Prikaži potpunu verziju : 1 monitor na 2 kompa
Interesuje me da li postoji neki uređaj kojim je moguće dve grafičke kartice (sa 2 kompa) povezati na jedan monitor. Naravno, ne trebaju mi prikazi obe grafičke istovremeno, nego na smenu. Planiram da zbudžim neki krš od kompa koji će po ceo dan da skida nešto sa neta i samo povremeno da vidim dokle je stigao, a ne nabavlja mi se dodatni monitor.
E ja sam sreo to kod nekog prijatelja samo sto on to koristi za server. Inace ima kao neku kutiju koja sluzi kao razdelnik i kad hoce da mu se drugi komp prikazuje na monitoru samo prebaci prekidac. Cini mi se da je to on sam pravio. Straucnjak je sta se moze.:D
Upravo to mi i treba....ako već nema da se kupi, može i uputstvo za pravljenje! :to_care:
Upravo to mi i treba....ako već nema da se kupi, može i uputstvo za pravljenje! :to_care:
Ma bre kjolega nema šta da praviš ljudi sve lepo napravili čak i bolje nego što tebi treba . A uz sve to nije ni skupo .....
Izvolte ;)
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=2100238
Pa na ovo čudo ujedno može da se nakače i miš i tastatura, ne trebaju mi dodatni! Divota! :aplauz: A stvarno nije skup uređaj, smao da ga imaju na lageru!
Nego Rocker jel planiras da se povezujes i sa ok kompa na net i kako ces razgranati konekciju na dva kucista?
Imam TP Linkov ADSL modem/ruter (TP-8840), tako da je to najmanji problem. Klasičan LAN i + svaki komp može na net. ;)
Na kraju sam ipak kupio D-Link 2KVM-2K.
http://www.intolan.com/PhotoGallery.asp?ProductCode=MISC%2DKVM%2DDL2PORT
Dosta je kvalitetniji od ovoga koji je Freško preporučio i ima bolje karakteristike (taster za switchovanje na samom uređaju a podržava rezolucije do 2048x1536). Slika ni za nijansu ne gubi na kvalitetu, tako da sam prezadovoljan uređajem. Koštao je 2350din..
Dosta je kvalitetniji od ovoga koji je Freško preporučio i ima bolje karakteristike (taster za switchovanje na samom uređaju a podržava rezolucije do 2048x1536). Slika ni za nijansu ne gubi na kvalitetu, tako da sam prezadovoljan uređajem. Koštao je 2350din..
Pametan izbor.
Fino, nego slika kazes ne gubi nista na kvalitetu, mis i tastatura takodje besprekorno rade itd.? Nikakve razlike se ne osecaju?
Imas VNC klijente (UltraVNC, RealVNC) koji su jako slicni Remote desktop software-u. To ti je po meni najlakse resenje obzirom da ti nece trebati nesto posebno taj drugi komp. Ali posto si vec kupio, ondak nista... Uostalom, kontaktiraj me na PP ako zelis da ti jos malo pojasnim sta moze KVM a sta moze VNC i ono sto je bitnije sta ne mogu posto se na poslu svakodnevno srecem sa obe vrste kontrole drugih PC-jeva.
Fino, nego slika kazes ne gubi nista na kvalitetu, mis i tastatura takodje besprekorno rade itd.? Nikakve razlike se ne osecaju?
Da, baš nikakve razlike nema! Jedino miš spusti rezoluciju kad switchujem na bolji komp, je na drugom nisam instalirao drajver a miš je promenljive rez. (MX518). Na lošijem kompu je 1280x1024@85Hz (integruša ne može da izgura 100Hz:to_care:) i nema problema (na ovom je 100Hz). Kad prebacujem s jednog na drugi, monitor trepne za sekund (kao kad menja rez.) i to je to. Swtichovanje traje kraće od 1 sekunde. :)
Imas VNC klijente (UltraVNC, RealVNC) koji su jako slicni Remote desktop software-u. To ti je po meni najlakse resenje obzirom da ti nece trebati nesto posebno taj drugi komp. Ali posto si vec kupio, ondak nista... Uostalom, kontaktiraj me na PP ako zelis da ti jos malo pojasnim sta moze KVM a sta moze VNC i ono sto je bitnije sta ne mogu posto se na poslu svakodnevno srecem sa obe vrste kontrole drugih PC-jeva.
Hvala, ali mi je ovo praktičnije rešenje, jer ne želim da palim uvek drugi komp da bi video šta se dešava na ovome. Pored toga, ovaj stari komp neće da podigne sistem ako tastatura nije nakačena, jer u BIOS-u ne postoji opcija za ignorisanje grešaka (BIOS je neki Compaq-ov, custom made, ne liči ni na jedan koji sam do sada video). Ovaj switch uspešno emulira miša i tastaturu na drugom (ne-aktivnom) kompu, tako da sve radi OK.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.