PDA

Prikaži potpunu verziju : Pekinska Policija Je Pokrenula Virutelnu Patrolu Interneta

gently
28.8.2007, 18:31
Nesto me ovo puno podseca na knjigu zvanu 1984:D

BEIJING - Police in China's capital said Tuesday they will start patrolling the Web using animated beat officers that pop up on a user's browser and walk, bike or drive across the screen warning them to stay away from illegal Internet content.

Starting Sept. 1, the cartoon alerts will appear every half hour on 13 of China's top portals, including Sohu and Sina, and by the end of the year will appear on all Web sites registered with Beijing servers, the Beijing Public Security Ministry said in a statement.
China stringently polices the Internet for material and content that the ruling Communist Party finds politically or morally threatening. Despite the controls, nudity, profanity, illegal gambling and pirated music, books and film have proliferated on Chinese Internet servers.
The animated police appeared designed to startle Web surfers and remind them that authorities closely monitor Web activity. However, the statement did not say whether there were plans to boost monitoring further.
The male and female cartoon officers, designed for the ministry by Sohu, will offer a text warning to surfers to abide by the law and tips on Internet security as they move across the screen in a virtual car, motorcycle or on foot, it said.
If Internet users need police help they can click on the cartoon images and will be redirected to the authority's Web site, it said.
"We will continue to promote new images of the virtual police and update our Internet security tips in an effort to make the image of the virtual police more user friendly and more in tune with how web surfers use the Internet," it said.
China has the world's second-largest population of Internet users, with 137 million people online, and is on track to surpass the United States as the largest online population in two years.
The government routinely blocks surfers from accessing overseas sites and closes down domestic Web sites deemed obscene or subversive.
http://d.yimg.com/us.yimg.com/p/ap/20070828/capt.bej10508281134.china_web_police_bej105.jpg?x= 180&y=112&sig=1kq1cIy0kI0Y_Y8dfOEkUA-- (http://news.yahoo.com/photo/070828/481/bej10508281134;_ylt=AmhvDdksZEctq6I5lxB6CoFk24cA)

Dimo
28.8.2007, 18:56
Kina je poznata po ovakvim mjerama, znaci ukucavanje bilo kog izraza u vezi sa demokratijom u Google rezultira cenzurom i slicno... Sramota, uglavnom.

nighthawk
28.8.2007, 21:34
Vecina ovakvih zabrana se obilazi koriscenjem proksija, pitanje je samo dokle ce to moci, tj. da li ce Kineske vlasti zabraniti proksi servere. Ako se to desi, Kineska vlada ce pasti u roku od mesec dana (bar ja tako mislim).

Slazem se da je previse gradjanskih sloboda losa stvar, ali ovo sto se radi u Kini je cista ludost.

genius
28.8.2007, 21:42
A sta mislis kako drugacije sacuvati mir i red u zemlji koja broji 3 milijarde ljudi.... ???

Ne rade oni to iz obesti nego iz realne potrebe...

LoneWolf
28.8.2007, 22:56
Kinezi jos jednom dokazuju i pokazuju pravo znacenje engleske sintagme TOTAL RETARDATION.:dedica:

Disclaimer : Ne pripadam nijednoj kineskoj politickoj partiji i ogradjujem se od svakog pokusaja da mi se pripise nelojalnost bratskom kineskom narodu :D

Simke
28.8.2007, 23:09
Vecina ovakvih zabrana se obilazi koriscenjem proksija, pitanje je samo dokle ce to moci, tj. da li ce Kineske vlasti zabraniti proksi servere. Ako se to desi, Kineska vlada ce pasti u roku od mesec dana (bar ja tako mislim).

Slazem se da je previse gradjanskih sloboda losa stvar, ali ovo sto se radi u Kini je cista ludost.

Kažeš pašće kineska vlada?!
Da neće možda da naprave demonstarcije na trgu Tien An Men pa da sruše vladu?
http://phinet.canalblog.com/tien_an_men.jpg

Nicolas
28.8.2007, 23:47
C&C Generals! Sta ima Kina?

-Hackere.;) I to posle malo vremena vise iskusne.

ssSss
29.8.2007, 1:05
C&C Generals! Sta ima Kina?

Ma pusti C&C Generals, u realnosti je trenutno najveca podmornicka sila na Svetu, da ne pricam o broju vojnika.

Mozda gledaju da sto vise Kineza oteraju iz Kine, posto ni sami ne znaju sta ce s njima. :kreza::kreza::kreza:

gently
29.8.2007, 2:53
Koliko sam ja upoznat Kina je ove godine donela zakon kojim je privatna svojina dobila ista prava kao i drzavna sto znaci da oni sada imaju neki kapitalizam osim sto imaju jednu stranku(komunisticku) i sada se bore da ona ostane na vlasti...Ko ce mu ga znati sta ce biti sa time.Dok sto se tice ovog cuda,ja bih poludeo da mi na svakih pola sata neka gif animacija policajca izadje na ekran i kaze neke "savesne" stvari(kao da ce promeniti nesto,kao sto kada odes u Dom Sindikata da gledas film cuje se govor onog direktora koji moli da ne bacate djubre po podu i slicno...)...Mada kada razmislim komunizam je to,pa mozda i utice na te jadne ljude isrpanog mozga;)

hacker_aca
29.8.2007, 2:56
Čitao sam u Maximu da su hteli da izvrše eksperiment tako što će 500 hiljada Kineza istovremeno da skoči i da naprave zemljotres. :D Ne znam da li su to radili uopšte...

Baš sam čitao davno u SK i o ovom Tien An Men-u i o Kineskoj vladi u vezi sa internetom, zanimljivo šta sve rade ljudi...

nighthawk
29.8.2007, 15:48
@Simke

Svaki narod moze da podnese ugnjetavanje do odredjene mere, a nijedna vlada ne moze da se odupre besu naroda ako se taj narod pobuni u dovoljnom broju. Zamisli pola milijarde Kineza koji vise ne mogu preko proksija da otvaraju sajtove koje otvaraju svaki dan. Drugo - sada je malo drugacija situacija, video si verovatno sta su radili rodjaci onih zatrpanih rudara, tesko da bi to smeli da rade pre 20 godina. A s' obzirom na odnose Kine sa zapadnim zemljama, ne verujem da bi opet smeli da isteraju tenkove na ulice.

Pasce komunizam u Kini, sigurno, samo je pitanje vremena.

genius
29.8.2007, 17:02
Ocigledno ne shvatate kakva je zemlja u pitanju :rolleyes:

gently
29.8.2007, 17:18
Moja sestra je profesor kineskog iz zivela je godinu dana u Pekingu('90-'91) i iz njenih utisaka jos tada se primecivao upliv kapitalizma.Inace imam poznanika kineza koji je iz provincije(radi istrazivanje na Geografskom Fakultetu o demografskim podacima kineza kod nas) i iz price sa njime sam shvatio da im je sve ok u zivotu i da je to maximalno "mutiran" komunizam za razliku od onog koji je nama i rusima bio poznat...I otprilike kada ga pitam o vlasti on odgovara sve je u redu,dobro je i ne postoji bolje i ne treba nam,otprilike kao da je ispiran od malena da prica takve stvari:)

P.S.Onaj zakaon o jednom detetu vazi samo za ljude u gradovima,dok za ljude u selu mogu i vise dece da bi imao ko da radi u poljoprivedi...

P.P.S.Zaista je fascinantno kako takav sistem funkcionise:)

genius
29.8.2007, 18:01
P.P.P.P.S to je jedini nacin na koji Kina i moze da funkcionise....

player1
29.8.2007, 18:21
Ocigledno ne shvatate kakva je zemlja u pitanju :rolleyes:

I nije jedina. Tolike druge zemlje o kojima niko ne prica (niti kritikuje ljudska prava i sta god) imaju takve nedemokratske kontrole intereneta (mnoge u srednjem i dalekom istoku).

Na primer Singapur ili Kuvajt.

Johnny
29.8.2007, 18:28
Ma treba svi da uzmu satelitski internet kod stranih provajdera. :D (Ako je moguce?)

Simke
31.8.2007, 7:47
@Simke

Svaki narod moze da podnese ugnjetavanje do odredjene mere, a nijedna vlada ne moze da se odupre besu naroda ako se taj narod pobuni u dovoljnom broju. Zamisli pola milijarde Kineza koji vise ne mogu preko proksija da otvaraju sajtove koje otvaraju svaki dan. Drugo - sada je malo drugacija situacija, video si verovatno sta su radili rodjaci onih zatrpanih rudara, tesko da bi to smeli da rade pre 20 godina. A s' obzirom na odnose Kine sa zapadnim zemljama, ne verujem da bi opet smeli da isteraju tenkove na ulice.

Pasce komunizam u Kini, sigurno, samo je pitanje vremena.

Ko zna šta oni smeju a šta ne, teško je proceniti ... zar oni i dan danas nemaju javna pogubljenja osudjenika na smrt? Možemo li zamisliti, onda, kako je u njihovim zatvorima?

Pada mi na pamet kako na svakog korisnika računara dolazi barem po pet kineza koji su na ivici egzistencije. Možda tako razmišljam iz neznanja ali je vrlo lako moguće da je odnos i mnogo veći.

Svima je poznato kako je supa od lastinog gnezda jedan od najčuvenijih specijaliteta u Kini ... meni često padne na pamet pitanje, kada slušam o tome, zamislite kolika je bila glad koja je naterala nekog davnog kineza da kuva lastino gnezdo.

Kina se menja i menjaće se i dalje, oni su svesni da su džin koji se budi i ne verujem da će dozvoliti bilo kakve revolucije i bespotrebna trošenja energije ... koliko god to zapad priželjkivao. Svakako da će biti sve više i više, kao i sve oštrijih kritika na njihovo ponašanje ali ... mislim da ih zabole.