PDA

Prikaži potpunu verziju : Refresh ?

miksajlo
11.9.2007, 23:27
Elem, instalirao sam Airborne, namucio me je dosta...... mislim da moj problem nema veze sa tim, ali ajde.... Uglavnom, posle instalacije igre, komp se restartovao i ja jovo nanovo. Ali, u jednom momentu je monitor otisao na standby, i pojavila se kocka sa necim kao refresh, bla bla. Kao kada izvadis konektor od graficke.. posle restarta je sve proradilo ok, ali me zanima sta se to dogodilo, tj. da li je neko imao slicna iskustva ? btw, refresh na monitoru je 75 hz, a monitor je Samsung 793 s, i kada stavim refresh rate na 85 hz, malo je mutnija slika

Nergal
12.9.2007, 20:06
Da li imaš instaliran drajver za monitor? Moguće da ti Windows nema podatke o opsegu frekvencija koje monitor podržava pa pokušava da ti stavi na recimo 100Hz, što taj monitor ne može da izdrži. Inače, problem sa slikom na 85Hz na SyncMasteru 753s je dobro poznat. Slika je mutnija i svetlija na ovoj frekvenciji a oštrija i prijatnija za oči na 75Hz, iako bi trebalo da bude obrnuto. Ja na drugom kompjuteru imam 753s i držim desktom u 1024x768 na 75Hz jer je tako mnogo prijantije za čitanje sa ekrana. :)