Prikaži potpunu verziju : Telekom uvodi Vimax u CG!
freeminder
28.8.2007, 16:33
Naravno da ova konstatacija je svima poznata, pa tako nisu u svim mestima Srbije uvedeni ADSL prikljuchci i josh mnogo toga ....
Razrada:
Svi znamo da je MTS deo Telekoma, a da je MTEL ( Crnogorski mobilni operater ) ustvari MTS!
Pre dva dana gledajuci Glas Emrike na Avali, MTEL je objavio da je u fazi testiranja WIMAX ili VIMAX mreze, koja je navodno pandan ADSL-u, samo shto navodno ova nova kao infrastrukturu koristi predajnike mobilne telefonije!
"Cene ce biti iste a ako ne i nize u odnosu na standardni ADSL, ali josh dosta prednosti VIMAX ima u odnosu na ADSL! To su mobilnost, nije neophodfan fiksni telefon, brza instalacija ..." izjavio je jedan od chelnika MTEL-a
Zakljuchak:
Eto kako se bori za trzishte. Znachi mi im nismo vazni, jer imaju monopol nad nama u Srbiji! Vaznija su strana trzishta , ali Srpsko trzishte nek se .ebe, mogu oni chekati i josh 5 godina!
Ne nekom forumu sam citao da je Telekom 'pustio' Vimax u Zemunu (cini mi se naselja Altina, Batajnica, Busije i Ugrinovci).
Kada pronadjem link, postavicu ga ovde.
hacker_aca
28.8.2007, 21:32
Ne znam za MTEL ali znam da će kablovski operater Broadband Montenegro (www.bbm.cg.yu) uskoro da uvede WiMax internet (ili kako da ga nazovem, ne razumem se u to :)) koji će imati... ma evo šta oni kažu. :)
BBM će uskoro svojim korisnicima ponuditi i uslugu bežičnog pristupa brzom Internetu, koristeći WiMAX tehnologiju.
WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access ) je novi standard bežičnog prenosa podataka, uz maksimalni kapacitet prenosa od 70Mbps, na razdaljini od 50km.
WiMAX standard ima različite namjene, od oblasti Interneta do mobilne telefonije, i namijenjen je bežičnom prenosu podataka na većim razdaljinama.
nighthawk
28.8.2007, 21:52
Proslo je skoro dve decenije od rusenja Berlinskog zida i pada jedne zle imperije, ali ostala je jos jedna. Krajnje je vreme da se Telekom proda i uvede jos jedan ili dva provajdera fiksne telefonije. Francuzi poceli da razvlace opticke kablove po stambenim zgradama (nije greska u kucanju), imace stotinak megabita za nekoliko desetina evra mesecno; nase komsije Bugari koji se pre deset godina dolazili u Zajecar autobisima i dovlacili sta god moze da se proda kod nas sada mogu za 8 evra da dobiju 4 megabita adsl-a; a i nigde u svetu nema adsl-a u odnosu 8/1. I dok mi obicni smrtnici ovako kukako firme placaju po 30 hiljada mesecno za iznajmljene linkove. Sve zbog budjavog telekoma.
Sad uvode wimax, pa zasto nema i drugih provajdera wimaxa, to je bezicna tehnologija, nema kablova koji bi automatski postali vlasnistvo telekoma, gde su Telenor i vip? Da li telekom ima monopol i na EM talase!?
Svaki dan nalazim sve vise razloga da pobegnem odavde.
Kaiser Soze
29.8.2007, 7:18
Ovi iz mtel se jos i hvale kako njihov WiMax ima domet 10 do 12 km! LOL
Stvarno su indijanci, sta reci.
Treba uvesti jos 2 operatera fiksne telefonije pa da vidim onda kako ce cene da padaju. Odrase me za telefon, svaki mesec placam po 2.5k dinara! I to samo sto koristim net.
Ovi iz mtel se jos i hvale kako njihov WiMax ima domet 10 do 12 km! LOL
Stvarno su indijanci, sta reci.
Treba uvesti jos 2 operatera fiksne telefonije pa da vidim onda kako ce cene da padaju. Odrase me za telefon, svaki mesec placam po 2.5k dinara! I to samo sto koristim net.
Dokle god mogu da deru,a da ih niko ne upozori zbog toga i ne dira,oni ce da deru.Stvarno sta reci,da neka institucija ide protiv svog naroda,to moze samo kod nas.I sto gore neko rece nema nikakvog razloga da te nesto zadrzava da zivis ovde.Mislim na sve.Ja sam prestario i zao mi je sto mnisam imao prilike da pobegnem odavde.
Neko pametan je rekao da se TELEKOM ponasa isto kao i svako ko se nadje u takvoj (monopolskoj) poziciji.
Inace, neke diskusije vezane za ovo
http://www.elitesecurity.org/t242234-2-Telekom-Srbija-krenuo-sa-WiMAX-om
A ovi u ponudi imaju WiMAX - http://www.mediaworksit.net/code/navigate.php?Id=1
NjegovaWisost
25.12.2007, 10:32
Proslo je skoro dve decenije od rusenja Berlinskog zida i pada jedne zle imperije, ali ostala je jos jedna. Krajnje je vreme da se Telekom proda i uvede jos jedan ili dva provajdera fiksne telefonije....
Vidjeh ovu temu pošto mi brat iz PV se javio, pa je rekao da treba to da se uvede ovakav net, i rekao je da će biti strašno jeftino.
Brate, samo bih volio da telekom privatizujete pa će te da plačete ko mi dolje što nije ostao u državnim rukama i što su ukinuti impulsi, pa je cijena razogovora fiksnim telefonom skuplja nego mobilnim...
Telekom nipošto ne treba prodati ve mu samo konkurenciju ubaciti. Hej, pa nama u PV bez i jedne jedine sekunde razgovora doće račun od oko 12-13 evra. Doduše tu ide i TV preplata al svejedno, vidite vi koliko može da se priča mobilnim za 1 000 dinara...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.