Prikaži potpunu verziju : 8800 gts 320 ???
Zanima me da mi kazu vlasnici ovih kartica da li ona moze da vuce dodatni video RAM iz sistemske memorije, i koliko? Jer ako moze, meni stvarno nece trebati neka jaca kartica...:p
mad_skillz
6.9.2007, 12:53
koliko ja znam ne moze, barem ja ne mogu a poprilicno sam sigurna da nijedna 8800 to ne radi..
Naravno da ne moze, da moze to bi joj visestruko smanjilo performanse. A i 320mb koje ona poseduje na sebi je sasvim dovoljno za bilo koju igru u 12x10 rezoluciji.
mad_skillz
6.9.2007, 14:19
uz dobar procesor moze sa njom da se komotno igra i u vecim rezolucijama
Moja 7600gt vuce sistemski ram i tako imam 560 i nesto dedicated video memory tako da sa nekompresovanim texturama nemam problema u 12.. pa se eto pitam... a zasto bi joj to toliko smanjilo performanse ,pa zar je sistemski ram toliko sporiji ???
Pravo da ti kazem da prvi put cujem da neka 7600 kartica vuce sistemsku mem.Mislim da si nesto pobrkao.
Otvori u 3d marku 05 ili 06 details i fino procitaj ...
A prvu realnu potvrdu sam imao u quake 4 koji sa setovanjima tekstura na ultrahigh upozorava da one vuku 500mb videorama ,i namjestio sam na ultrahigh i radilo ko sat...
NjegovaWisost
6.9.2007, 15:22
Hm. Sigurno je neka greska. na mojoj 8800GTS u wecini programa pise na ima gb rama iako nema, niti ima turbo cache jer joj i ne treba
Hm. Sigurno je neka greska. na mojoj 8800GTS u wecini programa pise na ima gb rama iako nema, niti ima turbo cache jer joj i ne treba
Vjerovatno jer vuce sistemski kao video ram ,sumnjam da je greska...jer moja 7600gt sa 256 video rama ne bi imala sanse da loaduje 500 mb ultra high textura u q4 da se to ne odrazi na framerate...
Ti si onda prvi koji ima takvu kartu.TC se obicno stavlja na lowend karte da bi se sto vise ustedelo.A kog 7600 i 512 i 1Gb joj ne bi mnogo pomogao.
Ma to si bre nesto pobrkao! Gde bre nadje tu kartu jos i GT, a jos i da vuce ram sa strane..Nemere bre tako! Cak ni drug google ne moze da nadje 7600gt koji uzima ram.:dedica:
Sad me cerate da instaliram 3d mark da vidim ....:icon_evil
Ako imas Gainward GeForce 7600gt(kao sto ti je u potpisu) nema sanse da uzima sistemski ram.Sistemski ram ti u principu uzimaju integrisane graficke, kao i neki modeli tipa 6200le,se...
mad_skillz
6.9.2007, 16:19
kao sto ti je rekao Pain samo Turbo-Force tip kartica uzima to kad im zafali njihove memorije ili integrisana resenja..
Mozda ste u pravu ,evo na visti mi 3dmark prijavljuje 256 video ram i total local textre memory 256 ....ali na xp mi je total local texture memory bio masu vise ,znaci texture je smijestala u ram ,a ne ram koristio kao pravu video memory ...to mi je jedino logicno objasnjenje jer ne bi bilo sanse da odigram q4 kako sam ga odigrao...
Sad sam i ja totalno zbunjen ,na visti mi javlja drugo...
NjegovaWisost
6.9.2007, 16:59
Sad sam i ja totalno zbunjen ,na visti mi javlja drugo...
isti slučaj na visti. Alo ljudi, šta odma napadate čovjeka. ja ipak mislim da je greška. Evo dokaza:
Ma ne treba puno memare uopšte, vašna je brza karta, to svi govore :D
http://www.overclock.net/faqs/48326-info-what-agp-aperture-size-what.html
Evo vam link na kome objasnjava sta je to!!!
agp-aperture-size kod mene iznosi 770mb
NjegovaWisost
6.9.2007, 17:11
http://www.overclock.net/faqs/48326-info-what-agp-aperture-size-what.html
Evo vam link na kome objasnjava sta je to!!!
agp-aperture-size kod mene iznosi 770mb
Pa to bi trebalo biti to, al na AGP pločama :D :D :D
Samo me čudi, nije mi ovako javljao na starom kompu...
isti slučaj na visti. Alo ljudi, šta odma napadate čovjeka. ja ipak mislim da je greška. Evo dokaza:
Ma ne treba puno memare uopšte, vašna je brza karta, to svi govore :D
Hvala ,odgovorio si na moje pitanje!
Mislim da mi za igre do 1280x1024 stvarno nece trebati jaca kartica...
@bole083
Ovo je već druga tema koju otvaraš o 8800GTS 320 zbog jednog jedinog pitanja! :n-cc2: Tema (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=12793) o ovoj kartici odavno postoji i da si koristio pretragu, sigurno bi je našao.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.