Prikaži potpunu verziju : Šta je Cyber Kriminal?
wolfologin
17.10.2007, 18:34
Video sam u Svetu kompjutera neshto ali neznam ceo sadrzaj. Pa shta je to ?:confused:
Srlandand
17.10.2007, 18:37
Hakeri, piraterija,... (valjda)
Uglavnom svi oblci kriminala preko neta - prevare pomocu kreditnih kartica, kradja ili uoptrebljavanje laznog indentiteta...
wolfologin
17.10.2007, 19:17
Uglavnom svi oblci kriminala preko neta - prevare pomocu kreditnih kartica, kradja ili uoptrebljavanje laznog indentiteta...
A upload komercijalnih igara ?
ForceWare
17.10.2007, 19:25
A upload komercijalnih igara ?
Ako neko ko nije kupio dotičnu igru može da je skine tamo gde si je ti uploadovao onda naravno da jeste.
wolfologin
17.10.2007, 19:32
Ako neko ko nije kupio dotičnu igru može da je skine tamo gde si je ti uploadovao onda naravno da jeste.
Dobro tako je kriv onaj koji download uje ali pitaj za onog ko upload uje neku igru recimo ?
ForceWare
17.10.2007, 19:36
I on je kriv jer omogućio dostupnost te igre nekom ko je nije kupio legalnu.
Tj. nelegalno distribuira igru.
polarnimeda
28.3.2010, 4:26
otvaram temu iz mrtvila... jer mi treba neki kompaktni textic od 10-20 strana o sajber kriminalu (tipa maturski rad).. pre iz socioloskog ugla nego iz it... pa ako neko vec zna gde postoji tako nesto- bio bih zahvalan.. da ga ne pravim od gomile informacija sa 50 strana nadjenih na netu... :)
Ja bi ti ga mogo smisliti ali nemam vrijemena. Pogledaj po Encarti,Wikipediji,pa pogledaj EULA i GPL/GNU linence or whatever..Zardjo sam ,ne sjecam se imena.
NjegovaWisost
28.3.2010, 20:43
otvaram temu iz mrtvila... jer mi treba neki kompaktni textic od 10-20 strana o sajber kriminalu (tipa maturski rad).. pre iz socioloskog ugla nego iz it... pa ako neko vec zna gde postoji tako nesto- bio bih zahvalan.. da ga ne pravim od gomile informacija sa 50 strana nadjenih na netu... :)
A zašto ne pišeš sam? Nema hljeba bez motike... Ja imam negdje seminarski od 10tak strana, baš vezan za Cyber kriminal kao i onaj o Cyber warfare, ali kako je autorski tekst, ne dam :p
Imaš od Slobodana Petrovića knjigu, Kompjuterski kriminal, može i online da se naruči, a ima je i svaka bolje snadbevena biblioteka.
Ima i jedna s policijske akademije koju sam (potrebe na faksu) čitao, mogu da je potražim, ali kao što kažeš, ako te mrzi da vadiš nešta iz 50 strana, šta će ti knjiga od 500 :D
polarnimeda
31.3.2010, 2:11
hehe, pa hvala u svakom slucaju... nije meni tolki cim bio da to sredim (kao sto vec jesam prosle noci), al sam video da ima dosta vec obradjenog materjala po netu pa rekoh- sto da se cimam ako slucajno negde vec ima u onom obimu i smeru koji mi je bio potreban (+ nije za mene, pa mi nije trebalo da saznajem vise nego sto je dovoljno)... :) :ciao:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.