PDA

Prikaži potpunu verziju : sto meni seckaju igrice???

takticar
26.9.2007, 22:32
zdravo!
izvinjavam se ako sam u pogresnom podforumu otvorio temu,pomerite je ako treba

da odma predjem na stvar...
dakle skoro svaka igrica mi secka
ovo su konfiguracije moje masine:

procesor- intel celeron 2,67
graficka karta-geforce 7600 gs
radna memorija-1,5gb 2x po 256 i jedna od 1gb
maticna ploca-p4v8x-x

dakle svaka igrica secka,na primer strategija cezar 4 nista posebno grafika stavim sve na minimum iskljucim sve efekte kisu,talase,senke...
i opet secka!!!
moja omiljena igrica rome total war koja je stara 3 godine se raspada od seckanja!

ne mogu da verujem odem na test play pogledam cezar 4 strategiju kada ono ja imam sve jace konfiguracije i od pozeljnih!!!
znaci prakticno cezar bi trebo da glatko radi na maksimum!
a ne da se raspada na minimum!
:n-cc2:

drajvere imam ove instalirane: http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_162.18.html

sta da radim?
u cemu je problem?
neki kazu da imam mnogo los procesor zato sto je celeron,a amd je mnogo bolji za igre da li je mozda to u pitanju?
izvinjavam se zbog nervoze al stvarno ne mogu da verujem!
nadam se da cete pomoci!
hvala unapred!

WhenDarknessFalls
26.9.2007, 22:35
Celeron jeste slab, ali ne bas toliko. Ja imam isto Celeron D na 2.8ghz, i RTW radi ok. Jesi reinstalirao windows skoro? Skeniraj komp nekim antivirusom, moguce da ti se zavukao neki virus. Eventualno vidi u Task Manageru da li imas neke procese u pozadini koji ti "jedu" masinu.

nikola87
26.9.2007, 22:40
Sve vazi sto je rekao prehodni clan mada probaj da izvadis te 2 memorije od 256mb , mozda one imaju neki problem sa kompatibilnoscu pa usporavaju.
Inace obavezno da padne reinstal windowsa i da se stave svi najnoviji drajveri.
Tacno je da celeron gusi grafu ali ne u tolikoj meri da se dogadjaju stvari koje se tebi dogadjaju.

Dimo
26.9.2007, 22:41
To da je AMD bolji u igranju, tad je mozda i bio (znam da je tako isla podjela prije 3-4 godine), ali sigurno nije toliko drasticno bolji da bi mogao da primjetis znacajno veci broj frejmova. Ja imam prastari Celeron 2.4Ghz i R:TW radi korektno (512MB RAM-a). Momak iznad ti je dao koristan savjet, iskljuci sve nepotrebne procese (kao sto je recimo antivirus, koji najvise jede memoriju) prije ulaska u igre. Znam da je smaranje svaki put ukljucivanje - iskljucivanje sve nanovo, ali moze da upali.

takticar
26.9.2007, 22:41
Celeron jeste slab, ali ne bas toliko. Ja imam isto Celeron D na 2.8ghz, i RTW radi ok. Jesi reinstalirao windows skoro? Skeniraj komp nekim antivirusom, moguce da ti se zavukao neki virus. Eventualno vidi u Task Manageru da li imas neke procese u pozadini koji ti "jedu" masinu.

hvala na pomoci,ovako pazi ne secka meni rtw kada imam na bojnom polju 100 vojnika ,ali cim ima nesto vise od 400 raspad sistema.
sto se tice virusa uh imam ih mnogo,prosli put sam imao 10000 virusa!sve neke trojance...,ali stvarno ne znam koji antivirus da skinem,mozes li ti da das neki link?
windows sam instalirao pre mesec dana.
al svejedno instaliram windows,odmah zatim instaliram rome i opet secka,tako da stvarno ne verujem da je zbog virusa.

WhenDarknessFalls
26.9.2007, 22:47
Skini Nod32, i skeniraj. http://majorgeeks.com/NOD32_Antivirus_System_d3704.html

E sad, sto se tice drajvera, cuo sam da je za gf seriju 7xxx najbolje uzeti neke drajvere 9x.xx . Koliko je ovo tacno, ne znam, ali ja koristim 93.81 i sve shljaka bez problema (imam 7300GT). Kako ti rade ostale igre, bas sve secka ili?

takticar
26.9.2007, 22:54
Skini Nod32, i skeniraj. http://majorgeeks.com/NOD32_Antivirus_System_d3704.html

E sad, sto se tice drajvera, cuo sam da je za gf seriju 7xxx najbolje uzeti neke drajvere 9x.xx . Koliko je ovo tacno, ne znam, ali ja koristim 93.81 i sve shljaka bez problema (imam 7300GT). Kako ti rade ostale igre, bas sve secka ili?

jadno i ostale...
svaka secka u odredjenoj situaciji:
pro evolution socer secka kad lopta udje u kazneni prostor.
cezar celo vreme a kad pocne kisa raspad!
virtua tenis 3 raspad sistema!
total war medieval 2 i rome kad ima naprimer vise od 500 vojnika raspad sistema.
i sto me najvise nervira igrica koja ima odvratnu grafiku jos sve stavim na minimum i kada se ispred mene nadje nekoliko vojnika secka ko ludo,u pitanju je igrica Deadly Dozen: Pacific Theater (http://www.sk.co.yu/2003/01/siop02.html) iz 2002 :eek:

kazu ljudi sa ovim konfiguracijama trebalo bi da sljakaju igrice sve iz 2006 bar na normal a meni secka iz 2002 :mad:

sad cu da vidim ovo sa nodom,mada licno ne verujem da on moze da ocisti sve viruse i jos nesto valjda virusi usporavaju komp nisam jos cuo da uticu na igrice...

@dimo
da li ti rtw secka kad na bojnom polju ima 5000 ljudi?
ili ti i tada sljaka dobro?

WhenDarknessFalls
26.9.2007, 23:03
Samo usporavanje kompa se direktno odrazava na igre :) I obavezno probaj da izvadis ta dva modula po 256mb, kao sto ti reche nikola87. Drugo, jel imas dve particije? Moguce je da kada si reinstalirao sistem, sistemska particija je osvezena, ali ova druga nije, pa ti virus ostao. (ukoliko je bio na njoj).

Inace se ne brini, konfiguracija ti je vise nego dovoljna za te igre. PES6 radi na 512mb rama bez "seckanja" sve na max, opusteno. Ipak je to neki softverski problem... Iskeniraj komp, pa javi sta si uradio. :ciao:

dzambo
26.9.2007, 23:03
Kljucna recenica:
valjda virusi usporavaju komp nisam jos cuo da uticu na igrice :to_care: :)

takticar
26.9.2007, 23:09
Kljucna recenica:
valjda virusi usporavaju komp nisam jos cuo da uticu na igrice :to_care: :)

ali ja kad sam pre instalirao windows i nisam nijednom otisao na internet,bez ijednog virusa,odma sam instalirao rtw i seckao je!
zato sam to napisao

dzambo
26.9.2007, 23:11
Ma ok to. Nego ja vise to oko virusa i usporavanja kompa... Nisam odgovorao na tvoj problem. Nesto te gadno zeza... :icon_scra

Dimo
26.9.2007, 23:19
sad cu da vidim ovo sa nodom,mada licno ne verujem da on moze da ocisti sve viruse i jos nesto valjda virusi usporavaju komp nisam jos cuo da uticu na igrice...
Ako ne moze NOD32, ne moze nijedan antivirus. Ovaj je najbolji u svojoj bransi. Virusi ne uticu konkretno na igre, ali uticu na usporavanje i pojavljivanje pojedinih procesa koji ti usporavaju sistem i jedu memoriju, sto se odrazava na igre.
@dimo
da li ti rtw secka kad na bojnom polju ima 5000 ljudi?
ili ti i tada sljaka dobro?
Hm, u originalnom R:TW-u (no ekspanzije) nikada nisam imao 5000 ljudi na bojnom polju :) Kod mene ne sjecka nista, nezavisno od broja jedinica na mapi (isto mi je i sa 100 i sa 1100), sem u slucaju kad se odlucim na vatrene strijele, tad zna da zasjecka.

optimus_prime
26.9.2007, 23:19
Memorijski moduli ti nisu kompatibilni jedni sa drugim, izvadi kao sto ti rekose gore pa probaj ponovo.

NjegovaWisost
26.9.2007, 23:50
A posto je agp ploca widi u biosu jel namjesteno na 8x. Pogledaj procesor, da mu nije spustena brzina. Kakwo napajnje imash? Mozda se kompjuter zaljubio...

optimus_prime
27.9.2007, 0:11
Postavi BIOS na default.

oktagon
27.9.2007, 10:35
Ja imam Celeron 2.4 , 9550GE , 1GB rama i virtua tenis 3 mi ide kao podmazan !

zdravkelja
27.9.2007, 11:32
Meni na celeronu 2.2 Ghz, 9600pro, 512RAM Rome Total War leti na 1024*768 na umerenim detaljima.

Tebi se nesto gadno desava. Reinstaliraj ti lepo Windows pa javi kako radi.

sasha vukelic
27.9.2007, 14:34
ocigledan izvor sjeckanja u 3D igrama moze biti iskljucen vertical sync, ako imas bilo kakav TFT monitor...

ZoranM
27.9.2007, 20:26
ocigledan izvor sjeckanja u 3D igrama moze biti iskljucen vertical sync, ako imas bilo kakav TFT monitor...
Ne bih se slozio sa tobom... Bez vsync-a se mogu ponekad pojaviti odredjeni artefekti, koji nisu tako cesti niti tako intezivni kao sto je njegov problem. U vecini slucajeva nece nista ni primetiti.

sasha vukelic
27.9.2007, 23:51
pa u svakom slucaju treba probati i tu opciju

voodoo_
28.9.2007, 0:13
Bogme, tearing na TFT-u ne da nije intenzivan nego izbija oči. Tu vsync mora praktično uvek.

Pjanovic
28.9.2007, 0:27
Bogme, tearing na TFT-u ne da nije intenzivan nego izbija oči. Tu vsync mora praktično uvek.

Ja imam 17" CRT i gotovo uvek iskljucujem Vsync, u nekim igrama se primeti u nekim ne...
Ali ako se na TFT-u bash primecuje onda bedak, jer je to dosta zahtevno...

Marko
28.9.2007, 1:14
Mozda je nesto do hardvera. Ja iskreno nemam pojma o tome, ali mozda.... imas li agp ili pci-e? meni se nesto slicno desavalo sa mojom 6600 ali je problem prestao kada sam promenio maticnu i procesor. Verovatno je neka nekompatibilnost. Takodje pogledaj da li maticna podrzava AGPX8 (ako imas agp). poz

tiho86
28.9.2007, 1:25
Pozdrav svima na forumu,vidim da nisam jedini koji ima problema sa grafikom u igrama.Moja ljuta masina:
Amd Sempron 2,6 ghz
Asus K8N
Kingston 512MB
Ati radeon 9550 GE 256mb
HDD WD 80 gb
Da li je moguce da na ovo konfiguraciju ne mogu da igram ni jednu igru normalno.Imam isti problem kao sto je takticar naveo.Na primer igram starije igre 2003,04,05 ali na svakoj je veoma mali frame rate.Primer Colin Mcrae Rally 2005 imam preporucenu konfiguraciju,ali meni i na medium usporava.Drugi primer je GTR 2,znam da je preporucena konfiguracija sa 1gb rama ali meni i na low secka strasno.Tako je sa svim igrama.Probao sam reinstalaciju windowsa ali nista ne pomaze,probao sam drivere i novije starije ali nista uvek isto.Znam da je konfiguracija slaba ali da ne mogu igre iz 2003 na High da igram ne verujem

Marko
28.9.2007, 1:32
Da li se pojavljuju anomalije u igrama? Npr: pogresne boje, deformacija grafike itd.

tiho86
28.9.2007, 1:35
Kod mene ne.Da li je moguce da je u pitanju procesor(slab).

Marko
28.9.2007, 1:39
Pfff, ne znam. Ja imam celeron 2.6, plocu msi, 512mb i n6600 i sve radi.
Ja sam imao slican problem: sve igre su mi kocile i primecivao sam razne anomalije. U nekoj prodavnici racunara su mi rekli da promenim plocu i procesor i onda (kad sam promenio) mi je sve radilo. Nisi mozda skoro kupio graficku? Kako je nastao problem, odjednom ili su igre pocele da koce sve vise i vise?

tiho86
28.9.2007, 1:45
Primer Colina sam igrao pre godinu i po,i tada mi nije seckalo(ponekad).Sada sam ga ponovo uzeo da igram kad ono frame rate samo sto nije 0.Isti slucaj sa RBR,grafika uopste nije posebna a ono secka na low.Probao sam sa reinstalacijom Windowsa ali nista.

sasha vukelic
28.9.2007, 4:42
Ja imam 17" CRT i gotovo uvek iskljucujem Vsync

na crt-u mozes komotno ugasiti vsync u skoro bilo kojoj igru, dok ja jos nisam sreo igru koja na tft-u izgleda iole normalno sa iskljucenim vsync-om...

ZoranM
28.9.2007, 8:37
Ja imam 17" CRT i gotovo uvek iskljucujem Vsync, u nekim igrama se primeti u nekim ne...
Ali ako se na TFT-u bash primecuje onda bedak, jer je to dosta zahtevno...
Ljudi, ne znam kako vama ali ja sa philips 19c6 tft-om dosad nisam video skoro ni jednu anomaliju, niti je bilo potrebe da ukljucim v-sync.
@tiho86
Malo rama + slaba grafika.

voodoo_
28.9.2007, 11:19
Meni na CRT-u uopšte nije smetalo (doduše imao sam mali CRT :) ), sad i na običnoj TFT sedamnestici kad krene slika da se trese popola, muka me spopadne. A što veći monitor, to još gore.

sasha vukelic
28.9.2007, 13:05
sad i na običnoj TFT sedamnestici kad krene slika da se trese popola, muka me spopadne

tacno tako, obicno presjece negdje preko stomaka ;)

oktagon
28.9.2007, 20:00
A jel znaci sta ako ploca ne podrzava agp 8X negdje sam citao da nema veze ! Jer u mom slucaju ne podrzava vec samo 4X pa sam htio da na nju stavim nesto tipa X1600pro 7600GT bi li bilo problema !

ZoranM
28.9.2007, 20:02
Nema veze, radice u 4X rezimu i biti verovatno nesto sporija.

nikola87
28.9.2007, 20:11
A jel znaci sta ako ploca ne podrzava agp 8X negdje sam citao da nema veze ! Jer u mom slucaju ne podrzava vec samo 4X pa sam htio da na nju stavim nesto tipa X1600pro 7600GT bi li bilo problema !

nece biti nista sporija to je isto *****

Braveheart
29.9.2007, 16:49
Pfff ,sta se sve meni desavalo......
I ja sam imao isti problem i to vise puta.:mad:
Prvo sam reinstalirao windows i menjao drajvere (nije pomoglo) onda sam mislio da je napajanje posto je bilo kinesko i kupio novo Chiftec (4000din) opet isto.Posle pomislio da je do maticne da mi treba 8x ,posle pretrazivanja po internetu zakljucih da nije to ,zadnje sto mi palo na glavu je moze biti da je do graficke i bum pogodak.Odoh ja u servis (imao sam garanciju) i kazem to i to...i tako prodje dva ebena meseca cekanja:mad::mad::mad: i dobio novu istu grafu (7600gs) i sve dobro.Nego moram da ispljujem 7600 -- grafe su cisto ***** jedva cekam da je se otarasim.Tako da probajte sve i svasta i mozda uspete.Proverite sve zivo:maticnu,grafu,pod, u biosu,viruse....
Ovo je jako yeben problem tako da sve uzmite u obzir.

Rocker
29.9.2007, 16:55
Nego moram da ispljujem 7600 -- grafe su cisto ***** jedva cekam da je se otarasim.
Uopšte nisu shit, to što si ti imao problema sa jednim primerkom ne znači da je čitava generacija loša, baš naprotiv. :cool:

takticar
5.10.2007, 12:05
Pozdrav svima na forumu,vidim da nisam jedini koji ima problema sa grafikom u igrama.Moja ljuta masina:
Amd Sempron 2,6 ghz
Asus K8N
Kingston 512MB
Ati radeon 9550 GE 256mb
HDD WD 80 gb
Da li je moguce da na ovo konfiguraciju ne mogu da igram ni jednu igru normalno.Imam isti problem kao sto je takticar naveo.Na primer igram starije igre 2003,04,05 ali na svakoj je veoma mali frame rate.Primer Colin Mcrae Rally 2005 imam preporucenu konfiguraciju,ali meni i na medium usporava.Drugi primer je GTR 2,znam da je preporucena konfiguracija sa 1gb rama ali meni i na low secka strasno.Tako je sa svim igrama.Probao sam reinstalaciju windowsa ali nista ne pomaze,probao sam drivere i novije starije ali nista uvek isto.Znam da je konfiguracija slaba ali da ne mogu igre iz 2003 na High da igram ne verujem

tako nesto i kod mene imam tri put jace konfiguracije od pozeljnih a igra secka! :boodala:
@ostali
ovako sta sam ja uradio od onoga sto ste mi savetovali,ocistio sam viruse,defragmentovao diskove,sredio neke stvari,izbrisao nepotrebne fajlove,iskljucio vertikal sinc,izvadio dve memorije od 256 i opet... NISTA! :dedica:

neko je pitao sta imam? da imam graficku sa agp-om.

neko je pitao da li se pojavljuju deformacije u grafici,boji NE!
jednostavno igrica secka
secka mi mrtvi call of duty united offensive! :(
call of duty prvi deo secka samo u misiji staljingrad.

pomazite ljudi molim vas!

jos nesto kad ukljucim igru i bez obzira da li stavim grafiku na high ili low rezoluciju na 1024 ili 800 igrica secka!
kod drugih nije tako oni kad promene vidi se razlika,a kod mene se razlika uopste ne primecuje(mislim primecuje se u grafici,ali seckanje ostaje!)

i jos nesto rekli ste da iskljucim neke procese u task menadzeru ali koje?
ne razumem se u komp puno,a vidim imaju neka imena sdhc... otkud znam ja sta je to?

WhenDarknessFalls
5.10.2007, 12:13
Uzmi pogasi sve nepotrebno, pa onda daj screenshot task managera. Tako cemo najbolje da ti kazemo sta da gasis u procesima.

Edit: Savet: ne oslanjajte se na zvanicne zahtevnosti za igre. To je u 90% nerealno. Najbolje je pitati nekoga na netu ko je probao, ili jos bolje, testirati iz prve ruke na ortakovom kompu.

takticar
5.10.2007, 12:59
Uzmi pogasi sve nepotrebno, pa onda daj screenshot task managera. Tako cemo najbolje da ti kazemo sta da gasis u procesima.

hvala na pomoci,moze li neko da da link za najbolje drajvere za moju graficku geforce 7600 gs

evo slike: nadam se da mozete da procitate,klikni na sliku za uvecanje!

/http://img512.imageshack.us/img512/1812/procesivb7.th.png (http://img512.imageshack.us/my.php?image=procesivb7.png)

nikola87
5.10.2007, 13:07
tako nesto i kod mene imam tri put jace konfiguracije od pozeljnih a igra secka! :boodala:
@ostali
ovako sta sam ja uradio od onoga sto ste mi savetovali,ocistio sam viruse,defragmentovao diskove,sredio neke stvari,izbrisao nepotrebne fajlove,iskljucio vertikal sinc,izvadio dve memorije od 256 i opet... NISTA! :dedica:

neko je pitao sta imam? da imam graficku sa agp-om.

neko je pitao da li se pojavljuju deformacije u grafici,boji NE!
jednostavno igrica secka
secka mi mrtvi call of duty united offensive! :(
call of duty prvi deo secka samo u misiji staljingrad.

pomazite ljudi molim vas!

jos nesto kad ukljucim igru i bez obzira da li stavim grafiku na high ili low rezoluciju na 1024 ili 800 igrica secka!
kod drugih nije tako oni kad promene vidi se razlika,a kod mene se razlika uopste ne primecuje(mislim primecuje se u grafici,ali seckanje ostaje!)

i jos nesto rekli ste da iskljucim neke procese u task menadzeru ali koje?
ne razumem se u komp puno,a vidim imaju neka imena sdhc... otkud znam ja sta je to?
jbt vi stvarno imate za****ne probleme. Inace cod ne sme da secka jr je to preradjeni quake 3 endzin tako da sve to fura na celeronima i 960pro sve u full-u.
Nesto od sledeceg mora da pomogne ako ne onda nesto nije ispravno(idi ovim redosledom):
1. reinstaliraj drajvere za plocu(ako imas via plocu stavi 4 in 1 drajvere) i graficku(znaci stavi neke novije, pogledaj na netu koji su najbolji za tvoju grafu)
2. reinstaliraj windows i ponovi postupak 1
3. ovo je u stvari prvo sto trebas da uradis, pogledaj da liti neki proces u task manageru ne jede sve resurse.
4. ostavi samo jedan memorijski modul u ploci(ako ih imas vise probaj da svaki stavljas posebno pa vidi kako se ponasa.
5. promeni napajanje(pozajmi neko bolje od ortaka) jer moda ono tvoje ne iporucuje dovoljno struje grafi.

Ako ovo ne pomogne mora da je nesto ne ispravno.

takticar
5.10.2007, 13:17
jbt vi stvarno imate za****ne probleme. Inace cod ne sme da secka jr je to preradjeni quake 3 endzin tako da sve to fura na celeronima i 960pro sve u full-u.
Nesto od sledeceg mora da pomogne ako ne onda nesto nije ispravno(idi ovim redosledom):
1. reinstaliraj drajvere za plocu(ako imas via plocu stavi 4 in 1 drajvere) i graficku(znaci stavi neke novije, pogledaj na netu koji su najbolji za tvoju grafu)
2. reinstaliraj windows i ponovi postupak 1
3. ovo je u stvari prvo sto trebas da uradis, pogledaj da liti neki proces u task manageru ne jede sve resurse.
4. ostavi samo jedan memorijski modul u ploci(ako ih imas vise probaj da svaki stavljas posebno pa vidi kako se ponasa.
5. promeni napajanje(pozajmi neko bolje od ortaka) jer moda ono tvoje ne iporucuje dovoljno struje grafi.

Ako ovo ne pomogne mora da je nesto ne ispravno.

ajde probacu i to

moze li neko da napise link drajvera za maticnu plocu p4v8x-x
i graficku kartu geforce 7600 gs

inace napajanje mi je 400w jel to dovoljno?

nikola87
5.10.2007, 13:21
jao pa imas VIA plocu , 100% je problem u njenim drajverima obavezno skini 4in 1 drajvere.
Za tu grafu su ti najbolji 93.71 drajveri(valjda sam pogodio oznaku)
Koje je napjanje u pitanju, ako je neki kinez eto jos jednog potencijalnog problema.
Inace ispade da sve ono sto sam napisao se poklapa sa tvojom konfom.

takticar
5.10.2007, 13:30
jao pa imas VIA plocu , 100% je problem u njenim drajverima obavezno skini 4in 1 drajvere.
Koje je napjanje u pitanju, ako je neki kinez eto jos jednog potencijalnog problema.

ovako napajanje je atx-400 frontier technology
za drajvere pa ja bas mislim da imam te 93,71 nisam siguran.
mozes li da napises link za najbolje drajvere za plocu i graficku molim te guglao sam i nisam nasao.

edit:
evo sad sam pogledao imam ove drajvere za graficku:
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_162.18.html

jel trebaju ti?

Mario Pavićević
5.10.2007, 13:33
ovako napajanje je atx-400 frontier technology
za drajvere pa ja bas mislim da imam te 93,71 nisam siguran.
mozes li da napises link za najbolje drajvere za plocu i graficku molim te guglao sam i nisam nasao.
Skini drajvere odvade:
http://www.viaarena.com/Driver/via_hyperionpro_v513a.zip
Drajveri za graficku su ti ok ali bi bilo pozeljno da posle instalacije drajvera za plocu reinstaliras i njih.

takticar
5.10.2007, 14:56
e ovako instalirao sam drajvere za graficku i maticnu ove sto ste mi rekli i opet nista,cak sad za nijansu losije radi,nego recite mi sa ove slike dole koje procese da iskljucim da jos to probam.

i jos nesto recite mi da nisu mozda drajveri za monitor u pitanju?
hvala unapred!

WhenDarknessFalls
5.10.2007, 15:16
alg.exe (iako sistemski proces, slobodno ga gasi jer sluzi za net konekciju i shareovanje)
empworker.exe
aplication launcher.exe
SMAgent.exe
Iexplorer.exe
Generic.exe

To je to otprilike...

Edit: drajveri za monitor tesko mogu da budu problem..

tiho86
5.10.2007, 16:00
Sta znaci proces svchost.exe.Kod mene to najvse vuce memorije.

takticar
5.10.2007, 16:14
alg.exe (iako sistemski proces, slobodno ga gasi jer sluzi za net konekciju i shareovanje)
empworker.exe
aplication launcher.exe
SMAgent.exe
Iexplorer.exe
Generic.exe

To je to otprilike...

Edit: drajveri za monitor tesko mogu da budu problem..

iskljucio sam ove procese i otisao na start-run i ukucao ono msconfig i tu iskljucio apsolutno sve procese,e onda sam pokrenuo igru call of duty united offensive i manje je seckalo al opet kad padne bombe ili krene veliko rokanje igrica sece :mad:,tako da mi nista drugo ne preostaje nego da reinstaliram windows.
podeljen mi je hard na dva diska pa sam prenosio pre sa jednog na drugi fajlove kad sam ranije reinstalirao windows e sada cu da izbrisem sve i da stavim samo jedan disk,koji ce mi ova particija.
hvala svima na pomoci!

ZoranM
5.10.2007, 16:33
Sta znaci proces svchost.exe.Kod mene to najvse vuce memorije. Generic Host Process for Win32 Services
Integrisani deo windowsa neophodan za njegov rad. Normalno je da postoji vise ovakvih procesa

Dimo
5.10.2007, 19:40
podeljen mi je hard na dva diska pa sam prenosio pre sa jednog na drugi fajlove kad sam ranije reinstalirao windows e sada cu da izbrisem sve i da stavim samo jedan disk,koji ce mi ova particija.

Na jednoj particiji mozes da drzis fajlove bitne za operativni sistem, na drugom multimediju i igre, i onda u slucaju pada sistema sve ti ostaje na disku C recimo, a sistem reinstaliras na D. To je poenta duplih particija. Mada su teze da odrzavanje (brisanje, defragmentacija i slicno).

takticar
9.10.2007, 10:17
e ljudi ovako,reinstalirao sam windows instalirao drajvere za maticnnu,graficku i instalirao call of duty,pokrenuo sam ga,ekspanziju znaci ne prvi deo nego onaj united offensive i nije seckao prvih 10-15 minuta uopste iako je imao razloga za to posto je u pitanju druga misija pa ima dosta efekta,dimova,puno pucanja...i onda je krenuo da bas secka,znaci bukvalno je nemoguce igrati koliko sece.
e sad to mi se desavalo i pre nego sto sam reinstalirao windows znaci koja god da je misija u pitanju igrica ne secka i onda kad prodje jedno 15 minuta igranja pocne da secka bez obzira,dal ima nekih efekta ili bilo sta ona secka.
to mi se desavalo i u drugim igrama naprimer pro evolution socer ne secka prvih 30 minuta utakmice i onda krene.
i u jos dosta igrica,zbog cega?

izgleda da je moj problem ipak hardverski da li ce kupovina procesora i maticne resiti problem?
posto nista ne znam o kompu,konsultavo sam se sa nekim ortacima,i kazu da kupim ovaj procesor:

PC CHIPS K8 K8T800, S754, K8 VIA M860, AGPx8/5xPCI, 2xDDR400, SATA, SB, LAN,

i maticnu plocu:

AMD Sempron 3000+ S754 BOX

sta mislite,hvala unapred stvarno ste kraljevi! :n_klanja: :to_care:

optimus_prime
9.10.2007, 10:25
Tvoj problem je pregreavanje graficke! Pokusaj da resis to pa probaj, inace taj united offansive ima neke bugove tako da oce da secka iz nepoznatih razloga!

WhenDarknessFalls
9.10.2007, 10:38
Neka on prvo proveri temperaturu... I ja mislim da je problem pregrejavanje, al za svaki slucaj.

@takticar koliko vidim, imas GF7600GS?
Desni klik na desktop > properties > settings > advanced > klikni na tab "7600GS" > Temperature Settings. Pa javi sta pise..

Sto se tice kupovine proca i ploche, polako, ne zuri... Npr mogao bi tu graficku da isprobas kod nekog ortaka, da vidis kako kod njega radi. :ciao:

Predrag Stankovic
9.10.2007, 13:49
Tvoj problem je pregreavanje graficke! Pokusaj da resis to pa probaj, inace taj united offansive ima neke bugove tako da oce da secka iz nepoznatih razloga!
Najverovatnije je to problem BTW jel taj 7600GS sa pasivnim hladjenjem? moj ortak ima ASUS -ov sa pasivcem i greje se ko lud 65C u idle ccc

Jeste najbolji drajveri iz serije 9x.xx su 93.71 sa njima sam imao najbolje rezultate u 3D Markovima i igrama
Neka on prvo proveri temperaturu... I ja mislim da je problem pregrejavanje, al za svaki slucaj.

@takticar koliko vidim, imas GF7600GS?
Desni klik na desktop > properties > settings > advanced > klikni na tab "7600GS" > Temperature Settings. Pa javi sta pise..

Sto se tice kupovine proca i ploche, polako, ne zuri... Npr mogao bi tu graficku da isprobas kod nekog ortaka, da vidis kako kod njega radi. :ciao:

Neće moći na taj način ako ima drajvere serije 1xx.xx jer nemaju Classic control panel

WhenDarknessFalls
9.10.2007, 13:58
Ja sam mu jos na prvoj strani preporucio upravo 93.81, pa sam racunao na to da je njih instalirao sad... ;)

ACHTUNG
9.10.2007, 14:19
Hm, eto i ja imam graficku starije generacije - FX 5900XT. Tu generaciju, konkretno, najvise ubija PS 2.0. Zato lepo instaliras Riva Tuner, i ukljucis "forceovan" PS 1.4. Tako sam uspeo da igram novi C&C bez problema na medium podesavanjima. Kako ukljucis PS 2.0 odma pocinje slideshow.