Prikaži potpunu verziju : Koji TFT?
Uskoro kupujem TFT pa me zanima koji model mi preporucujete za 200E,meni je zapao za oko Benq FP93GX jel ima dobre specifikacije...zanima me koje jos monitore da uzmem u razmatranje.unapred zahvalan
Philips 190S7F,nije wide i odlican je..slika mu je ok,samo kao manu navode zujanje koje se cuje dok je stan-by..ali misli da to nije do svakog modela..pozzz
pa za 210E ima da sa uzme 731BF i 760BF koji su vrh monitori. Mada vidim da ti hoces 19" monitor tako da za 200E tesko da ces naci neki malo bolji sa DVI ulazom. Pogledaj samsung 920N ....
Samsung 920N ima ok sliku..ali posto sam video i Samsung i Philips mogu ti reci da je slika na Philips-u nekako bolja...ali je najbolje da ih vidis uzivo i uzmes onoga koj ti odgovara..Naravno izbegni wide 19-ice jer je to suludo kupovati..pozz
ja imam 940n. 19 inca, 700:1, 8ms. mislim da je opisan u sku. a crna boja ne da je crna nego... :D nije nista posebno, kosta oko 200€
Uskoro kupujem TFT pa me zanima koji model mi preporucujete za 200E,meni je zapao za oko Benq FP93GX jel ima dobre specifikacije...zanima me koje jos monitore da uzmem u razmatranje.unapred zahvalan
Imam baš taj BenQ i generalno nije loš sa obzirom na cenu! Ipak je to 19-ica sa DVI ulazom (dobija se i kabal),za male pare! Velika mana su mu uglovi gledanja(po vertikali je podnošljiv,a po horizontali je dosta loš),dok je odziv savršen (po spec. 2ms)! I da,probijanje osvetljenja je minimalno po gornjoj ivici!
zanima me jos jedna stvar samo,nashao sam monitor koji mozda budem kupio ali on nema DVI izlaz pa me zanima sta ja gubim u stvari sa time posto ne znam mnogo o tome,znam samo da je bolji prikaz kod DVI.unapred zahvalan
Mogao si da procitas odgovor na slicnim temama od kojih su trenutno 2 aktivne al 'ajde.
Generalno DVI daje ostriju sliku i priprodnije bolje, takodje na analognim monitorima posle nekoliko godina slika postaje mrtvija(ispranija). U principu ako ti je to prvi TFT necis ni primetiti mnogo razliku, ali ces na karju shvatiti o cemu smo govorili. Ako nemas pare uzmi neki analogni...
Dilema je pala na ova 3 monitora i to:
1. http://itsvet.com/proizvod/philips-190c7fs-/comp_comp_monitor/12/456
2.http://itsvet.com/proizvod/samsung-940nw/comp_comp_monitor/1/480
3.http://itsvet.com/proizvod/philips-190wv7cs/comp_comp_monitor/12/490
Meni se najvishe svidja ovaj Philips pod brojem 1,sta vi mislite?
po kom kriterijumu su ti ovi usli u uzi izbor??????
1. imao sam prilike da ga vidim i nije bio los ali sto bi se reklo za kancelarisku upotrebu(nit smrdi nit mirise)
2. to ti je u stavri 920N samo u wide varijanti, isto nista posebno, ima probijanje pozadinskog osvetljenja, vertikalni ugao los ali horizontalni je malo losiji, makar po meni.
3. ovak model nisam video.
I sta zi zapeo za te 19" krljave, kupi lepo 760bf ili 731bf za 210E i milina.
Od tih najbolji je prvi..jer nije wide i ima odlicnu sliku...ali bih ti ja ipak predlozio isto sto i Nikola..uzmes lepo 760/1bf i uzivas..pozz
ukimafija
26.9.2007, 18:57
Slazem se potpuno kao neko ko vec duze od 2,5 godine ima TFT,ZNACI kupi lepo 760bf ili 731bf za 210E i milina ILI ako si zapeo za 19icu Samsung 920N ili 940N.:icon_stud
Suludo je kupovatnov monitor a da nije wide...
Suludo je kupovatnov monitor a da nije wide...
Sto? Ne razumem se nesto pa reko...
Zavisi. Ako ti treba za igranje neke igre ne podrzavaju wide kao sto je npr FEAR i onda ti se slika onako pomuti i nije nikakva kao kad gledas neki razvucen film. Bolji ti je onaj obican. To ti je moj savet
Ma za sve igre postoji patch koji ispravlja takve stvari tako da ni to nije neki problem samo moras malo da se cimas. Jednostavno samo treba da vidis sta ti vise odgovara.
Gde je bolja uzivancija za gledanje filmova i igranje igara? Prepostavljam da je wide... Mada, da nije niska slika?
Kako vam odgovara wide za regularan rad na racunaru, surf, i ostalo...
Meni iskreno bas ogovara, kod nekoliko ortaka sam bas koristio wide ekran i mnoogo je dobro, ne znam zasto ali bas mi se vise svidja. Mada imam i laptop sa 15" wide ekranom i da nije nekih igara koje povremeno volim da odigram siguro bi njega primarno koristio umesto desktop racunara na kom imam TFT samsung 730BF.
Ma, 19ica wide je mala jedino onima koji su godinama na 19icama i vecim dijagonalama 4:3 monitora jer su oni navikli na visinu, ali nekome ko je radio najvise na 17ici je 19ica wide san snova. Govorim iz licnog iskustva, wide je odmor za oci, extra u igrama, za sve, jednostavno wide je buducnost koja je tu. + Cak i onima koji su se bas bas navikli na visinu 19ica i visih ce svi wide monitori vecih dijagonala kao 20" i 22" biti savrseni posle malog perioda privikavanja, racunam jer je tako samnom bilo a i sa jos nekim ljudima iz mog okruzenja. 19ica wide izgleda dosta "nisko" na prvi pogled ali to je sve, iapk treba imati na umu da se dijagonale monitora mere od ivica plastike.;) I da je taj okvir kod tft-ova znatno manji.;)
Moj drug je pre mesec kupio jedan wide monitor ...
Pocetkom je bio savrsheno zadovoljan
Posle je video da neke igre ne podrzavaju wide monitore , pa mu je zadovoljstvo opalo
Nakon toga hteo je da nadje sebi pristojni wellpaper , nashao je , ali je izbor za obicne monitore bio 50 puta veci , naravno tu je vec poceo malo da se nervira
Posle je video da nisu svi video snimci wide varijante pa ima dve crne trake pored video ( a to je gora varijanta nego kad su ti crne trake iznad i ispod )
I na vrh svega doshao je do mene i video kako ja uzivam na mom "obicnom" monitoru i nemam ni jedan od njegovih problema
Shta mislite shta je nastavak...
Hoce da proda svoj wide monitor i nabavi OBICAN
Ja se potpuno slazem sa vevericom. Iako je wide buducnost danas jos dosta stvari ne podrzava wide rezoluciju sto ume da nervira. Licno iskustvno verujte mi.
Ja zapravo nikad nisam svatio zashto je wide monitor buducnost
Kada pretrazujem internet vazno mi je da mogu videti vishe materijala vertikalmo a ne horizontalno
Kada programiram isto tako mi je potrebno vertikalni prostor da vidim odjednom veci deo koda odjednom
Kada radim u photoshopu slika mi bude manja na widu nego na obicnom
( mislim na procenat velicine , na mom sam mogao prikazati sliku u 100% dok na widu je bio 87% )
Kada pishem neki tekst u Word-u nije mi vazno da vidim tekst po shirini nego po visini
Mozda je ovo vec glup primer , ali kada rashirim playlistu u winampu nikad je nisam rashirio u stranu nego u visinu , pitam se zashto XD
Na kraju da kazem , ako ikada wide monitoru preuzmu trzishte to se josh nece desiti u buducih 5 godina , a mislim da onaj ko kupuje monitor ovih dana , najverovatnije planira promeniti isti taj u roku od 5 godina
Zakljucak : Zashto bi se mucio tih 5 godina sa wide-om kad mogu da nabavim "OBICAN" i budem 5 puta srecniji nego ostali korisnici wide monitora ^^
Interesantno razmisljanje.... imas jedan rep od mene....mada sam i dalje za wide monitor.
Cini mi se da se ova tema pretvara u Wide VS Obicni monitor a takvih tema ima nekoliko.
@veverica
ima wide monitora koji su pristojnih visina a opet i za pristojne pare ako se ima u vidu da klasicnih preko 19" i nesto bas i nema u ponudi...
btw Sve je to i jos stosta apsolvirano u temi wide vs normal ili tako nesto pa pogledaj tamo objasnjenja za igre i slicno....
Wallpapera ima za sve, samo ih treba naci.;)
Ne moze svaka susa da dobro vozi F1.:D
Nije mi bio cilj da pretvorim ovu temu u wide vs normal 2.
ali ... ako uzmemo monitor od 22" onda se podrazumeva da cemo kupiti wide , ali covek je hteo da kupi od 19" ^^
>>Wallpapera ima za sve, samo ih treba naci.;)<<
Mislim da me nisi razumeo , nisam rekao da nema wallpapera za wide monitore nego da ih je 50 puta manje nego za obicne
recimo da nadjem na googl-u 100 slika za wide i 100*50 = 5.000 za obicne
bash me interesuje gde je veci izbor ... hm ...
(odnes koji sam naveo moze biti kod nekih pojmova cak i veci ako mi neverujete probajte da izbrojite na googl-u i necete verovati ocima )
Ja znam zato shto me drug stalno njaka da mu skidam slike za monitor ... ali kad nema ... ^^
Kao sto sam vec rekao..moje misljenje je da ne treba jupovati wide ispod 22"..mozda ce neki reci da lupam,ali ni 20-ica nema dovoljnu visinu da bi izgledala na nesto..mozda to nekome odgovara..ali mislim da je glupo kupovati nesto tako,cisto da bi se imalo...I mene nerviraju crne trake kada gledam neki film,ali sta ces..zato upalim neku igru i umrem od srece kako dobro izgleda u wide varijanti..Mozda nekome ne odgovra wide zbog posla ili zbog subjektivnog misljenja,ali ja se sada niakko ne bih mogao vratiti na ,,normalan" monitor..Jdnostavno mi je osecaj cudan i neprirodan kada odem na drugi komp gde je 17" CRT..Ako kupuje 19" bolje da uzme neku normalnu,jedno moze da razmislja o wide varijanti ako mu treba zbog posla ili ako bas zeli da ima wide..mada ce mu biti mnogo nisko..po mom misljenju..pozz
Kad smo vec kod TFT monitora da li uzeti 2232bw ili 223bw? Prvom je cena 340e drugom 310e.
LebronMVP
27.9.2007, 14:52
Kad smo vec kod TFT monitora da li uzeti 2232bw ili 223bw? Prvom je cena 340e drugom 310e.
To i mene muchi:icon_stud
Moj predlog je da ne kupujete te Samsung monitore..vec da kupite Philips 220WS8...Odlican monitor koj kosta oko 320 eura..Ima odziv 5ms i ugao gledanja 160/160,kontrast 1000:1 i mislim da je odlican za tu lovu..Takodje mogu da vam preporucim i Asus MW221u koj i sam imam i odlican je,a kosta oko 290 eura..E sad,ako ste bas zapeli za ova dva Samsunga,po meni je bolji 223bw jer kosta manje..Mislim da je jedina razlika izmedju njih u tome sto 223bw ima dijagonalu 21,6" dok je to kod 2232bw pravih 22"..Takodje tu je i razlika u dizajnu,pa kome se sta vise svidja neka kupi...pozz
Shang Tsung
27.9.2007, 15:44
Ja zapravo nikad nisam svatio zashto je wide monitor buducnost
Mozda nisi razmisljao o tome da je ljudsko vidno polje koje se prostire po horizontali vece nego po vertikali...
Btw, za svakog ima po nesto tako da ako nesto tebi ne odgovara ne znaci da svima ne treba da odgovara.
Moj predlog je da ne kupujete te Samsung monitore..vec da kupite Philips 220WS8...Odlican monitor koj kosta oko 320 eura..Ima odziv 5ms i ugao gledanja 160/160,kontrast 1000:1 i mislim da je odlican za tu lovu..Takodje mogu da vam preporucim i Asus MW221u koj i sam imam i odlican je,a kosta oko 290 eura..E sad,ako ste bas zapeli za ova dva Samsunga,po meni je bolji 223bw jer kosta manje..Mislim da je jedina razlika izmedju njih u tome sto 223bw ima dijagonalu 21,6" dok je to kod 2232bw pravih 22"..Takodje tu je i razlika u dizajnu,pa kome se sta vise svidja neka kupi...pozz
Mnogo velicas taj Asus, nije nista posebno a pogotovo nije bolja kupovina d navedenih Samsung monitora. Bio je jedno vreme dobra kupovina jer nije bilo monitora tih dijagonala sa DVI po toj ceni i to je sve!
Nije to jedina razlika...
2232bw (http://www.samsung.com/uk/products/monitors/lcd/designer/ls22pebsfvedc.asp)
i 223bw (http://www.samsung.com/uk/products/monitors/lcd/designer/ls22mevsfvedc.asp)
2232bw je opravdano skuplji
Mr. Garrison
27.9.2007, 16:24
da, brzi odziv i 1cm veca dijagonala vrede 30e doplate, sto da ne...
@Shang Tsung:
pa sta ako se tako prostire? :) kao da je 19" toliko visok da ti ispada iz vidnog polja, pa da to treba da bude argument da je 19" los i da treba ici na wide. 19" ima bas taman visinu i meni je sve ispod toga jako malo. gledao sam 20" wide i ono je bas malo po visini. sa onih grafika se vidi da ima visinu 17", sto je bas bezveze. gledao sam i 22" wide. on je ok. visina mu je ok, a ima i dobru sirinu. nije to nista spektakularno, ali eto, da kazes monitor po meri.
inace, sracunao sam jos davno da 19" ima za 88cm2 vecu povrsinu od wide-a iste dijagonale, tako da je i to velika prednost, ne samo mala visina.
od kada ja pricam: 19" ili 22" wide, ako nema godinu dana, nema nijedan dan...
da, brzi odziv i 1cm veca dijagonala vrede 30e doplate, sto da ne...
Pa sirotinji se ne isplati, ali sirotinja de daje 300 evra za monitor.
+velicina pixela, veci ugao gledanja po vertikali, dizajn.
Mr. Garrison
27.9.2007, 16:39
ko ima 300e imace i 330e, kome je mnogo 30e taj verovatno nema ni 300e at 1st place...sve u svemu zacin C...
inace, ne bih se slozio sa tobom da je nekome san snova preci sa 17" na 19" wide. sta tu ima toliko sjajno? dobijes manju visinu i ogromnu sirinu. meni to ne zvuci bas primamljivo...:)
inace, u poslednje vreme gledam serije kao blesav. Seinfeld, The Shield i Drawn together su sve 4:3...4:3 zakon :D
TFT monitori su 5:4 ili 16:10
Ali u pravu si 5:4 rules ^^
Mr. Garrison
27.9.2007, 17:07
imas i 20-ice 4:3 i one su do jaja...moj 2. izbor bi bio 203B. 20" 4:3, 14x10, igras se kao car u 10x7 na grafickoj od 150e, ma bruka...
btw. ako si gledao moj monitor iz potpisa pa si se cudio sto pominjem 4:3, to je zato sto sam trenutno na 17" CRT :to_care:
LebronMVP
27.9.2007, 18:04
Ladno 223bw ima manji pixel pitch od 2232bw!:paranoia:
Misim stvarno...............:rolleyes: a kosta manje
2232 je lepsi doduse, izgleda kao SAMSUNG LCD Televizori, sto uopste nije lose.:D
I dalje ne znam sta bi uzeo. Najbolje bi bilo nista:kreza: makar za sad. LCD tehnologija jos nije dostigla vrhunac kao sto je CRT odavno. Misim uglovi gledanja su losi, mrtvi pikseli mogu da se pojave.........citao sam da neki cuju zujanje kad spuste contrast na manje od 80.......
Zadrzacu moj CRT 17''........for now:dzavo:
btw. ako si gledao moj monitor iz potpisa pa si se cudio sto pominjem 4:3, to je zato sto sam trenutno na 17" CRT :to_care:
A šta bi sa onim tvojim 971P? :confused:
Mr. Garrison
27.9.2007, 18:48
eno ga u 2. sobi...ako bas goris od zelje da saznas zasto ga ne koristim trenutno, pitaj me na LP...
mad_skillz
27.9.2007, 19:26
sinoc sam gledao novog Spidermana dvdrip...nebitno film je krsh...dozivljaj je vrhunski..
takodje simulacija BMW M3 Challenge izgleda vrhunski na wide-u..svako ko voli simulacije voznje ima da se skine sa BMW-ovog sajta ima oko 350Mb stvarno dobra simulacija..
sinoc sam gledao novog Spidermana dvdrip...nebitno film je krsh...dozivljaj je vrhunski..
takodje simulacija BMW M3 Challenge izgleda vrhunski na wide-u..svako ko voli simulacije voznje ima da se skine sa BMW-ovog sajta ima oko 350Mb stvarno dobra simulacija..
Slazem se sa tobom...simulacija je odlicna..prosto extra izgleda na wide ekranu..mnogo dobra igrica,preporuka za ljubitelje voznji..pozz
Mr. Garrison
27.9.2007, 20:47
jel' radi na MX200 sa 32MB rama :D ako radi, rado cu je skinuti...
jel' radi na MX200 sa 32MB rama :D ako radi, rado cu je skinuti...
U jel to neka nova grafa, a ? Kad si se ponovio :D?
Sta si uradio sa 7900GTO sto ti stoji u profilu ?
Mr. Garrison
27.9.2007, 23:28
evo je pored televizora zajedno sa audigy-jem, geilom i ostalim krsem :p hahaha :D
Nisam bas skapirao... jel ti crkla ?
Jadna iznemogla :D.
Mr. Garrison
28.9.2007, 0:55
nije (nazalost)...
Uzeo sam http://www.itsvet.com/proizvod/philips-190wv7cs/comp_comp_monitor/12/490 monitor je odlican znaci filmovi i igre su:n_klanja::n_klanja::n_klanja: hvala svima:ciao:
da se pohvalim pazario sam Samsung 245b znači strašno je na 3m daljine se isto čini velik a kada sam ispred njega kada sedim moram bukvalno glavu pomerat kada čitam tekst sa jedne strane na drugu dugo sam čekao na ovo uživanje al se isplati...inače ovo mi je prvi tft koji sam kupio, do sada sam imao 19CRT na razdaljnini od otprilike 3m kada gledam Samsunga boje su tako žive vauu nisam mogao da verujem uživanje je gladat čak i DVD ripove a o HD sadražaju neće mi biti dobro kada nešto nabavim hehe,no isto sam primetio kada se radi na blizini od npr. 1m znači surf i igrice mnogo je ugodniji moj CRT no naviknut ću se toliko od mene Samsung 245B je za svaku preporuku od mene pogotovo ako je za multimediju...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.