Prikaži potpunu verziju : Gainward 8600gt Glh
Evo napokon sam imao priliku da se makar sat vremena pozabavim ovom grafom.
Ostatk konfiguracije:
x2 4400
GA-M55S-S3
2x1GB Take MS
WD AAJS 160GB
3d Mark 05 - 10300
3d Mark 06 - 5200
E sad igre. Odmah da kazem nece biti dugo ocekivanog Colina DIRT jer sam imao strasnih problema prilikom pokretanja igre i nisam dobijao konstante rezultate. Jos da napomenem da su sve igre testirane u rezoluciji 1024x768 jer monitor ima problema sa prikazivanjem 1028x1024( neki krs nista me ne pitajte).
Od igara koje sam testirao su: NFS Carbon, Oblivion, Tomb Rider V, STALKER i Virtua Tenis.
Krenimo redom.
NFS CARBON podesavanja:
10x7 sve na MAX bez AA i AF, frame rate se kretao od 38-45
kada sam smanjio refleksiju puta i sejdiranje na min sto je po meni bolje jer igra izgleda dosta lepse FPS je bio betoniran na 60.
OBLIVION
1024x768 AA 4x BEZ HDR I BLOOM
Texture size LARGE
SHADOWS OFF
SLideri za senke su bili na sredini a fa FADE(sve vrste) na 2/5, testirao sam samo u zatvorenom jer nisam imao save a mora dugo da se igra dok se ne izadje na otvoreno, inace frame rate je bio zakucan na 60 sa povremenim pomeranjem na 56-57 iz ne znam kog razloga.
TOMB RIDER V
1024x768 sve na max . Nisam video nikakva advanced podesavanja tako da bi trebalo da je sve na max jer jako lepo izgleda ali nije uljucin AA i AF.
Frame rate se kretao izmedju 70-160. Kapiram da je igra u svakom trenutku na ovoj kartici itekako igriva.
STALKER- na ovoj igri sam proveo najvise vremena
10x7 bez AA i AF, vertical sync OFF, sve na MAX ukljucen FULL DYNAMIC LIGHTING, tada se frame rate kretao oko 35 na otvorenom i oko 45 na zatvorenom.
Ukljucen STATIC LIGHTING, tada se dogadja ludilo igra bukvalno u zatvorenom ide izmedju 170-200 a na otvorenom 70-150. JA sam bio odusevljen.
VIRTUA TENIS
1024x768 uljuceno sve sto moze da se ukljuci sem AA i AF mada nema puno stvari za ukljucivanje freme rate je uvek bio 60 tako da kapiram da ovde nece biti problema prilikom igranja.
Jos jednom se izvinjavam na malo sturom opisu. Nisam imao bas zadovoljavajuce uslove i opremu a ni vreme tako da cu ovih dana detaljnije odraditi stvari(moze nesto i na vas zzahtev). Takodje za 3 dana cu imati jos jednu slicnu( ali bolju) konfiguraciju koja ce u sebi isto imati 8600GT GLH pa cu da uporedim dobijene rezultate.
Jedino ostaje zal za COLINOM koji je imao probleme prilikom pokretanja pa rezultate necu da objavljujem jer sigurno nisu validni.
Testiraj obavezno sa MOHA, Bioshock i jos par novijih igara ako imas prilike.
Inace, rezultat u 3d Mark se poklapa sa mojim koji sam dobio sa 2600XT DDR4 dok sam sa 8600GT Inno3d na default taktovima dobio samo 4200 a kad je klokovan 4800.
Inace rezolucija na tim karticama cesto ne menja mnogo rezultat u igrama...
Probacu da nabavim za nekih nedelju dana jos neke novije igre ukljucujuci i COLIN DIRT koji Mad skillz treba da mi vrati( alo lazov vracaj disk, ribas me vec nedelju dana:D). Znaci bice jos testova pogotovo sto cu sad imati dva vrhunska kompa sa tim grafama pa cu lepo da uporedjujem.
Koliko vidim ovo je solidna mid range kartica koja sve igre moze lepo da vuce sa nekim normalnim podesavanjima i daje lep frame rate.
Rezultati su na defu? Da?
Ajde malo klokuj to, na 2000 memoriju i na 650 core recimo pa onda probaj, i kako bre aa iskljucen, bar 2x.:)
Rezultati su na defu? Da?
Ajde malo klokuj to, na 2000 memoriju i na 650 core recimo pa onda probaj, i kako bre aa iskljucen, bar 2x.:)
E JBG ne smam da klokujem iz dva razloga:
1. neda mi lik ciji je komp
2. unutra je CM napajanje od 350W tako da ne bih da izazivam srecu(tj nesrecu)
Probaj neku DX10 igru (tj. noviju) naravno u DX9 modu - Lost Planet, Bioshock, Crysis beta, mada je ovo genius probao tako da znamo otprilike kako radi...
Naravno zanima me da li ce DIRT da leti kao sto si rekao, sumnjam...
DA ne bi bilo da lazem evo samo ukratko sta je bilo sa DIRTOM.
Upalim igru i vizim onaj mod gde ima samo jedan automobil i igra leti znaci sigurno oko 30 i vise frejmova. Setim se da sam zaboravio da ukljucim fraps. Izadjem iz igre i onda krecu problemi. Nece igra da se ukljuci, baguje ekran, neki errori itd..itd...kad sam je iz desetog pokusaja upalio(a pre toga sam upalio fraps) udjem u igri a ono kad vozim samo sa jednim automobilom dobijam 15fps i sece ko ludo. Upalim sa vise automobila ono 10fps. Ja probao jos 2 puta da upalim(posle milion restratovanja i gasenja racunara) ali ne vredi. E sad ja bih stavio sve te rezultate koje sam dobio ali sam svojim ocima video da je igra radila normalno i ovi rezultati su gori nego oni koje imam na svom kompu tako da ovo nesto nije u redu 100%.
DA ne bi bilo da lazem evo samo ukratko sta je bilo sa DIRTOM.
Upalim igru i vidim onaj mod gde ima samo jedan automobil i igra leti znaci sigurno oko 30 i vise frejmova. Setim se da sam zaboravio da ukljucim fraps. Izadjem iz igre i onda krecu problemi. Nece igra da se ukljuci, baguje ekran, neki errori itd..itd...kad sam je iz desetog pokusaja upalio(a pre toga sam upalio fraps) udjem u igri a ono kad vozim samo sa jednim automobilom dobijam 15fps i sece ko ludo. Upalim sa vise automobila ono 10fps. Ja probao jos 2 puta da upalim(posle milion restratovanja i gasenja racunara) ali ne vredi. E sad ja bih stavio sve te rezultate koje sam dobio ali sam svojim ocima video da je igra radila normalno i ovi rezultati su gori nego oni koje imam na svom kompu tako da ovo nesto nije u redu 100%.
He he... Lazes cile krvavi ti zubi... :D Zezam se, evo ti mog objasnjenja dole...
Upoznao si se sa degradiranom igrivoscu DIRT-a. Ja kada sam prvi put instalirao igru, odmah stavio na 1280x1024 sa ultra podesavanjim i sve radi odlicno, cak i trke sa vise protivnika. Posle par dana igranja, udjem u igru kad ono secka u trkama sa vise vozila (smanjivao sam na 640x480 low i opet je seckalo). Onda sam ja provalio foru, barem kod mene uspeva. Kada udjem u igu i ima seckanja, izadjem iz igre i odmah ponovo udjem i sve radi ok. Ovo je palilo, mada znam da zvuci ludo... Ovo se desavalo samo sa trkama sa vise protivnika... Single trke su mi uvek radile ok...
Sada igra radi ok, ali i dalje ne onoliko dobro kao kada sam prvih par dana igrao. Dakle degradiranje u igrivosti, zvuchi loodo ali ja nemam drugo objasnjenje...
Ali i da igra nema tih problema da degradiranjem performasni, kazes single trke su ti radile sa malo preko 30 fps-ova, a u trkama sa vise protivnika bi imao doosta manje (dakle neigrivo), veruj mi, iz ovoga se ne moze izvuci zakljucak da igra LETI, kao sto si rekao u nekoj gore poruci, zbog cega sam ja morao da intervenisem :), moze se reci da DIRT osrednje radi na toj grafickoj i to je to... :dedica:.
u JBT ti se bas uhvatio za to leti. Pa dobro malo sam podlegao utisku pa sam to rekao. Ali kada na kartci sreddnje klase nova igra ne secka sa skoro najvisim podesavanjima sta sam mogao da kazem sem da leti. I jos jedna stvar kod mene je COLIN(znaci na mom kompu iz profila) sa nekim slabijim podesavanjima imao oko 40fps pa mi je opet izgledalo da secka( da ne bi bilo da izmisljam, mozes da proveris, napisao sam to negde na forumu pre mesec dana valjda u temi vezanoj za DIRT) a kada sam gledao na ovom novom kompu igru ne da nije seckala nego je extra radila tako da je vrlo verovatno da je bilo dosta vise od 30 fps. E sad da ne bih ovako lupao, sacekajte nekoliko dana da mi MAD vrati Colin pa cu sve lepo da testiram.
Ali 100% sam siguran da je igra "klizila" kada se vozi sa jednim automobilom u 1024x768 sve na high.
edit: pa sad sam se setio
Uzimam jos jedan komp sutra ili prekosutra koji ce na sebi imati ovu karticu pa cu odmah na licu mesta da testiram.
Ali kada na kartci srednje klase nova igra ne secka sa skoro najvisim podesavanjima sta sam mogao da kazem sem da leti.
Ok, slazem se sa ovim...
i ?? prodjose 20 dana i nisi zavrsio misao :kreza: sutra treba ovu karticu da pazarim pa bi bilo lepo da cujem i ostatak :D
nikola87
18.10.2007, 16:26
nema sanse imam mnooogo obaveza, kako na fakultetu tako i kod kuce, znaci ne stizem da upalim kompjuter.
A karticu slobodno kupi jer je stvarno odlicna za te pare, sve igre rade odlicno na njoj sem mozda DIRT-a koji je nenormalno zahtevan. Verovatno ce u subotu uvece da bude test sa colinom i graw-om, hitman i jos po nesto....
Pogledaj da nadjes Palit 8600GT + on je oko 110E i isto je brz koliko i gainward.
A ti od igara skini demo-e za CoD 4 i UT3...
nikola87
18.10.2007, 21:03
istekao mi je kablovski pa se sad mucim na dial up tako da ova dva dana hocu da umerem koje je ovo mucenje. Inace nisam toliko zaludan da skidam neke demoe koje necu ni da igram samo da bih video kako kartica radi. Kada nabavim , nabavim. Ako neko hoce da mi na okupljanje donese neku igru neka me kontaktira na pm.
nema sanse imam mnooogo obaveza, kako na fakultetu tako i kod kuce, znaci ne stizem da upalim kompjuter.
A karticu slobodno kupi jer je stvarno odlicna za te pare, sve igre rade odlicno na njoj sem mozda DIRT-a koji je nenormalno zahtevan. Verovatno ce u subotu uvece da bude test sa colinom i graw-om, hitman i jos po nesto....
Pogledaj da nadjes Palit 8600GT + on je oko 110E i isto je brz koliko i gainward.
Hvala vec kupljena 8600 GT GLH :D
nadam se da cu danas da dobijem masinu pa da se bacim na razgibavanje prstiju :)
MEGATRON
21.10.2007, 19:06
Meni se taj palit cini kao bolja kupovina.prvo sto je jeftiniji, drugo ima veci ventilator pa verovatno moze da dostigne i veci klok, a da se ne pregreva.to je moje misljenje "na oko", e sad kad bi neko postavio rezultate palit kartice bez/sa overklokom bilo bi extra:):). Da razresim vise i to pitanje i sklopim komp:D
ipak uzeh GLH, kartica je vrh!!:alealeee:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.