PDA

Prikaži potpunu verziju : Koliko ste zadovoljni vasim kompjuterom?

Master Neo
10.9.2007, 3:49
Admini, ako ne valja tema, brisite, ali eto pade mi na pamet u ove kasne sate da priupitam ovo... Dakle prosto i jednostavno pitanje. Koliko ste zadovoljni vasim kompjuterom? Da li vas nervira, da li vam pravi probleme, da li vam vrsi posao, sta bi ste menjali da mozete...

Licno sam vrlo zadovoljan svojim kompom, sve sto mi treba, odradjujem na njemu, znaci, informacije vezane za fax, kevin posao, planiranje treninga, tv, internet i komunikacija sa drustvom, muzika, filmovi igre... Uspeo sam da iskombinujem da mi on bude all in one uredjaj, tako da mi ostali uredjaji slicne namene ne prave guzvu u sobi. Ali ipak mi fali par stvari kao recimo stampac, web kamerica i manje sporedne stvari ali ipak neophodne u ovo danasnje vreme, kao sto je digitalni fotoaparat. A sad vi...:)

Spawn BG
10.9.2007, 7:10
Ja treba svom kompu da proširim vidike jednim novim HDD-om, inače, svašta je preživeo sa mnom i radi... :)

nikola87
10.9.2007, 9:57
konkretno moj komp se raspada, znaci windows se podize 2 minuta, grafa pocela nesto da zuji....znaci uzas. I to je sve pocelo da se dogadja od kada sam instalirao photoshop cs3

Inuyasha
10.9.2007, 10:05
Ja sam prezadovoljan :D Sve leti, sve radi, nemam nikakvih problema (da kucnem o sto)...isplatilo se svaki dinar :dedica:

<Rio_da>
10.9.2007, 10:16
S'obzirom koliko je star i da jos radi i kako radi ja sam prezadovoljan svojim kompom... menjao bi ga jedino zbog igara...

WhenDarknessFalls
10.9.2007, 10:25
Sta znam... Za neke osnovne potrebe je vise nego dovoljan, plus je stabilan, sve radi kako treba,a i mogu da se pohvalim da nisam reinstalirao win nekih 10ak meseci jer nema potrebe ;) Jedino je za nove igre maltene neupotrebljiv :(

Skols
10.9.2007, 10:26
kao sto rece Neo komp mi predstavlja u sobi all-in-one uredjaj.... na njegov rad se ne zalim,klokovan je i radi extra dobro i brzo s obzirom na konfiguraciju...sto se tice nekih upgrade-ova kad zavrsim sve sto treba u kucistu onda prelazim na periferne delove....

Eni
10.9.2007, 11:25
Prezadovoljan. S obzirom da je u pitanju P2 na 333Mhz, 256 RAM, GF4 i gomila diskova, a radi 24/7, stalno povezan na net adsl-om, radi kao gateway za LAN mrežu, i istovremeno tera gomilu programa uključujući i bagoviti PinnacleStudio, te radi grebovanje sa firewire i obradu videa... Treba mu 38 sati da dvd prebaci u xvid... I za to vreme skida torrent i sve živo... :n_klanja:

Elem, čekam da dođe novi, koliko god ja bio zadovoljan, od ovog se može bolje :)

zoran845
10.9.2007, 11:33
Sretan sam što je uopšte živ.:D U pitanju je PC sa procesorom AMD K6-2 (zayebo i Pentium II;)) na 333 MHz, kupljen januara 1999.!
Sa grafičkom sa 8 MB video memorije i hardom od 5 GB, jasno da (skoro) ne mogu da odgledam ni neki DivX film, a kamoli da se bavim "video editingom":o, ali dobro služi mojim skromnim zahtevima.

Mogu (naravno) da radim obradu teksta, surfujem, skidam sve i svašta (puna mi kuća diskova sa svakakvim programima, igrama), igram stare dobre igre (koje me ionako najviše zanimaju), slušam muziku. Iznenadili biste se da vidite koliko programa poteram istovremeno bez problema, i sve to na Windows 98.
Moj PC je čudo i dokaz da ima neka nadsila, pa zvala se ona Bog, Proviđenje, ili kakogod.:)

Šta bih mu dodao? Ništa. Kupiću novi, a ovaj će da radi isto što i do sada.;)

zdravkelja
10.9.2007, 11:47
Moj comp mi zadaje probleme od kad sam ga kupio pre 5god. To je moja prva mashina. Tada se nisam razumeo u kompjutere i uvalili su mi krsh zivi i naplatili 750 evra. Al mi radi posao (nisam ga gasio vec 2 nedelje poshto sam uveo kablovski pa sad skidam sve zivo:D)

Al u aprilu kupujem novi i ovaj cu poslati u zasluzenu penziju.:)

Željko
10.9.2007, 14:04
Zadovoljan sam. Samo ponekad ume da uspori totalno rad i to me izluđuje ali može da se preživi.

Nicolas
10.9.2007, 15:26
Meni nesto uvek fali, hardver bas uvek a sa sistemom sam miran samo kada mu posvecujem dosta vremena a tu praksu sam batalio tako da ni tu nije sve idealno.
Mada komp radi stabilno, brzo, nece sve igre da rade na maxu, zato i ne probam one koje ne bi:opanachke i tako.

Uglavnom uvek nesto fali i uvek se nesto planira, jos samo da se ucini nesto povodom tih planova.:kreza:

FooFighter
10.9.2007, 16:08
S'obzirom koliko je star i da jos radi i kako radi ja sam prezadovoljan svojim kompom... menjao bi ga jedino zbog igara...

Same here.

Kada pogledam objektivno u mom slucaju (AMD1800+, 512 RAM, GF4MX), ma koliko se lozio da imam neku zver od kompjutera, za to nema realne potrebe. Stvari koje mi trebaju za fax rade savrseno, a nemam ni neki poseban hobi koji bi zahtevao jaku masinu....

A i sto se tice igara, volim skoro samo RPG-ove, pa mi je od svega sto sam propustio jedino zao sto nisam probao NWN2 i Oblivion... mada se ne bih bunio da obrnem i BioShock:opanachke

Highlander
10.9.2007, 16:27
Pa onako... Još uvek radi dobro, tera 3ds i PS zajedno bez problema, ali bih ga rado menjao što pre. Ono što bih dokupio (pored osnovnih komponenti) jeste neka kvalitetnija grafička tabla i skener. Za igranje se ne sekiram, ionako više volim manje igre i avanture... :)

P.S. Ne bi bilo loše da imam i jedan nVidia Quadro Plex. :)

AkulM
10.9.2007, 16:49
Sasvim zadovoljan novim kompjuterom, sasvim nezadovoljan starim koji je u raspadnom stanju!Nov kumpjuter radi sve sto pozelim i kako pozelim a stari radi kad mu se cefne i nista ne radi dobro :D

Belfegor
10.9.2007, 17:18
koliko god ga kudio i koliko god se nervirao, nekako mi je prirastao za srce. drugi je po redu (amd athlon 2000+, 512ram ddr, radeon 9200) i imam ga negde oko 3 god, mada sam stari jos vise voleo jer je bio prvi (p2 na 500Mhz,128 ram, voodoo3) i na njemu je sve radilo super, osim novih igara, i dodje nov i na njemu sada sve funkcionise super (obrada teksta, internet, filmovi, i neki mali programcici za sve i svasta) osim novih igara. doce opet neki nov...

nickey
10.9.2007, 18:23
Od kako sam stavio gigabajtov neon kuler sa potenciometrom za podesavanja bzine=>buke komp mi se ne cuje, brzo se dize sistem, a ako nece bzo format c: po kratkom postupku, i opet je brzo. Za sada mi je ovaj dovoljan, iako sam ga kupi pre 2.5 god. Igre i ne igram tako cesto kao pre, ali zato internet...

caine
10.9.2007, 20:30
Imam ovu zver sa kojom sam veoma zadovoljan. Igre, programi... sve radi super! :cool: Mada, zbog njega nemam mobilni, bike, ADSL tu i tamo (i to iskljucivo sa komsijom) :( Ali vredelo je. :)

A imam i jednu starudiju sa 98micom i DOSom koji sluzi za igranje starijih igara.

koliko god ga kudio i koliko god se nervirao, nekako mi je prirastao za srce. drugi je po redu (amd athlon 2000+, 512ram ddr, radeon 9200) i imam ga negde oko 3 god, mada sam stari jos vise voleo jer je bio prvi (p2 na 500Mhz,128 ram, voodoo3) i na njemu je sve radilo super, osim novih igara, i dodje nov i na njemu sada sve funkcionise super (obrada teksta, internet, filmovi, i neki mali programcici za sve i svasta) osim novih igara. doce opet neki nov...

:rofl::)

todos
10.9.2007, 20:32
Naravno ako je star dolazi do nezadovoljstva.Medjutim ovaj moj je izuzetno stabilan sa gigabyteovom plocom via kt400.Nikad mi nije pravio probleme,pa cak i kad naglo nestane struje nikad sistem nije pao da se nije odmah podigao.Strvar je u komponentama koje se ugradjuju.Dobar primer za to je moj LG rezac kombo koji je pre 4,5 godina placen 85 eura,(pogledati cenovnike u SK 6/2003,i 7/2003).i jos radi bez ikakvih problema.Cak mi je jednom palo na pamet da ga razmontiram i vidim sta ima unutra.Pa sam ga cak prikacio na komp onako rasklopljenog da vidim kako svetli laser:eek:,bilo je vrlo interesantno.Inace jos mogu vrlo pristojno da pokrenem i novije video igre his9800pro,icq.Tako kad uskoro bude otisao u penziju bice mi zaista zao.

zoran845
10.9.2007, 21:31
moj LG rezac kombo... jos radi bez ikakvih problema.Cak mi je jednom palo na pamet da ga razmontiram i vidim sta ima unutra.Pa sam ga cak prikacio na komp onako rasklopljenog da vidim kako svetli laser:eek:,bilo je vrlo interesantno.

:eek::D

Todose, ti si šampion!:to_care:

Ja se još ne usuđujem da svoj devet godina stari CD-ROM uređaj (Acer) rasklopim da ga malo očistim (počeo da štuca, ali me strah da ga ne sredim), a ti to radiš sa novijim drajvom onako iz zezanja!:D

Belfegor
10.9.2007, 21:31
caine
:rofl::)[/QUOTE]

nije lepo smejati staroj konfi. nisu radile igre pre 3 god, tada su to bile najnovije.:paranoia: ali taj komp koristi moj knjigovodja (prodo ga) i jos ni jednom nije obaran sistem.

A M G
10.9.2007, 22:04
Nemam neke prevelike zahteve sto se igara tice, ne patim od toga da bas svaka igra mora da radi na visokim rezolucijama i sa maksimalnim podesavanjem kvaliteta, ali zato ocekujem da bude pouzdan i stabilan. Moj to vise nije, od kako sam prodao moju prekrasnu graficku (:D) Sapphire 9600XT i uzeo budjavi Asus 7600GS silent. Temperatura k'o u rerni, imam 3 dodatna kulera u kucistu koji izbacuju vreo vazduh i jedan sto ide u PCI slot i ovo g*vn* i dalje gori! :nov_explo Bas malopre igram stari Company of Heroes i komp se zamrzne! :boodala: Dok je stari dobri Radeon bio u kucistu nisam imao ni jedan dodatni ventilator i sve temperature su bile OK. :dedica: Sada ozbiljno razmisljam da oblozim kuciste azbestom, da ne povuce ceo stan sa sobom, ako se desi da izgori! :dzavo: Jedva cekam prolece/leto 2008. kada bi trebalo da uzmem potpuno novu konfiguraciju...:love:

caine
10.9.2007, 22:04
nije lepo smejati staroj konfi. nisu radile igre pre 3 god, tada su to bile najnovije.:paranoia: ali taj komp koristi moj knjigovodja (prodo ga) i jos ni jednom nije obaran sistem.

Ma dobro, samo mi je bilo smesno ono ''na njemu je sve radilo super, osim novih igara''... :)

donator99
10.9.2007, 22:20
Otkako sam stavio ovog Semprona 3k, hvala bogu smanjila se buka.
Sad mi BOX kuler radi na 2700rpm, temperatura proca super, oko 33c.
Kad se setim starog XP1700(koji je crkao) i one njegove turbine na 4.5k RPM, jao odmah me usi zabole...
Kompom sam uglavnom zadovoljan.Nisam ni pokusavao da igram Oblivion, NWN2 i druge novijje igre.Nekako mi je bolje da sacekam da kupim novi komp/konzolu i da ih igram u punoj slavi, nego da se patim sa ultra-low detaljima i uopste da li ce da rade ili ne.

hacker_aca
10.9.2007, 23:25
Komp me fino služi (da kucnem u drvo). Jeste da je u poslednje vreme zezao pošto nisam sistem reinstalirao ima par meseci. Sada sam i formatirao HDD i instalirao svež WinXP i nema frke. Za moje potrebe sasvim dovoljan ali se ne bih ljutio kada bih nabavio neku bolju konfiguraciju, ne mogu da igram Bioshock i ostale nove naslove. :( Brat igra Guild Wars, ja igram Need For Speed Carbon i Counter Strike 1.6 i nemamo nekih većih problema. Tu su još: slušanje muzike, surfovanje internetom... To je to ja mislim. :)

P.S.: Možda je mali off ali kada već pominjete stare mašine... Naime, imam staru grafičku GeForce 440MX koju ne koristim. Mislim da je ovo jedna od najpoznatijih promašenih grafički ikada napravljenih. :D Jel bi bilo bolje da ja ovu grafu sačuvam i da je prodam nekom kolekcionaru ili nVidiji za neke dobre pare za nekih 20 godina ili mogu slobodno nekome odmah da je utrapim za neku siću? :kreza: Hvala unapred...

_RaZoR_
10.9.2007, 23:43
Vise nego zadovoljan. Ionako ne igram bas puno igre (ne igram ih nikako :D) pa mi komp sluzi samo za internet, muziku i filmove.

@Hacker Aca
Mislim da ćeš MORATI čuvati za kolekcionara, ne znam ko bi htio da kupi tu grafulju ?:D:dedica:

todos
11.9.2007, 17:21
Komp me fino služi (da kucnem u drvo). Jeste da je u poslednje vreme zezao pošto nisam sistem reinstalirao ima par meseci. Sada sam i formatirao HDD i instalirao svež WinXP i nema frke. Za moje potrebe sasvim dovoljan ali se ne bih ljutio kada bih nabavio neku bolju konfiguraciju, ne mogu da igram Bioshock i ostale nove naslove. :( Brat igra Guild Wars, ja igram Need For Speed Carbon i Counter Strike 1.6 i nemamo nekih većih problema. Tu su još: slušanje muzike, surfovanje internetom... To je to ja mislim. :)

P.S.: Možda je mali off ali kada već pominjete stare mašine... Naime, imam staru grafičku GeForce 440MX koju ne koristim. Mislim da je ovo jedna od najpoznatijih promašenih grafički ikada napravljenih. :D Jel bi bilo bolje da ja ovu grafu sačuvam i da je prodam nekom kolekcionaru ili nVidiji za neke dobre pare za nekih 20 godina ili mogu slobodno nekome odmah da je utrapim za neku siću? :kreza: Hvala unapred...

Izbaci je na e-bay,ili neki drugi sajt,cisto pokusaj.Ja cu moju graficku his 9800pro,icq da stavim cim budem imao drugi komp.(uz nju i staru lajku iz 57')ima ludaka na zapadu koji se polomise za takve starudije.