PDA

Prikaži potpunu verziju : Pomoć za NoName TV kartu!

Aleksandar Zivkovic
10.9.2007, 15:23
Pozdrav svima,
da li neko od članova foruma poseduje eksternu USB 2.0 TV karticu sa natpisom
USB TV BOX ili slično?
Kutija je bele boje od delimično providne plastike kroz koju se vide 3 svetleće diodice i gde se nalazi infracrveni senzor za daljinski.
Problem je što sam tu karticu kupio pre par meseci,a u međuvremenu oštetio prateći disk sa drajverima. Na samoj kutiji kartice ne postoji ime proizvođača, a kada potražim na google-u dobijam gomilu kineskih sajtova i ne mogu da pronađem drajver :(
U prodavnici gde sam uzeo TV kartu isto nemaju pojma kako se zove proizvođač :boodala: već je vode pod nekim univerzalnim imenom.
Ako neko ima takvu karticu trebalo bi mi samo kopija diska.

Hvala unapred...

GoranSTX
10.9.2007, 21:49
U poplavi no-name proizvodjaca bice izuzetno tesko naci odgovarajuci drajver on-line. Velike su sanse da ta firma, i ako joj saznas ime, uopste nema sajt sa koga bi mogao skinuti drajver. Probaj da instaliras neki program tipa Everest i vidi da li ce moci da ti kaze koji je uredjaj u pitanju (mada to sto je USB tv adapter nikako nije od pomoci) ili bar koji je cip unutra (pa da probas drajvere za cip, pa neki softver za gledanje TV-a).
Mozda bi ti i neki live linux bio od pomoci (posto mozes da vidis kako se uredjaj prijavljuje sistemu tokom butovanja)...

Sve u svemu... Puno srece!!!

Master Neo
10.9.2007, 21:57
Probaj samo da saznas koji cip poseduje kartica, posle je sve lako. Trebalo bi bar chip da pise na kutiji. Ako to saznas, uputicemo te sta dalje da radis...

MarkoZ
10.9.2007, 23:44
Ovo me podseca na mog druga koji je uzeo no name web kameru i nikako nece da radi,a o driverima da i ne pricam. Uglavnom sada sluzi kao lampica :opanachke

Aleksandar Zivkovic
11.9.2007, 9:51
Hvala ljudi na brzim odgovorima!

Varijanta sa podizanjem Linuxa mi zvuci dobro. Jel moze da se iskoristi onaj, kako bese, knopix da ne moram da instaliram ceo operativni sistem?
Ako to ne upali probaću da otvorim kutiju..
Jel zna neko još neki dobro posećen forum kod nas, gde bih možda pronašao nekog (ne)srećnog korisnika ove karte? Ili treba da izigravam detektiva pa da ispitam prodavca kako su izgledali ljudi koji su kupili pa da ih tražim :eek:Pozdrav, Aca

GoranSTX
11.9.2007, 10:06
...........
Varijanta sa podizanjem Linuxa mi zvuci dobro. Jel moze da se iskoristi onaj, kako bese, knopix da ne moram da instaliram ceo operativni sistem?..............

Moze Knoppix bez instalacije, samo namesti da se komp butuje sa CD-a.