisu ATI ploce loshe koliko ti mislish.
Gde sam ja rekao da memorija radi brze na DFIju? :confused: Mislio sam ukupan OC, DFI je u tome bolji, shta tu nije jasno.
Pa sad koliko se greje to je subjektivna stvar, ali svakako bi dobro doshao jedan vent da duva u NB kuler.Mozemo i to da uzmemo kao prednost GA, ali opet retko ko kupuje plocu a gleda samo u NB kuler.:p
Meni zvucna ne treba, jer vec imam SB Audigy, znaci jedan PCI slot mi je iskorishcen.
DFI koshta 105-110e a ne 120e.
DFI i ovaj GA se ne porede, tu si u pravu, jer je DFI bolji overkloker.
Ma da, GA je ispred u svemu u odnosu na DFI.:rofl:
Gde je digital PWM na GA?;)
EDIT:
Aha, sad pogledah tvoj profil, i gle cuda, imam shta videti.GA DS3P.:rolleyes: Zato si toliko ostrashcen.;)
Cena dfi je prakticno svugde oko 120e, ako si nasao na jednom mestu po toj ceni to nista ne znaci, jer se isto ga negde moze naci po jeftinijoj ceni.
Ma daj molim te, ja ostrascen?
U svim postovima ti navodim prednosti ds3p i ti sve porices (bez razloga) i stalno dodajes da dfi ima digital PWM. Pa znas li ti koliko to znaci? Nista osim entuzijastima sa ultra high-end komponentama koji opet ponavljam uzimaju lanparty. To tek nista ne znaci. Hoces da kazes da je to vaznije od crossfire,heatpipe i svega ostalog sto sam naveo? Nemam reci.
....
EDIT:
Aha, sad pogledah tvoj profil, i gle cuda, imam shta videti.GA DS3P.:rolleyes: Zato si toliko ostrashcen.;)
Hihihi, resena misterija.:D
ps Heatpipe ima samo na jednom kuleru, nisu povezani ostali...
Cena dfi je prakticno svugde oko 120e, ako si nasao na jednom mestu po toj ceni to nista ne znaci, jer se isto ga negde moze naci po jeftinijoj ceni.
Ma daj molim te, ja ostrascen?
U svim postovima ti navodim prednosti ds3p i ti sve porices (bez razloga) i stalno dodajes da dfi ima digital PWM. Pa znas li ti koliko to znaci? Nista osim entuzijastima sa ultra high-end komponentama koji opet ponavljam uzimaju lanparty. To tek nista ne znaci. Hoces da kazes da je to vaznije od crossfire,heatpipe i svega ostalog sto sam naveo? Nemam reci.
Ne, cena je oko 110e svuda, sve preko toga je dranje.
Kako nisi kad imash tu plocu? :) Shto se kaze svaki ciga svoga konja hvali.;)
Neke prednosti koje si naveo (8xSATA, CF, full ATX) velikoj vecini ljudi ne znaci ama bash nishta, ajde jedino je NB kuler bolji.
Digital PWM ne znaci samo entuzijastima, uostalom ne uzimaju svi LP jer je skup a i ne treba svima takva ploca.Blood Iron je upravo zato dobar, za relativno male pare nudi vrhunski overklok i performanse, a nema nekih dodataka koji vecini ljudi ne treba koji bi samo digli cenu.
Meni je digital PWM bitniji od CFa (ionako imam nV :p), i od heatpipe-a (volim aktivno hladjenje :cool:), kao i bolji OC.
GA DS3P je odlicna ploca, bila je moj prvi izbor pre pojave DFIja, ali DFI je jednostavno za neke stvari bolji.;)
Da bih ti objasnio zashto je cena DFI ploce tolika koliko je a ploca nije full ATX i nema neshto puno dodatne opreme, citiracu Oskara Wu-a (sa ES foruma)koji je projektovao plocu:
For future digital VRM design , we will use larger heatsink , also we will add circuit to control if Vdroop will be used or not ...
In light load , digital VRM generally has better power efficiency than traditional VRM ... In heavy load , digital VRM and traditional VRM power efficiency is almost the same ...
The cost of using digital VRM is much much higher compare to traditional VRM ...
Ovo poslednje je razlog zasto je ploca tako spartanski opremljena i jeftino izgleda.
Imao ili ne neku plocu ja bih je isto hvalio, mozda je jedina razlika sto i iz licnog iskustva znam da je dobra. Da se lose pokazala ja bih prvi rekao da ne valja, veruj mi.
OK, tacno je da je za neke stvari dfi bolji i to ne sporim, ali ni 1% ljudi te prednosti nece iskoristiti. Ali ce naravno biti i onih kojima ce to znaciti.
-edit:
Aha i ti imas DFI, sad mi je sve jasno.
:busted:BUSTED:busted:
Imao ili ne neku plocu ja bih je isto hvalio, mozda je jedina razlika sto i iz licnog iskustva znam da je dobra. Da se lose pokazala ja bih prvi rekao da ne valja, veruj mi.
OK, tacno je da je za neke stvari dfi bolji i to ne sporim, ali ni 1% ljudi te prednosti nece iskoristiti. Ali ce naravno biti i onih kojima ce to znaciti.
-edit:
Aha i ti imas DFI, sad mi je sve jasno.
:busted:BUSTED:busted:
Kao shto sam rekao to bi bio moj drugi izbor, GA ploca je odlicna, ali mi je za neke stvari DFI bolji.
Pa vishe ljudi ce iskoristiti OC potencijal negoli CF i 2 SATA porta vishe.;) Kod GA ploce placash neke stvari koje ti ne trebaju, tj. vecini ljudi ne trebaju.
Imam DFI ali ne Blood Iron koga cu nadam se imati za par nedelja.:)
Obrati paznju da je p35-ds3p odlican kloker i to mu je bila jedna od najvecih prednosti na raznim review-ima i neke velike razlike izmedju njega i dfi u pogledu oc-a nema. Cak sta vise nema nikakve osim u paru sa ultra skupim procesorima koji su ultra klokovani , a i tada nije velika.
ps Koji ces c2d da kesiras?
Da ali on nema taj model.;) + Taj kuler koji velicas iako je uspesniji u hladjenju navodno bez ikakvih pomagala gubi verovatno kada se u pasivac DFIa uperi neki kuler, standard 12ica pa svi znamo sta bi to radilo a vidis ovaj na Gigabyteu je nekako oklopljen pa je pitanje koliko bi povecao ucinak fan uperen u njega, verovatno manje nego u DFIjev pasivac (svi znamo kakva se kucista danas koriste i koliko su vetovi zastupljeni etc.)... + 2 PCI slota, jednostavno nefunkcionalno. A i skuplji je...
Ali ce da ga ima za koji dan.;)
Nema mnogo srece dok ventilator ne spojis direkto na pasivac, ali ovom ga to i ne treba jer se i p35 dosta manje greje od 965p.
Meni to govori samo da je dobra ploca cim ju je izabrao za sebe.;) Tj. bolja od te.:)
Obrati paznju da je p35-ds3p odlican kloker i to mu je bila jedna od najvecih prednosti na raznim review-ima i neke velike razlike izmedju njega i dfi u pogledu oc-a nema. Cak sta vise nema nikakve osim u paru sa ultra skupim procesorima koji su ultra klokovani , a i tada nije velika.
ps Koji ces c2d da kesiras?
Jeste dobar GA ali je DFI bolji.:)
Uzecu C2D E6750.:)
Da ali on nema taj model.;) + Taj kuler koji velicas iako je uspesniji u hladjenju navodno bez ikakvih pomagala gubi verovatno kada se u pasivac DFIa uperi neki kuler, standard 12ica pa svi znamo sta bi to radilo a vidis ovaj na Gigabyteu je nekako oklopljen pa je pitanje koliko bi povecao ucinak fan uperen u njega, verovatno manje nego u DFIjev pasivac (svi znamo kakva se kucista danas koriste i koliko su vetovi zastupljeni etc.)... + 2 PCI slota, jednostavno nefunkcionalno. A i skuplji je...
Bash tako.Planirao sam da na DFIja nabacim Sunon 60mm vent, to bi trebalo da reshi sve probleme s obzirom da je pasivac na DFIju poveliki.
Meni se kod GA hladjenja ne svidja jer je prilicno veliko (visoko i shiroko) i moze da napravi guzvu u kucishtu pogotovu ako na CPU ide veliki kuler pa NB kuler moze da zasmeta.A i GA se vodim time shto vishe kila bakra to bolje. Po meni preterano veliko.;) Uzeo sam Tuniq Tower, beshtija je ogromna.:to_care:
Ovako izgleda u Antec 900 kucishtu sa nekom plocom koja ima heatpipe hladjenje.
http://img89.imageshack.us/img89/7281/cimg27599oe7.th.jpg (http://img89.imageshack.us/my.php?image=cimg27599oe7.jpg)
Nema mnogo srece dok ventilator ne spojis direkto na pasivac, ali ovom ga to i ne treba jer se i p35 dosta manje greje od 965p.
Bash to sam i planirao.
Licno bih i na taj GA nabacio neki vent cisto da se obezbedim tako da mi je svejedno.
Meni to govori samo da je dobra ploca cim ju je izabrao za sebe.;) Tj. bolja od te.:)
Kao shto sam rekao do pojave DFIja ovaj GA mi je bio prvi na listi, i to zbog dobrog overkloka i layouta, a CF i silni SATA portovi me nisu interesovali. Medjutim, review-ovi i izuzetno pozitivna iskustva ljudi po pitanju DFI Blood Iron ploce su me naveli da uzmem bash DFI koji je i malo jeftiniji. Mada moram da priznam, DFI mi je omiljeni proizvodjac ploca, tako da je i to imalo uticaja.:)
Pozdrav!Opet ja...
Iz firme su mi rekli da nemaju TT Purepower 500W...Pa sad ne znam shta da uzmem u tom cenovnom rangu(do 60E)...
Razmishljao sam o - Antec Napajanje BP-500 500W Activ PFC, Dual +12V.
Shta mislite o tome???
EDIT: Ili mozda ThermalTake Purepower TR2 470W ST W0090RE ???
nikola87
27.10.2007, 14:35
to je ok napajanje mada mozes da pogledas i neko CM od 500w.
MEGATRON
27.10.2007, 23:39
to je ok napajanje mada mozes da pogledas i neko CM od 500E.
nemoj da ga plasis tom skracenicom 500E neko ce pomisliti da je rec o evrima:D. verovatno si mislio 500W:) super je to napajanje, za 60 evra odlicno. ipak bih i ja isao na sigurno kad su ovako jaka napajanja u pitanju,a to je obichno neki Chieftec ili CoolerMaster.:to_care:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.