Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Povećajte broj strana za opise igara

Denis
7.10.2007, 17:56
Da li ste za to da se poveca broj strana za opise igara? U vreme oko nove godine izlazi najvise igara pa bi trebalo povecati broj opsa u SK. Mogli bi ste da smanjite opise mobilnih i mp3 plejera koji nisu toliko zanimljivi.

TheProphecy
7.10.2007, 18:00
Eh to je tvoj stav, meni su recimo bas ti opisi koje si ti naveo kao nezanimljive, interesantniji od opisa igara. Hiljadu ljudi, hiljadu cudi. Mislim da je trenutni odnos strana sasvim dobro izbalansiran.

Pelagijska Argosija
7.10.2007, 18:06
Pa kad ima puno igara onda ima puno i opisa, samim tim puno i strana za opise. Ne znam da li si mislio mozda na povecanje broja strana po opisu. To mozda ne bi bilo lose. Ne moraju da silom pisu vise teksta ali bi koja slika vise bila dobrodosla.

caine
7.10.2007, 18:34
Ja sam za to da se u Test play ubaci neki tekst o igrama, kao onaj Macedonicev o avanturama, od pre 2-3 godine.;) Takodje bih voleo neki dodatni umetak o igrama, tj. da nista ne izbace iz casopisa, a da ubace umetak.:kreza:

A kako da se poveca broj opisa, kad opisu skoro sve sto se pojavi?:icon_scra

FooFighter
7.10.2007, 19:08
Ja sam za to da se ne diraju mp3 plejeri, nego da se jednostavno proširi "Svet igara" za nekoliko stranica. To bi naravno dovelo do određenog poskupljenja, ali ne verujem da bi bilo nešto drastično.

Takođe mislim da bi bilo cool da se između "I/O Porta" i "Ja igrač-a" ubaci još jedan list, čija bi prva strana predstavljala neku vrstu "naslovne strane" Sveta igara (sa nekim cool concept art-om ili screenshotom iz neke aktuelne igre), a sa druge može i reklama.
Pretpostavljam da je ovakvih rešenja i predloga bilo i ranije, ali ja redovno pratim SK tek negde od 2002., a starijih brojeva koje sam pre toga gledao se baš i ne sećam.;)

Još se razmišljam da li da glasam za "umetak" ili da se "ne menja ništa"...:opanachke

Dimo
7.10.2007, 19:36
Zasto bas MP3 plejeri? Pa ne postoji poseban odjeljak za njihov opis, recenzije tih uredjaja se pojavljuju kada ih ima na testu, nisu konstantni u casopisu. A broj igara u Test Play zavisi od broja igara izdatih predhodnog mjeseca. Imam utisak da ne bi bilo ovakvog glasanja i diskusije samo da se sacekao sledeci broj SK-a :)

Dio37
7.10.2007, 19:42
Ako vec nema novih igara, mozda bi bilo mesta za nekoliko retro recenzija. Mada, s obizrom da nas ocekuje navala igara u sledecih nekoliko meseci, broj opisa ce se verovatno drasticno povecati.

Beagle
7.10.2007, 20:11
Ako vec nema novih igara, mozda bi bilo mesta za nekoliko retro recenzija. Mada, s obizrom da nas ocekuje navala igara u sledecih nekoliko meseci, broj opisa ce se verovatno drasticno povecati.

Pa vec to imash, Test of Time :dedica:

voodoo_
7.10.2007, 20:57
Stariji brojevi su zaista imali tu "naslovnu stranu" igračke sekcije koja ničemu nije služila... a onda su shvatili da ta stranica može bolje da prođe ako se proda u reklamu :D

shrafko
7.10.2007, 21:55
Da bi bilo lepo posvetiti više prostora opisima igara - bilo bi :) Ali šta onda izbaciti ? Opisi hardwarea su korisni (bar znam šta da (ne) kupim), a da kažem "izbacite linux kutak" bilo bi bez veze - iako meni ne znači, siguran sam da ima korisnika koji mogu reći baš suprotno. Setio sam se.... izbacite reklame (non-IT) :D:D:D

Maladikt
9.10.2007, 14:30
Setio sam se.... izbacite reklame (non-IT) :D:D:D

Eee...sve se plašim da će reklame da izbace :)
Trebalo bi staviti, ako ne veće (opširnije) tekstove o igrama, onda makar veće slike, ili više slika sadašnje veličine. Međutim, veći tekstovi = veća cena (ili makar više reklama, ne znam šta je gore). Tako da ne treba očekivati bilo kakvo povećanje sadržaja bez povratne reakcije, nažalost.

Belfegor
9.10.2007, 23:19
kako prosiriti? kad ni postojeci ne mogu da popune?!

Bokile
10.10.2007, 9:58
Ili da zaobidju one losije igre,mozda neki retro nekadasnje super igre.
Mogucnosti su velike...

Djuka
14.10.2007, 23:43
Smatram da ne bi trebalo nista izbacivati, jer sam koncept casopisa je takav da se za svakoga nadje po nesto. Sto se tice opisa igrica, moje misljenje je da broj stranica posvecenih tome treba da bude fleksibilan. Jednostavno, ako odredjenog meseca izadje vise igrica "vrednih paznje" i broj stranica posvecenih Test play-u bi trebalo povecati i obratno, kada u mesecu izadje jako malo kvalitetnih igrica, nije potrebno posto-poto puniti stranice opisom smeca koje niko nece ni pokustai da igra.

M.C.
23.10.2007, 0:55
Moze i poseban umetak Svet Igara kao shto je bilo za 12/2006, mada je on bio samo za 2 igre. U svakom sluchaju nece izostaviti da opishu hitove a ako ih bude bilo samim tim ce da proshire test play.

Nicolas
23.10.2007, 1:35
Ja ne bih nista menjao, samo bih voleo da se opisi hardware-a rade malo temeljnije. Svega uostalom.:)

Alex91
23.10.2007, 12:01
Ja sam isto za poseban umetak Svet Igara. Ostalo nista ne mjenjajte.

Game fever
24.10.2007, 12:55
Ili bi mogli da telefone i mp3 playere staviti u poseban umetak i umesto njih staviti vise igara. to je moje misljenje.

Inuyasha
24.10.2007, 13:06
Opet tripujesh...bravo, umetak...ne budi smeshan, to su samo extra troskovi, vishe igara? I ovako je pola magazina posveceno igrama. Moje misljenje je da sve ostane kao shto jeste. Opisi igara su relativni iz broja u broj, zavisi od broja izdatih naslova...to je vec receno n puta...

Deusdies
24.10.2007, 13:21
Ako ćemo pošteno, nisam za to da se poveća broj strana za opisivanja igara (čak štaviše, za to sam da se smanji!). Kupujte, ljudi, Bravo ScreenFun, Gamer, PCFun ili kako već - to su časopisi posvećeni igrama. Ja rubriku "igre" gotovo uvek preskačem (osim kad je u pitanju neka baš baš igra), a u deo foruma posvećen igrama jedva da zalazim. Ako mislite da sam neki okoreli matorac koji ovo priča, varate se - imam 17 godina.

Inuyasha
24.10.2007, 13:27
Pazi svako ima svoje misljenje, vecina ljudi je za to da se nishta ne dira. Bile su vec ankete ovakoga tipa...

zdravkelja
24.10.2007, 18:27
Ako ćemo pošteno, nisam za to da se poveća broj strana za opisivanja igara (čak štaviše, za to sam da se smanji!). Kupujte, ljudi, Bravo ScreenFun, Gamer, PCFun ili kako već - to su časopisi posvećeni igrama. Ja rubriku "igre" gotovo uvek preskačem (osim kad je u pitanju neka baš baš igra), a u deo foruma posvećen igrama jedva da zalazim. Ako mislite da sam neki okoreli matorac koji ovo priča, varate se - imam 17 godina.

Ovo je Svet Kompjutera, a ne svet hardwera, od svega ima dovoljno. Igre su vazan deo same istorije kompjutera.

Da nema igara, hardware bi se mnogo sporije razvijao;)

M.C.
24.10.2007, 18:50
Da nema igara, hardware bi se mnogo sporije razvijao;)

Bioshock bismo igrali kad Srbija udje u EU. :)

M.C.
24.10.2007, 18:56

Au sinak, ti hitno kod Kuzme da te prochisti malo, neki djavo ushao u tebe. :)
P.S. Koji 'Gamer'? Bilo nekad. Za 'PCFun' da i ne prichamo. :a_whistli Dobro si potkrepio izjavu da ne gotivish igre.

Denis
2.3.2008, 3:46
Pazi svako ima svoje misljenje, vecina ljudi je za to da se nishta ne dira. Bile su vec ankete ovakoga tipa...

Zanimljivo da se niko od moderatora nije oglasio. Nisu rekli cak ni da ne može ;)

Chivan
2.3.2008, 9:44
Zanimljivo da se niko od moderatora nije oglasio. Nisu rekli cak ni da ne može ;)Moderatori se nisu oglasili, jer moderatori brinu o uređenju foruma, ne časopisa. A niko iz redakcije se nije oglasio, jer smo pustili čitaoce, zbog kojih pravimo časopis, da se oglase. Svestan si da časopis ne pravimo samo zbog tebe, nego zbog velikog broja čitalaca i moramo da se trudimo da sve zadovoljimo. I kao što si mogao da vidiš, mišljenja su različita. A mi se trudimo da bude svega po malo i svega dovoljno.

Auror
5.3.2008, 21:28
Ajde da ne otvaram novu temu,pitajte nekog iz redakcije zasto nisu opisali dodatak za Hearts Of Iron,a jesu za half life i neverwinter nights.Mislim da jednako zasluzuje opis. :icon_stud:n-cc2:

MEGATRON
6.3.2008, 1:41
Mislim da veelika vecina chitalaca SK-a prvenstveno igra PC igre pa sam za to ako se poveca broj stranica neka se poveca pre svega za opis PC igara:dedica:

nebojsa986
6.3.2008, 4:11
I sta da stave na te strane, vidis da i sad opisuju neke krseve kao Red Ocean i one genericke diznijeve platforme po filmovima i cemu-sve-ne. Jedino sto moze na dodatne strane su igre za konzole.

MEGATRON
6.3.2008, 12:22
i sta pc gameri imaju od toga? nista. a vecina ih je. ja kad vidim prvi review za konzole samo zatvorim magazin i zavrsio sam.

nikola87
6.3.2008, 12:54
Dobro stavrno je cinjenica da najveci broj ljudi koji krene da kupuje SK je uzeo prvi broj zbog igara, ja recimo kad sam kupio prvi broj(bez obzira sto sam tada kupovao i Gamer) nisam gledao nista sem igara, bukvalno, znaci kupim casopis pogldam koje su igre izasle, procitam opise koji mi se ucine zanimljivim i to je to.
Tako sam radio bukvalno godinu dana.
A eto dana skoro ni ne otvorim deo za igre ali zato sve drugo procitam.

VojaM
9.3.2008, 14:52
Odnos broja stranica posvećenim igrama i posvećenim svemu ostalom ocenjen je od strane glavnog urednika tako da bude kompromis. Tu neke promene neće biti.

Što se tiče odnosa igara za PC i za konzole itd., to je diktirano onim što se na tržištu može naći i što se može opisati u roku koji postavlja štamparija. Često neko pita zašto nije opisano ovo ili ono. Najčešći odgovor je - nije bilo vremena. Ako opis treba da liči na nešto, onda čovek treba da ima vremena da odigra igru i da o njoj stekne utisak, a ne samo da odigra pola sata i posle uzme podatke sa Interneta, kako se radi u nekim časopisima.

Dakle, morate biti realni u svojim željama, a i morate shvatiti da niko neće namerno da vam uskrati opis neke igre samo tako, iz inata.

muki85
13.3.2008, 13:08
Neka ostane kako jeste, niko iz sveta kompjutera nije kriv zato sto pc gaming industrija umire, pa su uslovljeni da mesecno opisu samo jednu ok pc igru, izuzev 2-3 meseca godisnje...

Bagzili
8.6.2008, 8:36
Slazem se

Usamljeni Revolveras
25.3.2009, 22:53
Ja sam takodje za to da se nista ne dira, napravljen je balans koji nema potrebe da se remeti. Jedino smatram da ne treba da bude opisa igara za konzole u casopisu koji se zove "Svet Kompjutera", ali one su ubacene bas iz razloga sto je PC trziste u poslednje vreme mrtvo, takoreci da se popune praznine. Tako da je i to opravdane (donekle, jer bi to moglo i na drugi nacin da se resi, npr da se jednostavno poveca opis tih igri koje su koliko toliko popularne), ali ako se potrefi da se u jednom mesecu nadje puno "velikih" naslova za PC, ne treba da se stedi na papiru, pa makar i da u tom broju izostanu igre za konzole (jer one su tu kao dopuna, ne trebaju da opisi PC igrara budu skraceni zbog njih). Ali u svakom slucaju, trenutni balans hardware - software - games je odlican i ono sto ovaj casopis cini drugacijim od drugih i ne bi trebalo nista menjati po tom pitanju...bar po mom misljenju.

Mobius
26.3.2009, 11:52
Posle gašenja The Gamer-a, SK je ostao jedini relevantni magazin u Srbiji koji piše o igrama. Ostali koji pokušavaju time da se bave imaju jako mali tiraž i neozbiljni su (bar se meni tako čini). Baš zbog toga bi SK morao ozbiljnije da obrađuje temu igara, jer mnogo ljudi donosi odluku da li će igrati igru, čitajući opis u SK.

PS
Qzmi ne dozvoliti da piše opise RPG-a, jer je Fallout 3 proglasio lendarnom igrom (ocena 96!), što ona nikako ne zaslužuje! Qzmu izuzetno cenim kao novinara i slažem se sa njim u većini stvari, ali RPG nije njegova oblast. Tu svi više verujemo Slobodanu Macedoniću :aplauz:

Radiant
26.3.2009, 14:42
Ja sam za, ali samo ako se ne smanji broj strana ostalih oblasti (software, hardware, linux...). U suprotnom sam protiv.

water wizard
26.3.2009, 21:22
ma kome trebaju mp3 pleyeri kad to sve ima u mobilnom

caine
26.3.2009, 21:40
Qzmu izuzetno cenim kao novinara i slažem se sa njim u većini stvari, ali RPG nije njegova oblast. Tu svi više verujemo Slobodanu Macedoniću :aplauz:
Samo što Macedonić više ne piše za SK... Mogli bi da nađu nekog novog novinara koji bi opisivao rpg igre, ok je Aleksandar Dinić, ali ne verujem da čovek ima vremena da se bavi i recenzijama rpg-ova, pored avantura.

Irondacha
28.3.2009, 13:39
Ja sam takodje za povecavanje strana za opise igara , ali jednostavno , postoje meseci (ili godisnja doba :) ) kada je izbor igara tako mali i siromasan , da bi neko vece razglabanje o njima bilo vestacko , i razvodnilo kvalitet tekstova u SK-u.

Miki1987
28.3.2009, 18:23
Није проблем број страна за игре, проблем је број страна за компјутерске игре. Да ли стварно неко мисли да људи купују Свет Компјутера због симулације кувања на Wii конзоли :confused: Ни остале игре нису ништа боље, све неке пуцачине са надрканом графиком где пршти на све стране или луде трке.
СК има проблем јер жели да буде добар и играчима 30+ и 10-. У последње време све више је заступљена друга група..

voodoo_
28.3.2009, 19:27
Problem je što nema igara. Jel pratite vi rlslog?

G@Rtn3R
28.3.2009, 19:36
Pa neka smanje font :kreza:
Salim se, ja bih volio da vidim vise kvalitetnijih opisa (bilo hardver ili softver).
Npr ja svaka dva-tri dana uzmem i procitam tekst o RV770 zato sto mislim da je to jedan od najkvalitetnijih tekstova napisanih u zadnjoj godini koliko citam SK tako da bih ja opet stavio kvalitet ispred kvantiteta...

wladimir98se
29.3.2009, 19:18
Jos jedan glas za vise strana posvecenih igrama.
Zanimljivije je citati opis neke igre (pa i neke najgore) nego citati opis petnaeste verzije ACDSee-a ili nekog programa za izradu panoramskih fotografija...

Dimo
29.3.2009, 19:49
Meni je najbolje ovako. Svega ima tačno onoliko koliko treba i svako može da pronađe nešto što ga zanima. Niti je Svet Kompjutera gaming časopis niti treba udovoljavati dječurliji koju ne interesuje ništa drugo sem besomučnog roštiljanja po vazdan.

GojaS
1.4.2009, 13:13
Jos jedan glas za vise strana posvecenih igrama.
Zanimljivije je citati opis neke igre (pa i neke najgore) nego citati opis petnaeste verzije ACDSee-a ili nekog programa za izradu panoramskih fotografija...

Pa ti kupi sebi lepo ScreenFun i citaj do mile volje!!! Ovo je Svet Kompjutera ne Svet Igara...

Psycho13
1.4.2009, 21:49
Trebate povecati broj strana za igre!To bi bilo najbolje!A izbacite neke nepotrebne stvari na primer neki adobe acrobate 9.83 koji sluzi ne znam ni ja za sta,ili kako na internetu pronaci povolnog misa ili te gluposti!

Gradimir
2.4.2009, 16:54
adobe acrobate 9.83 koji sluzi ne znam ni ja za sta

adobe acrobat sluzi za za pregled .pdf dokumenata
acrobat (http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_Acrobat_Reader),.pdf (http://en.wikipedia.org/wiki/Pdf)

EDIT: Ja sam da ostane kako i jeste

Psycho13
2.4.2009, 21:51
adobe acrobat sluzi za za pregled .pdf dokumenata
acrobat (http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_Acrobat_Reader),.pdf (http://en.wikipedia.org/wiki/Pdf)

EDIT: Ja sam da ostane kako i jeste
To je primer.

taXicity
4.4.2009, 21:31
Kolko god volim igre, mislim da povecanje strana nije dobra ideja. Na primer, povecaju oni broj strana za opise i dodje leto a od igare samo trash bozji, neki niskobudzetni rip-off-i spin-off-i i koji sve ne off-i starijih igara koje su bile kvalitetne ali imale neiskoriscen potencijal. Naravno i ovoj grupi igara ima kvalitetnih naslova, ali to je mali procenat, dovoljno mali da ne zahteva nikakvo povecanje strana. A druga situacija je kad dodje jesen/zima pa izadje brdo kvalitetnih igara. U tom slucaju, u zaivsnosti od situacije, doda se jos koja strana (ili izbaci opis MP3-ja ili acrobata, stagod) i svi srecni i zadovljni. Dakle, ja tu nista ne bih dir'o! :)

Ketchua
4.4.2009, 23:10
Ako ce igre da budu kao poslednjih par meseci (gomila bezumnih tupavosti, i tek poneka prava igra), sto se mene tice, mogu i da izbace opise igara u potpunosti.

Dijablo
7.4.2009, 20:40
Posle gašenja The Gamer-a, SK je ostao jedini relevantni magazin u Srbiji koji piše o igrama. Ostali koji pokušavaju time da se bave imaju jako mali tiraž i neozbiljni su (bar se meni tako čini). Baš zbog toga bi SK morao ozbiljnije da obrađuje temu igara, jer mnogo ljudi donosi odluku da li će igrati igru, čitajući opis u SK.

PS
Qzmi ne dozvoliti da piše opise RPG-a, jer je Fallout 3 proglasio lendarnom igrom (ocena 96!), što ona nikako ne zaslužuje! Qzmu izuzetno cenim kao novinara i slažem se sa njim u većini stvari, ali RPG nije njegova oblast. Tu svi više verujemo Slobodanu Macedoniću :aplauz:
Mogli bi da izbace konzolne igre i uvedu vise opisa nekih starijih igara koje su iz nekog razloga preskocene.
Btw sta je uopste bilo sa Gamerom(kasnim samo 4god da pitam:)

voodoo_
7.4.2009, 22:26
Duga priča, uglavnom sada je GamePlay "duhovni naslednik" Gamera.

BrutaLiS
8.4.2009, 8:34
Mogli bi da izbace konzolne igre i uvedu vise opisa nekih starijih igara koje su iz nekog razloga preskocene.
Btw sta je uopste bilo sa Gamerom(kasnim samo 4god da pitam:)

A mogli bi da povecaju opise konzolnih igara.

Psycho13
9.4.2009, 12:38
A mogli bi da povecaju opise konzolnih igara.
Ne,ne i ne samo PC

Stojadin
9.4.2009, 12:47
Ne,ne i ne samo PC
И конзоле су нека врста компјутера поготову ове нове са којима можеш и нетом да сурфујеш.

VojaM
9.4.2009, 19:44
Ne,ne i ne samo PC
Govoriš to kao da se nešto pitaš u vezi s tim.

Psycho13
9.4.2009, 19:47
Govoriš to kao da se nešto pitaš u vezi s tim.
Ne,samo kazem to na osnovu imena casopisa!:)

BrutaLiS
9.4.2009, 22:47
Ne,samo kazem to na osnovu imena casopisa!:)

Daj molim te, kakvi su to decji ispadi... Bas su mi glupe te teorije zakletih PC gamera, pa govorimo o igrama, igre kao igre, naravno da je i platforma bitna, ali ako si pravi gamer onda mislim da ne treba da izjavljujes ovakve stvari...
Ja sam pre PC-a koristio za igranje PS1, onda PC, a sad koristim PS3 i mislim da u kombinaciji sa dobrim lcd-om pruza odlicnu zabavu, nemoram vise da se patim sa bugovima, instalacijama, patchevima i slicno, tako da ja ne vidim nista lose u konzolama, ali ne pljujem ni po PC-u, mislim da sve ima svoje drazi i da je dobro imati i neku od konzola, a i jak pc.

( Pisem ko da sam pijan, i na nivou deteta koje je 5 razred, recenice su mi katastrofa, a i gramatickih gresaaka verovatno ima podosta, ali ne zamerite, a sad odo spavati :) )

Psycho13
10.4.2009, 13:32
Daj molim te, kakvi su to decji ispadi... Bas su mi glupe te teorije zakletih PC gamera, pa govorimo o igrama, igre kao igre, naravno da je i platforma bitna, ali ako si pravi gamer onda mislim da ne treba da izjavljujes ovakve stvari...
Ja sam pre PC-a koristio za igranje PS1, onda PC, a sad koristim PS3 i mislim da u kombinaciji sa dobrim lcd-om pruza odlicnu zabavu, nemoram vise da se patim sa bugovima, instalacijama, patchevima i slicno, tako da ja ne vidim nista lose u konzolama, ali ne pljujem ni po PC-u, mislim da sve ima svoje drazi i da je dobro imati i neku od konzola, a i jak pc.

( Pisem ko da sam pijan, i na nivou deteta koje je 5 razred, recenice su mi katastrofa, a i gramatickih gresaaka verovatno ima podosta, ali ne zamerite, a sad odo spavati :) )
Taman posla da mislim da su konzole *****e...Nego samo mi je malo cudno da opisuju konzole,a casopis se zove onako kako se zove...:icon_scra

Maladikt
10.4.2009, 15:01
O tome se pričalo sto puta do sada, kao i o mnogim drugim stvarima oko kojih novi članovi često krenu da dižu graju.

YoZla
10.4.2009, 18:06
Ja sam da ostane kako jeste...
S tim, da dodate jos jednu stranu gde bi bio spisak svih igara koje su izasle tog meseca (izdavac, zanr i sajt), i normalno dajete opise za one koje mislite da to zasluzuju :a_whistli

voodoo_
10.4.2009, 18:14
Imaš spisak izašlih na rlslog-u :)