Prikaži potpunu verziju : Koju muku mucite?
_Maximus_
9.10.2007, 23:39
Ajmo da vidimo ko je u kom fazonu! Ima nas raznih ovde i godina, struke, mozgova. Cime se bavite, sta radite?
Ja sam student filoloskog fakulteta odseka za bibliotekarstvo i informatiku. Druga godina. Zezam se na faxu, pun je riba :eek: ali na zalost iz raznih su sredina pa ti to dodje kao sarena slagalica. Najmanje je ljudi iz Beograda. :paranoia: Tako da smo malo ugrozeni.
Zanilmljivo je da su skolarine velike, a kompovi stari! haha Kuda idu te pare? :boxing:
Nadam se da cu zavrsiti ovo, eto bas danas citam kako su informaticari jedni od najtrazenijih za zaposlenje.
M.Silenus
10.10.2007, 8:50
Zanilmljivo je da su skolarine velike, a kompovi stari! haha Kuda idu te pare?
Pa nemoj tako, kožne fotelje su skupe :dzavo: A svi znamo koliko su direktorske zadnjice osetljive.
Samo se šalim.
No, čime se trenutno bavim... Mučim muku sa Matematičkim fakultetom (jeste li znali da nam je zgrada pukla na pola), smer informatika i računarstvo (stari), stekao uslov za četvrtu (ali nisam završio sa ispitima pa još nisam predao dokumentaciju za upis).
A za neko veliko zezanje nemam vremena (što ne znači da se ne zezam).
Kod nas je situacija sa školarinama ovakva: velike su (160 000din za moj smer, ostali duplo manje), ali je zato 90% studenata na budžetu. S obzirom da studiram o trošku države, nemam zašto da se žalim na kvalitet prostorija u kojima slušam predavanja (za zapisnik, nezvanični naziv naših prostorija na petom spratu je, citiram, "golubarnik").
Inače, planiram da mi studiranje traje još najviše dve godine (počev od ovog trenutka). Mora da se ide dalje.
Eto mene vise pred kompom nego u skoli :D ali sta se mora to se mora. Idem u 3 razred srednje skole za elektrotehnicara i pored glupih profesora i jos glupljih profesorica imamo barem stotinjak kopova u skoli ali su to tolike krntije da za ucitavanje glupog notepada treba vremena. Ali sta se moze "skola je prva" cega se ja bas i ne drzim...:qliranje:
evo ja dosada jedini radim. :)
u jednoj knjižari, recimo u knjigovodstvu...
mada je kod privatnika pa se radi sve
Nisi dosada,evo sljakam i ja...
Firma je grossoptic,a radim na Optotech-u,pravim sociva za naocari,beli mantil,ovo,ono...:D
Koga zanima nesto preciznije neka pita
Ja mucim muku sa gimnazijom u drugom razredu...nije strasno, imamo dobre kompove na informatici koje koristimo za ucenje Corela i Worda, laboratoriju za hemiju koja se raspada i amfiteatar za fiziku koji se jos drzi :)
Osim toga mucim, kao sto kaze u profilu, gitaru, na kojoj vise nisam na nuli nego na -1 :kreza:
Ajde odo sad da ucim za prokletu skolu...brrr...nemacki, mrzim ga...:Freddy:
GoranSTX
10.10.2007, 10:25
Evo glasa za radnicku klasu :)
Dobro, manje-vise radnicku klasu s' obzirom da sam, jelte, "privatnik" :a_whistli
Ubogi diler racunara i serviser istih (i ovo serviser manje-vise, jer imam ortaka koji za te stvari ima vise zivaca) :opanachke
Moji poslovi su vise administrativne prirode i bavljenje softverom...
Lepo je biti samostalan u poslu, mada nekad zna da bude poprilicno stresno, ali i to mi je lakse nego da "vezem konja gde mi gazda kaze", a najcesce konj kaze da vezem gazdu :rolleyes:
Ko radi kod privatnika razumece prethodno :)
Poruka za mladjane kolege u skolskim klupama: Uzivajte dok mozete! Dao bih 10 godina zivota da mi je ova pamet i srednjoskolske muke :dedica:
E... skolski dani... sto je to bila dobra zaje...cija:kreza:. Diplomirao sam na ETF-u u Novom Sadu, sad vec davne 2003 godine.
Sto se tice posla ima ge preko glave, ne znam odakle da pocnem da nabrajam.
Prvo, radim kao CTO/Lead Java Developer u software-skoj firmi u NS-u koja je u vlasnistvu jedne Italijanske kompanije. Onda radim kao IT Consultant na jednom projektu EU u BG-u, Otvorio sam (sa burazerom) dva lokala - str, valjamo kucnu hemiju, a trenutno radim na tome da pokrenem sopstvenu software-sku firmu - nadam se da cu to srediti do pocetka naredne godine.
...ali najbitnije od svega - pre mesec dana sam postao tata, dobio sam sina:kreza: tako da kad i obaveze oko bebe ubacite u ovaj mix nastaje haos...
Constantine
10.10.2007, 10:59
Ja idem u I kragujevacku gimnaziju III godina prirodno matematicki smer ubise me profesori fino sam krenuo 5 petica ali profesorka matematike kojoj je hobi da se izivljava nad nama opalila nam kontrolni 4 zad. sva 4 iz matematickog praktikuma za PMF a ne iz Venove zbirke bice nekih 20 keceva od 28 ucenika a ja cu nekako valjda da izguram dvojku videcu:kreza:.Sad meni raspust jer su moji drugovi na ekskurziji a ja nisam imao kintu za ekskurziju jer sam kupio novu grafu pa malo odmaram sad i teram Crysis multiplayer.:D
Ja krenuo sa 5 petica i 2 keca, tako da nisi los :D
Bryan Fury
10.10.2007, 11:43
Radim kao prevodilac&sys admin u jednoj firmi u Novom Sadu. Diplomirao filološki fax u Bgu, ima već pet godina, kao da nikad nije bilo. :o
LoneWolf
10.10.2007, 11:50
Studiram,prevodim,sviram,blejim,galamim,protestuje m,tresem,lupam,udaram.
Eto, i ja radim ;)
Primarni posao ("za stalno", što se kaže) mi je da čitam i sređujem sve tekstove u "Svetu kompjutera", a takođe i da dovodim u red vas forumaše ;)
Drugo, dugo sam paralelno radio i u Televiziji Politika kao inženjer održavanja studijske tehnike dok se konačno nisam skrasio u SK-u. Dotična televizija je sada pala na niske grane, ali me i dalje ponekad pozovu ako ima problema.
Ja sam strani plaćenik. Polje kojim se bavim - mediji.
Pored ovoga, prevodim pomalo honorarno i spamujem po forumima za džabe.
Spawn BG
10.10.2007, 15:01
...ali najbitnije od svega - pre mesec dana sam postao tata, dobio sam sina:kreza: tako da kad i obaveze oko bebe ubacite u ovaj mix nastaje haos...
:) poznata situacija, mada sad već dve godine stara... Čestitam sina!
Još jedan iz radničke klase, pekar
Wolverine
10.10.2007, 16:23
Uchenik gimnazije, koji pokusava da se nadje u ovom chudu od sveta, sa nadom da ce upisati FDU Odsek - Filmska & TV Rezija.
apsolvent fakulteta za poslovnu informatiku na "singidunumu" (i to ce cini mi se potrajati :( ),tri i po godine zaposlen u prodavnici racunara i opremu koja ima i servis,aktivno se bavim odbojkom vec 7 godina...ostalo..devojka,drustvo,kuca...i sve sto je karakteristicno za danasnju omladinu (bez droge i drugij opijata )...
Pelagijska Argosija
10.10.2007, 16:53
apsolvent fakulteta za poslovnu informatiku na "singidunumu"
Heh, vidi kolega...:) Doduse ja sam na FFMO i sad sam upisao drugu godinu.
Heh, vidi kolega...:) Doduse ja sam na FFMO i sad sam upisao drugu godinu.
znam par odbojkasa sa fthm i ffmo...mislim da su II ili III godina,nisam siguran...da ne idemo u off... :D
Highlander
10.10.2007, 17:01
Ja sam na Ekonomskom fakultetu u Nišu, juče upisah treću godinu, smer Marketing, mada tamo nema ni M od Marketinga. Pokajao sam se što sam upisao i sad ne znam šta da radim. Kasno je da napuštam i upisujem nešto drugo, a sebe ne vidim kao nekog ekonomistu...:boodala:
Jednom davno sam završio nižu muzičku školu, svirao sam harmoniku i ostale instrumente sa dirkama (sem klavira, jer nikako nisam mogao da razdvojim levu i desnu ruku). Većina ovde verovatno zna da pokušavam da se bavim 3D i 2D grafikom i da radim sa nesom i dark nemosom na animiranom filmu...
Toliko... :)
_Maximus_
10.10.2007, 17:48
No, čime se trenutno bavim... Mučim muku sa Matematičkim fakultetom (jeste li znali da nam je zgrada pukla na pola), smer informatika i računarstvo (stari), stekao uslov za četvrtu (ali nisam završio sa ispitima pa još nisam predao dokumentaciju za upis).
Jaoj taj matematicki. Imam drugara na filoloskom koji je dao prvu godinu i pobegao je preko puta. Na filoloski naravno. Prica mi za sumorne hodnike, drugara koji se popeglao na sred hola, uglavnom sumorni ljudi. Ajde drzim ti palceve pa da otkacis i te demone! :alealeee:
Ja mucim muku sa gimnazijom u drugom razredu...nije strasno, imamo dobre kompove na informatici koje koristimo za ucenje Corela i Worda, laboratoriju za hemiju koja se raspada i amfiteatar za fiziku koji se jos drzi :)
ga...:Freddy:
Vi ste jos i napredni, nas su na prvoj godini fakulteta ucili sta je word i sta su excel. Strasno....:n-cc2:
ine.
Cestitam na detencetu.:aplauz:
Radim kao prevodilac&sys admin u jednoj firmi u Novom Sadu. Diplomirao filološki fax u Bgu, ima već pet godina, kao da nikad nije bilo. :o
Jedva cekam da dozivim taj osecaj. Kada cu da diplomiram i da batalim ovaj nesretni fax.:paranoia: Uzgred cestitam:aplauz:
Eto, i ja radim ;)
Primarni posao ("za stalno", što se kaže) mi je da čitam i sređujem sve tekstove u "Svetu kompjutera", a takođe i da dovodim u red vas forumaše ;)
Drugo, dugo sam paralelno radio i u Televiziji Politika kao inženjer održavanja studijske tehnike dok se konačno nisam skrasio u SK-u. Dotična televizija je sada pala na niske grane, ali me i dalje ponekad pozovu ako ima problema.
E koliko sam dugo gledao kroz prozor trgovacke pitajuci se sta rade ti vredni ljudi. Kakvo li nam izdanje sk-a prave. Zeleci da se nadjem u istoj.
Ja sam strani plaćenik. Polje kojim se bavim - mediji.
Pored ovoga, prevodim pomalo honorarno i spamujem po forumima za džabe.
Nisam ni sumnjao, vidi koliko postova. :opanachke Sala, sala.
Uchenik gimnazije, koji pokusava da se nadje u ovom chudu od sveta, sa nadom da ce upisati FDU Odsek - Filmska & TV Rezija.
Rezija se tesko upisuje. Malo ih primaju i 80 posto ih je preko veze. Ima gomila ljudi na filoloskom koji nisu upisali to. Sta da ti kazem, srecno!!!!!!
Master Neo
10.10.2007, 17:53
apsolvent fakulteta za poslovnu informatiku na "singidunumu" (i to ce cini mi se potrajati :( ),tri i po godine zaposlen u prodavnici racunara i opremu koja ima i servis,aktivno se bavim odbojkom vec 7 godina...ostalo..devojka,drustvo,kuca...i sve sto je karakteristicno za danasnju omladinu (bez droge i drugij opijata )...
Heh, vidi kolega...:) Doduse ja sam na FFMO i sad sam upisao drugu godinu. I ja sam vam kolega takodje, na ovom smeru sto je skols, za poslovnu informatiku. II godina se gura sada... Aktivno treniram karate, od ostalog, tu je zezanje, drustvo, izlasci. Kompijuterima se bavim vec 10-ak godina, inace, po profesiji sam profesionalni blejach :D Vatam maglu i volim da spavam kad god uspem da ugrabim vreme :dzavo:
Dreamfall
10.10.2007, 19:19
Evo ja da malo pisem sta me muci (sa bratljevog nika) ja sam zavrsio FON pre 2 god i sad se bavim grafikom(pravim texture i cut scene sa nekim likovima malo za nasu licnu igru malo honorarno evo bas smo sada zavrsili neke texture za neki nemacki RPG malobudzetni pa smo dobili po 200 evra a radili smo 2 meseca i dok platim racune kupim nesto da jedem ostane mi 40 evra da izvedem devojku eto mi kad sam odlucio sam da se izdrzavam lepo mi roditelji nudili kintu dok ne nadjem stalni posao a ja nisam hteo sad se tesko zivi da mi nije devojka tu poludeo bih:( )Zaradjujem i preko benda power metal sviramo rok sta treba jos samo narodnjake nismo svirali, sviramo na privatnim zabavama nekad dzabe cisto iz zabave idemo po Srbiji i sviramo ali bice nesto od nas bar se nadam:( Tesko se zivi a najveca muka mi je preplata za TV koji ne gledam stigla mi 1500 din jer nisam imao kintu redovno da placam i jedva sam platio sad mi ovih 200 evra doslo extra da poplacam racune pa skoro ima da imam svirku na privatnoj zabavi tu cu da dobijem 2000 din(ima nas mnogo u grupi) pa malo da kupim nove zice za gitaru ove zardjale na nastupima zvucim ko kantri da sviram ali izgleda da moram da potrazim kintu i od roditelja inace I'll die of starvation:paranoia:Toliko pozz:ciao:
Jooj mene ne muchi trenutno ni skola (bar ne mnogo) ni obaveze vec me komp j*be maksimalno :boodala: Od pre neki dan me zeza explorer sada poceo i Auto Update, kad god odem na net on u pozadini nesto skida iako je iskljucen i usporava mi vec ionako ultra brzu konekciju na 56k. Srecom sad upravo sam otklonio problem (pogasio silne neke servise u windowsu) i sad sam donekle happy ali treba sad da uchim neke stihove (!) iz Onjegina, radim matu, vezbam O.E.T. joooj, otis'o sam...
mad_skillz
10.10.2007, 21:32
I ja sam vam kolega takodje, na ovom smeru sto je skols, za poslovnu informatiku. II godina se gura sada... Aktivno treniram karate, od ostalog, tu je zezanje, drustvo, izlasci. Kompijuterima se bavim vec 10-ak godina, inace, po profesiji sam profesionalni blejach :D Vatam maglu i volim da spavam kad god uspem da ugrabim vreme :dzavo:
sta drugo i ocekivati od tebe...:to_care:
Ja od 2 do 8 u školi, smer Elektrotehničar energetike, tamo se smaram, ponekad uzmem nešto da učim.. :D Inače se bavim biciklizmom, fudbalom, sve to rekreativno. Jedva čekam da završim glupu školu upišem neki fakultet i tako.. :)
101st Airborne
10.10.2007, 21:56
Pravni fakultet, IV godina...ne mucim se bas, ali nema veze...ostalo - devojka, internet, knjizevnost, igre, Wikipedia, dzip i fudbal...ukratko...
Ja ne mucim nikakvu muku, vec sam pod debelom ladovinom :D.
Preko dana sam u gimnaziji, zezam se sa drustvom, pravimo gluposti itd., kada sam kuci igram komp, uvece trening, jos uvek nisam poceo da ucim... i sve to finansiraju moji roditelji :D.
Hvala bogu, jos nisam u5rao sa ocenama ( za sada sve petice), pa mi roditelji puno ne prigovaraju, mada mi ova gimnazija dodje kao obdaniste posle moje osnovne :p.
Telepatic
10.10.2007, 22:16
Malo gimnazija,malo blejanje za kompom:D
Evo ja da malo pisem sta me muci (sa bratljevog nika) ja sam zavrsio FON pre 2 god i sad se bavim grafikom(pravim texture i cut scene sa nekim likovima malo za nasu licnu igru malo honorarno evo bas smo sada zavrsili neke texture za neki nemacki RPG malobudzetni pa smo dobili po 200 evra a radili smo 2 meseca i dok platim racune kupim nesto da jedem ostane mi 40 evra da izvedem devojku eto mi kad sam odlucio sam da se izdrzavam lepo mi roditelji nudili kintu dok ne nadjem stalni posao a ja nisam hteo sad se tesko zivi da mi nije devojka tu poludeo bih:( )Zaradjujem i preko benda power metal sviramo rok sta treba jos samo narodnjake nismo svirali, sviramo na privatnim zabavama nekad dzabe cisto iz zabave idemo po Srbiji i sviramo ali bice nesto od nas bar se nadam:( Tesko se zivi a najveca muka mi je preplata za TV koji ne gledam stigla mi 1500 din jer nisam imao kintu redovno da placam i jedva sam platio sad mi ovih 200 evra doslo extra da poplacam racune pa skoro ima da imam svirku na privatnoj zabavi tu cu da dobijem 2000 din(ima nas mnogo u grupi) pa malo da kupim nove zice za gitaru ove zardjale na nastupima zvucim ko kantri da sviram ali izgleda da moram da potrazim kintu i od roditelja inace I'll die of starvation:paranoia:Toliko pozz:ciao:
I sve to sa 13 godina, svaka cast.:kreza:
Evo ja da malo pisem sta me muci (sa bratljevog nika)
Možda je do toga.. :)
ovako, malo studiram, cisto radi reda... puno radim, keva mi ima privatnu radnju pa se ubijam od posla (voznja, papiri, nabavka...), u slobodno vreme popravljam klincima i onima koji ne znaju komp (soft + hard), naravno za dz., igram basket ( i naravno gledam), provodim vreme sa devojcicom (ucim je da radi na kompu i slusa dobru muziku).. puno vremena trosim na filmove i net., citam stripove, dnevnu stapmu i fantastiku, SK (u stvari sve sto se moze citati), redovo ucim istoriju (nisam znao da ima toliko), jer svakog dana nadjem nesto novo (obozavam anticki svet i WW2)... zatim radim ozvucenje na autima, zanimaju me extremne gradjevine,pratim berzu i ucim ekonomiju... i u opste se ne mucim, nikada se ne nerviram, nigde ne zurim a sve stizem... imam dobro drusto, a jedino sto mi fali je kinta za komp (ali sve u svoje vreme)!!! pozz
PS jedino sto mrzim je politika, nisam aktivan, cak ni ne glasam!
ali na zalost iz raznih su sredina pa ti to dodje kao sarena slagalica. Najmanje je ljudi iz Beograda. :paranoia: Tako da smo malo ugrozeni.
zasto se osecas ugrozenim?
Srlandand
11.10.2007, 9:00
Trenutno mi je jedina muka to sto mi se nikako ne ide u skolu. Ostanem ceo dan u toj glupoj vaspitno-popravnoj ustanovi, dodjem kuci uvece i nisam ni za sta. Barem me ocene ne zezaju kao prosle godine. Krenuo sam sa dve petice (fizika i engleski (iskreno, nemam pojma fiziku)), a ocekujem jos par. Idem u VI beogradsku, drustveno-jezicki smer.
_Maximus_
11.10.2007, 14:00
zasto se osecas ugrozenim?
Pa desilo mi se par puta da me ljudi pitaju:''Sta ces ti ovde''.
Naravno kada im kazem da sam iz Jerkovica (vozdovac).
Ima bas malo ljudi odavde.
Sad sam trenutno off usinuo sam se na spavanju. Inace na poslu imam tri stolice, i kad se zavrsi smena sveziji sam od onih koji dolaze na posao.U sustini sam pomalo lendov, volim debelu hladovinu i naravno pivo(za sada)!!!
Masinski fakultet u Beogradu, 4. godina, smer Hidroenergetika. Ala cu da "secem" vodu moderatorima. :dzavo:
che daboli guz
11.10.2007, 19:05
shtarPo zvonka allways tvice.Radim u nevjerovatnoj firmi u kojoj velika vecina ima problema sa hardwerom i softwareom.I opet je veoma znaimljivo...:rofl:
Muku mucim jedino kad kisa pada jer je organski ne podnosim.
Takodje ovo je veoma interesantan posao ako zivite u stranoj zemlji,kad bi ste samo znali sta mi sve otvara vrata:eek:od nagih ljepotica pa do susjeda koji su koji su u krvnoj vendeti.....ovdje neprijatelj uopste nije potreban,bacis petardu(war) i pobishese izmedju sebe:kreza:
Izmedju ostalog nadsve interesantan nacin uchiti jednu naciju i njihov mentalitet....pa stoga mogu zakljuciti da sam polozio diplomu za psihijatra!!!!
High high samo nek naj naj naj.....uuffffssssss......:dzavo:
Evo i ja da se ukljucim:
Ja sam I god. u Desetoj Gimnaziji "Mihajlo Pupin".Ocene su za sada dobre
5 petica (prva je iz informatike ;)).Malo blejim sa drustvom.
Od skora sam instaliro Linux pa sada to cackam.Citam sci-fi i fantastiku ,slusam muziku (rock,metal i trance).
I to bi bilo to.
Ja sam, evo u ekonomskoj skoli u Nisu i sad sta ja znam nije lose. Puko sam par keceva i dvojki, ali bice i petica i cetvorki. Ide mi Informatika, Korespodencija, Ekologija i Hemija. Mrzim prirodne nauke, al sta ces kad sam talentovan da ne moram da ih ucim a znam ih. Matematika mi super ide samo moram da procitam i makar 5 zadatka da uradim iz oblasti koje sam ucio. Zbog toga i imam jedinicu. Istoriju volim i ucicu je samo me mrzi sad. Racunovodstvo je zaniljivo i volim ga samo ne znam u cemu je moj problem da dobijem 2? Valjda cu vremenom da se popravim. Samo moram da ucim, izbegavam EMO decu jer nabijaju depresiju gore nego Ping Floyd u pojedinim pesmama. Ne znam sta cu posle srednje. Ako imam srece da odem negde u inostranstvo. Planiram za letnji raspust da idem negde na Jadran i da radim neki honorarni posao poput slaganja robe na police u nekom supermarketu. Nocni cuvar kampa ili tako nesto. Spavao bi kod druga koji radi nesto slicno i super bi mi bilo. Sad tek shvatam da zivot nije ono sto mislis da ce biti, ali tako je to kad sudbina deli karte...
hacker_aca
11.10.2007, 22:21
I ja sam vam kolega takodje, na ovom smeru sto je skols, za poslovnu informatiku. II godina se gura sada... Aktivno treniram karate, od ostalog, tu je zezanje, drustvo, izlasci. Kompijuterima se bavim vec 10-ak godina, inace, po profesiji sam profesionalni blejach :D Vatam maglu i volim da spavam kad god uspem da ugrabim vreme :dzavo:
A zato se nikad ne javljaš na MSN. :)
Šta radim? Na kompu koliko mogu, srednja škola (turistički tehničar, treća godina), jedva čekam da je završim. Po mojem trenutnom razmišljanju fax neću ni počinjati. Planiram da se bavim nečime u vezi kompova ali ne mora da bude sigurno, možda se prešaltam na neku drugu oblast. Svaki Božji dan razmišljam da radim programiranje, servisiranje itd itd... Radio sam i to malo (Visual Basic, Pascal) ali kada uzmem knjigu u vezi programiranja da učim nešto novo samo mi proleti misao "sutra škola, kontrolni, pismeni..." i onda mi se život smuči. :( Zato uzmem neku igru i malo se iživim u njoj da se smirim... :)
Takođe planiram preseljavanje iz Budve u Beograd ili neki sličan grad ali to su za sada samo snovi... Otom - potom. ;)
Daredevil 2
11.10.2007, 23:05
Ja sam, evo u ekonomskoj skoli u Nisu i sad sta ja znam nije lose. Puko sam par keceva i dvojki, ali bice i petica i cetvorki. Ide mi Informatika, Korespodencija, Ekologija i Hemija. Mrzim prirodne nauke, al sta ces kad sam talentovan da ne moram da ih ucim a znam ih. Matematika mi super ide samo moram da procitam i makar 5 zadatka da uradim iz oblasti koje sam ucio. Zbog toga i imam jedinicu. Istoriju volim i ucicu je samo me mrzi sad. Racunovodstvo je zaniljivo i volim ga samo ne znam u cemu je moj problem da dobijem 2? Valjda cu vremenom da se popravim. Samo moram da ucim, izbegavam EMO decu jer nabijaju depresiju gore nego Ping Floyd u pojedinim pesmama. Ne znam sta cu posle osnovne. Ako imam srece da odem negde u inostranstvo. Planiram za letnji raspust da idem negde na Jadran i da radim neki honorarni posao poput slaganja robe na police u nekom supermarketu. Nocni cuvar kampa ili tako nesto. Spavao bi kod druga koji radi nesto slicno i super bi mi bilo. Sad tek shvatam da zivot nije ono sto mislis da ce biti, ali tako je to kad sudbina deli karte...
Pa brate kako ne znas sta ces posle osnovne a kazes da ides u ekonomsku skolu nije mi jasno:confused::D
Mene muce profesori ja sam III god Gimnazije u KG-u ubise me ne znam sta cu i 'de cu da begam sad kada nailazi tromesecije inace lepo sam poceo godinu pa me roditelji caste Altec Lans. 3(ATP3) sve do kontrolnog iz matematike onda ne smem kuci da dodjem jer bre ne pipam mat a prosle godine sam imao 3 ali padali su i kecevi.Sad malo cepam Far Cry to je zagreavanje za Crysis.:n_klanja:
Ma utripovao sam da sam osnovna... premor.
Inace i meni takva situacija. Castili me na pocetku godine a sad sam sve zeznuo a bedara mi da im kazem... Pa racunam da ce da vide za tromesecje, ali potrudicu se da pravim veliki kontrast medju ocenama. Znaci ono da imam keceve i dvojke ali da imam petice iz vise predmeta! Onda mogu da se vadim da su profesori krivi, ili da kazem da mi taj predmet jednostavno ne ide... Glupo profesora da krivim kad su stvarno svi OK. To sto ja nemam pojma da skacem vijacu i kad sma je video mislio sam da je bic nema veze sa njima vec samnom. Mislim ono - bavim se i ja po malo sportom (bacam carape u fioke), ono stoni tenis povremeno fudbal, vozim bike ali sta da radim kad nisam sportski tip.
_Maximus_
19.10.2007, 12:29
Covece, juce kolaps. 50 ljudi ceka 26 na Dusanovcu. I kada sam je docekao posle pola sata, nisam mogao da udjem. Usao sam u sledecu posle 20 min.
A na pocetnoj ne moze da se stoji na stanici od ljudi. Strasnooo.
Zbog vozaca koji se zezaju i odmaraju sam uvek kasnio u skolu, a sad i na fakultet. :mad:
Pre bih stigao u Smederevo odavde, nego sa Vozdovca u centar. Kakva frustracija. Jos ova bolonja na faxu gusi sa minusima za kasnjenje. Ko nema 2/3 nastave moze da zaboravi na kolokvijum i bodove.
Niko nema razumevanja. Najavljuju kao 100 novih buseva za grad ali to kao da nece nista promeniti. :n-cc2:
Kakav bezobralzuk i jednih i drugih. :mad:
Ja vise i ne znam sta sam....Zvanicno student, ali student koji vec ima diplomu Arhitektonskog fakulteta(Bachelor), a sad jurim ovu jacu..Kad zavrsim postacu MASTER(:rofl:), ili oni barem tako kazu...Master Blaster sto se mene tice..:to_care:
Sve u svemu moj fax je trenutno velika sprdnja, dva ludaka u buretu, jedan ludak, a drugi zbunjen, pa j**e lud zbunjenog. Eto tako.
Inace sam poslednja godina...Kraj je blizu:alealeee:
Guardian
22.10.2007, 14:09
Trenutno se cimam u Gimnaziji(opšti smer, 3 godina) ali bukvalno cimam, jer za ova 2 meseca imam nekih 7 petica i tri trojke( a sve to uz samo 5h učenja):rofl:
Sutra imam pismeni iz matematike, ali šta ću, vredi malo pogoršati prosek...
Uglavnom bljeim pred kompom, izlazim sa društvom, čitam neke knjige ( sc-fi, horor, malo klasike), slušam mjuzu (rock, metal):qliranje:
Šta ću i drugo, finansiraju me roditelji( ali nikako da odvoje kintu za nov komp).... pičim igre (uglavnom RPG ) i stoni D&D!:)
Planiram da samostalno učim neki programski jezik, i konačno položim ispit na British Councilu za FC ali nikako da se nađe vremena...:kreza:
Pokušavam da uživam dok sam mlad, što manje se nerviram.....
:ciao:
PCmaster
22.10.2007, 14:30
razvaljujem se od muzike sa burazerima mojim, skola mi je problem jer knjigu zadnji put otvorih, davno, kada je bilo poslednje pomracenje Sunca, mada ja najvise vremena
od svih na ovom frumu provodim za kompom u to sam 100% siguran!!!
Radim na stovaristu ka poslovodja ali mi se uopste ne svidja, ali posao je posao mora se.:mad:
Blood Raven
6.11.2007, 18:33
Gimnazija III godina prirodno-matematičkog smera(predzadnja generacija u mom gradu .S'obzirom da je sve manje dece dovoljno voljno da prione na matiš,fiziku ,hemiju) ."Uživancija" krljaju nam kičmu od druge nedelje septembra.Ali držimo se imamo pola gotivnih profa ostala polovina je manje više ok(naravno par :dzavo:)
Eh, Latinski najvise, mnogo mi dobro ide taj predmet da je to nemoguce, i plus sto sam u Filoloskoj gimnaziji, a profesorka je jedna od najstrozijih u skoli... Inace jako malo vremena imam slobodnog, radim kao asistent rediteklje u pozoristu na 2 projekta i stalno sam tamo, uf...
Autoprevoznik koji ne može bez računara(SAJBER KAMIONDŽIJA :D )! Smor mi je da ustajem rano zbog posla (5-6h), a skoro svaku noć provedem za kompom! Ostalo u životu mi je OK!:) A da, sve pare dadoh na konstantni apgrejd...:to_care:
aerochivija
22.11.2007, 4:38
Suvlasnik i direktor privatne firme. Muku mučim sa nalaženjem klijenata, brojnim (mahom) finansijskim obavezama, neredovnim platišama, iz čega se da zaključiti da ne posedujem(o) političke i ine "veze". Valjda ovoliko smem javno da kažem u skladu s Pravilima Foruma :D
Muku ne mučim s kolegama-suvlasnicima, oduvek radim mnogo, a spavam malo (i mirno), pa nađem vremena za ovaj Forum. Dakle, ni Forumaši me ne muče.
E, da, pošto mi je kulinarstvo hobi duže od dvadeset godina, dobro mi ide - tim više što se na meni još ne primećuje :)...
BrutaLiS
25.11.2007, 17:05
video igre,video igre i samo video igre.instaliram novi win ispocetka,nove drajvere,updateove,sve novo i extra uklopljeno,ali sto me nece sa igrama pa strasno,...age of empires 3-na 99% stane install(zamislite na 99%),scarface nece neki dll da nadje,cod2 radio sad nece...znaci strasno...
Game fever
25.11.2007, 19:41
Evo da se i ja javim. Idem u srednju skolu za nekog audio video tehnicara(:to_care:)
I ozbiljni sam zavisnik za video igricama, evo i sad sedim i razmisljam sta da skinem da bi sredio sledecu dozu:a_whistli. Ako nemam neku igru pred sobom onda se dosadjujem, naravno samo dotle dok ne nadjem nesto novo.
6 razred osnovne....pure terror :kreza:
Pa ovde izgleda najviše članova ide u školu.
BrutaLiS
25.11.2007, 19:59
Evo da se i ja javim. Idem u srednju skolu za nekog audio video tehnicara(:to_care:)
I ozbiljni sam zavisnik za video igricama, evo i sad sedim i razmisljam sta da skinem da bi sredio sledecu dozu:a_whistli. Ako nemam neku igru pred sobom onda se dosadjujem, naravno samo dotle dok ne nadjem nesto novo.
a zamisli kako je meni,isto zavisnik,a zeza me directX ne mogu da igram 3d igre,haha,ubicu se:mad::mad:
jos sad kad krenu da nas resetaju sa 3 vrste hemije,pa da vidis belaja...
Evo sad sam okinuo kolokvijum iz matematike :n-hang:
Lokigodofirendlies
25.11.2007, 22:06
Osim sto idem u skolu:n-cc2:, nigde ne mogu da pronadjem Planescape: Torment:( a nisam ga igrao pre a za jednog ljubitelja rpg ovo je najgora muka:mad:
marko1986
29.11.2007, 5:53
Ajmo da vidimo ko je u kom fazonu! Ima nas raznih ovde i godina, struke, mozgova. Cime se bavite, sta radite?
Ja sam student filoloskog fakulteta odseka za bibliotekarstvo i informatiku. Druga godina. Zezam se na faxu, pun je riba :eek: ali na zalost iz raznih su sredina pa ti to dodje kao sarena slagalica. Najmanje je ljudi iz Beograda. :paranoia: Tako da smo malo ugrozeni.
Zanilmljivo je da su skolarine velike, a kompovi stari! haha Kuda idu te pare? :boxing:
Nadam se da cu zavrsiti ovo, eto bas danas citam kako su informaticari jedni od najtrazenijih za zaposlenje.
Ugrozeni!Cime?!
NjegovaWisost
29.11.2007, 16:13
PF u BG, I godina.
Nije mi jasno kako nekom u gimnaziji može biti dosadno :) Ja sam jedva čekao kada ću u školu :)
Bavio sam se planinarstvom u gimnazijskom društvu mladost 4 godine, išao par godina u plesnu školu, imam nivo srebro, u osnovnoj sam malo fudbal trenirao, u gimnaziji dok sam bio trenirao streljaštvo, bavio sam se debatom, bio 3. u CG:aplauz: možete misliti kolika je konkurencija bila:D , išao na raznorazne seminare vezane za Evropsku Uniju i evropske integracije kao i seminare multietničnosti:cool: , jedne godine učestvovao u projektu "Mi narod projekat građanin":rofl: sa kojeg na žalost nemam nikakvu potvrdu.
Bio sam u jednom glupom ekološkom pokretu i posle sam snažno počeo da se borim protiv njega:D Takođe, išao sam na tečaj "Global bussiness etics program" i dobio isto diplomu :D Pisao raznorazne članke za Glas Gimnazije i Engleske zidne novine, u većini gimnaziskih projekata učestvovao a bilo ih je mnogo :kreza:, raznorazne novogodišnje priredbe, kviz znanja o gimnaziji, omladinski parlament... Da, pomalo sam i sa društvom gitaru sviruckao, mada je to sad zabadava, nisam odavno uzeo da sviram, zarđao sam:(
Ne mogu se svega sjetiti :) a ovde kada sam došao samo sam se prijavio u studentski parlament:mad:
Red Dragon
29.11.2007, 22:34
Bavio sam se planinarstvom u gimnazijskom društvu mladost 4 godine, išao par godina u plesnu školu, imam nivo srebro, u osnovnoj sam malo fudbal trenirao, u gimnaziji dok sam bio trenirao streljaštvo, bavio sam se debatom, bio 3. u CG:aplauz: možete misliti kolika je konkurencija bila:D , išao na raznorazne seminare vezane za Evropsku Uniju i evropske integracije kao i seminare multietničnosti:cool: , jedne godine učestvovao u projektu "Mi narod projekat građanin":rofl: sa kojeg na žalost nemam nikakvu potvrdu.
Bio sam u jednom glupom ekološkom pokretu i posle sam snažno počeo da se borim protiv njega:D Takođe, išao sam na tečaj "Global bussiness etics program" i dobio isto diplomu :D Pisao raznorazne članke za Glas Gimnazije i Engleske zidne novine, u većini gimnaziskih projekata učestvovao a bilo ih je mnogo :kreza:, raznorazne novogodišnje priredbe, kviz znanja o gimnaziji, omladinski parlament... Da, pomalo sam i sa društvom gitaru sviruckao, mada je to sad zabadava, nisam odavno uzeo da sviram, zarđao sam:(
Sineeeee, tebi bas bilo dosadno kao malom. Daj i nama malo toga...:D
Salim se naravno, svaka cast za tolike aktivnosti.:tapsh: Pazi samo da se ne preforsiras.
PF u BG, I godina...
...a ovde kada sam došao samo sam se prijavio u studentski parlament:mad:
:icon_scra.........to ti je stvarno veeeeeeelika greska!!!
Insecticide
30.11.2007, 0:22
Ma ne mucim ja nikoga,drugi mene muce.
Najvishe me muce Pantljicare i Aksiome
Posle dvocasa matematike imam zelju da nekoga operisem bez anestezije.
Ukratko to je moj zivot.:paranoia:
Stvarno nas ima sa svih strana......
Evo moj status: I godina faksa u rumuniji, engleski i rumunski jezik. Za*****o do bola, ne znam dobro jezik. Pa jos sam u Aradu (173000 stanovnika, vaks na jednom kraju, dom na drugom), a hteo sam u Temisfaru (dosta blize). Pa sam u domu gde niko (slovima: niko :D ) ne uci i ne spava. Mislim, u sobi imamo 2X5.1 zvucnike i zamislite... Ja lezem u 1 sat nocu a budim se u 6. haos. Zivot mi se raspada, vise ni ne gledam devojke, ne igra mi se vise mask of the betrayer, izgubio sam 2 kile za mesec dana (a i ovako sam mrsav). I mislim da ludim polako. Mislim, danas sam sanjao da sam otisao u rumuniju i da oce tamo da me ubiju....
P.S. nemam nista protiv rumuna, to je samo moja situacija... :ciao:
Wastelander
7.12.2007, 13:23
Svaka cast majstore. Poznato je da je omladina ogrezla u kojekakvim porocima:kreza: cast izuzecima.:ciao:
Svaka cast majstore. Poznato je da je omladina ogrezla u kojekakvim porocima:kreza: cast izuzecima.:ciao:
hvala,hvala...:dedica:
Sedmi razred osnovne, sve prošle razrede prešao 5.00 neki bi rekli "tipična štreberčina" a verujte mi od četvrte godine "blejim za kompjuterom".
Ništa ne učim sve što znam sam negde pročitao, dal to bila enciklopedija, ili neka poučna knjiga, ništa ne učim, samo radim domaće, a i njih retko radim :D.
Većinu ovog mog života sam proveo uvežbavajući ratne taktike "strategije" za igre, prvenstveno strateške, i to antičke "arhaične" tipa age of empires, stronghold, age of mitology, a ne generale i ostala sra*a.
Zaluđenik sam Harry Pottera i Gospodara prstenova, (mada više HP-a) i niko me neshvata sem vas na forumu, zato sam se učlanio ovde da delim moje mišljenje sa vama o Kompjuterima, igrama, knjigama i ostalom što nam je zajedničko.
To mene muči- je mučilo :D
Wastelander
7.12.2007, 13:52
Sedmi razred osnovne, sve prošle razrede prešao 5.00 neki bi rekli "tipična štreberčina" a verujte mi od četvrte godine "blejim za kompjuterom".
Ništa ne učim sve što znam sam negde pročitao, dal to bila enciklopedija, ili neka poučna knjiga, ništa ne učim, samo radim domaće, a i njih retko radim :D.
Većinu ovog mog života sam proveo uvežbavajući ratne taktike "strategije" za igre, prvenstveno strateške, i to antičke "arhaične" tipa age of empires, stronghold, age of mitology, a ne generale i ostala sra*a.
Zaluđenik sam Harry Pottera i Gospodara prstenova, (mada više HP-a) i niko me neshvata sem vas na forumu, zato sam se učlanio ovde da delim moje mišljenje sa vama o Kompjuterima, igrama, knjigama i ostalom što nam je zajedničko.
To mene muči- je mučilo :D
Ma nije to nishta strashno, mada izgleda tebi trenutno iz tvoje zivotne perspektive.
Tebi nije strašno što su ti jedini drugovi, oni koje nikad u životu nisi ni video, neg' se samo dopisuješ sa njima, to tebi nije strašno. :icon_evil
(mada imam dva druga iz komšiluka, a i s njima se retko viđam)
Wastelander
7.12.2007, 14:41
Tebi nije strašno što su ti jedini drugovi, oni koje nikad u životu nisi ni video, neg' se samo dopisuješ sa njima, to tebi nije strašno. :icon_evil
(mada imam dva druga iz komšiluka, a i s njima se retko viđam)
Otudjenost je boljka modernog coveka. Mislish da ja kao pa imam nekog true frienda? Jes, samo gleda neko nekog da #@%ebe. Navikni se na to, shto se pre naviknesh bice ti lakshe, a ne ko ja ovako ko pod stare dane:kreza:
I mogu da tvrdim da i ova era informatike doprinosi takvom osecaju...
Dje je ono "trazim pos'o"? To zna isto da bude muka...
Kod mene je ono spremam magistarski + trazim posao + pokusavam da se ne vratim u Srbiju ako je bilo kako moguce.....
eh sto nisam bio informaticar..... :dedica: puni oglasi ponuda za njih... koga jos biga za muziku i kulturu ... :boodala:
_Maximus_
15.12.2007, 19:26
koga jos biga za muziku i kulturu ... :boodala:
Umetnike. haha Drz se tamo gde god da si i ne vracaj se.:dedica:
Otudjenost je boljka modernog coveka. Mislish da ja kao pa imam nekog true frienda? Jes, samo gleda neko nekog da #@%ebe. Navikni se na to, shto se pre naviknesh bice ti lakshe, a ne ko ja ovako ko pod stare dane:kreza:
I mogu da tvrdim da i ova era informatike doprinosi takvom osecaju...
Nisi u pravu shto se toga tiche. Chovek se sam opredeli kakav ce da bude i s' kim ce da bude. Tachno je, ima mnogo onih koji bi da te za*ebu, koji su tu samo da se ogrebu, a kad tebi neshto treba elegantno nestanu, ali ne znachi da su svi takvi.
Iz mog lichnog primera i skromnog zivotnog iskustva, imam dva prava prijatela i jednu prijateljicu, koji su uvek bili tu i da mi pomognu i da mi daju podrshku kad je teshko. Istu svar bih ja uchinio i ja za njih.
Navorucenije:
Prijatelj se ne kupuje, on se stiche i on se chuva. Razmislite malo o tome.
sharlo_03
16.12.2007, 0:31
Pa shta reci? Idem u 2. razred Gimnazije u Becheju, opsti smer, sa knjigom sam od pocetka polugodista drugovao oko 10 sati:)
Kad god u`vatim priliku, palim komp, igram malo crysis, malo infernal, malo pro street, malo TR Legend (zbog Lare, jel`te:D) i posle sam na forumu po ceo dan i kvarim ocene. :o
Procicu vr. dobar oko 4.30 a moji sve nesto gledaju 2 ocene ce mi faliti do skroz odlicnog a ja ne smem da im kazem iz cega sam naredjao topove.:opanachke
Od novog kompa koji mi je stigao sredinom septembra ove godine sam postao zavisnik i kad ne upalim komp bar na 5 minuta 1 dan ne mogu da spavam.:rofl:
Poludeo sam totalno. Zapostavio sam drustveni zivot. Moracu da kazem mojima da sakriju kabl od napajanja da ne mogu da upalim komp. Ali koliko sam lud kupio bih jos jedan. Skrenuo sam s uma, ukratko receno;)
_Maximus_
16.12.2007, 16:47
Sine samo opusteno. Tako sam i ja. Uzivaj u zivotu. haha
Kvarim mladje, sram me bilo. :a_bleh:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.