PDA

Prikaži potpunu verziju : Koji program za e-mail-e?


dzambo
13.1.2006, 2:28
Treba mi neki program poput outlook-a ali da moze da podrzava i yahoo, hotmail, gmail (cudi me da hotmail ne moze outlook) i ostale e-mail adrese. Neki koji je pregledan i jednostavan.

Marko_L
13.1.2006, 2:35
Ne razumem šta ti znači to da podržava određeni mejl. Program može da podržava određene protokole (najčešći je POP3 za prijem i SMTP za slanje mejlova), a od samog mejl provajdera zavisi koje će protokole da koriste. Gmail i Hotmail podržavaju pop3 koliko znam, samo treba lepo podesiti account u programu, dok Yahoo ne direktno, ali problem može da se reši upotrebom YPops-a. Od programa preporučujem Mozilla Thunderbird 1.0.7.

dzambo
13.1.2006, 2:43
PA nisam uspeo da namestim u outlook-u exp. '03 pa mi je receno da valjda ne podrzava. Outlook 03 mi se svidja pa bi se i zadrzao na njega ako bi uspeo da ga podesim.
Kako da vratim poruke iz outlooka na e-mail na kom su bili?

Reloader
13.1.2006, 3:30
Jos jedan glas za GromovskuPticu

dzambo
13.1.2006, 4:03
Jos jedan glas za GromovskuPticu
Sta to treba da znaci????

Reloader
13.1.2006, 4:05
(Mozzila) Thunderbird

dzambo
13.1.2006, 4:07
a na to si mislio. Kontao sam nesto drugo... Tesko je odvici se

Reloader
13.1.2006, 4:08
Pa toliko o "lokalizaciji" programa :)
Ja napisem nesto na srpskom, pola foruma me ne razume...

holodoc
13.1.2006, 4:13
Probaj TheBat jer ima podršku za više naloga i nekoliko stvari koje život znače.
Ja sam koristio njega sve dok nisam gotovo skroz prešao na Gmail pa poruke uglavnom pišem u browseru.
U svakom slučaju probaj TheBat.

Marko_L
13.1.2006, 4:17
Kako da vratim poruke iz outlooka na e-mail na kom su bili?
Pojasni malo pitanje. Gde su bili, a gde su "otišli" ?

dzambo
13.1.2006, 4:57
Pojasni malo pitanje. Gde su bili, a gde su "otišli" ?
Neke poruke su mi u outlook-u i hocu da ih vratim na e-mail sa kog su skinute.

M@rin
13.1.2006, 13:40
Naravno Mozilla Thunderbird, + Gmail i odmah ti je toplo pri srcu...
Jel znash da podesish Gmail iz Mozilla-e da ne pistaram bevzvvzvz...

Marko_L
13.1.2006, 14:17
Neke poruke su mi u outlook-u i hocu da ih vratim na e-mail sa kog su skinute.
Ako misliš na mejl server, to nije moguće. Jedino da pošalješ sve te porke sam sebi na mejl adresu servera sa kog su stigle.

Covenant
15.1.2006, 22:31
Probaj Mozilla Thunderbird-program je,ukaratko receno,zakon!
Em je besplatan i open-source,em je vrlo jednostavan za upotrebu+gomila pluginova,a brz je i kompaktan,a lepo i izgleda:)
Ko je lud da koristi Outlook pored ovoga:)

ZoNi
16.1.2006, 0:15
TBird nije los, ali je ipak malo dete u odnosu na TheBat ;)

kinteC
17.1.2006, 19:59
cek cek malo... koji program ima dobar adresar, koji moze da se sacuva, a ne svaki put kada reinstaliram komp da kucam adrese... I sto da bude prostiji, tj brz :)

The Finest Serbian Since '82
17.1.2006, 22:43
Probaj The Bat (koristim ga) ili Mozila Thunderbird. Oba su odlicna!

ixnay
17.1.2006, 22:51
Meni malo smeta sto ne mozes da kliknes send all ili receive all, za rad sa vise account-ova (ili bar ja to ne umem da podesim?)

dzambo
17.1.2006, 23:37
E hvala ljudi

zaphod
21.1.2006, 2:06
ja koristim office outlook za organizaciju posla i kontakte s klijentima...a imam i mail client pa da ne bi imao vishe programa iste namene zadrzhao sam se na outlooku
prilicho sam zadovoljan

svidja mi se kad pishem na engleskom imam auto corect opciju(kao u wordu) i ne moram da brinem za greshke u pisanju...

lepo je odradjena podrshka za vishe mail rachuna

ima vrlo zgodne prechice na tastaturi

skroz je ok

ali imam mali problemchicj
chak sam i topic postavio
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?p=32574#post32574

zop

Wizard
21.1.2006, 16:14
Probaj Mozilla Thunderbird-program je,ukaratko receno,zakon!
Program je obično đubre. Da, ja ga koristim kao default e-mail program, ali nikome ko se ne ubraja u ono "advanced user" (i to sa velikim A) ne bih mogao da ga preporučim.

TB ni neke najnotornije stvari nije u stanju da uradi bez pluginova (što ovaj e-mail program, u stvari, čini potpuno neozbiljnim), a stari pluginovi po pravilu nisu kompatibilni sa novom verzijom. Ja sam se silno namučio posle apgrejda na 1.5. Koristim dva profila i za default profil i nisam imao neke preterano velike muke (ako izuzmem to da sam morao by Notepad da editujem neke za mene vrlo bitne pluginove kojih nije bilo u novoj verziji, a TB nije hteo da prihvati staru, kao i to da mi je trebalo par sati da pronađem nove verzije nekih drugih pluginova, koje on nije umeo da nađe automatski).

Ali, drugi profil se potpuno izbezumio posle apgrejda... Niti sam mogao da deinstaliram ili apgrejdujem stare, niti da dodam nove pluginove. Posle svakojakih pokušaja problem sam rešio tako što sam iskopirao folder sa mailovima, obrisao sve, vratio komplet iz backupa a potom vratio mailove (zanimljivo da je ova procedura učinila da TB potpuno preskoči proveru kompatibilnosti pluginova, pa je kao kompatibilne prihvatio čak i one koji zaista nisu, te sam morao da utrošim dodatno vreme da ih sve ispitam i pešaka disejblujem one nekompatibilne).

O totalnom haosu koji je nastao kada sam TB mail folder pokušao da stavim u My Documents kao private neću ni da pričam. Program je pogubio i sve mailove i sve pluginove i sva podešavanja i više ništa nije pomagalo osim višesatnog ručnog sređivanja TB mail foldera.

Vrlo intenzivno tragam za iole normalnim e-mail programom i ubrzo ću preći ili opet na Becky, ili na MS Outlook ili, čak, na Outlook Express (koji je čudo od pouzdanosti u odnosu na bagoviti TB).

Miloš
21.1.2006, 16:19
Koristi li neko Outlook express?:confused:

Wizard
21.1.2006, 16:26
Koristi li neko Outluk express?:confused:
Ja sam ga koristio kad sam nedavno slao čestitke za NG. Zašto? Zato što TB kao template ume da sačuva e-mail sa pozadinom i slikom, ume da sačuva e-mail sa pozadinom i tekstom, ali ne ume da sačuva (ni kao draft) e-mail sa slikom, pozadinom i tekstom a da se potpuno ne izbezumi i ne izgubi sva formatiranja (ne znam je li ovo sređeno u v.1.5, nisam još probao, ali bih se mogao kladiti da nije).

U OE sam željeni template napravio za minut-dva (prvo u njegovom Stationery editoru, a potom malo ručno editovao u Notetabu) i poslao čestitke bez problema za 15-tak minuta (pre toga sam se bar 2 sata zezao pokušavajući to da uradim u TB i bar još dva sata pretraživao Mozilla support forum).

Red Smile
25.1.2006, 14:32
Probaj The Bat (koristim ga) ili Mozila Thunderbird. Oba su odlicna!

Ja koristim MOZILU i bas se dobro pokazao.

DorianGrey
25.1.2006, 14:35
Kod mene ePrompter obavlja stvar, prati sest naloga bez problema

Covenant
25.1.2006, 15:21
Program je obično đubre. Da, ja ga koristim kao default e-mail program, ali nikome ko se ne ubraja u ono "advanced user" (i to sa velikim A) ne bih mogao da ga preporučim.

Ako je djubre zasto ga uopste koristis-imam utisak da ti je bilo potrebno mesec dana da to uvidis-podseca me na pricu o lisici i kiselom grozdju:)


TB ni neke najnotornije stvari nije u stanju da uradi bez pluginova (što ovaj e-mail program, u stvari, čini potpuno neozbiljnim), a stari pluginovi po pravilu nisu kompatibilni sa novom verzijom. Ja sam se silno namučio posle apgrejda na 1.5. K

Po tebi je lose sto program ima dosta plugin-ova-da li to znaci da je Firefox browser djubre,upravo sto ima potpuno istu filozofiju kao i Thunderbird-plugin-ovi zauzimaju najvise oko 1Mb i ne vidim zasto bi bio problem da se neki svuce(zauzimaju u proseku oko 300kb)
Upravo zbog gomile tih plugin-ova mozes da sredis program kako ti dusa pozeli...
Inace koristim TB vec oko dve godine od verzije 0.8 i nisam osetio nikakvu potrebu za bilo kakvim plugin-om-samo sam skinuo calendar:)


Vrlo intenzivno tragam za iole normalnim e-mail programom i ubrzo ću preći ili opet na Becky, ili na MS Outlook ili, čak, na Outlook Express (koji je čudo od pouzdanosti u odnosu na bagoviti TB).
Kao sto rekoh,vec dve godine koristim TB na linux-u i Win-u i nijednom se nije zakucao ili pobrljavio-radi prefektno....

Zato što TB kao template ume da sačuva e-mail sa pozadinom i slikom, ume da sačuva e-mail sa pozadinom i tekstom, ali ne ume da sačuva (ni kao draft) e-mail sa slikom, pozadinom i tekstom a da se potpuno ne izbezumi i ne izgubi sva formatiranja

Ja nisam imao uopste takvih problema-a poruke non-stop saljem u HTML formatu-u draftu je uveke bila sacuvana kao i treba...
Sto OE tice
Ja sam ga koristio sve dok nisam probao Mozilla Mail,a kasnije i TB-od tada vise i ne pomisljam na bilo sta drugo,toliko nekvalitetan je bio :) ....
Sto ce reci-fenomenalan program,jos i open-source,i potpuno besplatan...
Toliko....

rylle
28.1.2006, 3:11
The Bat!Nema boljeg.

http://www.ritlabs.com/download/files/the_bat/thebat_pro_3-65-03.msi


http://rapidshare.de/files/11671455/The_Bat__v3.65.03_Professional_crack_by_warezonly. com.rar.html

jagodanbg
28.1.2006, 3:25
mozilla thunderbird, najopustenije!

Wizard
28.1.2006, 10:42
Ako je djubre zasto ga uopste koristis
Koristio sam ja i gore programe...

imam utisak da ti je bilo potrebno mesec dana da to uvidis-podseca me na pricu o lisici i kiselom grozdju:)
A ja imam utisak da samo ti znaš šta si ovim hteo da kažeš. Ako i ti znaš.

Po tebi je lose sto program ima dosta plugin-ova
Ne, nego je loše to što su neophodni pluginovi i za operacije koje su normalan deo svakog ozbiljnog e-mail programa, poput izvoza poruka i ponovnog uvoza tih poruka.

O tome da su tek u nanovijoj verziji uvedeni globalni filteri suvišno je trošiti reči, možda nema bolje ilustracije od toga za tvrdnju da je TB potpuno neozbiljan e-mail program.

da li to znaci da je Firefox browser djubre,upravo sto ima potpuno istu filozofiju kao i Thunderbird
Firefox je bez konkurencije najveće đubre među browserima. Koristim ga tu i tamo isključivo zbog fenomenalne Scrapbook ekstenzije i zbog provere kompatibilnosti HTML strana koje ponekad pravim.

plugin-ovi zauzimaju najvise oko 1Mb i ne vidim zasto bi bio problem da se neki svuce
Zato ja vidim, i to što vidim u čemu je problem sasvim mi je dovoljno za sopstveni sud. Uopšte nije neophodno da i ti vidiš gde je problem.

Inace koristim TB vec oko dve godine od verzije 0.8 i nisam osetio nikakvu potrebu za bilo kakvim plugin-om-samo sam skinuo calendar:)
No comment!

Ja nisam imao uopste takvih problema-a poruke non-stop saljem u HTML formatu-u draftu je uveke bila sacuvana kao i treba...
Problem o kome sam pisao isuviše je dobro dokumentovan da bi imalo smisla da ovde raspravljamo o tome postoji li ili ne. Postoji! Imam utisak da ti nisi tačno shvatio o kakvom problemu pričam. Da li si probao da koristiš Style tagove prilikom formatiranja HTML poruka? Nisi? Da, vidim da nisi.

Covenant
28.1.2006, 12:31
Koristio sam ja i gore programe...

I ja sam-Outlook Express i Opera Mail:)

Ne, nego je loše to što su neophodni pluginovi i za operacije koje su normalan deo svakog ozbiljnog e-mail programa, poput izvoza poruka i ponovnog uvoza tih poruka.

Jadan,ti morao si da skines oko 800kb:)

Firefox je bez konkurencije najveće đubre među browserima. Koristim ga tu i tamo isključivo zbog fenomenalne Scrapbook ekstenzije i zbog provere kompatibilnosti HTML strana koje ponekad pravim.

Ova izjava je biser 2006 godine-interesantno,proveravas kompatibilnost HTML strana-za razliku od drugih browser-a FF postuje standrade-bice da je zbog toga djubre....

Stvarno,ne znam sta ti hoces od e-mail i browser programa-je'l treba da te cese po ledjima,cuva decu i kuva rucak?

Posle tvoje gornje izjave(FF djubre)vise necu da trosim reci....

kinteC
28.1.2006, 15:28
Ja sam pre koristio Outlook Express, a sada Operu, i prilicno sam zadovoljan, moze lepo da exportuje mailove i adrese, tako da se sacuvaju. Jedino sto nema nikakvu podrsku za text, moze samo da se otkuca, i to je to

Jack In The Box
29.1.2006, 15:48
Uopšte mi nije jasno čemu polemika. Neka mi neko objasni, ako ume, šta svi ti programi mogu što Outlook Express ne može!? Ako ste već na Windowsu, apsolutno vam ništa drugo nije potrebno. U slučaju da ste malo senilni ili toliko zaposleni (u tom slučaju verovatno ne biste gubili vreme na forumima:D ) i da ne možete da upamtite kada šta treba da radite pa vam je potreban planer, kalendar i slične džidža-bidže, onda možete da koristite i Microsoft Outlook.
Tvrdim, medjutim da je OE više nego dovoljan, a sve ostalo je zamajavanje...:mad:

ZoNi
29.1.2006, 16:07
Tvrdim, medjutim da je OE više nego dovoljan, a sve ostalo je zamajavanje...:mad:
OE ima losu podrsku za vise naloga... Virusi ga suvise vole... mada, ako je korisnik zaista pazljiv, to je realno solidan e-mail program...

overlord
29.1.2006, 19:51
ma Eudora je zakon, ja je koristim jos od verzije 3 (bese to aktuelno davne '97 - '98 cini mi se :) ), sada je najnovija verzija 7.
Pozdrav!

Highlander
29.1.2006, 22:32
Može li neko da mi kaže kako da podesim da sa Gmaila primam mejlove na komp. Mrzi me da upotrebljavam sistem pokušaja i pogrešaka!
btw, koristim Mozillu za sve!

ZoNi
29.1.2006, 23:22
Može li neko da mi kaže kako da podesim da sa Gmaila primam mejlove na komp. Mrzi me da upotrebljavam sistem pokušaja i pogrešaka!
btw, koristim Mozillu za sve!
si cuo nekada za HELP? :) svaki program i kompleksniji web sajt ima to, pa to vazi i za Gmail ;)

Thunderbird:
https://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=13285&topic=1555

Mozilla mail:
https://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=13284&topic=1555

Marko_L
30.1.2006, 0:22
Firefox je bez konkurencije najveće đubre među browserima. Koristim ga tu i tamo isključivo zbog fenomenalne Scrapbook ekstenzije i zbog provere kompatibilnosti HTML strana koje ponekad pravim.
Ovo je fenomenalna izjava. :) Program je đubre, ali mu je fenomenalno što ima to, to, to i to :)
Šalu na stranu, mislim da ne treba praviti flejm oko toga koji je browser ili e-mail klijent bolji, kada su ukusi i potrebe različite. Nekome će jedno da završava posao, a nekome će odgovarati nešto potpuno drugo. Treba koristiti argumente u raspravi i navesti zašto ti jedno odgovara više od onog drugog, i time pomogneš nekome pri izboru, umesto što ćeš samo reći da je nešto đubre. To ništa ne znači. Recimo, cenim što si pomenuo da je po tebi problem programa u plugginovima i ekstenzijama i da ti to smeta. Ok, i to je argument, međutim sa druge strane, meni baš to i odgovara kod Mozille. Uostalom, Jack In The Box je postavio lepo pitanje
Uopšte mi nije jasno čemu polemika. Neka mi neko objasni, ako ume, šta svi ti programi mogu što Outlook Express ne može!? Ako ste već na Windowsu, apsolutno vam ništa drugo nije potrebno.
Evo pokušaću da odgovorim što bolje mogu i što jasnije. Dakle, IE i Outlook Express su odlični programi i velikoj većini korisnika završavaju posao sasvim lepo i naravno da apsolutno ništa drugo nije potrebno, ako su ti potrebe takve da IE i OE mogu da ih ispune. Ali, evo zašto meni lično Mozilla Firefox i Mozilla Thunderbird predstavljaju bolje rešenje. Upravo je stvar u pluginovima i ekstenzijama. Kako su u pitanju open source projekti, svako može da piše ekstenzije za njih, tako da ih postoji gomila. E sad zašto je to dobro ? Pa zamislimo da su IE I OE konfiguracije sa integrisanom grafikom, zvukom, mrežom, modemom...koji se ne mogu menjati. Sure, to će velikom broju ljudi biti sasvim dovoljno za posao. Međutim, napredniji korisnici će želeti da sami odaberu grafičku, zvuk, modem, mrežnu...e tu se uklapaju Thunderbird i Firefox...na početku ti se čini da je u pitanju ogoljena verzija gorepomenutih programa, međutim sa pomenutim ekstenzijama dobijaš "aždaju", naštelovanu onako kako tebi odgovara. I tako dok na gorepomenutu integrisanu konfiguraciju možeš da dodaš nešto tipa skener, štampač...(razni dodaci za IE), na ovoj drugoj možeš da menjaš sve, kad hoćeš i kako hoćeš (Firefox i Thunderbird)...Mislim da je primer dovoljno slikovit...Naravno, sve to ima i svojih mana, recimo sve te ekstenzije nisu "sertifikovane", pa se desi da skineš lošu i veoma bagovitu ekstenziju, pa treba isprobavati ili čitati utiske ostalih korisnika pre skidanja neke od njih, međutim ima onih koji su spremni da tu cenu i plate, kada znaju šta dobijaju :)

bojongo
25.2.2006, 20:47
Nikako ne uspevam da skidam postu sa hotmail.com. U OE podesim novi nalog, ali stalno mi izbacuje gresku i upucuje me na //upgrade.msn.com . Sta to znaci ? Jel to znaci da sa free mail naloga na hotmail.com nije moguce da se prebacuje posta u OE ?

overlord
26.2.2006, 8:36
Koliko ja znam Microsoft je vec odavno obustavio uslugu skidanja poste preko OE. Moja preporuka je da skines ePrompter (www.ePrompter.com) radi sa svim popularnim web based e-mail nalozima.

bojongo
26.2.2006, 12:05
Hvala na preporuci. Malo sam googlao i naletim na PopPeeper. Ima podrsku za vise naloga i servera, a vidim da je i opisan u SK 11/2005. Instalirao sam, pa da vidim kako ce se pokazati. Za prvo koriscenje je dobar.

vuka13mv
6.3.2006, 20:55
Eudora!!!

Miloš
6.3.2006, 22:42
Thunderbird!
Prijatan za oko, funkcionalan, prost, i besplatan.:D

curejko
9.3.2006, 12:12
Ja ne koristim NIJEDAN od navedenih programa. Koristim Mozilla Firefox i Ekstenziju (plugin) Email notifier toolbar. On me konstantno obavestava da li imam novi mail. Podrzava Yahoo (.com .co.uk) Gmail i Hotmail. Nema potrebe za instaliranje dodatnog software, jedino ako hocete da usporite vasu "prebrzu" masinu:D

MilanSM
12.3.2006, 23:28
ja imam problem, izgleda sa podesavanjima mozille thunderbirda. namestim sledece parametre:
-server name: pop.gmail.com
-port: 110
outgoing server (SMPT) milansm-smtp.google.com (default)

i kad kliknem na dugme get mail, pocne ucitavanje i posle neko vremena izbaci poruku: "connection to server pop.gmail.com timed out"
sta nije u redu? ocigledno nesto od podesavanja ne stima?
i sta znaci to pop i smtp?

ZoNi
12.3.2006, 23:39
ja imam problem, izgleda sa podesavanjima mozille thunderbirda. namestim sledece parametre:
-server name: pop.gmail.com
-port: 110
outgoing server (SMPT) milansm-smtp.google.com (default)

i kad kliknem na dugme get mail, pocne ucitavanje i posle neko vremena izbaci poruku: "connection to server pop.gmail.com timed out"
sta nije u redu? ocigledno nesto od podesavanja ne stima?
i sta znaci to pop i smtp?
si cuo nekada za HELP? :)

https://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=13285&topic=1555

Bojan
12.3.2006, 23:49
1. Idi Tools->Account settings pa klikni na dugme Add account
2. Unesi Svoje ime, prezime i email adresu i klikni na next
3. U sledećem prozoru pod stavkom incoming server unesi pop.gmail.com i klikni na next
4. U sledećem prozoru u oba text boxa unesi svoje korisničko ime na gmailu i klikni na next
5. zatim u sledećem prozoru unesi kompetnu imail adresu ({korisničko ime}@gmail.com) i klikni na next pa na finish
6. Vratićete na account settings. Odaberi outgoing server (SMTP) i kliknina Add
7. Za description unesi bilo šta a za server name unesi smtp.gmail.com

MilanSM
13.3.2006, 1:32
odradio sam po google help-u i sve namestio i zatim ->get mail-> dobijem poruku: "mail server does not support secure authentication" ???
mozda je to sto je taj help za stariju verziju? razlikuje se raspored nekih opcija.

Bojan
13.3.2006, 10:22
Jesi li siguran da si na googlu omogucio pop3?

http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=13273

MilanSM
15.3.2006, 0:31
i sad mi se desava opet da istekne vreme uspostavljanja konekcije sa serverom. izgleda da nece da chekiranje opcije "Enable POP for all mail"... svaki put kad odem na settings vidim da to nije otkaceno. zatim otkacim, pa sledeci put kad udjem u settings opet nije i tako stalno. mozda je do njih? nesto mi gmail slabo radi ovih dana. cesto ne mogu da mu pristupim.

bobzilla
20.3.2006, 3:57
Thunderbird definitivno... Mogućnost čitanja RSSa iz email programa jednostavno olakšava život. :) To me podseti: imam neka posla. :ciao:

lpasso.sor
20.3.2006, 13:58
IncrediMail топло препоручијем.

aerochivija
21.3.2006, 0:31
The Bat... Mozda i IncrediMail, jer imas e-mail preview na serveru, pa mozes da obrises sumnjive pre nego sto ih download-ujes u svoju masinu...

B@NE
7.4.2006, 17:00
(Mozzila) Thunderbird,dajem joj 9+ iz licnog iskustva!

ZoNi
7.4.2006, 17:35
e, da li Thunderbird moze nekako da se namesti da proverava postu direktno na serberu, lako i eleganstno kao TheBat ili FoxMail?

Miloš
7.4.2006, 21:18
e, da li Thunderbird moze nekako da se namesti da proverava postu direktno na serberu, lako i eleganstno kao TheBat ili FoxMail?
Ako misliš na to da ostavlja poštu na serveru onda ideš Account Settings-->Odabereš tvoj account-->Server Settings-->Čekiras Leave Messages on Server.:D :D

adok_007
15.10.2006, 19:17
connection to server pop.gmail.com timed out ???? Thunderbird ? i meni se javlja ovaj problem? poslusao sam vecinu i instalirao ovaj program,al ne ide.

Renee
15.10.2006, 20:07
Ja ti preporučujem Outlook Express :D
Mala šala... Ja ti preporučijem Mozzila Thunderbird. Odličan a besplatan ;)

DeCoy
15.10.2006, 20:19
connection to server pop.gmail.com timed out ???? Thunderbird ? i meni se javlja ovaj problem? poslusao sam vecinu i instalirao ovaj program,al ne ide.

Idi na www.gmail.com i pronadji podesavanja za Thunderbird.Kada u njemu namestis sve portove kako zahteva GMail sve ce biti u redu:)

adok_007
16.10.2006, 12:01
jel te mogu zamoliti da mi stavis direktan link za te postavke,ja ne mogu da nadjem to? :) hvala

Miloš
16.10.2006, 12:33
jel te mogu zamoliti da mi stavis direktan link za te postavke,ja ne mogu da nadjem to? :) hvala
http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=38343

adok_007
16.10.2006, 15:32
hvala za link, samo mi sada trazi pasword,nesto nije u redu?

Garson
16.10.2006, 15:43
hvala za link, samo mi sada trazi pasword,nesto nije u redu?
Pa unesi password koji koristish na gmail-u.

adok_007
16.10.2006, 19:05
unesem ja pasword ali mi pise sledece : Sending of passford did not succeed.
Mail server pop.gmail.com responded : your account is not enabled for POP access.

Miloš
16.10.2006, 21:47
unesem ja pasword ali mi pise sledece : Sending of passford did not succeed.
Mail server pop.gmail.com responded : your account is not enabled for POP access.
Аааа, ниси омогућио POP приступ у подешавањима налога. Улогуј се на gmail (gmail.google.com) и уђи у подешавања. Ту нађи "Преусмеравање и POP" и одабери једну од прве две опције за коришћење POP-а (шта ти више одговара). Остале опције подеси како теби одговара (брисање порука, итд.)

adok_007
16.10.2006, 22:05
hvala napravio sam za gmail, a sta je sa yahoo ? kako cu to ?

Garson
16.10.2006, 23:09
hvala napravio sam za gmail, a sta je sa yahoo ? kako cu to ?
Imash za Thunderbird ekstenziju za yahoo mail.Odesh na http://webmail.mozdev.org , pa download, skinesh Web-Mail-1.0.12 i Yahoo-1.1.4 (sve na istoj stranici).Zatim instalirash Web-Mail pa onda Yahoo-1.1.4.Na kraju odesh na http://webmail.mozdev.org/setup.html gde je objasnjeno kako se sve to podeshava.

adok_007
17.10.2006, 0:13
Web-Mail-1.0.12 ne radi na firefox ?? bar tako meni kaze :)
Yahoo-1.1.4 ovaj je ok

Garson
17.10.2006, 0:49
Web-Mail-1.0.12 ne radi na firefox ?? bar tako meni kaze :)
Yahoo-1.1.4 ovaj je ok
Ne za Firefox vec za Thunderbird.:dedica: A morash prvo da instalirash Web-Mail-1.0.12 pa onda Yahoo-1.1.4.

adok_007
17.10.2006, 1:00
to i pokusavam sada,ali ne mogu sad da maknem ovaj yahoo da bih prvo instalirao Web-Mail-1.0.12 ? ali i dalje mi govori da nije za firefox.
za gmail sam napravio,radi ok. jos kad bi mi sam javljao automatski ,ovako moram sam da kliknem pa cekam da pronadje ima li novi mail :)
sorry pocetnik sam pa se ne snalazim bas dobro

Garson
17.10.2006, 1:22
to i pokusavam sada,ali ne mogu sad da maknem ovaj yahoo da bih prvo instalirao Web-Mail-1.0.12 ? ali i dalje mi govori da nije za firefox.
za gmail sam napravio,radi ok. jos kad bi mi sam javljao automatski ,ovako moram sam da kliknem pa cekam da pronadje ima li novi mail :)
sorry pocetnik sam pa se ne snalazim bas dobro
Da razjasnimo, Firefox je web browser a Thunderbird e-mail client.Znaci mailove proveravash u Thunderbirdu a ne Firefox-u.
Instaliraj Web-Mail-1.0.12 u Thunderbirdu pa onda yahoo (takodje u Thunderbirdu).

adok_007
17.10.2006, 22:29
za sada cu koristiti samo gmail , jer mi on ok radi. jel postoji mogucnost da se sam aktivira i javi mi kada dodje mail,da ne moram rucno da pretrazujem ?

adok_007
18.10.2006, 14:45
jel moze da je uvek konektovan na net ? ovako ja udjem u Mozilla Thunderbird i proverim?

DorianGrey
18.10.2006, 16:30
za sada cu koristiti samo gmail , jer mi on ok radi. jel postoji mogucnost da se sam aktivira i javi mi kada dodje mail,da ne moram rucno da pretrazujem ?


Postoji, ali moras skinuti dodatak, mislim da se zove thunderbird tray, ili tako nesto, koji ce ti ga drzati u sistem tray, potrazi na mozillinom sajtu

Garson
18.10.2006, 17:43
Nije Thunderbird tray nego minimize to tray.Ali ne treba ti to, mozesh da u Accounts settings->Server Settings u Check for new messages every x minutes namestish da ti provera poshtu npr. svakih 5 minuta.

adok_007
18.10.2006, 18:31
meni i stoji za svakih 5 min,ali dok ja ne udjem u njega nista od javljanja :)

Garson
18.10.2006, 19:13
meni i stoji za svakih 5 min,ali dok ja ne udjem u njega nista od javljanja :)
Pa kako da ti javi kad program nije aktivan?Mora da bude startovan.Skini ekstenziju Minimize to tray (https://addons.mozilla.org/firefox/2110/), startuj Thundrbird, minimizuj ga (ne gasi) i to je to.

adok_007
18.10.2006, 22:45
ne radi to na verziji 2.0

Garson
18.10.2006, 23:54
ne radi to na verziji 2.0
Naravno da ne radi kao verzija 2.0 josh nije izashla, mislim finalna verzija.To shto imash je beta tj. RC verzija.Shta ce ti ta verzija uopshte?1.5.0.7 je sasvim dobra.

adok_007
19.10.2006, 14:19
i kad ga minimiziram ne ide u desni donji cosak kao mala ikonica,vec kao i svi dr programi :)

Garson
19.10.2006, 14:24
i kad ga minimiziram ne ide u desni donji cosak kao mala ikonica,vec kao i svi dr programi :)
Zato shto to morash sam da podesish.;)
Otvorish Tools->Extensions, kliknesh na Minimize To Tray, pa na Options i cekirash Always minimize to tray instead of to the taskbar.:)

adok_007
19.10.2006, 15:57
izgleda da sam jos na 2.0 ne mogu da vratim staru verziju......ma ubicu se oko ovoga hehe

Garson
19.10.2006, 16:20
izgleda da sam jos na 2.0 ne mogu da vratim staru verziju......ma ubicu se oko ovoga hehe
Moj prethodni post se odnosio na Thunderbird a ne na Firefox.

adok_007
19.10.2006, 19:23
ma znam ali ne mogu da maknem 2.0 da bih mi radio taj program za minimiziranje. jel imas ti msn mozda,posalji mi na privat? ako moze,lakse cemo se cuti :)

Garson
19.10.2006, 19:49
ma znam ali ne mogu da maknem 2.0 da bih mi radio taj program za minimiziranje. jel imas ti msn mozda,posalji mi na privat? ako moze,lakse cemo se cuti :)
Kakve veze ima FF 2.0 sa Thunderbird+Minimize to tray?:confused:
Nemam MSN.

adok_007
19.10.2006, 20:01
hajd ostavi mi direktan link odakle da skinem Thunderbird+Minimize jer meni kaze da ne moze,zasto nem pojma.

Garson
19.10.2006, 21:11
hajd ostavi mi direktan link odakle da skinem Thunderbird+Minimize jer meni kaze da ne moze,zasto nem pojma.
Thunderbird 1.5.0.7 (http://www.mozilla.com/products/download.html?product=thunderbird-1.5.0.7&os=win&lang=en-US)
Minimize To Tray (https://addons.mozilla.org/thunderbird/2110/)
Sad kontam gde si greshio.Poshto je Minimize To Tray ekstenzija i za FF i za TB sa klikom na Install Now, instalirace se za FF.Da bi je instalirao za TB, kliknesh desnim tasterom misha na Install Now pa Save Link As...Time cesh skinuti na svoj racunar instalaciju ekstenzije.Sacuvaj je negde po svom izboru.Zatim otvori TB pa Tools->Extensions pa klikni na Install.U prozoru koji ce se otvoriti pronadji fajl koji si malopre skinuo,klikni na njega pa na Open.Restartuj TB i to je to.

adok_007
20.10.2006, 1:29
hvala ti..evo uspio sam da minimiziram i sad je delimcno ok :) jel mogu da ga zastitim paswprd-om,kada dodje u donjem uglu poruka kada kliknem otvara mi direktno mail,jel moze da me pita prvo za pasvord ?

Garson
20.10.2006, 2:04
hvala ti..evo uspio sam da minimiziram i sad je delimcno ok :) jel mogu da ga zastitim paswprd-om,kada dodje u donjem uglu poruka kada kliknem otvara mi direktno mail,jel moze da me pita prvo za pasvord ?
Shta ce ti sad to?
Ne znam, ne verujem.Password je potreban za logovanje na server sa koga se mail skida.Mislim, ne moze da prvo skine mail jer mu treba password pa onda da te pita za password.

dzambo
20.10.2006, 12:23
hvala ti..evo uspio sam da minimiziram i sad je delimcno ok :) jel mogu da ga zastitim paswprd-om,kada dodje u donjem uglu poruka kada kliknem otvara mi direktno mail,jel moze da me pita prvo za pasvord ?

Za svaki e-mail ce te pitati za password, ti mu ukucas koji je i da ga zapamti, u opcijama imas master password koji ce te uvek i samo pitati kada ucitas program. Valjda si ovo pitao...

adok_007
20.10.2006, 12:50
kad ja nisam za kompjuterom,vec neko dr, a program je minimiziraqn,javice da je dosao mail, a ne zelim da neko dr cita moje mail-ove? jer ja kada kliknem na novu poruku direktno mi otvara bez passwprda. master password sam aktivirao,ali me samo pita kada ulazim u program za sifru,a ne i kad je minimiziran. web-mail sam uspio instalirati kao i yahoo, ali mi trebaju postavke za yahoo kao sto sam imao za gmail.


server name ?
port ?
use secure connection ?
smtp server,koji tu port?

sve ovo je imalo u objasnjenju za gmail,i server i port,kad sam tako podesio proradilo je. pozdrav

PDarko
20.10.2006, 14:15
Opera!

Garson
20.10.2006, 15:05
kad ja nisam za kompjuterom,vec neko dr, a program je minimiziraqn,javice da je dosao mail, a ne zelim da neko dr cita moje mail-ove? jer ja kada kliknem na novu poruku direktno mi otvara bez passwprda. master password sam aktivirao,ali me samo pita kada ulazim u program za sifru,a ne i kad je minimiziran. web-mail sam uspio instalirati kao i yahoo, ali mi trebaju postavke za yahoo kao sto sam imao za gmail.


server name ?
port ?
use secure connection ?
smtp server,koji tu port?

sve ovo je imalo u objasnjenju za gmail,i server i port,kad sam tako podesio proradilo je. pozdrav
Ovo prvo ne verujem da moze.
Za yahoo sam ti vec dao gde da nadjesh podeshavanja. http://webmail.mozdev.org/setup.html

adok_007
20.10.2006, 16:12
Sending of password did not succeed. Mail server localhost responded : negative vibes from e-mail adres ????

na ovim podesavanjima sto si mi dao ova 2 prva poglavlja ne shvatam,nemam sta tu namestati,a ostalo sam kako pise.

jel kod yahoo : server name..localhost a i outoing server localhost ?

Garson
20.10.2006, 18:21
Sending of password did not succeed. Mail server localhost responded : negative vibes from e-mail adres ????

na ovim podesavanjima sto si mi dao ova 2 prva poglavlja ne shvatam,nemam sta tu namestati,a ostalo sam kako pise.

jel kod yahoo : server name..localhost a i outoing server localhost ?
Meni radi.
Kako ne razumesh prva dva, imash cak i slike.
Tools->Extensions->WebMail (ne WebMail Yahoo) , klik na Options itd.
Da localhost je za server name POP Mail Server (port 110) a i za outgoing je server name localhost.

adok_007
20.10.2006, 23:48
opet isto,trazi da promijenim password kao sto sam prosli put napisao.

dzambo
21.10.2006, 0:49
Ja ga vise nista ne razumem... :paranoia: :icon_scra
Jesi uspeo da poskidas postu sa yahoo-a, hotmail-a ili gde vec?

Kada je minimiziran ja mislim da ne mozes da namestis password da kada ga neko maximizuje da onda trazi sifru.

adok_007
21.10.2006, 0:54
ma hajd to sad i nevazno.
samo sam namestio za gmail,za yahoo nece nesto,ovo mi stalno pise :Sending of password did not succeed. Mail server localhost responded : negative vibes from e-mail adres ? ne mogu skinuti sa yahoo,mogu sa gmail,treba mi i za yahoo al nece.

dzambo
21.10.2006, 19:37
Pazi ovako. Ja kada sam ubacio taj plug in treba sam da dodam, ne mogu da se setim gde tacno, @yahoo.com.

Proveri na sledecim mestima:

Server seting->User name (da li pise pun e-mail)
Sta ti stoji za outgoing server (SMTP) posto sam ja namestio za svaki posebno

Proveri i u extensions->WebMail - Yahoo->Options->Domain->add = yahoo.com (za ovo nisam siguran da li treba da se dodaje) ali vidi sta ima.

Aleksandar Tolic
24.10.2006, 15:35
ja ne znam kao vi ali ja upotrebljavam i outlook i thunderbird-čini mi se da su oba ok i da su male nijanse razlike u korišćenju..jedino mi se možda kod thunderbirda ne sviđa je da on naznači da imaš 3 e-maila ali ih ne otvara kao kod outlooka...možda je samo navika u pitanju...

dzambo
24.10.2006, 17:00
U SK-u je bio opis par e-mail klijenata i thunderbird je po kvalitetu odneo najvise pohvala. Mada sto kazes, stvar navike. Meni ne treba nista sem thunderbirda.

Aleksandar Tolic
27.10.2006, 19:38
ma treba probati sve neki imaju + ovo neki - ono,sve u svemu....

dzambo
29.10.2006, 3:25
Gde se TB ogranicava da ne pravi log fajlove kolko on hoce, posto mi je dogurao bez mog znanja na 1,3GB :eek:? Jel ima negde neka opcija da brise sve one sto su stari 5,10,15,30dana ?

Phiber_Optik
10.3.2007, 15:11
Pozdrav ljudi...

Hteo sam da pitam, kako mogu da sachuvam sve mejlove na jednom mestu iz Mozilla Thunderbird-a, poshto hocu da re-install-iram Win??? Smara me da svaki pojedinachno save-ujem, da li mogu sve odjednom da snimim tj. sachuvam???:ciao:

pedja
10.3.2007, 21:56
Iskoristi poseban program koji se zove MozBackup (http://mozbackup.jasnapaka.com/)

Marko 0401
10.3.2007, 23:55
Hvala Phiber_Optik na ovom pitanju,a i tebi Pedja na odgovoru :).
Ja sam planirao da pomocu XP Managera prebacujem Aplication Data na drugu particiju pa jos razna cuda da radim...:D
Hvala...

pedja
12.3.2007, 1:25
Nema na čemu. Drago mi je da sam pomogao :)

Francesko
1.4.2007, 12:54
Hvala vam za sve ja sam uz pomoc vasih odgovora instalirao thunderbird i sve mi je OK!

M1los
6.7.2007, 2:08
Interesuje me kako da na Thunderbirdu 2 podesim da mi poruke filtrira u posebne foldere? Znam za opciju "Filters", ali djeluje konfuzno, pa ako bi neko mogao da mi objasni, bio bih zahvalan :).

bachi
6.7.2007, 9:15
Možda je ovo već bilo, mrzi me da gledam šest strana, ali po meni najbolji program za email je The Bat! ili The Bat! Voyager. Lično koristim ovaj drugi, jer je razlika što drugi kriptuje bazu i svu konfiguraciju čuva u ini fajlu, tako da mailove držim na flashu, a kako koristim gmail, sa bilo kog kompa mogu da skidam i šaljem poštu.

http://www.ritlabs.com/

Eto. :D

Stojadin
6.7.2007, 10:05
Kako da u thunderbirdu ukljucim junk folder(posto ga nema) ima samo trash,inbox,sent i unsent.I da li moze thunderbird da me upozori da je stigla nova poruka i kako?

Iris
6.7.2007, 11:29
Junk folder možeš da "kreiraš" u opcijama - Tools/Junk Mail Controls, i onda u "Handling" opcijama izabereš gde želiš da Thunderbird odlaže Junk mail! Ukoliko čekiraš "Junk" folder, on će ga kreirati, ali mislim da ti je jednostavnija opcija da izabereš već postojeći "Deleted" folder, u kome možeš da proveravaš kompletnu obrisanu poštu, da vidiš da nešto nisi propustio, a zatim i da sve "počistiš". :)

Potrudi se i da štikliraš "Enable adaptive junk mail detection", kako bi Thunderbird u budućnosti sam prepoznavao ono što ti označiš kao spam, odnosno "junk".