Prikaži potpunu verziju : Analogna centrala, opcije...
Master Neo
16.1.2006, 2:48
Posto imam us.anu analognu centralu koje mogucnosti imam osim da cekam da mi stave dvojku ispret broja pa da mogu na adsl...Dotle debelo placam 041 jer je jedino on prihvatljiv...
Pantelija
16.1.2006, 12:05
Nazalost kao i jos veliki procenat drugih zavisnika interneta u Srbiji, a opcije w-net ili kablovski ili pak satelitski. Najbolje je pogledati po sajtovima ISPova i videti sta moze u tvom kraju da se uradi.
Posto imam us.anu analognu centralu koje mogucnosti imam osim da cekam da mi stave dvojku ispret broja pa da mogu na adsl...Dotle debelo placam 041 jer je jedino on prihvatljiv... Nemoj da misliš da ti samo dvojka (odnosno digitalna centrala) omogućava ADSL. ADSL možeš i da imaš preko analogne centrale. Bitno je samo da nemaš dvojnika, PCM ili FM, odnosno da imaš dve bakarne žice od tebe do centrale, bez ičega na njihovom putu.
A čak i kad dobiješ dvojku, to nije garancija da ćeš dobiti ADSL. Odnosno, imaćeš uslova, ali Telekom nema više uređaja za centrale, tako da ćeš samo završiti na listi čekanja.
Uglavnom, raspitaj se da li ima uslova za ADSL na tvojoj centrali. To što ti je provajder vratio da ne možeš da dobiješ ADSL na tvojoj centrali ne mora da znači da ne može, već da nema instaliranog uređaja u centrali.
Uglavnom, ADSL može da se instalira na analognim centralama.
Posto imam us.anu analognu centralu koje mogucnosti imam osim da cekam da mi stave dvojku ispret broja pa da mogu na adsl...Dotle debelo placam 041 jer je jedino on prihvatljiv...
A bežični, da ne kažem wireless?
Jesi li se raspitao ili pogledao na sajtovima provajdera šta ima u tvom kraju (koji je tvoj kraj, uzgred?)? Pogledaj Verat, SBB, Tehnicom...
@Pantelija: kaže se "zavisnik OD nečega"... mada valjda nismo dotle došli da sebe nazivamo zavisnicima od Interneta, majka mu stara :D Bolje da si sve nas nazvao korisnicima Interneta, zar ne?
Imam analognu i dvojnika!:mad: Sta mislite?
Jel moze kod mene kablovski internet zbog ovakvih uslova? Jer cekam SBB...
Imam analognu i dvojnika!:mad: Sta mislite?
Jel moze kod mene kablovski internet zbog ovakvih uslova? Jer cekam SBB...
Moze, ako "dovuku" kabl do tebe. I treba da si vec njihov korisnik cable TV.
Pantelija
16.1.2006, 18:12
@ VojaM
Nazalost, mislim da je preko 80% korisnika Inetrneta postalo njegov zavisnik.
Za info o ADSL-u pogledaj: http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=27512&postcount=2
Master Neo
16.1.2006, 21:00
Ja sam iz Koteza/BG naravno. Imam nekog kablovskog distributera kopernikus, e sad jel zna neko dal on nudi kablovski net...Inace dvojnik sam, nema nista od ADSL bez dvojke...
Evo moje situacije... Ja sam dobio ADSL na analognoj centrali. U međuvremenu je ceo moj blok brojeva prebačen na digitalni istureni stepen bez mogućnosti ADSL-a (dobili famoznu dvojku ispred). Problem je privremeno rešen tako što sam ja (kažu mi u Telekomu jedini na mom bloku brojeva) "prevezan" ponovo na staru analognu centralu (i, dakako, nemam 2 ispred). Svima sa tog bloka brojeva se za sada odbijaju ADSL prijave (nema tehničkih mogućnosti za ADSL) a ja ne znam šta će sa mnom biti. Ili će istureni stepen dobiti ADSL mogućnosti, ili ću ja ostati bez ADSL-a. Ne mogu me večito držati na staroj klepetuši.
Dakle, može da bude analogna centrala pa da može, a može da bude digitalna pa da ne može. Čak i kad čovek nije dvojnik i nema PCM.
Master Neo
16.1.2006, 21:39
Meni je cela ona centrala sa svim prikljuchcima za 5 okolnih zgrada u mojoj zgradi tako da znam situaciju.Nema nijednog slobodnog mesta za nove brojeve, sto znaci da cekam dvojku, a oni idu po sistemu od 712...713...714... Stigli su do 712, a meni pocinje fon sa 714...Godisnje prebacuju sa 712 na 713 sto znaci jos dve godine...Valjda nas razdvajaju prilikom dodavanja dvojke. A koliko je taj wireless internet sa sve opremom najjeftinija varijanta a da valja plus pretplata mesecna...
Nema nijednog slobodnog mesta za nove brojeve, sto znaci da cekam dvojku, a oni idu po sistemu od 712...713...714...
Da, ali ako tu dvojku dobiješ preko isturenog stepena kao što je kod mene (čujem da je taj istureni stepen u mojoj ulici, mada nemam pojma gde je tačno lociran) onda ti ni to neće ništa pomoći.
Master Neo
16.1.2006, 22:49
Da, ali ako tu dvojku dobiješ preko isturenog stepena kao što je kod mene (čujem da je taj istureni stepen u mojoj ulici, mada nemam pojma gde je tačno lociran) onda ti ni to neće ništa pomoći.
A sta je istureni stepen?
Dakle, može da bude analogna centrala pa da može, a može da bude digitalna pa da ne može. Čak i kad čovek nije dvojnik i nema PCM.
U ovoj ludoj zemlji sa ovakvim telekomom i provajderima sve može..:mad: :mad:
Nekako najsigurnije rešenje je da se ćapi wireless pa te onda baš briga i za njihove centrale i dvojnike i PCM i FM.......Ama poludim samo kad pomislim ...Patio sam se 6 meseci da se dočepam broadband-a ...inače bežična i nije toliko skupa...ja sam za paket od 256kbps i opremu pukao u startu 6000 din (od toga 4000 za kabld 10m,antenu i Gygabyte karticu).To je bilo u oktobru pa vi preračunavajte ako hoćete u evre..Trebalo mi je 15 minuta da sve instaliram i nakačim antenu...i opa....telekom crkni,ćao i doviđenja!:worshippy
Ja sam iz Koteza/BG naravno. Imam nekog kablovskog distributera kopernikus, e sad jel zna neko dal on nudi kablovski net...Inace dvojnik sam, nema nista od ADSL bez dvojke...
I mi u Ćupriji imamo kopernikusa, zvao sam pre neki dan i kažu da će početi od marta??? Nadam se, razvlačili su neke kablove. Mada oni to pričaju odavno:confused:
Mene interesuje koliko je upload preko kablovske, oću da stavim server:cool:
A sta je istureni stepen?
Nešto kao mala centrala.
The Finest Serbian Since '82
17.1.2006, 13:06
Mozez da pokusas kablovski, ili adsl. Ako on ne moze, onda wireless, a ako ni on nema... onda poslusaj Radovana III (pobijes g*vna i gotova stvar :icon_lol: )
A mogao bi ozbiljno da razmislis i o satelitskom internetu
Ja taj ADSL ne bi uzeo i kad bi imao love,jer ne da deru,plus ne bi zaobisao i ****ni Telekom...
Jeste da ces u startu puci oko 120-30e(antena,LNB konvertor,SkyStar2 kartica,kablovi)
Ali ces dobiti satelitsku TV(sve kanale-video sam kod druga,jer skystar izgleda ima ugradjen dekoder za scramble kanale,ili lik pak on koristi ahm...neke "zbranjene" programe-nisam ga pitao:) )
Aktivacija naloga je besplatna(Astra Sat provajder),a 256Kbit flat kosta 1200din mesecno...
I uopste nisi u obavezi da placas svakog meseca,vec si ogranicen vremenski-znaci mozes platiti za dva meseca,i onda iskulirati koji mesec pa platiti opet,i tako ukrug
Ako platis 12000din(256Kbit flat) za celu godinu dobijas i 30% popusta,sto ti izadje 9600 din za CELU GODINU-i bila bi prava greota ne platiti ovoliko....
Plus ne zavis toliko od lokacije,koliko od nekog pogodnog mesta za antenu sto je veliki plus...
Ali sve ima i svoju drugu stranu-moras imati i obican net-to je jednosmerni satelitski net-satelit koristis za download,a modem za upload,te se surfovanje vrsi modemom-znaci izvrsis upit za satelit preko modema i krenes da svlacis-mislim(ali nisam siguran)da onda se sa obicnog net-a mozes da se raskacis...
Resenje je da koristis GPRS za to na mobilnom,jer provajderi naplacuju po protoku,a ne vremenski kao dial-up sto je vise nego povoljno za ovakvu situaciju...
Dobices i javnu IP adresu,ali mislim da neces moci da se igras preko neta,ili da koristis p2p(posto je jednosmeran link u pitanju i za to ti ostaje modem-mislim moze,ali si ogranicen na modemskih 56k)sto po meni nije velika mana-meni,a i vecinu drugih ljudi,verujem,interesuje samo sirovi download....
Kada sve saberes isplati se itekako uzeti....
Eto...
...satelit koristis za download,a modem za upload,te se surfovanje vrsi modemom-znaci izvrsis upit za satelit preko modema i krenes da svlacis-mislim(ali nisam siguran)da onda se sa obicnog net-a mozes da se raskacis...
Moze...
Master Neo
18.1.2006, 0:16
A mogao bi ozbiljno da razmislis i o satelitskom internetu
Ja taj ADSL ne bi uzeo i kad bi imao love,jer ne da deru,plus ne bi zaobisao i ****ni Telekom...
Jeste da ces u startu puci oko 120-30e(antena,LNB konvertor,SkyStar2 kartica,kablovi)
Ali ces dobiti satelitsku TV(sve kanale-video sam kod druga,jer skystar izgleda ima ugradjen dekoder za scramble kanale,ili lik pak on koristi ahm...neke "zbranjene" programe-nisam ga pitao:) )
Aktivacija naloga je besplatna(Astra Sat provajder),a 256Kbit flat kosta 1200din mesecno...
I uopste nisi u obavezi da placas svakog meseca,vec si ogranicen vremenski-znaci mozes platiti za dva meseca,i onda iskulirati koji mesec pa platiti opet,i tako ukrug
Ako platis 12000din(256Kbit flat) za celu godinu dobijas i 30% popusta,sto ti izadje 9600 din za CELU GODINU-i bila bi prava greota ne platiti ovoliko....
Plus ne zavis toliko od lokacije,koliko od nekog pogodnog mesta za antenu sto je veliki plus...
Ali sve ima i svoju drugu stranu-moras imati i obican net-to je jednosmerni satelitski net-satelit koristis za download,a modem za upload,te se surfovanje vrsi modemom-znaci izvrsis upit za satelit preko modema i krenes da svlacis-mislim(ali nisam siguran)da onda se sa obicnog net-a mozes da se raskacis...
Resenje je da koristis GPRS za to na mobilnom,jer provajderi naplacuju po protoku,a ne vremenski kao dial-up sto je vise nego povoljno za ovakvu situaciju...
Dobices i javnu IP adresu,ali mislim da neces moci da se igras preko neta,ili da koristis p2p(posto je jednosmeran link u pitanju i za to ti ostaje modem-mislim moze,ali si ogranicen na modemskih 56k)sto po meni nije velika mana-meni,a i vecinu drugih ljudi,verujem,interesuje samo sirovi download....
Kada sve saberes isplati se itekako uzeti....
Eto...
Koliko ja znam postoji i dvosmerni satelitski, ali ne znam koliko se isplati. A za GPRS se nikako ne isplati posto ti je 100kb 6 din. A znase koliko treba za jedan izlazak na net(preko 2 MB ukupnog downloada)posto mi je fon na pripaid mrzi me da se cimam i za svaki izlazak na net uplacujem kredit, i cim je i preskupo
The Finest Serbian Since '82
18.1.2006, 1:41
Koliko ja znam postoji i dvosmerni satelitski, ali ne znam koliko se isplati.
Pa ovako ukoliko lezis na parama naravno da se isplati :icon_lol:
GROZOMORNO JE SKUP (ali kolko para, tolko muzike)
Master Neo
18.1.2006, 1:54
Pa ovako ukoliko lezis na parama naravno da se isplati :icon_lol:
GROZOMORNO JE SKUP (ali kolko para, tolko muzike)
Pa cemu onda on, bolje wireless neko satelitski, zar ne?!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.