PDA

Prikaži potpunu verziju : fajervolovi

nighthawk
13.10.2007, 15:40
Naslov sve govori, zar ne?

Radi se o sledecem: koristim Comodo firewall i zadovoljan sam njime. E sada zaplet - pre nekoliko dana sam ukljucio i windowsov firewall. Znam da nije bas najbolje imati dva firewalla na jednoj masini, ali posto je ovaj integrisan u sam OS trebalo bi da radi. I to sve radi lepo, samo sto Comodo prijavljuje oko 10-15 high security eventa na sat vremena (isto kao i bez ICF-a), a ICF u log fajlu upisuje oko desetak blokiranih paketa svakog minuta (isto je i kada se iskljuci comodo i ICF ostane sam.

U cemu je ovde stvar, da li oni jedan drugome stvaraju konflikte ili je jedan supalj. Da li sam ja bolje zasticen na ovaj nacin ili ne? I zbog cega ovoliko blokiranih paketa u ICF logu?

nighthawk
14.10.2007, 22:06
Obavio sam malo temeljniju analizu log fajla win firewalla, (verovatno) svi blokirani paketi poticu od web servera sajtova koje posecujem i koji dolaze na port 80 (http) i paketi koji idu od mene na dns servere verata (imam dial up nalog kod njih) gde nije naznacen ni odlazni ni dolazni port.

Sto se comodo-a tice i on uglavnom prijavljuje invalid TCP/UDP checksum value kao razlog za blokiranje. Takodje su obicno u pitanju web serveri.

Da li razlog ovome moze da budu samo smetnje na mrezi zbog kojih se paketi "pokvare"?

JovanK
15.10.2007, 10:53
Pa ako često izbacuje TCP/UDP checksum value onda je moguće da je zbog zagušenja mreže. Mada mislim da je najbolje da koristiš samo jedan firewall.