PDA

Prikaži potpunu verziju : Drive on! - Program Smor tima

bzuva
6.10.2007, 16:02
Ne znam koliko su ljudi obaveshteni o ovome, ali momci iz Smor tima su uchestvovali na nekom medjunarodnom takmichenju iz informatike sa prezentacijom u kojoj chovek vozi kroz "krug dvojke" Da li se nekako mozhe docji do te prezentacije?

TheProphecy
6.10.2007, 16:14
Jedino da odes na FON i da pitas da ti je daju.Nisam siguran dal' moze da se pogleda preko neta.

SirDuck
7.10.2007, 0:09
Hehe, izvinite za ovaj mali OT, ali je meni mnogo smesno sto se zovu SMOR :D

Master Neo
7.10.2007, 0:33
Bili su likovi kod mene na faxu, mnogo su gotivni, a program je vrh, Sad sam u guzvi objasnicu kasnije..

bzuva
7.10.2007, 0:49
Ochekujem neko objashnjenje :)

TheProphecy
7.10.2007, 2:27
Prvo mesto: SMOR team, projekat DriveON

Projekat je namenjen da pomogne subjektima pri učenju vožnje automobila što se postiže virtuelnom simulacijom vožnje. U projektu je realizovan proizvod-simulator kao kombinacija hardverske i softverske kompozicije.

Cilj projekta je da se napravi proizvod-simulator koji bi mogao da se distribuira po auto školama, a koji bi one koristile za obuku novih vozača. Simulator je namenjen za korišćenje od strane i učenika i instruktora vožnje. On treba da obezbedi look & feel, virtualnu realnost vožnje, kontrolu i razne analize u toku vožnje. Proizvod služi kao pomoć u obuci i poboljšavanju krive učenja pre izlaska učenika na pravu ulicu. Takođe, plan je i da se u potpunosti iskoristi virtualni svet u kome se odvija simulacija i sprovedu scenarija koja bi bila previše opasna i skupa u pravoj vožnji.

Hardverska komponenta simulatora se sastoji iz kontrolne table, uverljive kopije unutrašnjosti automobila, dodatno mesto sa računarom za instruktora vožnje i skupa projektora koji obezbeđuju čak do 360 stepeni vidljivosti.

Softverska komponenta simulatora se u najkraćim crtama sastoji iz:
• vizuelnog i zvučnog sistema
• fizičkog modela vozila
• veštačke inteligencije kontrole saobraćaja
• simulacije rada semafora i okruženja
• statističko i fazi-heurističko merenje performansi tokom vožnje
• prikupljanje iskustava veštačke inteligencije dobijene od strane drugih simulatora preko centralnog servisa.

Ideja je da simulator služi i kao zamena umesto pravih časova vožnje, za šta bi bila neophodna serttifikacija simulatora. Kako u našoj zemlji još uvek ne postoje zakoni vezani za sertifikaciju simulatora vožnje automobila, kao referenca je korišćen koncept dizajna avionskih simulatora.

TheProphecy
7.10.2007, 2:30
Pre neki dan su dobili po X-Box konzolu :).

Bojan
7.10.2007, 9:15
http://www.sk.co.yu/2007/08/skds01.html
http://www.sk.co.yu/2007/09/sknl02.html