Prikaži potpunu verziju : Problem sa XAMPP-om
Drug mi je, pošto je njegov komp u kvaru, instalirao XAMPP server na komp, i nešto eksperimentisao. E, kao da je htio i moj komp da sredi. Nakon idućeg paljenja računara primjetio sam da su mi obrisani (jako dragocijeni) bookmarksi iz FireFoxa, te da mi se svaki put kad podignem sistem desktop preplavi nkim PHP skriptama i sličnim glupostima. Problem nije riješen ni nakon uninstalacije XAMPP-a. Da li postoji način da vratim Bookmarkse i da spriječim onu gamad da pri svakom paljenju preplavljuje desktop?
A jesi li ti nakon instalacije XAMPPa postavio sigurnosna podešavanja za bazu i root folder? To pod jedan. A pod dva, ako ne znaš šta je drug radio, kako znaš da ti on nije obrisao bookmarks? :a_whistli
Probaj Windows Restore...
Jbg, imao sam povjerenja u njega, ali nisam znao da sve što takne uništi. Ništa, zadaviću ga golim rukama...
Windows Restore je isključen :(
Da li mogu da vratim bookmarkse nekim Recovery programom?
Jbg, imao sam povjerenja u njega, ali nisam znao da sve što takne uništi. Ništa, zadaviću ga golim rukama...
Windows Restore je isključen :(
Da li mogu da vratim bookmarkse nekim Recovery programom?
Zapravo, firefox automatski pravi backup bookmark-a. Pogledaj sledeći folder:
C:\Documents and Settings\Korisničko ime\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\NekaSlova.default na Windows-u XP, odnosno
C:\Users\Korisničko ime\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\NekaSlova.default na Vista-i.
Ako ne nađeš ništa "korisno" u tom folderu, predlažem ti da neki Recovery program usmeriš baš u ovaj folder :)
Našao sam Bookmarkse u vidu Firefox dokumenta. Kako da natjeram FF da ih učita?
Našao sam Bookmarkse u vidu Firefox dokumenta. Kako da natjeram FF da ih učita?
Probaj:
Bookmarks > Organize bookmarks pa
File > Import > from File > izabereš fajl i voila :)
Nisam probao...
Nikako da nađem Import opciju!
Dobro je, našao sam. Skin je bio jako mračan pa nisam vidio problem. Dakle, bookmarksi su sređeni. Ostaje problem što pri svakom paljenju desktop bude zatrpan raznim fajlovima, koje su pretpostavljam od XAMPP-a, jer ima mnogo .php fajlova. Problem nije nestao ni nakon brisanja XAMPP-a.
nighthawk
20.9.2007, 16:22
Izgleda da je ostao neki proces od xampa koji se podize sa sistemom. Idi na run pa kucaj msconfig, onda na kartici services iskljuci prikaz windowsovih procesa i iskljuci apache, mysql, ftp i ostale procese od xampa, proveri i karticu startup. Ako nisi siguran sta treba da radis daj screenshot.
Bice da je to start-upa sistema. Posto on na pocetku pokrece svoje procese neophodne za pocetak rada. Uradi tako sto ti je rekao nighthawk pa cemo da vidimo kako cemo dalje.
Tražio sam, ali nisam našao ništa sumnjivo. Valjda zato što mi je ovo drugi put u životu da ulazim u MSConfig :). Ali, primjetio sam još nešto neobično. Naime, pobrišem ja fajlove, ali kad promjenim rezoluciju opet se vrate. Kako to??? Koristio sam i SHIFT+DELETE, al' ne pomaže. Ja postajem očajan, a prijateljev život sve ugroženiji...:n-hang:
nighthawk
20.9.2007, 22:15
Ne znam da li ce da uspe, ali probaj da pretrazis sistemsku particiju i particiju na kojoj je bio instaliran xampp (ako je bio na posebnoj particiji) za te fajlove koji se pojavljuju na desktopu. Ukucaj tacna imena fajlova i ekstenziju.
Ti .php fajlovi moraju negde da postoje da bi ih xamp (ili mozda nesto drugo) iskopirao na desk.
Štos je u tome što XAMPP-a više nema :)
Štos je u tome što XAMPP-a više nema :)
Da li XAMPP-a više nema kao što nema tih .php fajlova na desktopu, ili ga zaista nema? ;)
Inače, da sam na tvom mestu, ja bih za svaki slučaj skenirao računar nekim AV programom. I nekim registry repair-om. Sumnjivo mi sve to...
Pa izbrisao sam ga standardnom Uninstall metodom. Pokušaću sa registry scannerima.
A šta kažeš da ti lepo napišeš ovde nazive tih PHP skripti i ostalog đubreta koje se nađe na desktopu posle restarta a ti ga obrišeš pre restarta?
Evo screenshota:
http://i237.photobucket.com/albums/ff313/M1loss/smece.jpg
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.