PDA

Prikaži potpunu verziju : ADSL problem, pomagajte

Spartak
21.10.2007, 14:12
Ovo je moj problem, imam ADSL Huawei SmartAX MT882v2 na drugarovom racunaru koji je umrezen sa ovim koji ja koristim, html radi kao sat, download u operi i DAP-u k'o zmaj, samo uTorrent zeza, procitao sam da treba da otvorim one portove ili sta vec, ali svuda pise da se konektujem na 192.168.1.1, a ip adresa mog ADSL-a se stalno menja i nikad nije ista.
Ja nadjem njegovu ip i konektujem se, e sad tamo podesim ip racunara 192.168.100.100, port stavim 12740, pokusao sam i sa drugim portovima ali nece, ova ip adresa mi je adresa kartice na kojoj je mreza, tako da sam i pretpostavljao da to nece, ali ne znam koju ip adresu treba da stavim, modem mi je konektovan pre USB-a.

Pomozite ako je moguce jer uTorrentu treba nedelja dana da skine nesto sto mi treba.

ForceWare
21.10.2007, 18:08
Iskoristi search (http://www.sk.co.yu/forum/search.php?searchid=1010688).
To za utorrent je bilo 10 puta sigurno.

IGRACH
21.10.2007, 21:17
kucaj u google portredirecting i ime modema.Ja imam isti modem samo treba da namestis port i statick IP.najbrzi nachin je da sam vidis jel ovako dok ti objasnim....:n_klanja:

avox
22.10.2007, 1:25
Ja sam imao taj problem i resio sam ga tako sto sam na uTorrentu otvorio speedguid i isao na Test if port i forwarded properly. On mi je otvorio stranu koja me je prebacija na ne znam tacno adresu sajt, ali tamo imas spisak rutera. Nadjes tvoj ruter i pratis uputsva. Ajde pricaj sta si uradio.
Pozdrav.

IGRACH
23.10.2007, 23:58
Samo kucaj ime modema i to je to

polarnimeda
24.10.2007, 2:26
Uputstvo (by: nesonjac, cini mi se) za pravljenje konekcije kojom se kacis i skidas sa neta po zelji (i koja resava sitnije probleme, kao sto su P2P protok i otvaranje sajtova u celosti):

Pali internet explorer. U adress bar kucaj 192.168.1.1 (da bi pristupio modem setovanjima)
Neko mora da kuca 192.168.1.2 (sve ostalo stoji).

Username i pass su po defaltu: admin i admin.

Zatim idesh na Basic. Pa - wan settings.
Kliknes na olovcicu (pored kante) - I pod mode sa PPOE prebacish na PURE BRIDGE.

Zatim klik na submit, pa klik na save all (na dnu side menija)

I upravo si rekao modemu da se on ne konektuje na net. I diskonektovao se sa neta.
Sad josh da kazesh PCju da treba da se konektuje... A to radish tako sto idesh na:

- Network connections ->
- create new connection ->
- connect to the internet ->
- set up my connection manualy ->
- connect using a broadband connection that requires a username and password ->
- Kao username i password kucas ono sto si dobio od telekoma uz ugovor
(xxxxxxxxx@xdsl.isp.telekom.yu)

I onda lepo kliknes na connect. I voila.
Kad ne budesh hteo da ides na net samo disconect (iz ikonice koju ces da imash u systray).

Znaci... Kada sve ovo sredis, utorrent bi trebao da radi normalno ;)