PDA

Prikaži potpunu verziju : Na novoj grafičkoj (8600GT) monitor neče da se upali , na staroj sver radi normalno ....

ddak
4.10.2007, 23:12
Uzeo sam prije par dana 8600gt graficku...
I sad, stavim je na maticnu, prikljucim monitor-i kad ukljucim racunar, sistem se podigne, ali monitor nece da se ukljuci. Izvadim tu grafiku, vratim staru 6600 le, i monitor radi onda. Isprva sam mislio da je problem u konektoru koji je prelaz sa obicnog porta na onaj siroki, nisam siguran kako se zove, ali onda probam taj isti konektor na 6600le, na kojoj ima i taj i obicni i monitor radi. Da li je moguce da mi monitor Lite On, 19 incha, ne podrzava 8600gt,da skinem drajvere neke ili je do graficke problem neki?Zaista mi nije jasno zasto se ovo desava...

Inuyasha
4.10.2007, 23:35
Njaverovatnije grafa...nema shta monitor da zeza ako ti radi na staroj grafi.

ddak
4.10.2007, 23:36
A najgore od svega-ponesem grafiku kod druga, maknem njegovu,i stavim moju-i radi.Sve bez problema... Upitnici mi sjevaju iznad glave :)

Freško
4.10.2007, 23:39
Koje napajanje imaš ? , navedi ostatak sistema (konfiguracije) ....

ddak
4.10.2007, 23:42
Athlon 64 3500+ am2
M2N-X
2 gb transcend 800mhz
napajanje atx 400w

A probao sam kod druga, koji ima 350v napajanje, i radi. Sem ako se graficka nije usput pokvarila...Evo pokusavam vec 3 sata da je podesim, i nece. Jedino mi preostaje da je sutra ponesem ponovo kod nekog, pa da vidim hoce li raditi...

nikola87
5.10.2007, 1:23
ma problem moze da bude samo u monitoru ili u napajanju.. Nisi rekao na koji si izlaz kacio monitor na grafu kod tebe a na koji kod druga. Mozda jedna vrsta izlaza ima problema u radu.
Mada ako je neko krdza napajnje mozda ono pravi problem.

Okonjac
5.10.2007, 2:41
Imao sam slicno iskustvo i ispostavilo se da je problem do struje. Najverovatnije da ti napajanje ne valja,a moze da bude i do napona u zgradi. Ako je do napona,mozda se vec sutra stanje samo od sebe popravi,kao sto se i meni desilo..:D

optimus_prime
5.10.2007, 14:55
Flash-uj bios maticne i radice!

optimus_prime
5.10.2007, 14:57
Imao sam slicno iskustvo i ispostavilo se da je problem do struje. Najverovatnije da ti napajanje ne valja,a moze da bude i do napona u zgradi. Ako je do napona,mozda se vec sutra stanje samo od sebe popravi,kao sto se i meni desilo..:D

Po ovome kao sto rece OKONJAC, idi od komsije do komsije i kazi, komsija ugasite ves masinu ne mogu da startujem racunar:kreza:

ddak
5.10.2007, 17:24
da li treba da skinem mozda neke drajvere za monitor, da ih instaliram, jer evo donio sam razlicita napajanja, i nista-ista stvar se desava. Ne shvatam kako ce flesovanje biosa na maticnoj pomoci da se monitor upali...a monitor radi na 6600le,na jedan i drugi ulaz...ukljucim zvucnike, sistem se podigne, cujem uvodni zvuk podizanja windovsa, ukljucim monitor i nista...vratim 6600le i isto uradim i monitor se ukljuci... pitao sam mnoge, niko ne zna u cemu je problem...ako ovdje ne nadjem rjesenje, mogu samo sa njim kroz prozor :D

VojaM
5.10.2007, 18:04
da li treba da skinem mozda neke drajvere za monitor, da ih instaliram, jer evo donio sam razlicita napajanja, i nista-ista stvar se desava. Ne shvatam kako ce flesovanje biosa na maticnoj pomoci da se monitor upali...a monitor radi na 6600le,na jedan i drugi ulaz...ukljucim zvucnike, sistem se podigne, cujem uvodni zvuk podizanja windovsa, ukljucim monitor i nista...vratim 6600le i isto uradim i monitor se ukljuci... pitao sam mnoge, niko ne zna u cemu je problem...ako ovdje ne nadjem rjesenje, mogu samo sa njim kroz prozor :DPre nego što išta uradiš, probaj da bolje gurneš karticu u slot. To pod 1.

Dalje, da li se monitor upali, ali se ugasi kad krene Windows da se učitava, ili ne radi od početka? Ako je prvi slučaj, prilikom butovanja računara udari taster F8 i izaberi opciju... ne znam tačno kako se zove - nešto tipa "Reset to VGA mode". Računar će se dići u najlošijem VGA modu, trebalo bi da se slika pojavi, a onda ti deinstaliraj stare drajvere i stavi najnovije ForceWare.

ddak
5.10.2007, 18:35
Sad sam nosio racunar kod dva druga, jedan ima tft monitor, drugi ima crt i isti je problem.Ovako cu objasniti, da vam docaram koliko mogu, jer zaista ne znam u cemu je problem. Lampica koja gori kad Monitor radi je zelena, a kad iskljucite racunar, a monitor ostane upaljen je narandzasta.Ja kad ukljucim racunar, lampica na monitoru ostaje narandzasta, a sistem se podigne-cujem melodiju podizanja windowsa.Ali monitor je u stanju, kao kad je racunar izgasen-narandzasta lampica svijetli, i nista ne prikazuje.Onda iskljucim sve, stavim umjesto 8600gt-staru, 6600le i monitor radi.Probao sam 8600gt na drugi racunar , stavio je, i na philipsov crt monitor 15 incha radi, sve ok. Sad, da graficka nije postavljena dobro, sistem se nebi podizao, ali on se podize.A monitor da ne radi, nebi radio ni na 6600. A opet, kad uzmem da 8600gt je ispravna, ne znam sta je problem.
Razmisljam, posto radim kao serviser u jednoj firmi, da mi je neko porucio ovu konfiguraciju da mu sastavim, i da mi se javio sa istim problemom, nebih znao sta da mu odgovorim.
Da li onda da flesujem bios ploce, ako to moze rijesiti sta, ili...
Nisam to radio ranije, pa bi bio zahvalan kad bi mi neko dao uputstva...Hvala unaprijed za pomoc koju mi pruzate

Dyca
5.10.2007, 18:40
Jesi probao sa nekim drugim kablom??Mozes i da pozajmis od nekoga napajanje pa da ga stavis kod sebe da vidis da li radi..da bi otklonio sumnju sa napajanja..Ako i to ne bude radilo,ti fleshuj bios,a ako i to ne upali promeni grafu...pozz

ddak
5.10.2007, 18:44
promenio sam napajanje, ali ista stvar... kako da flesujem bios? ima li gdje objasnjeno na forumu da vas ne smaram da mi pisete, sta da skinem, kako da instaliram??

Dusan Despotovic
5.10.2007, 18:52
promenio sam napajanje, ali ista stvar... kako da flesujem bios? ima li gdje objasnjeno na forumu da vas ne smaram da mi pisete, sta da skinem, kako da instaliram??
Jbg... kazi mi koliko ti je star Win?Ako je star ubijaj Win(pa polako iz pocetka)..NE verujem da moras flesovati plocu zbog tog problema...
http://support.asus.com/download/download.aspx
http://support.asus.com/download/download.aspx
Skines najnoviji Bios Utilities alat i skines najnoviji bios ...Preko alata ubacujes verziju biosa

ddak
5.10.2007, 19:01
koliko mi je star sta? windows?? xp service pack 2... meni nije problem reistalirati nesto, nego samo monitor ne daje znake zivota kad stavim graficku u njega...kad stavim staru, sve ide ok... koga god pitam, svi misle da sam lud, ali kad dodju i vide-ne vjeruju..

a da samo probam da skinem najnovije drajvere za plocu? hoce li to sta pomoci?

optimus_prime
5.10.2007, 19:03
Ja sam i dalje kod fleshovanja biosa, tako meni nije htela ploca da upali monitor, tj ne daje dobro instrukciju grafickoj dok nisam flashovao bios, kasnije je sve bilo ko podmazano.

ddak
5.10.2007, 19:05
mozes li mi pomoci kako da flesujem bios? sta da uradim i sta da skinem sa neta?

Dusan Despotovic
5.10.2007, 19:37
mozes li mi pomoci kako da flesujem bios? sta da uradim i sta da skinem sa neta?
Bios koliko sam ja video je za tvoju plocu ima (0403 2007/05/02 update)verzija...

Master Neo
5.10.2007, 19:42
Da mozda nemas integrisanu grafu na ploci? Mozda je u biosu integrisana grafa setovana kao primarna? Verovatno nije, ali eto cisto da probamo i to...

optimus_prime
5.10.2007, 20:06

Moraces da odes na sajt proizvodjaca ploce, neznam kako ide za ovu, ali verujem da nije tesko.

ddak
6.10.2007, 10:34
Da mozda nemas integrisanu grafu na ploci? Mozda je u biosu integrisana grafa setovana kao primarna? Verovatno nije, ali eto cisto da probamo i to...

Nije integrisana grafika.Zvao sam druga koji zna kako se flesuje bios, pa cu posle toga javiti ako ne bude radilo.Prije toga, pokusacu sam sa novim drajverima za plocu, da ih skinem sa asusovog sajta, eto-da i to probam mada...

optimus_prime
6.10.2007, 10:45
Nije integrisana grafika.Zvao sam druga koji zna kako se flesuje bios, pa cu posle toga javiti ako ne bude radilo.Prije toga, pokusacu sam sa novim drajverima za plocu, da ih skinem sa asusovog sajta, eto-da i to probam mada...

Nemaju veze drajveri za plocu, ti ne dobijas signal sa ploce na graficku, znaci ne vidis POST terminal, a dok dodje ucitavanje drajvera treba ohoho vremena!

ddak
6.10.2007, 11:10
nista onda cekam druga da dodje i odradi to fleshovanje... vama mnogo hvala, javicu vam kako se sve zavrsilo ...