PDA

Prikaži potpunu verziju : Stronghold 2

silver-ranca
5.3.2007, 13:42
Jel moze neko da mi kaze koji patch (ako ga uopste ima) resava problem jednocifrenog frame-ratea u Stronghold 2. Igra secka a mislim da mi je konfiguracija vise nego dovoljna:
ATI Radeon 9600 Pro
Athlon 2000+
ASUS A7V8X-X
Probao sam sa smanjivanjem detalja ali nista. Isto sam probao sa patchom 1.0 to 1.2 ali opet nista.

Renee
31.3.2007, 20:53
Pogledaj na ovim linkovima:

LINK (stronghold2.heavengames.com/gameinfo/patch)
LINK (http://www.take2games.com/index.php?p=support&product=220%2C3%2CFireFly+Studios'+Stronghold+2%2C PC%2C2K_Games%2Cstrong2&section=patches)

Pozz

Сухой
22.9.2007, 12:04
Мислим да нема теме о овој игри, изашла је 2005-те. Интересује ме која је конфигурација потребна за игру, јер имам Intel celeron CPU 2,54 GHz, 512 MB RAM-a, Radeon 9550. Па не знам како ће и да ли ће уопште да ради... :icon_scra
Pozz.

wraith
22.9.2007, 13:37
Pogledaj ovde:
http://stronghold2.heavengames.com/faqs/technical
Moćeš slobodno da je "teras"! :)

Inače nisam hteo da probam dvojku... pogledao sam neke recenzije... igra je poprilično iskritikovana.... mislim da su upropastili ovaj serijal započet sjajnim Stronghold 1 i Stronghold Crusader!:(

Braveheart
22.9.2007, 17:58
Мислим да нема теме о овој игри, изашла је 2005-те. Интересује ме која је конфигурација потребна за игру, јер имам Intel celeron CPU 2,54 GHz, 512 MB RAM-a, Radeon 9550. Па не знам како ће и да ли ће уопште да ради... :icon_scra
Pozz.

Mislim da ce ti raditi procesor i memorija su dovoljni za graficku nisam siguran.Meni je odlicno radila na fx5700 a sad na 7600gs sve radi na max,par puta zakoci ali nista strasno.

zokocx
22.9.2007, 18:36
Realno kada je izasla igra je bila dosta bagovita (ili je bilo do drajvera) znam da je prijatelj imao seckanje tj. vise kao usporavanje kada mu je populacija u zamku presla 122 .. inace na AMD 64 3500+ 1gb i 5900XT.

_Maximus_
22.9.2007, 19:48
Sto se tice Stronghold 2-ke postojala su velika ocekivanja! Ali im se tim prepolovio i napravili su fraficki ocajnu igfru! Cak su najavljivali nastavak, mislim da je trebao da se zove STRONGHOLD LEGENDS sa nekim zmajevima i bicima ali ne znam sta je sa tim!

Braveheart
22.9.2007, 20:39
Nastavak je izasao prosle godine ako se ne varam-Legends se zove.U svet kompjutera je dobio 74 tako nesto.Uglavnom lose...

zokocx
23.9.2007, 0:33
Nisam igrao Legend ,jer cim sam video 74 ocenu i isti engine da je (ili slicni) odmah sam digao ruke , jer najvise mi smeta (tj. totalno je nelogicno) kako i u dvojci jedinice prelaze jedna preko druge znaci da nejdom mestu stoje i udaraju istovremeno 10+ swordsman-a mislim ajde kec i Crusader stara igra slabiji kompjuteri ... ali dvojka. Izgleda da Legends pokusava da popravi situaciju ali bezuspesno...

wraith
23.9.2007, 11:26
Izgleda da Legends pokusava da popravi situaciju ali bezuspesno...

To je tačno ali mu neuspeva! Imao sam priliku da vidim igru i mogu reći da je poprilična glupost uvođenje mitskih heroja!
Ni Stronghold 2 ni Stronghold Legends nemaju onakvu atmosferu koja je krasila prvi deo i Crusader!

4th Dimension
23.9.2007, 17:19
Stvarno nije vjerovatno kakva je razlika između Strongholda 1 i 2. Nebo i zemlja. Kao da je neko oteo tvorce jedinice i zamjenio ih zlim vanzemaljcima koji su napravili dvojku.

Сухой
23.9.2007, 21:42
А ја се питам, шта ће она чудовишта у Legends... :)

_Maximus_
24.9.2007, 15:48
Pa je rekoh gore! Tim im se prepolovio i ostade boranija! Sta reci vise! :dedica:

Сухой
24.9.2007, 20:38
Како знаш шта је било са тимом? :confused:

_Maximus_
25.9.2007, 1:43
Lepo, ko za igru Mafia! Trazio po internetu! ''Ko trazi djavola naci ce ga''! Citao sam intervju i saznao za probleme u kojem su se podelili! Razlozi nepoznati! ISTO KAO STO JE ZAHVATILO IGRU VIETCONG! Ljudi su se razisli!

simic
17.5.2008, 21:27
Kako da na stronghold 2 kazem prijatelju(viliajam ili ...) da mi salje robu i dal to uopste postoji u Stronghold 2nikako to ne mogu da provalim:icon_scra

munited
17.5.2008, 23:33
Nepostoji Mogucnost komuniciranja sa prijateljima i neprijateljima ali mozes im slati sta oces, nesecam se imena zgrade kojom saljes znam samo da imaju kod nje kocije i konj i tu ti je opcija za slanje.Preso sam ga davno ali kolko se secam nema komunikacije .

simic
18.5.2008, 17:09
Nepostoji Mogucnost komuniciranja sa prijateljima i neprijateljima ali mozes im slati sta oces, nesecam se imena zgrade kojom saljes znam samo da imaju kod nje kocije i konj i tu ti je opcija za slanje.Preso sam ga davno ali kolko se secam nema komunikacije .

Pa ja znam kako da saljem ali nzm kako on meni da salje.U svakom slucaju hvala

Nikola95
18.5.2008, 17:15
Igranje ove igre je najvece gubljenje vremena u mom zivotu!

simic
18.5.2008, 17:27
Zasto svi kritikuju stronghold 2 po meni je on extra. Nevalja jedino to sto je mnogo lakse preci igricu. Ne kazem da nije dobar crusader ali ovaj bar ima neku pricu za razliku od prvog i ima mnogo bolje ideje npr.sela, iz sela mozes da saljes sve sto hoces ono sto ti ne moze stati u bazi pravis u selu i samo saljes kocijama.U crusaderu npr. kad saljes nesto nekom to se njemu samo stvori u stokpile ili u granar a kako je to doslo do tamo. To je samo jedan primer u kome je bolji stronghold 2.

DeCoy
18.5.2008, 17:30
Prvi Stronghold nema priču??? Ti onda očigledno nisi igrao kampanju sa Pacovom, Zmijom, Svinjom i Vukom:)

xsalex
18.5.2008, 17:58
Veliki sam ljubitelj stronghold crusadera :D i nemam ni edne baš nijedne zamjerke.Tako isto probao sam da igram i stronghold 2 i šta reći... Živa propast odmah sam se razočarao kada sam vido kako kućice izgledaju za stanovnike sve jednolično...Takođe glavna odlika 2-dvojke je teška upravljivost,kontrola sve mi je nekako vrcavo....Generalno stronghold 2 je živa propast....

Nikola95
18.5.2008, 18:31
Zasto svi kritikuju stronghold 2 po meni je on extra. Nevalja jedino to sto je mnogo lakse preci igricu. Ne kazem da nije dobar crusader ali ovaj bar ima neku pricu za razliku od prvog i ima mnogo bolje ideje npr.sela, iz sela mozes da saljes sve sto hoces ono sto ti ne moze stati u bazi pravis u selu i samo saljes kocijama.U crusaderu npr. kad saljes nesto nekom to se njemu samo stvori u stokpile ili u granar a kako je to doslo do tamo. To je samo jedan primer u kome je bolji stronghold 2.

A znas li koliko ima primera u kojima je crusader bolji od stronghold 2?!!:n-cc2:
1.U stronghold 2 nema komunikacije izmedju igraca(pogotovo panika pacova kada se tvoja vojska priblizi(No need to panic Ratty,no need to panic...STAY CALM!:D))
2.Stronghold 2 je VEOMA neoptimizovana
3.Glasovni odazivi su totalni sh*t u odnosu na crusader
Ima jos puuuno takvih primjera!

Crusader nema pricu?:boodala:
Ima 4 kampanje + crusader trails

mrki023
18.5.2008, 18:32
Nije bas totalna propast ali je propast...mi smo ocekivali neki novi nastavak koji ce nas ponovo vratiti u svet srednjeg veka...Stronghold 2 nije uspeo u tome...nije imao atmosferu,losa je grafika,upravljanje...ali zamisao je dobra..to sto se tice sela i gradova to je dobro...samo brzo su izbacili igru koja nije dovrsena...vojnici su smesni...a tom delu je trebalo najvise paznje da se posveti...zamisao ekonomije je dobra ima vise stvari da se gradi...pravite svece,odecu...nekako mu vise dodje kao Cezar ili neka druga upravljacka igra,nego kao originalni Stronghold...Prica u originalnom je extra..tera te da igras dalje i da sto vise saznas...

simic
19.5.2008, 1:32
Alo bre ljudi jel ste vi videli kako je uradjena vojska u crusader-u a kako je u 2
i kako je uradjen lord:n-cc2:.Ne kazem da crusader nije dobar svidjaju mi se oba dela samo kazem da ima bolje ideje 2.I jeste da je 2 teza za igranje (rats,gong,lopovi itd)ali je realnije uradjena.Igrajte nedelju dana stronghold2 pa posle odigrajte jednu partiju crusadera i videcete razliku.

Nikola95
19.5.2008, 18:05
Alo bre ljudi jel ste vi videli kako je uradjena vojska u crusader-u a kako je u 2
i kako je uradjen lord:n-cc2:.Ne kazem da crusader nije dobar svidjaju mi se oba dela samo kazem da ima bolje ideje 2.I jeste da je 2 teza za igranje (rats,gong,lopovi itd)ali je realnije uradjena.Igrajte nedelju dana stronghold2 pa posle odigrajte jednu partiju crusadera i videcete razliku.

Na neke jednostavno ne vrijedi trositi rijeci...

p.s.- Normalno da je bolja grafika ,kad je stronghold 2 izasao poslije crusadera! :n-cc2:
Kako li bi tek bilo da su ostavili staru...:boodala:

simic
19.5.2008, 18:19
Na neke jednostavno ne vrijedi trositi rijeci...

p.s.- Normalno da je bolja grafika ,kad je stronghold 2 izasao poslije crusadera! :n-cc2:
Kako li bi tek bilo da su ostavili staru...:boodala:

:boodala:ej u pravu si sa nekim stvarno ne treba trositi reci.Ti ocigledno nisi ni igrao stronghold 2 kad ti je crusader bolji.Napisi mi u cemu je bolji crusader od 2.

Iilija64
19.5.2008, 18:36
Meni je bolja jedinica jer mi je bila nekako teža. Dvica je prelagana.

simic
19.5.2008, 19:16
Meni je bolja jedinica jer mi je bila nekako teža. Dvica je prelagana.

to je tacno crusader je mnogo tezi za prelazenje. To mi se svidja ali je tezak samo dok se ne izgradis dobro. Posle samo izredjas archere i baliste i posle samo pravis vojsku za napad. A vojsku mogu da se kladim da svi naprave oko 300 onih strelaca na konju i do 30 krstasa katapulti i sigurna pobededa. To je po meni glupo jer kad napravis 300 strelaca na konju samo kruzis oko njegove baze i pobijes mu strelce,onda razbijes zid katapultima i prodjes sa krstasima i ubijes mu lorda. :rolleyes:

Nikola95
19.5.2008, 19:17
:boodala:ej u pravu si sa nekim stvarno ne treba trositi reci.Ti ocigledno nisi ni igrao stronghold 2 kad ti je crusader bolji.Napisi mi u cemu je bolji crusader od 2.

Pa vec sam napisao!

mrki023
19.5.2008, 22:08
E ljudi nemoj da se svadjate...Ja sam igrao i prvi(obican,Crusader) i drugi deo...U prvom je dobra kampanja,zanimljiva...Crusader je dobar za Multi... A dvica je dobra kao upravljacka strategija...ima puno stvari da se uradi da bi se krenulo u borbu...to je plus kod mene...medjutim odziv jedinica je jako los,debilan...Snalazenje nije tako lose ali ocekivalo se da ce uraditi bolje jedinice...ljude... mozda su i zgrade mogli...jednostavno grafika je ispod tadasnjeg proseka...Ali ne igra se igra samo zbog grafike...Dobar je siege kad imate one satore...to je lepo uradjeno...ona kotrljajuca drva to su dobro zamislila za odbranu od masovnih napada...Jednostavno gotivim obe igre...Jedino sto dvica nije uspela jer nije ispunila ocekivanja prethodnih fanova... Da neduzim vise...Svako ima svoj ukus i svakom se svidja neki segment igre...Cesto na forumu su se mimoilazila misljenja pa su izbijale svadje...Te teme su sad pod kljucem...Ne dozvolimo da zatvore temu o ovakvoj igri zbog neke gluposti...

simic
20.5.2008, 0:04
Pa vec sam napisao!

napisao si 3 razloga:) to sto nema komunikacije to se i meni ne svidja. Mrzi me da ti qcam razloge zbog cega je dvojka bolja.
To sto vi pricate da nije dvojka ispunila vasa ocekivanja vi ste onda mnogo ocekivali pa ste se razocarali. Iskreno i ja sam ocekivao vise ali nema veze bar je izaslo nesto bolje od prvog dela valjda ce 3 deo ako ga izmisle uopste biti bolji od oba.A to sto ti tvrdis da je crusader bolji ja ti tu ne mogu promeniti misljenje kao ni ti meni.

Nikola95
20.5.2008, 11:26
napisao si 3 razloga:) to sto nema komunikacije to se i meni ne svidja. Mrzi me da ti qcam razloge zbog cega je dvojka bolja.
To sto vi pricate da nije dvojka ispunila vasa ocekivanja vi ste onda mnogo ocekivali pa ste se razocarali. Iskreno i ja sam ocekivao vise ali nema veze bar je izaslo nesto bolje od prvog dela valjda ce 3 deo ako ga izmisle uopste biti bolji od oba.A to sto ti tvrdis da je crusader bolji ja ti tu ne mogu promeniti misljenje kao ni ti meni.

Pa izasla je trojka,Stronghold Legends!

Iilija64
20.5.2008, 16:36
Pa izasla je trojka,Stronghold Legends!

Nije trojka već kao neka samostalna ekspanzija. Instalirao sam je u nedjelju i još je nisam uspio zaigrati(na faksu). Kakva je ona?

DeCoy
20.5.2008, 16:47
@Ilija

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=11375

4th Dimension
20.5.2008, 19:41
Nije trojka već kao neka samostalna ekspanzija. Instalirao sam je u nedjelju i još je nisam uspio zaigrati(na faksu). Kakva je ona?

Ovako da ti to kažem. Ako je porediš sa Stronghold 1, opisati je kao smeće bi bila kleveta za ostalo smeće. I smeće je se stidi.

Nikola95
20.5.2008, 21:05
Ovako da ti to kažem. Ako je porediš sa Stronghold 1, opisati je kao smeće bi bila kleveta za ostalo smeće. I smeće je se stidi.

Ali je zato napredak u odnosu na Stronghold 2

simic
21.5.2008, 0:14
[QUOTE=Nikola95;531811]Pa izasla je trojka,Stronghold Legends
To se ne racuna kao 3 to je dvojka samo sto su ubacili one zmajeve i jos neke sitnice to mu dodje kao neki nastavak.

4th Dimension
21.5.2008, 2:21
Ali je zato napredak u odnosu na Stronghold 2

Napredak?!?!

E a jeste li čuli za Stronghold Crusader Extreme: http://www.gamespot.com/pc/strategy/strongholdcrusaderextreme/news.html?sid=6191152&tag=nl.e579

Kitara
21.5.2008, 13:19
Ja sam presao stronghold, igrao sam crusadera (nisam ga presao), presao sam stronghold 2 i legends. zakljucak, prvi dio me je prikucao za komp crusader mi je bio interesantan ali to mi je isto kao i prvi dio samo u pustinji. drugi dio mi je i dalje najdrazi zato sto nije samo puko ratovanje nego ima mnogo stvari sto se tice upravljanja, najbolji mi je fazon sa kriminalcima, tj. onaj dio kad ih pogube. sto se tice legendsa nije los ali ima mnogo superiornih jedinica tipa ledeni dzinovi koji kvare balans tako da posaljes 10-tak njih i oni bukvalno pregaze protivnicki zamak. postoji patch za dvojku koji unapredjuje grafiku i popravlja tonu bagova toliko dobro da mi se cinilo kao da igram novu igru. da vise ne gnjavim pozdrav svima

mrki023
28.5.2008, 20:23
@Kitara
E jel mozes da stavis link odakle si skinuo patcheve...Igra mi se igra ali je jako bagovita pa ne zelim da se iznerviram odma na pocetku...Aj stavi ako nije problem...Moze i neko drugi da stavi link ako zna gde da skinem...

Kitara
2.6.2008, 13:16
@Kitara
E jel mozes da stavis link odakle si skinuo patcheve...Igra mi se igra ali je jako bagovita pa ne zelim da se iznerviram odma na pocetku...Aj stavi ako nije problem...Moze i neko drugi da stavi link ako zna gde da skinem...
probaj ovaj (http://www.gamershell.com/download_21006.shtml)

pedja ns
31.8.2008, 4:02
kako da resim problem da ne mogu da napravim vise od 88 seljaka?

ekvi
7.3.2009, 19:34
Moguce je da sam ovu temu trebao da podvedem pod kvarove, ali me interesuje da li je i neko drugi imao slican problem sa ovom igricom. Naime, do sada racunar nije imao problema sa slicnim igricama: u jednom trenutku igranja, nakon sat ipo otprilike, slika ukoci i ni makac! Moram fizicki da restartujem. Igrica je inace kupljena, original. Nisam imao problema sa instalacijom, ali ukoliko apdejtujem igru, onda se javi problem, sada ne mogu da se setim koji, i igrica nece ni da se pokrene, pa sam prilikom reinstalacije igre preskocio daunload.
Moj racunar jeste nesto stariji, graficka G-force 4, ali ima nadogradjenu RAm memoriju - 1.25 GB.
Da l da radim reinstalaciju kompa? Bas mi se igra...

acok97
4.8.2009, 18:13
Ako bi mi neko mogo stavit linkove , ili poslat na pm mape juzne evrope ili
balkana

HypeR
9.8.2011, 21:58
Ae bilo ko da ima instaliranu igricu, samo da uploaduje registry... hitno mi je!

Romantic
12.9.2011, 15:26
Ljudi moji pa ova igra je uzas! Obicno nisam ovako strog prema igrama, ali ova igra...Stronghold 1 - akcenat na gradnji, atmosfera divna, vodi te prica, muzika, super likovi, ma sve je fenomenalno...Stronghold crusader - misije savrsene, borbeni sistem ekstra, gradnja normalna, uzivanje maksimalno...Stronghold 2 - iznenadjujuce losa grafika, jako komplikovano postavljene zgrade i razvijanje, los borbeni sistem, ali jedino od svega bih mozda mogao izdvojiti free build i ne znam vise sta...ja cim sam krenuo da se borim sa 4 protivnika na mapi, sa one strane vidim ne rade radnje, zbog lopova, tamo me kamen katapulta udari u zid i odvali pola vojske, odmah sam je izbrisao. I vi koji planirate da bacite pogled u gameplay NEMOJTE. Sada svi iscekujemo Stronghold 3, a po svemu, izgleda da ce biti mnooogo bolje od dvojke.

P.S. Juce sam je instalirao i igrao dugo, ali malo pre sam je slatko izbrisao. Bolje mi je da dovrsim Limbo.

_Maximus_
25.9.2011, 13:39
Meni nije trajala ni 1 dan.

Nighty
8.10.2011, 23:24
ОВа игра је насупрот пређашњим деловима једно велико, да извинете на изразу, *****

FaNaTIC
28.10.2012, 14:04
Jel ima neki patch da moze da se igra na win7?

DeCoy
9.10.2017, 10:07
Igra dobila HD verziju, svi koji su već imali Stronghold 2 na Steamu dobili su free upgrade

mbQTyT6inkE

http://store.steampowered.com/app/40960/Stronghold_2_Steam_Edition/

Malik Tintilinic
12.10.2017, 16:08
Sto rece neko, cini mi se da mi se vise svidja staro izdanje :D

Kadafi
14.10.2017, 0:27
igra dobila hd verziju, svi koji su već imali stronghold 2 na steamu dobili su free upgrade

mbqtyt6inke

http://store.steampowered.com/app/40960/stronghold_2_steam_edition/

Једини разлог због којег сам купио ову игру је тај што је била на попусту и мислим да су давали кеца за џ уз њу. Нисам одиграо ниједну партију, а кеца одиграм релативно често.
Видим изашао и неки трећи део, малопре читах коментаре на стиму, баш га пљују...

choi
14.10.2017, 9:48
Imaš temu i za Stronghold 3 (ima tu i moj utisak vezan za igru, kao i još dosta igrača sa foruma): Stronghold 3 (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=58470&page=15)

Kadafi
14.10.2017, 15:54
imaš temu i za stronghold 3 (ima tu i moj utisak vezan za igru, kao i još dosta igrača sa foruma): stronghold 3 (http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=58470&page=15)

Нисам је ни приметио. Хвала на линку, али ме нешто не привлачи двојка. Кец само :)

mrki023
15.10.2017, 13:59
Nije losa dvojka, interesantan koncept, samo deluje kao nedovrsena, al ipak moram da priznam da mi je bilo zanimljivo da igram skirmish. Sto se tice ovog novog "HD" sredjivanja, nisam ni primetio razliku, cak sam do pred kraj videa mislio da je desni ekran sa tim novim dizajnom, nekako mi lepsi stari dizajn od ovog "novog".