PDA

Prikaži potpunu verziju : Pci-express 2.0?give Me A Break!

Insecticide
7.9.2007, 16:01
Sta je sad ovo? Pci-express 2 ? Sta sad moram da kupujem novi komp (kupio sam novi pre 3 dana) da bih mogao da stavljam nove graficke kartice?Mislim,sad preteruju
Da li ce se nastaviti proizvodnja pci-express kartica kao sto je i slucaj sa AGP karticama ?Mislim i ove AGP kartice retko izlaze,a i ona koju bash oces nema za AGP.
Mislim da je ovo bullshit

WhenDarknessFalls
7.9.2007, 16:08
Ovaj... PCI-e 2.0 je najavljen jos u januaru...sad je na netu aktuelna diskusija oko pci-e 3.0 :D

Offtopik: Ti si uzeo nov komp, kakve sad ima veze ovo sa tim? Iovako kada budes menjao to, sigurno ces uzimati i novu plochu...

:ciao:

oluja
7.9.2007, 16:08
Hahahahaha, pa zar do sada nisi ukapirao da nema kraja. Uvek ce nesto novo izmisljati, uvek ce biti neki izgovor proizvodjaca zasto se mora preci na nov sistem i zasto je to bolje i brze od starog... Gameri danas moraju svake godine da uloze (ne male) pare u nov racunar da bi igrali najnovije igre. IMHO najbolje resenje za gamere je kupovina neke konzole, ali to je nepopularno reci na forumima kod nas... sorry.

starx
7.9.2007, 16:14
Trebalo bi da se u vistu ubaci ne emulator nego da podrzava istu platformu kao i xbox nove generacije e to mi je malo sumljivo zasto je ati pravio ovakve kartice (arhitektura slicna kao xbox).Mada videcemo kako ce to da radi veliki Bili je svasta obecavao i uvek je bivalo suprotno.:rofl:
Ma nebrini sto covek kaze verovatno ces i plocu menjati ali bice revizija sigurno za sadasnji pci-e,kad bude i za agp bice i za pci-e,neznam koja fora ce to da bude, da nebude kao i sa agp 2,4,8 moze da radi ali nemoze da ostvari veci transfer u podacima nego sto je propisano pci-e16x ali ce raditi,ako tako bude.

Insecticide
7.9.2007, 16:31
Ovaj... PCI-e 2.0 je najavljen jos u januaru...sad je na netu aktuelna diskusija oko pci-e 3.0 :D

Offtopik: Ti si uzeo nov komp, kakve sad ima veze ovo sa tim? Iovako kada budes menjao to, sigurno ces uzimati i novu plochu...

:ciao:

Da,ali ja menjam graficku karticu svakih 6-8 meseci

PAIN
7.9.2007, 16:54
Pa ne razumem sta se onda ti bunis:icon_scra?

Insecticide
7.9.2007, 17:18
Pa ne razumem sta se onda ti bunis:icon_scra?
Zato sto sa ovim novim kompom necu moci da stavim g92+kartice

PAIN
7.9.2007, 17:20
Menjas kartice na 6-8 meseci a ne mozes da promenis plocu, pihh.....

ZoranM
7.9.2007, 17:43
Dobra stvar je sto ce pci express 2.0 slot biti kompaktibilan sa danasnjim kartama.

Nicolas
7.9.2007, 17:48
Nije do toga da smo mi beda...
Vise ima do toga da ljudi zele da se igraju bez problema i briga kao sto su novi driveri, kako ce raditi, koliko memorije, pa ovo ono......
Uglavnom nije bezveze porasla prodaja konzola svuda u ino...
I ja bih tako da imam uslova, vec sam to rekao ovde na forumu.

Nego mislim da ce ti novi PCI slotovi podrzavati i ove sadasnje pci karte ili sam lose obavesten? Ne znam za ver. 3.0 ali mislim da sam procitao tako nesto za 2.0 verziju.

oluja
7.9.2007, 22:57
Kazi to onima koji su kupiji X-Box i sad ne mogu da igraju nove X360 naslove. :to_care:

X360 ne bih ni u ludilu kupio. Poklon, bih prihvatio. Kvarova na sve strane, neoptimizovanost.....

Odakle vam takve ideje? Bas sam kod qzme gledao kako izgledaju neke igre na PC-u a kako Xbox360 (na LCD HDTV-u)... posle toga sam ozbiljno poceo da razmisljam da pocnem da stedim za konzolu, igras na velikom ekranu iz fotelje i ne razmisljas o novim karticama, memorijama, plocama, standardima, kako ce i da li ce raditi... sve ide kao podmazano. PC ce mi uvek biti tu za filmove, muziku, internet i neke manje zahtevne igre... IMHO ne isplati se juriti top konfiguraciju samo za igranje (kome treba zbog posla svaka cast, to se naplati). Svake godine treba potrositi vise para nego sto kosta jedna konzola ciji ce vek trajanja biti najmanje 3 godine. Pogledajte samo koliko se ljudi jos uvek igra na playstation 2 i koji naslovi jos uvek izlaze za njega (naravno sve manje zbog prelazaka na trojku). Kad razmislite o faktoru sta dobijate za ulozene pare shvaticete zasto ovo pisem.

Pjanovic
8.9.2007, 0:17
Nego mislim da ce ti novi PCI slotovi podrzavati i ove sadasnje pci karte ili sam lose obavesten? Ne znam za ver. 3.0 ali mislim da sam procitao tako nesto za 2.0 verziju.

Pa kakve veze ima da li ce ove sada graficke moci da se stave na te 2.0 slotove.
Plocu ce kupovati ljudi da bi na nju stavili najnovije 2.0 graficke (9xxx i 3xxx valjda), sto bi neko kupovao plocu sa 2.0 PCIe i onda da stavi graficku 1.0 :confused:.

Primer:
Ko sada kupuje komp, kupi normalno ploce sa pcie 1.0 standardom i graficku za taj slot. Ja imam GA DS3 i 8800GTS.
Kad mi ova graficka ne bude dovoljna, i razmisljam se o kupovini neke 9xxx onda moram da kupi i neku tu noviju plocu sa 2.0 stanrdom za graficki slot.
Dakle, nema niko nikakve potrebe da kupi novu plocu i da onda stavi staru graficku, to nema logike...

nikola87
8.9.2007, 0:27
pa za konzolu i dobar TV (plazma) treba negde oko 1600E + jos 200E za igre....to je oK ali ima tu nekoliko caka:

1) koliko vidimo jos nije usvrsena proizvodnja ni jedne konzole tako da postoji ogromaln broj primeraka sa razlicitim problemima(kvarovima)
2) koju konzolu izabrati
3)igrati strategiju ili pucacinu na konzoli je po meni strahota
4)konzole su da se na njima igraju trke ili neke igre za 2 igraca, znaci zabavan karakter , dok mi je komp vise za neke ozbiljnije igre.

e sad vi buduite pametni pa odredite da li ce te da kupite jak komp ili ovu drugu kombinaciju.
Stvarno zamrsena situacija, mada ako se sredi ova situacija sa defektnim modelima ja cu verovatno sledece godine da uzmem neku od konzola i naravno plazma, a i onako ne igram strategije i neke ozbiljne igre.

Pjanovic
8.9.2007, 0:44
pa za konzolu i dobar TV (plazma) treba negde oko 1600E + jos 200E za igre....to je oK ali ima tu nekoliko caka:

1) koliko vidimo jos nije usvrsena proizvodnja ni jedne konzole tako da postoji ogromaln broj primeraka sa razlicitim problemima(kvarovima)
2) koju konzolu izabrati
3)igrati strategiju ili pucacinu na konzoli je po meni strahota
4)konzole su da se na njima igraju trke ili neke igre za 2 igraca, znaci zabavan karakter , dok mi je komp vise za neke ozbiljnije igre.

e sad vi buduite pametni pa odredite da li ce te da kupite jak komp ili ovu drugu kombinaciju.
Stvarno zamrsena situacija, mada ako se sredi ova situacija sa defektnim modelima ja cu verovatno sledece godine da uzmem neku od konzola i naravno plazma, a i onako ne igram strategije i neke ozbiljne igre.

Ovo boldovano je sustina :D, al aj sad ti objasni nekom uzavrelom konzolasu da je to tako. Ja uglavnom ne igram strategije (igrao sam skoro Company Of Heroes), a pucachine obozavam.
I da te malo ispravim, fps je nemoguce igrati na konzoli, dok igranje pucacina iz 3.lica je sasvim komotno, npr kao Spliter Cell i ... odnosno u tim igrama nije od kljucnog znacaja reakcija i head shot, nisu kao CS...

oluja
8.9.2007, 1:00
Ovde ima dovoljno posla i za mythbusters-e :)
M$ je priznao da postoje problemi da bi izbegao tuzbe na osnovu pregrejavanja konzola (koje ljudi drze tako da ne mogu adekvatno da se hlade)... Produzili su garantni rok da bi ublazili ovaj problem.
2) koju konzolu izabrati
Zandrovski, pogledaj sta se izdaje za koju konzolu i lako ces odluciti.
Sta su ozbiljnije igre?
Ne moras da imas plazma tv da bi igrao igre sa XBOX-a ili Playstation-a... radice i na jeftinim PAL televizorima (provereno).
Nazalost postoji jos jedna stvar koju treba uzeti u obzir, sve manje naslova izlazi za PC. Pogledajte na netu statistike koliku je zaradu imala igracka industrija od naslova izdatih za PC. Ta cifra je naglo opala zadnjih godina. Njima se ne isplati da izdaju igre samo za PC i zbog lakoce razbijanja zastita i piraterije uopste.

Nicolas
8.9.2007, 1:05
Pa kakve veze ima da li ce ove sada graficke moci da se stave na te 2.0 slotove.
Plocu ce kupovati ljudi da bi na nju stavili najnovije 2.0 graficke (9xxx i 3xxx valjda), sto bi neko kupovao plocu sa 2.0 PCIe i onda da stavi graficku 1.0 :confused:.

Primer:
Ko sada kupuje komp, kupi normalno ploce sa pcie 1.0 standardom i graficku za taj slot. Ja imam GA DS3 i 8800GTS.
Kad mi ova graficka ne bude dovoljna, i razmisljam se o kupovini neke 9xxx onda moram da kupi i neku tu noviju plocu sa 2.0 stanrdom za graficki slot.
Dakle, nema niko nikakve potrebe da kupi novu plocu i da onda stavi staru graficku, to nema logike...

Da da.;) My bad, losa interpretacija mojih misli.;)
Mislio sam obrnuto, 180 stepeni a ista prica.
Imao sam na umu to da ce se graficke namenjene pci-e 2.0 slotovima verovatno moci i koristiti na ovim ver. 1.0 samo sa padom u performansama.
Ovo nije podatak iz prve ruke niti bilo sta slicno, kazem da sam to negde procitao.

nikola87
8.9.2007, 1:07
@ oluja nisam hteo da citiram tvoj gornji post da ne bi bio na pola ekrana kad zavrsim sa postom.

Jel mozes (posto si moderator) da prebacis ovo u temu vezanu za konzole

1. tacno je to sto kazes ali je cinjenica a su problemi u proizvodnji jako veliki pa je samim tim rizik kupovine veliki, sta mene briga sto imam garanciju ako cu da imam 200 problema tokom eksplatacije
2. mene npr zanimaju samo sportovi i trke(i pucacine ali njih otpisujem iz vec poznatih razloga) a poznato je da trke i sportovi izlaze za obe konzole, znaci opet je tesko da se odlucim.
3. kad sam rekao ozbiljne igre mislio sam na neke zahtevnije pucacine i strategije ,mada ja slabo igram igre pa i nisam kompetentan da govorim o tome.
4. pa nema filinga ako nemas plazmu od min 82cm. Koja je fora to igrati na monitoru od 52cm i to bez makar ravnog ekrana:a_whistli

ZoranM
8.9.2007, 8:06

Primer:
E nije tako.:D
Recimo hoces da uzmes grafiku najnovije 9000 serije, ali nemas para da uzmes i maticnu jer su obe papreno skupe. Resenje je da uzmes maticnu koja je downcompatible sa prethodnim grafickim sistemima. Ili recimo da kupujes novi komp, ploce sa x38 chipsetom treba da krenu da se pojavljuju, ali graficke sa pci-x slotom verovatno nece ni na prolece. Nekom ko ima dosta para i planira buduci upgrate (kao ti) to ce sigurno dobro doci.

P35 supports PCI-Express 2.0 (http://www.bit-tech.net/news/2007/06/06/p35_supports_pcie_2/1)? (http://www.bit-tech.net/news/2007/06/06/p35_supports_pcie_2/1)

Rocker
8.9.2007, 16:02
Ova tema je otišla u totalni off i svela se na priču o konzolama. Nećemo tako. :cool: