PDA

Prikaži potpunu verziju : Samsung 970P VS ViewSonic VP930

Ripper
16.1.2006, 3:21
Pa sad... u naslovu je sve rečeno! Šta mislite šta uzeti?

Viewsonic daje 0 bad pixela garanciju (za razliku od Samsunga koji toleriše sve do 3 komada :( ) ali košta jedno 130 evra više... :mad:

Šta uzeti ?? Ajmo argumenti za i protiv :))
P.S. Stvar je prilično hitna jerbo mi je crkao stari Hansol 710P (ehh 6 godina je radio) pa mi treba monitor! :)

mad_skillz
16.1.2006, 3:30
Ovo je zeznuto...Ja sam uvek da se uzme samsung ...Neam pojma ..ViewSonic mi se isto mnogo svidja..ali Onaj samsung 930 BF je zlo, takodje i 913B,kao i 913N su odlicni...tih 0 bad pixela je stvar izbora ..Ja bih isao na Samsung a ti odluci..ipak su tvoje pare:mrgreensa

Atila
16.1.2006, 3:31
Pa sad... u naslovu je sve rečeno! Šta mislite šta uzeti?

Viewsonic daje 0 bad pixela garanciju (za razliku od Samsunga koji toleriše sve do 3 komada :( ) ali košta jedno 130 evra više... :mad:

Šta uzeti ?? Ajmo argumenti za i protiv :))
P.S. Stvar je prilično hitna jerbo mi je crkao stari Hansol 710P (ehh 6 godina je radio) pa mi treba monitor! :)Samsung SM 970P спада у сам врх понуде због PVA панела што гарантује сјајан квалитет слике тако да је по мом мишљењу глупо давати 130 евра више :eek: због нешто боље гаранције док је величина монитора иста.Кол'ко год да је ViewSonic квалитетнији то не вреди тол'ке разлике у цени.

Ripper
16.1.2006, 12:38
"Sorry ljudi zbog greške u mestu posta :) "

A ja se slažem s Atilom, samo sam hteo da čujem šta ljudi kažu... Najverovatnije ću istestirati nekog 970Pa i kupiti ga!
P.S. Video sam VX924 i VP930 jedan iznad drugog i slika NE MOŽE DA SE POREDI bukvalno NEBO i Zemlja ! PVA je stvarno nešto potpuno drugačije od TNa... Nisam verovao da je baš tolika razlika dok nisam video i... sad mi je samo PVA dobra kupovina! :)

Mr. Garrison
16.1.2006, 18:20
naravno, kad se kupuje nesto sto ce trajati x godina, ne treba stedeti pisljivih 100e. treba kupiti dobru stvar sa kojom ces imati punu satisfakciju prilikom njenog koriscenja (znaci pva :))
samo cekam da Atila kaze kako neko nema tih 100e i da je to mnogo para, bla,bla...preduhitrio sam te.

Atila
16.1.2006, 20:43
naravno, kad se kupuje nesto sto ce trajati x godina, ne treba stedeti pisljivih 100e. treba kupiti dobru stvar sa kojom ces imati punu satisfakciju prilikom njenog koriscenja (znaci pva :))
samo cekam da Atila kaze kako neko nema tih 100e i da je to mnogo para, bla,bla...preduhitrio sam te.
Баш НИСАМ хтео да кажем тако нешто :icon_mrgr јер ако добро контам овај ViewSonic који је он навео уопште није PVA, а скупљи је више од 100 евра :eek:

Ripper
17.1.2006, 0:06
Ne ne... PVA su i SAMSUNG 970P i ViewSonic VP930 ! Jedino Viewsonic daje 0 bad pixela garanciju ali je zato 100tinak evra skuplji pa se pitam da li se isplati!

Najbolje bi bilo kad bi postovao neko ko je isprobao oba ova monitora :)

Mr. Garrison
17.1.2006, 3:08
cela prica oko BP je prenaduvana. teba da budes bas maler pa da ti crkne pixel.
inace, da bi VS vredeo 650e mora da bude dosta bolji od 970P koje je u principu jako dobar na svim poljima.
inace, koje su karakteristike VP930?
sad sam ga video na netu, stvarno je prelep, ali 650e...mora da bude savrsen da bih dao tolike pare za njega
mozda se ipak odlucim da ga pogledam...mada tesko cu bilo sta zakljuciti ako ga ne vidim pored 970P.
jos da je tu i Sony HS95PS...:)

da007
25.1.2006, 18:26
Samo da skrenem paznju na jedan podatak koji nekom moze biti
bitan, a nekom ne. Za 970P sam procitao da nema OSD meni vec
se sve podesava softverski. Kada je rec o ViewSonic-u ne znam
kako stoje stvari.

Moj subjektivan stav je ovaj: jedino valjano resenje je da se
podesavanje osvetljenosti, kontrasta i jacine tona ukoliko
monitor ima zvucnike, podesava dugmicima na monitoru ili
eventualno daljinskim upravljacem. Ovi parametri se moraju
podesiti brzo jednim pokretom ruke. Meni je soba okrenuta ka
suncu tako da ambijentalno osvetljenje varira u najvecem
mogucem rasponu sto znaci cestu promenu osvetljenosti i
kontrasta. Ostala podesavanja bi trebalo da idu kroz OSD jer
je to fleksibilan nacin. CRT monitor koji sada koristim ima
upravo ta tri dugmica, ali se sve ostalo namesta softverski.
Verujte mi ovo je tezak smor. Preporucujem izbegavanje ovakvog
resenja. Zivo me zanima kako cu da doterujem osvetljenost u
igri na Samsungu. Alt+Tab? Ne podrzava to svaka igra. Dakle,
nedostatak OSD-a po meni 970P dovodi do ivice diskvalifikacije.

Mr. Garrison
25.1.2006, 18:49
kakve veze imaju zvucnici na monitoru sa OSD komandama?
u vecini igara imas brightness podesavanje, a ako ga nema podesis jednom brightness i onda vise nema zime...
ja sam na svom CRT monitoru podesio jednom kako mi odgovara i nikad nisam imao potrebu da podesavam za neku igru posebno...

volleyman
27.1.2006, 2:18
Monitor je komponenta u koju se isplati investirati jer on je samostalan uredjaj i nema nikakve veze da li je masina LGA, 939 ili SLI ili ATI ili ovaj ili onaj kvalitet slike je subjektivna stvar dok objektivno osim nekoliko krs marki losi monitori ne postoje samo dobri i jos bolji. I SAmsung V serija su sasvim pristojni TFT monitori. Ja posedujem ViewSonic VP930 koji kod nas nema ispod 600eur koji sam doneo iz Austrije gde je placen 460e a na granici mi je vracen njihov PDV pa me je ovo cudo sa MVA panelom izaslo jedva nekih 400e. Slika je fantasticna od duhova ni traga ni glasa odziv je 8 ms kontrast 1000:1 dok osvetljenost kvalitetno i ravnomerno rasporedjena cak i u uglovima i nije prejaka 250 cd/m2 prikaz po H i V je 170" i DVI se podrazumeva a moze se pomerati po visini i vrlo je stabilan. Jedino sto mu dizajn nije lepsa strana SONY i LG su bolji na tom polju.
@da007 poseduje i odlican OSD meni sa pet dugmica na za kontrast i osvetljenje mada je ovo drugo sjajno podeseno(PVA/MVA paneli nisu previse svetli cak je pomalo mracan rekao bih i da nikakva soft podesavanja ti nece biti potrebna)
Moja 5900XT nije bas sposobna da iskoristi sve njegove kvalitete pa planiram upgrade sa starog Intela478 2.4Ghz i 865PE na PCI-E ali ne znam da li na 775 ili 939
ili da cekam Socket AM2 940pin neke cu komponente dovuci iz Austrije dok cu za nekolicinu obradovati Dinkica sa njegovim PDVom.

miguel
30.1.2006, 3:19
Viewsonic za dlaku !

Ripper
5.2.2006, 2:36
...? Je isplativiji? Bolji? :)

Sad se dvoumim između 17" i 19" (nebitno ViewSonic ili Samsung) (za 19icu se bojim da će mi biti prevelika na stolu a za 17icu da će mi sve biti previše sitno u 1280... (
Jel ima neko pametan savet? (nemam od koga da uzmem LCD da isprobam koji bi mi više ležao... )

Mr. Garrison
5.2.2006, 3:00
samo ti uzmi 19". lako se covek na bolje navikne ;)
za 50-100e razlike ne treba se dvoumiti ni sekunde...