PDA

Prikaži potpunu verziju : Muzički kviz

Strane : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Mrka Kapa
5.9.2007, 14:16
Pitanje je vrlo neodredjeno i moze li malo blize?

Ih, bre niste ni probali...
Film je izašao u drugoj polovini '94 godine i dobio je Oskara naredne godine. Obležen je kao krimi-drama i bio je pravo osveženje za filmsku industriju. Poznat je film, i za sada je dosta hintova.

Garson
5.9.2007, 14:24
Maria McKee - If Love Is a Red Dress (Hang Me in Rags) iz Pulp Fictiona?

phoenix[illusion]
5.9.2007, 14:29
da nije Ryder Mitch - Devil With The Blue Dress

Mrka Kapa
5.9.2007, 14:29
Maria McKee - If Love Is a Red Dress (Hang Me in Rags) iz Pulp Fictiona?

Jeste. :)
You're next.

Garson
5.9.2007, 14:53
Ovi bi trebalo da bude veoma lako.
Iz koje igre je Theme i koji je autor?

http://www.zshare.net/audio/34881448f3ae5e/

P.S.
Nemojte dzabe skidati, nema ID Tagova, obrisao sam.:D

phoenix[illusion]
5.9.2007, 14:56
Zvuci kao Oblivion ili Morrowind
Jeremy Soule

Covenant
5.9.2007, 15:16
Dobro, sledece pitanje...samo da ne budu neki metalci ;)

Bice,nemoj nista da se sekiras :a_bleh:
Samo da pogodim,polako-ne mogu toliko da budem brz posto nemaju bas svi ovde broadband ;)

jonathan
5.9.2007, 18:46
da nije Empires Earth... ne mislim na age of empires

caine
5.9.2007, 18:56
E shit, phoenix je pogodio... ovo je tema iz Morrowinda (99%). ;)

BTW, zaboravili ste da mi dodate poen! :dedica:

Garson
5.9.2007, 19:16
E shit, phoenix je pogodio... ovo je tema iz Morrowinda (99%). ;)

Odgovor se priznaje tebi jer je phoenix rekao Oblivion ili Morrowind.;)
Your turn.;)

[Imzadi]
5.9.2007, 19:22

Khm.. ovaj... vidi:icon_scra Ja nisam robot, niti imam slobodnog vremena toliko da bih čim neko pogodi stizala da upisujem poene u tabelu ;) Nemoj se brinuti, ni ti ni bilo ko drugi, neće vam biti zakinuto na poenima u svakom slučaju. Pozdrav

phoenix[illusion]
5.9.2007, 19:34
Odgovor se priznaje tebi jer je phoenix rekao Oblivion ili Morrowind.;)
Your turn.;)

Ovo nije fer. Pogledajte odgovore pre, videcete da su se priznavali i ako kazes ili. Mogao sam ja napisati u dva posta razlicito, isto bi bilo, ali sam napisao u jedan. Zahtevam da se meni doda poen. I on nije naveo autora, a ja jesam!

morrowind - jeremy soule

@ Garson
Molim te ne izvodi. Ne pravi se glavni zato sto imas dosta postova. Ovo je veoma ruzan nacin. To sto ti mene mozda ne volis, ne moras da mi podmeces nogu. Zna se dobro da sam ja pogodio.

[Imzadi]
5.9.2007, 19:40
;332583']Ovo nije fer. Pogledajte odgovore pre, videcete da su se priznavali i ako kazes ili. Mogao sam ja napisati u dva posta razlicito, isto bi bilo, ali sam napisao u jedan. Zahtevam da se meni doda poen. I on nije naveo autora, a ja jesam!

morrowind - jeremy soule

U pravu si. Poen ti je dodat. Go on;) I ja sam delom kriva što nisam obratila pažnju na to...

Ulmawen
5.9.2007, 19:45
Taman zinuh da prolajem, kad me [Imzadi] preteče... :D

Just as a reminder:

Pravila kviza:

Učesnik kviza koji da tačan i potpun odgovor na pitanje (potvrđen od strane postavljača pitanja), postavlja sledeće pitanje;

phoenix[illusion]
5.9.2007, 20:02
Ko je ovaj cika:

Garson
5.9.2007, 20:11
;332583']Ovo nije fer. Pogledajte odgovore pre, videcete da su se priznavali i ako kazes ili. Mogao sam ja napisati u dva posta razlicito, isto bi bilo, ali sam napisao u jedan. Zahtevam da se meni doda poen. I on nije naveo autora, a ja jesam!

morrowind - jeremy soule

@ Garson
Molim te ne izvodi. Ne pravi se glavni zato sto imas dosta postova. Ovo je veoma ruzan nacin. To sto ti mene mozda ne volis, ne moras da mi podmeces nogu. Zna se dobro da sam ja pogodio.
Slushaj decko, prvo se nauci kulturi, pa onda govori nekom shta je ruzno.To shto ja imam toliko postova nema nikakve veze niti sam ja u fazonu da budem "glavni".Pobogu, imam 25 godina, nisam u osnovnoj shkoli pa da treba da budem glavni ili najjaci.;)
Drugo ja tebe ne poznajem i nema razloga da te volim ili ne volim, a josh najmanje da ti podmecem nogu.;)
Trece, ovo je sve zabava a ako je tebi bitno da "pobedish" u ovom kvizu, izvoli, eto ti taj poen.
A shto se tice odogovora, ti si ranije postavio muziku iz Obliviona, bilo bi glupo da ja postavljam istu.Na tvoj post nisam odogovorio jer je bilo ovo ili, pa nisam hteo da kazem tacno ili netacno, da si rekao Oblivion rekao bih da nije.tvoj problem shto se nisi odlucio za jedno od ta dva.Razmishljajuci na taj nacin, mogao si da navedesh 5 RPG igara sa muzikom u slicnom fazonu pa da kazesh neshto od ovoga mora biti.
;332586']U pravu si. Poen ti je dodat. Go on;) I ja sam delom kriva što nisam obratila pažnju na to...
U cemu je u pravu? Mogao da izredja 10 igara i da kaze:"Evo, neshto od ovoga je". Ili da ako je neka pesma u pitanju, da pogodi grupu ali pesmu ne.
Taman zinuh da prolajem, kad me [Imzadi] preteče... :D

Just as a reminder:
Hvala.;)

Ulmawen
5.9.2007, 20:11
Možda bi mogao da prođe kao veoma zabrađeni Doug "Cosmo" Clifford, bubnjar čuvenih "Creedence Clearwater Revival". :)

Na tvoj post nisam odogovorio jer je bili ovo ili, pa nisam hteo da kazem tacno ili netacno, da si rekao Oblivion rekao bih da nije.tvoj problem shto se nisi odlucio za jedno od ta dva.
Eh, na žalost, nemamo striktna pravila za taj slučaj, ali dešava se da ljudi često ponude dve opcije, gde se do sada priznavalo ako je jedna od njih tačna. Da ne bi bilo svađe, zamolila bih moderatore da se doda i ovaj slučaj u pravilnik kviza. Hvala.

Garson
5.9.2007, 20:19
Eh, na žalost, nemamo striktna pravila za taj slučaj, ali dešava se da ljudi često ponude dve opcije, gde se do sada priznavalo ako je jedna od njih tačna. Da ne bi bilo svađe, zamolila bih moderatore da se doda i ovaj slučaj u pravilnik kviza. Hvala.
U toj slucaju moguca je sledeca situacija.Neko okaci pesmu i trazi naziv i izvodjaca.Ja se npr. setim izvodjaca i otprilike mi je poznata pesma, i album.Onda mogu da u'vatim i nabrojim sve pesme sa albuma i kazem, eto neshto od ovoga je.:D

jonathan
5.9.2007, 20:22
ajde momic nemojte tako.. samo opusteno

neka sad ostane kako jeste ali ja sam za varijantu da jedan post jedan odgovor jer,.. ako neko napise dve mpgucnosti (sto meni nebi smetalo) onda ce se neko naci pa ponuditi pet odgovora i reci ako on moze dva sto ja ne mogu 5.. gde pise da ne smem tako da.. treba malo i to izravnat.. cinimi se da negde pise da se moze ponuditi samo dva odgovora (ispravite me ako gresim )itd itd

ali sve u svemu, bilo kako bilo nemjte se bezveze kacit radi nekih poena.. pa valjda smo lljudi dogovoricemo se ;)

phoenix[illusion]
5.9.2007, 20:23
Ajd garison, zakopajmo ratne sekire. Meni nije cilj da pobedim u kvizu, nego mi je bilo krivo kada sam video da si priznao odgovor liku koji je rekao samo upravu si phoenix, jeste morrowind i pri tome nije odgovorio na drugi deo pitanja. Nista vise. Dosta sto nepravde ima u pravom zivotu, sad treba i na forumu. Mislim razmisli da si ti bio u toj situaciji. Ne bih se ljutio da je rekao i autora, ali ovako...

Mrka Kapa
5.9.2007, 20:26
Ovaj, guys, do sada u kvizovima koje pratim obično se dozvoljava da se ponude maksimalno dva odgovora, pa onaj ko postavlja pitanje navede tačno rešenje.
Nabrajanje tri ili više opcija je već bezveze, mislim da ova varijanta sa dva odgovora može i ovde da se usvoji, m?:):)

phoenix[illusion]
5.9.2007, 20:27
Ajd ovako, svako ima tri puta da pogadja, ali da u jednom ne upotrebi dva ili vise resenja.

Garson
5.9.2007, 20:28
ajde momic nemojte tako.. samo opusteno

neka sad ostane kako jeste ali ja sam za varijantu da jedan post jedan odgovor jer,.. ako neko napise dve mpgucnosti (sto meni nebi smetalo) onda ce se neko naci pa ponuditi pet odgovora i reci ako on moze dva sto ja ne mogu 5.. gde pise da ne smem tako da.. treba malo i to izravnat.. cinimi se da negde pise da se moze ponuditi samo dva odgovora (ispravite me ako gresim )itd itd

ali sve u svemu, bilo kako bilo nemjte se bezveze kacit radi nekih poena.. pa valjda smo lljudi dogovoricemo se ;)
Pishe ono shto je Ulmawen napisala gore:
Učesnik kviza koji da tačan i potpun odgovor na pitanje (potvrđen od strane postavljača pitanja), postavlja sledeće pitanje;

A ono phoenixovo nije bilo potpuno tacno.
Samo opushteno, nisam se ni sa kim kacio niti sam imao nameru da se kacim.

phoenix[illusion]
5.9.2007, 20:30
A ono phoenixovo nije bilo potpuno tacno.
Samo opushteno, nisam se ni sa kim kacio niti sam imao nameru da se kacim.

Nije ni caine-ov odgovor bio potpuno tacan, pa si ipak priznao. Ja sam na kraju napisao ceo odgovor.

Garson
5.9.2007, 20:33
;332644']Nije ni caine-ov odgovor bio potpuno tacan, pa si ipak priznao. Ja sam na kraju napisao ceo odgovor.
Pa cain je mislio da se njegovo nece uvaziti jer si ti pre njega odgovorio.A shto se izvodjaca tice, mogao je da prepishe od tebe.:D
Jesi napisao ali tek kad sam rekao da je Morrowind u pitanju.;)
;332632']Ajd garison, zakopajmo ratne sekire. Meni nije cilj da pobedim u kvizu, nego mi je bilo krivo kada sam video da si priznao odgovor liku koji je rekao samo upravu si phoenix, jeste morrowind i pri tome nije odgovorio na drugi deo pitanja. Nista vise. Dosta sto nepravde ima u pravom zivotu, sad treba i na forumu. Mislim razmisli da si ti bio u toj situaciji. Ne bih se ljutio da je rekao i autora, ali ovako...
Ma opushteno. E da nije Garison vec garson.
Pa nije mogao da kaze da se pogreshio jer si naveo Morrowind ali i Oblivion.
Ovaj, guys, do sada u kvizovima koje pratim obično se dozvoljava da se ponude maksimalno dva odgovora, pa onaj ko postavlja pitanje navede tačno rešenje.
Nabrajanje tri ili više opcija je već bezveze, mislim da ova varijanta sa dva odgovora može i ovde da se usvoji, m?:):)
Koji su to kvizovi? Mozda se dozvoljava da se ponudi po jedan odgovor iz dva pokushaja.
;332637']Ajd ovako, svako ima tri puta da pogadja, ali da u jednom ne upotrebi dva ili vise resenja.
Ovo bi bilo bolje ali onda treba pratiti ko je koliko puta pokushao. Mozda je bolje samo po jedan odgovor, bez ogranicenja u pokushajima.

phoenix[illusion]
5.9.2007, 20:35
Pa cain je mislio da se njegovo nece uvaziti jer si ti pre njega odgovorio.A shto se izvodjaca tice, mogao je da prepishe od tebe.:D
Jesi napisao ali tek kad sam rekao da je Morrowind u pitanju.;)

Pa mogao je da prepise, ali nije. To je isto kao sto sam ja mogao da izbrisem oblivion, ali nisam

[Imzadi]
5.9.2007, 20:38
Ok, raspravili smo ovo, u pravilnik je dodata još jedna stavka, vratimo se sada na kviz:dedica:

Marko_L
5.9.2007, 20:42
Imam ja predlog za nova pravila. Dakle, ovako. Na jedno pitanje se može ponuditi jedan odgovor po jednom postu (dakle nema onog "ili"). Može se postaviti neograničeno postova, ALI se ne sme postavljati drugi post dok autor pitanja ne kaže da li je dao tačan ili netačan odgovor u prvom, kako bi se izbeglo da neko ispamuje sa 20 postova i ponudi 20 odgovora na pitanje. Mislim da je ovako najpravilnije. Doduše ovo bi moglo da uspori kviz, ali opet treba odlučiti da li je bitna regularnost ili dinamika. Takođe, autori bi trebalo da odgovaraju samo sa "tačno" ili "netačno" bez onog "delimično tačno" i slično. Ako već hoće da da hint onda to može da se uradi recimo posle određenog broja netačnih odgovora (treba odrediti nešto realno, recimo 10-tak) i ofarba u navy plavu, tako da se razlikuju postovi koji su pitanje, oni koji su odgovor, kao i oni koji su hintovi. Takođe, ako ćemo da šarenimo, možda bi moglo i ono tačno-netačno da se farba u zelenu, odnosno crvenu boju zavisno od toga šta je. Možda bi to bilo prešareno, ali sa druge strane, bilo bi maksimalno pregledno. Eto, toliko od mene.

Garson
5.9.2007, 20:43
;332656']Ok, raspravili smo ovo, u pravilnik je dodata još jedna stavka, vratimo se sada na kviz:dedica:
Nazalost, veoma losha stavka.
Imam ja predlog za nova pravila. Dakle, ovako. Na jedno pitanje se može ponuditi jedan odgovor po jednom postu (dakle nema onog "ili"). Može se postaviti neograničeno postova, ALI se ne sme postavljati drugi post dok autor pitanja ne kaže da li je dao tačan ili netačan odgovor u prvom, kako bi se izbeglo da neko ispamuje sa 20 postova i ponudi 20 odgovora na pitanje. Mislim da je ovako najpravilnije. Doduše ovo bi moglo da uspori kviz, ali opet treba odlučiti da li je bitna regularnost ili dinamika. Takođe, autori bi trebalo da odgovaraju samo sa "tačno" ili "netačno" bez onog "delimično tačno" i slično. Ako već hoće da da hint onda to može da se uradi recimo posle određenog broja netačnih odgovora (treba odrediti nešto realno, recimo 10-tak) i ofarba u navy plavu, tako da se razlikuju postovi koji su pitanje, oni koji su odgovor, kao i oni koji su hintovi. Takođe, ako ćemo da šarenimo, možda bi moglo i ono tačno-netačno da se farba u zelenu, odnosno crvenu boju zavisno od toga šta je. Možda bi to bilo prešareno, ali sa druge strane, bilo bi maksimalno pregledno. Eto, toliko od mene.
Odlican predlog, bash onako kako sam zamishljao ovaj kviz.;)

phoenix[illusion]
5.9.2007, 20:45
Ajde ljudi da se vratimo na kviz
Ko je ovaj cika:

[Imzadi]
5.9.2007, 20:47
Nazalost, veoma losha stavka.

Prepravila sam. Hajde sad da se vratimo na kviz, a o Markovom predlogu ću razmisliti, samo da lepo i skoncentrisano pročitam...:)

bobi
5.9.2007, 20:48
Komplikuješ ga brate.
Bolje neka bude ovakav kviz kakav je bio, prost, brz i spontan.

Ulmawen
5.9.2007, 20:50
E, da mi je neko rekao da ću sama sebe da citiram... :D
Možda bi mogao da prođe kao veoma zabrađeni Doug "Cosmo" Clifford, bubnjar čuvenih "Creedence Clearwater Revival". :)

Marko_L
5.9.2007, 20:51
i neregularan :)

Garson
5.9.2007, 20:53
Komplikuješ ga brate.
I nije komplikavano.Dash odgovor i cekash onoga ko je postavio pitanje da potvrdi da li je tacno ili ne.Ako nije postavish sledeci odgovor itd. Znaci nema polovicnoh odgovora,ili-ili odgovora i sl. Veoma jednostavno.;)

phoenix[illusion]
5.9.2007, 20:53
Možda bi mogao da prođe kao veoma zabrađeni Doug "Cosmo" Clifford, bubnjar čuvenih "Creedence Clearwater Revival".
Ne nije.

Covenant
5.9.2007, 21:28
Ian Scott Anderson iz Jetro Tull-a mozda

Covenant
5.9.2007, 21:37
Ljudi ajmo ovako...
Takav sistem na Game-O-Kwizu funkcionise vec poodavano dobro
Kada neko pogadja ima pravo da navede dve opcije tj odgovora dakle-jedno i/ili drugo i to je to
Meni je glupo da imamo pravo na samo jedan odgovor pa da to jos i potvrduje onaj ko je pitanje i postavio pa sve u krug-previse je komplikovano,haos ce da nastane :opanachke
Samo dodajte tu klauzulu u pravila kviza i gotovo,posto je vec mnogima priznat odgovor koji su postigli na ovaj nacin
Hvala...

Ulmawen
5.9.2007, 21:39
i neregularan :)
Otkud ti takva ideja? Imamo već dva kviza sa takvim pravilima, pa nešto ne vidim da se ljudi bune da su neregularni. Nemojmo bespotrebno da komplikujemo stvari.

phoenix[illusion]
5.9.2007, 21:45
Ian Scott Anderson iz Jetro Tull-a mozda

tako je!

Covenant
5.9.2007, 21:52
Moje sledece pitanje ce za nekih pola sata
Sacekajte malo ;)

Covenant
5.9.2007, 22:26
Evo laganice

U pitanju je sada vec legendarni metal bend koji se u jednoj simpaticnoj sceni pojavio u filmu Ace Ventura
Dakle ime benda,ali cisto da ne bude toliko lako,trazim i ime frontmena koji je tada pevao u njemu-vrlo poznata faca u metal krugovima,takodje

Ulmawen nema pravo da odgovara na ovo :p :D

CrowN
5.9.2007, 22:29
Cannibal Corpse i Chris Barnes :)

Covenant
5.9.2007, 22:30
Nije bilo tesko....
Tako je...
Inace,ako je verovati wikiju Kanibali su omiljeni Kerijev bend i on je cak stavise insistirao da se oni pojave u filmu-sto vole da izvoljevaju glavni glumci ponekad :opanachke
Next!

CrowN
5.9.2007, 22:38
Domaca grupa je u pitanju, obratite paznju na nazive pesama u sledecem tekstu:

Ja sam cuo da je najbolje biti ruzan i pametan, ali me je pomalo strah, najvise od toga da ne ispadnem kratkovidi magarac koji nikada nije iskusio ljubav i koji se stalno vrti u krug. Ubijajuci monotoniju gledam u ljude pune apatije. A bele sljive su najbolje uz to, rece neko. :D

caine
5.9.2007, 22:40
Da nije EKV? Vidim Krug... :D

CrowN
5.9.2007, 22:41
Nije EKV

phoenix[illusion]
5.9.2007, 22:43
Van Gogh

Shlaymara
5.9.2007, 22:44
Pekinska patka:)

A svima ovima sto su promasili, keceve iz poznavanja domacih legendarnih bendova:p.

phoenix[illusion]
5.9.2007, 22:45
Pekinska patka:)

A svima ovima sto su promasili, keceve iz poznavanja domacih legendarnih bendova:p.

Ma ne slusam ja nikakve pekinske patke i guske, tako da... A ne verujem da iko slusa sem tebe :D

CrowN
5.9.2007, 22:47
Naravno Pekinska Patka, Shlaymara ti si sledeci.

bobi
5.9.2007, 22:51
Ajde punkerštino, očekujemo neko koska prljavo pitanje. :D

Shlaymara
5.9.2007, 22:56
Ma ne smem kosku , koske se bacaju negde kasnije, posle ponoci, kad ove bundzije odu na spasvanje:D.

@phoenix
Ako se u nesto ne razumes, bolje cuti. Ispasces pametniji:).

Nego, evo i pitanja.
[B]Kad smo vec kod domace muzike (i to jos novosadjana:)), ko su ovi, tj ove?

Pitanje (http://boomp3.com/m/8f6f9bfd7649) (~3MB)

Ulmawen
5.9.2007, 23:00
One shot at glory :D
Da nisu Boye (ili kako god se to beše piše)?

phoenix[illusion]
5.9.2007, 23:01
Da nisu Deca losih muzicara

Covenant
5.9.2007, 23:01
3MB...
Kakva diskrimancija za dial-up-ovce:D
Dok ja otvorim ovo-petorica vec pogode :to_care:

Shlaymara
5.9.2007, 23:04
One shot at glory :D
Da nisu Boye (ili kako god se to beše piše)?

Jesu Boye. Bra'o.
Ladno na netu nema skoro nista o njima:confused:. Nepravda!
Inace zene vise ne sviraju (steta), ali dok jesu bile su (i jos uvek jesu) jedan od najboljih bendova (po meni) sa ovih prostora :).

@Covenant
Sry:a_bleh:
Sledeci put stavljam nesto teze, pa da i vi dial-upovci imate fore da pogodite:D.

zoran845
5.9.2007, 23:29
3MB...
Kakva diskrimancija za dial-up-ovce:D
Dok ja otvorim ovo-petorica vec pogode :to_care:

Kako beše ono što M. Kuzmanović stalno vergla: "Firepower, mate, separates boys from men!":kreza:
(z845 powered by Telekom:mad: ADSL);)

Ulmawen
5.9.2007, 23:39
Evo i novog pitanja:

Traži se ime kompozitora, numere i filma za koji je rađena kompozicija... (http://boomp3.com/m/eeaf12754aaa)

Covenant
6.9.2007, 0:03
Conan The Barbarian gde me nadje-moj omiljeni film :)
Basil Poledouris,a ime numere hmm :n-cc2:
Mozda Theology(Civilization)

galebns
6.9.2007, 0:06
Uh jeste, e dok ja iskopam... :)

Covenant
6.9.2007, 0:08
Hehe,sa wikija :D

Mongol General: "What is best in life?"
Conan: "To crush your enemies, to see them driven before you, and to hear the lamentations of their women."

:n_klanja:

Ulmawen
Conan The Barbarian gde me nadje-moj omiljeni film :)
Basil Poledouris,a ime numere hmm :n-cc2:
Mozda Theology(Civilization)
:tapsh::tapsh::tapsh:
Tačno! :)

Martok
jes konan i jes ta pesma

Covenant
6.9.2007, 0:10
Pitanjce ce za pola sata-napravite malo pauzu :)

zoran845
6.9.2007, 0:22
A ja se ubih preslušavajući 3 CDa sa muzikom iz "The Lord of the Rings"!:mad:

Covenant
6.9.2007, 0:32
Elem opet laganica

U pitanju je cuvena grupa cija pesma,koja obradjuje jednu urbanu legendu,je posluzila kao glavni motiv za jednu od knjiga/prica Stivena Kinga
Trazim naziv pesme i grupe

seymourc64
6.9.2007, 0:33
Ramones Pet cemetery

Covenant
6.9.2007, 0:34
Jeste
Uf ovo je bilo brzo :D
Next!

seymourc64
6.9.2007, 0:41
He,he pa di bas Ramonese, bio sam cak i pevac u jednom njihovom tribute bendu kada sam bio mali :D...Elem...

Trazim naziv pesme i izvodjaca. Autor pesme je veoma poznati solo izvodjac.A u pesmi se govori o mladosti,prvom neuspesnom bendu,prvoj ljubavi...Uglavnom o najboljim danima u njegovom zivotu ikada. Inace pesma je drugacija od svih njegovih ostalih pesama

jonathan
6.9.2007, 1:41
posto pitanje stoji tacno 1 sat mozel koji hint.. otisao sam na Bruce Dickinson jer jedino mi on pada na pamet od solo izvodjaca (ne broim pesme od maiden) ali ne znam ni jednu pesmu da je drugacija od ostalih ili da to peva tako da sigurno nije on

CrowN
6.9.2007, 2:16
Google kaze Bryan Adams - Summer Of '69

Jel' tacno?

seymourc64
6.9.2007, 14:11
Jeste Bryan Adams i fenomenalni Summer of '69

phoenix[illusion]
6.9.2007, 14:29
Jeste skontali da na kraju kaze me and my baby in a '69...:D

zoran845
6.9.2007, 14:49
;333360']Jeste skontali da na kraju kaze me and my baby in a '69...:D

Imaš baš prljavu maštu.:D

:offtopic: Umro je Pavaroti. Da, onaj.:(

Covenant
6.9.2007, 17:05
Svaki učesnik kviza ima pravo da da najviše dva odgovora pre nego što mu bude odgovoreno da li su tačna ili ne;

Član ima pravo da ponudi samo jednu opciju kao odgovor, u okviru jednog posta.

Sorry for off...
Ovo mi skripi samo tako :opanachke
Kao sto sam rekao :)
zar nije bolje da u okviru jednog posta mogu da budu ponudjena najvise dva odgovora-dakle nesto tipa i/ili
Ova dva pravila mogu komotno da se stope u jedno-jednostavnije i brze,simply as that
Hvala...

phoenix[illusion]
6.9.2007, 17:33
Sorry for off...
Ovo mi skripi samo tako :opanachke
Kao sto sam rekao :)
zar nije bolje da u okviru jednog posta mogu da budu ponudjena najvise dva odgovora-dakle nesto tipa i/ili
Ova dva pravila mogu komotno da se stope u jedno-jednostavnije i brze,simply as that
Hvala...
Pa jeste, ali je bilo problema oko toga. Pogledaj postove ranije.

Covenant
6.9.2007, 17:43
Pa dobro,ali sada,ako se to sto sam predlozio,unese kao pravilo priznavace se samo pogodci sa dve ponudjene opcije-ja mislim da je to pak skroz korektno :)

jonathan
6.9.2007, 17:45
phoenix[illusion] ma nije bas bilo problema, nego je doslo do nesporazuam.. misli mda se ne treba radikalno obracat paznja na teo nego da jednostavno bude red kuce, u jednom postu max 2 ponudjena odgovora.. i svi sretni :)

CrowN
6.9.2007, 17:58
Evo pitanja.

Ime i prezime instrumentaliste sa slike

galebns
6.9.2007, 18:09
Da nije Maxim Mrvica?

CrowN
6.9.2007, 18:12
Jeste, Mrvica je :)

Postavljaj pitanje.

galebns
6.9.2007, 18:47
Koja pesma, koji album i koja grupa je u pitanju?

Klikni ovdi (http://boomp3.com/m/8d29930ef44e)

CrowN
6.9.2007, 19:09
Metallica - One

...and justice for all

jonathan
6.9.2007, 19:11
metallica Master of Puppets i istoimeni album

CrowN
6.9.2007, 19:23
Edit: jonathan je u pravu, Master of Puppets, nikako da nadjem gde mi je mp3 sa metallicom :)

galebns
6.9.2007, 19:42
Jeste, Metallica - Master OF Puppets i istoimeni album. Jonathan, pasteta gadosti je tvoja :D (pitaj)

jonathan
6.9.2007, 19:58
ok.. evo ide:

na koncertu koje grupe, publika vice:
u suck u suck u suck..

znaci trazim ime grupe

phoenix[illusion]
6.9.2007, 20:02
Maroon 5

jonathan
6.9.2007, 20:08
ne.. znaci, obicaj je toj grupi uzvikivat u suck.. i recimo na proslim koncertima, kada odsviraju nesto ekstra publika im uzvraca uuuuuuuu.. itd itd

Covenant
6.9.2007, 21:09
Type O Negative :D

jonathan
6.9.2007, 21:15
Type O Negative :D

bem ti jes dugo trajalo..
svaka cast, jesil nasoa ili googl rekao :D ..inace ta stvar je na prvom albumu pa onda preslo na koncerte.. bio sam u 7 mesecu na koncertu i stvarno se vikalo u suck u suck kad likovi odose :eek: ..ali su se opet vratili

pucaj dalje

Covenant
6.9.2007, 21:20
Znao sam i ovako ;)
Moje pitanje ce nesto malo kasnije...

Covenant
7.9.2007, 1:06
Well....

Koja faca je pisala tekstove pesama za Metallica Kill Them All album?

jonathan
7.9.2007, 1:10
da niej slucajno Dave Mustaine
znam da je nesto radio na tom albumu

Ulmawen
7.9.2007, 1:12
da niej slucajno Dave Mustaine
znam da je nesto radio na tom albumu
Vala jeste. I on i Hetfield i Ulrich.. Alal ti pitanje! :kreza:

Covenant
7.9.2007, 1:17
Tekstove za Kill Them All je pisao Mustaine glavom i bradom
Zato je to jedan od najboljih speed/thrash metal albuma ikada :)
Upravo je to jedan od razloga kasnijeg koskanja-sto ovi iz Metallice nisu pomenuli doticnog kao autora(a jeste autor)tekstova kada je ovaj izbacen iz benda i osnovao Megadeth ;)
Jonathane vozi sledece pitanje,pogodio si :)

jonathan
7.9.2007, 1:17
2. The Four Horsemen

[James Hetfield]
[Lars Ulrich]
[D. Mustaine]

4. Jump In The Fire

[D. Mustaine]

7. Phantom Lord

[D. Mustaine]

10. Metal Militia

[D. Mustaine]

12. Blitzkrieg

[Bonus track]

[Jones]
[Smith]
[Sirotto]

ove je napisao zajedno jos sa larsom i James Hetfield-om

Covenant
7.9.2007, 1:18
Pa jel ocete da ponavljam pitanje-nije sporno? :rolleyes:

Covenant
7.9.2007, 1:24
Sve je u redu-go ahead ;)

jonathan
7.9.2007, 1:31
ajde malo jedna devojka..

ne znam zasto ali stvarno volim njen bend (valjda mi ko dete ostalo nesto slusajuci)

dakle ime i prezime ove lepotice i kako se zove njen bend

http://img292.imageshack.us/img292/3752/emsasuljakovicpu2.jpg

Covenant
7.9.2007, 1:41
Hmmm

Da nije Sandra Nasic i Guano Apes?

jonathan
7.9.2007, 1:45
nij sandra nasic..
radi se o HC bendu

ajde evo na slici je jedan ogromni hint koji moze dovest do tacnog odgovora

http://img84.imageshack.us/img84/3264/01em2.jpg

Garson
7.9.2007, 1:51
Otep Shamaya iz OTEP-a. Prvi album im je Sevas Tra.:p

jonathan
7.9.2007, 1:54
etoga nije bilo tesko :)

rolaj dalje

Covenant
7.9.2007, 1:55
Jaiks-sto je ruzna,bar na drugoj slici :bibidu:
Na prvoj je secer doduse :D

Covenant
7.9.2007, 1:59
Nisam cuo za ovaj(otep)bend-vredi li cemu,deluje mi jako zanimljivo :)

jonathan
7.9.2007, 2:03
Jaiks-sto je ruzna,bar na drugoj slici :bibidu:
Na prvoj je secer doduse :D

he he..

sto se benda tice, ne znam ni jednu osobu na planeti da ih voli.. sem mene
evo nesto ovako http://www.youtube.com/watch?v=qec8gmj12xg ili ovaj spot (meni naj draza pesma) http://www.youtube.com/watch?v=4vVrK_9W9dA

inace, ako si gledao teksaski masakr s motornom pilo, fil, eto to ti je bend.. govore o nekoj patnji, tekstovi morbindi i uvrnuti, inace slbumi su ono da se preslusa od pocetka do kraja, komplet jedna prica.. ma eto, ono sto sad deca slusaju.. a ja ostario pa ovo slusam :D

Covenant
7.9.2007, 2:06
Ma bre-kada mi se svidja Municipal Waste i Anal Cunt :rofl: svidece mi se i ovo :to_care:
Hvala...

Garson
7.9.2007, 2:11
Hehe, i ja prvi put cujem za ovaj bend.:p

Sledece pitanje bi trebalo da je lako s obzirom da je u pitanju vrlo poznat bend.
Znaci koji bend i koja pesma.

http://www.zshare.net/audio/3514784b20e7c0/

Evo Covenante za tebe, samo 0.48MB.:)

jonathan
7.9.2007, 2:16
klepili su od metallice ovaj pocetni rif, malo ga zguzvali ali slicno je.. iskreno, nikad cuo :(

Dr Zoidberg
7.9.2007, 2:26
Megadeth - Vortex

Covenant
7.9.2007, 2:28
Na vr' jezika mi je,poznato je,ali ne mogu da se setim-jutro je pametnije od veceri :ciao:

Garson
7.9.2007, 2:39
Megadeth - Vortex
Jeste.:tapsh:
Teraj dalje...

Dr Zoidberg
7.9.2007, 3:23
Evo ga ! Da se malo preznojavte :dzavo:

Znaci trazim sledece

Ime izvodjaca i naziv albuma

http://www.zshare.net/audio/3515496cb645b8/ - 357kb

jonathan
7.9.2007, 3:31
u hebote
da nije jimi hendrix Are You Experienced

Dr Zoidberg
7.9.2007, 3:33
u hebote
da nije jimi hendrix Are You Experienced

nop :D

jonathan
7.9.2007, 3:38
ili Between the Buttons rolling stones

Dr Zoidberg
7.9.2007, 3:41
ili Between the Buttons rolling stones

nop :)

Ulmawen
7.9.2007, 11:46
Šta je ovo, neki snimak sa tonske probe? :D Nešto mnogo poznato, samo fali po neki instrument i vokal, jel da? :D

Dr Zoidberg
7.9.2007, 11:55
Šta je ovo, neki snimak sa tonske probe? :D Nešto mnogo poznato, samo fali po neki instrument i vokal, jel da? :D

Nop nije tonska, nego sam smanji bitrate zbog whinera dielupovca... i da jeste poznato i fali jos :)

jonathan
7.9.2007, 12:22
poznato je i to dobro.. na vrh mi jezika

Dr Zoidberg
7.9.2007, 12:24
poznato je i to dobro.. na vrh mi jezika

Ae jos malo da drugi pogadjaju, pa ce hintovi :D Taman kad dodjem iz skole oko 8

jonathan
7.9.2007, 12:31
hokej ;)

Covenant
7.9.2007, 16:44
Istina deluje poznato
Ne mogu sada da rovarim-cekaju me britanska kolonijalna osvajanja u Africi(ucenje za ispit:D)
Kasnije mozda ;)

<Rio_da>
7.9.2007, 18:35
Evo ga ! Da se malo preznojavte :dzavo:

Znaci trazim sledece

Ime izvodjaca i naziv albuma

http://www.zshare.net/audio/3515496cb645b8/ - 357kb

Au covek sta je ovo??? :boodala:

Miki maus tema? Izvodjac: Mickey Mouse himself!

Dr Zoidberg
7.9.2007, 18:49
Au covek sta je ovo??? :boodala:

Miki maus tema? Izvodjac: Mickey Mouse himself!

Mickey Mouse wtf ? i nije nikak mickey

jonathan
7.9.2007, 18:54
aaaaaaaaaa obecao si neki hint paaaaa... meni ide na redhote ali nemaju oni drugu gitaru, isti zvuk gitare koristi i Lenny Kravitz ali..
stvarno ne znam staje ali je poznato

Ulmawen
7.9.2007, 19:49
Meni ova gitara liči na The Kinks, možda neka brža verzije pesme Lola? :D

Dr Zoidberg
7.9.2007, 19:50
Ae za dobru decu dobar hint :D

Radi se o starijem albumu i starijem izvodjacu, ovaj isecak je iz "pesme" sa njegovog najpoznatijeg albuma. Blind Guardian je preradio jednu njegovu poznatu pesmu. Ring any bells ? :D

Dr Zoidberg
7.9.2007, 19:51
Meni ova gitara liči na The Kinks, možda neka brža verzije pesme Lola? :D

nop :)

Ulmawen
7.9.2007, 19:56
Mike Oldfield? :D

Dr Zoidberg
7.9.2007, 20:00
Mike Oldfield? :D
Close, close... :D

Ulmawen
7.9.2007, 20:06
Bah.. Uriah Heep? :kreza: Album Demons & Wizards verovatno?

@uprava: šta se desilo sa mojim Snoopy-jem?

Mrka Kapa
7.9.2007, 20:18
Bah.. Uriah Heep? :kreza: Album Demons & Wizards verovatno?

Jel' bio tu juče? Ništa nisam dirala od juče... možda je neki bug... koji jede pse... ili se nije pojavila ruka puna umornih prstiju pa je Snoopy pobegao...
I'll se into it right now, no worries ;)

Edit: sređet problem, mislim da je bilo do imageshack-a... ;)

zoran845
7.9.2007, 20:24

Najzad mu je doakao Red Baron.:kreza:

Ulmawen
7.9.2007, 20:44
Najzad mu je doakao Red Baron.:kreza:
Nikad! :a_bleh: Snoopy is back! :D
Hvala MK. :)

Dr Zoidberg
7.9.2007, 20:48
Pa sta ste stali, bili ste delimicno pogodili :)

jonathan
7.9.2007, 20:55
Mike Oldfield
album - Platinum
ili album Tubular Bells ?

Dr Zoidberg
7.9.2007, 21:01
Mike Oldfield
album - Platinum
ili album Tubular Bells ?

Jeste Mike Oldfield, e sada najpopularniji njegov album, jeste jedan od ova dva pa ti proguglaj :) Ocu egzatan odgovor :D

jonathan
7.9.2007, 21:04
mislim da je Tubular Bells ali je naj popularniji Platinum (sad stasi ti zamislio) ali je Platinum naj popularniji i naj poznatiji njegov uredak
zar ne vaze ponudjena dva odgovora ?????

edit: He is best known for his hit 1973 album Tubular Bells
jeli sad ok :)

znaci Mike Oldfield - Tubular Bells

Ulmawen
7.9.2007, 21:05
mislim da je Tubular Bells ali je naj popularniji Platinum (sad stasi ti zamislio) ali je Platinum naj popularniji i naj poznatiji njegov uredak
Bah, ne. Nova pravila; pročitaj drugi post sa pravilnikom....

jonathan
7.9.2007, 21:10
zar se nije usvoilo dva odgovora na jedan post ???????????
svejedno.. meni stoji odgovor u drugom postu kao Mike Oldfield - Tubular Bells a sad ako nije to odgovor.. Boze moj

Dr Zoidberg
7.9.2007, 21:16

edit: He is best known for his hit 1973 album Tubular Bells
jeli sad ok :)

znaci Mike Oldfield - Tubular Bells

Jeste Tubular Bells i on je njegov zastitni znak ujedno i najpopularniji album :)

Evo malo o Mike-u covek zna da svira 27 instrumenata ! radi muziku vec tri decenije, njegovi hitovi su Tubular Bell, Moonlight Shadow, To France...

jonathan
7.9.2007, 21:20
da, bas sam se malo zanjeo na wiki i stvarno je covek genije..

..znaci ja preuzimam stafetu :)

samo da napomenem, modovi (il ko je vec zaduzen) trebaju mi dodat 3 poena, jedan u vezi master of puppets pesme, onda koje je pisao pesme na kill am all i sad ovo u vezi Mike Oldfield - Tubular Bells
nije da se zalim nego eto,,... da napomenem ;)

sace pitanje

Mrka Kapa
7.9.2007, 21:22
samo da napomenem, modovi (il ko je vec zaduzen) trebaju mi dodat 3 poena, jedan u vezi master of puppets pesme, onda koje je pisao pesme na kill am all i sad ovo u vezi Mike Oldfield - Tubular Bells
nije da se zalim nego eto,,... da napomenem ;)

Dobro, bre, majkoviću, pa nismo mi moderatori neki botovi...:kreza:
Da igramo u pare pa i da se buniš. :opanachke

jonathan
7.9.2007, 21:26
eno sad :opanachke
rekao sam lepo samo da napomenem jer veruj mi ne mogu se ni ja skontat koliko imam pa ajde reko da zapisem :kreza:

ma ne bunim se ..daleko od toga.. :a_bleh:
-----------------
EDIT: hvala hvala ..... ;)

jonathan
7.9.2007, 21:40
ovo nebi trebalo biti tesko

dakle koja je grupa i koja pesma
http://www.zshare.net/audio/3528107f7e9672/

Ulmawen
7.9.2007, 21:46
Nine Inch Nails- We're In This Together

jonathan
7.9.2007, 21:49
Nine Inch Nails- We're In This Together

:n-cc2: punih 6 minuta.. necu se vise igrat :mad:

:tapsh: svaka cast,... u ostalom mislim da je bilo ko slusa zna ko ne slusa $%&#&"$#ž

pucaj dalje :)

MiDa
7.9.2007, 21:49
Nine Inch Nails - We're in this together

EDIT: E, zakasnih

jonathan
7.9.2007, 21:51
nije valda da ih sad svi slusate :eek:

Ulmawen
7.9.2007, 22:08
Nešto za moju dušu; molim da mi oni koji ne slušaju metal oproste ovom prilikom... :)

Traži se naziv grupe i pesme (http://www.zshare.net/audio/35284619ccd1aa/)... (Ko zna i sa kog je albuma dobije bambija :) )

Naravo, bobi i Covenant nemaju pravo da odgovaraju na ovo pitanje. :dzavo:

MiDa
7.9.2007, 22:22
Anathema - Shroud or False, a album je Alternative 4. Ocu bambija :)

Ulmawen
7.9.2007, 22:24
Anathema - Shroud or False, a album je Alternative 4. Ocu bambija :)
:tapsh::tapsh::tapsh::tapsh:
Izvoli, postavi sledeće pitanje. :)

ACHTUNG
7.9.2007, 22:36
:offtopic:

Na baneru za kviz, ovaj skroz desno je gitarista Rammsteina ili mi se cini? Bio ili ne bio, mnogo je velika faca! :kreza:

MiDa
7.9.2007, 22:37
Ahm, IME BENDA JE?
http://www.zshare.net/audio/3528930694a4ba/

jonathan
7.9.2007, 22:52
cradle of filth :D

Sun Tzu
7.9.2007, 22:56
:offtopic: @ !achtung! Jes i to ova slika sa googla... Richard Z. Kruspe...:n_klanja:

MiDa
7.9.2007, 22:59
cradle of filth :D

Hehe, nije :)

jonathan
7.9.2007, 23:02
daj koji hint, sviranje mi ide na xentrix ali oni su stara skola i nemaju kvalijatura

CrowN
7.9.2007, 23:04
Ajde da probam, mozda Ancient?

bobi
7.9.2007, 23:05
Ahm, IME BENDA JE?
http://www.zshare.net/audio/3528930694a4ba/

Obzirom da im je produkcija očaj, da se ne radi o nekom domaćem bendu? May Result?

Covenant
7.9.2007, 23:15
Tales Of Dark? :rofl:

MiDa
7.9.2007, 23:17
HINT: Ovo je ista grupa http://www.zshare.net/audio/35294745334791/ :)
(Izvinjavam se dial-upovcima)

Sviraju sve, znachi sve. Metal, dzez, blues, rep, ''traditional'', ...
Nije domaca grupa.

Ulmawen
7.9.2007, 23:20
HINT: Ovo je ista grupa...
Alal ti ga hint.. Tek sad nemam pojma. :D

jonathan
7.9.2007, 23:23
Korpiklaani
oni beer beer jel to ?

Ulmawen
7.9.2007, 23:24
Korpiklaani
ne znam kako se pise - oni bir bir jel to ?
Qq... Brzo u prvi sveti gaj da okaješ grehe za ovu bogohulnu izjavu...

CrowN
7.9.2007, 23:25
Korpiklaani
ne znam kako se pise - oni bir bir jel to ?
Ma ne zvuce Korpiklaani tako , a samo da znas da ti je odgovor 666 po redu :D

MiDa
7.9.2007, 23:27
Ok, sledi...
HINT 2: Ova grupa je pravila muziku za igru koja deli ime sa albumom jednog benda koji je dobio ime po istoimenoj glumici (glumila je u nemim filmovima). Al ga zamrsih :)

jonathan
7.9.2007, 23:28
znam koji je bend.. mislim da su jos demo.. barem su jako dugo bili.. jeli onaj piskavi zenski glas i sa onim muskarcem koji peva samo par delova pesama

Ulmawen - sta fali mojoj izjavi

edit: da nije atrox grupa

Ulmawen
7.9.2007, 23:33
Ulmawen - sta fali mojoj izjavi

Ništa, osim što Korpiklaani namaže na hleb ove priložene kompozicije. A za sve vreme dok ih maže još pomalo i svirucka i zapeva... Ukratko. :D

jonathan
7.9.2007, 23:34
ma dobro.. mozda reko imaju neke stvari slicne ovome.. ne slusam ih pa tako da ne znam ;)
inace su super i uzivo

jonathan
7.9.2007, 23:51
paaaaa... ne rece nista, jeli atrox ili ne ???

MiDa
7.9.2007, 23:58
paaaaa... ne rece nista, jeli atrox ili ne ???

Nije atrox

jonathan
8.9.2007, 0:01
da nije forgoten silence

MiDa
8.9.2007, 0:06
da nije forgoten silence

Nisu ni oni :D

jonathan
8.9.2007, 0:07
e odustajem.. stvarno ne znam dalje

Ulmawen
8.9.2007, 0:15
Lili Marlen? :rofl:

jonathan
8.9.2007, 0:26
Bathory

MiDa
8.9.2007, 0:27
Lili Marlen? :rofl:

Hehe :rofl:

Ok,...
HINT 2 UPGRADE: Smashing Pumpkins ima album koji se zove kao igra za koju je ovaj bend uradio muziku. Mislim da vishe nije teshko...

caine
8.9.2007, 0:42
Estradasphere? :D

jonathan
8.9.2007, 0:45
Tim Smolens
EDIT: caine pogodi

zoran845
8.9.2007, 0:47
Setite se ko je radio muziku za igru (Lilian) Gish (2004).

MiDa
8.9.2007, 0:50
Estradasphere? :D

To be :alealeee:
Mislim da je asocijacija bila jasna :)
You may ask away...

Ulmawen
8.9.2007, 0:52
To be :alealeee:
Mislim da je asocijacija bila jasna :)
You may ask away...
:rofl::rofl::rofl::rofl:

Ček.. Estradasphere je ime glumice iz nemih filmova?!?! :D Alal ti formulacija. :D

jonathan
8.9.2007, 0:53
Lilian Gish je ime glumice

zoran845
8.9.2007, 0:56
HINT 2: Ova grupa je pravila muziku za igru koja deli ime sa albumom jednog benda koji je dobio ime po istoimenoj glumici (glumila je u nemim filmovima). Al ga zamrsih :)

Mislio je čovek na album ("Gish", po glumici Lilian Gish), a ne na bend (Smashing Pumpkins).;)

Estradasphere je pravila muziku za igru "Gish".

Nego, MiDo, stvarno se nisi precizno izrazio, pa sam i ja prvo pomislio da je bend dobio ime po glumici, a ne njihov album.

caine
8.9.2007, 0:59
Spavami se, pa ce da bude nesto lako... Ajde ovako:

Ko je ovo:

Ulmawen
8.9.2007, 0:59
Lilian Gish je ime glumice
Shvatila sam, hvala na pomoći. :D Malo mi je formulacija bila rogobatna; i došla sam do Mrs Gish potpuno drugim putem, što mi je krajnje zbunjujuće...
Never you mind... Sitni sati... :D

jonathan
8.9.2007, 1:00
sting
- Gordon Matthew Thomas Sumner

Ulmawen
8.9.2007, 1:00
Sting...

EDIT: Zakasnih...

caine
8.9.2007, 1:01
sting

Jes'! Svaka cast! :D

Laku noc... :ciao:

jonathan
8.9.2007, 1:03
eh sace jedno od mene :dzavo:

edit: caine - hvala i lepo sanjaj

http://www.sk.co.yu/forum/images/smilies/custom1/ciao.gif

Covenant
8.9.2007, 1:05
More kada krnem sledece pitanje ima da ga pogadjate mesec dana,a i nece biti metal :opanachke

jonathan
8.9.2007, 1:32
e ovako.. jacu ovo nazvat "izdavackom kucom", koja ima svoje DJ-eve (ja izraza - diđejeve :D ) i izdaje albume pod svojim imenom.. albumi su poredani po brojevima i po imenima

dakle, trazim ime te "izdavacke kuce" i koji je album
http://www.zshare.net/audio/3531139783b336/
http://www.zshare.net/audio/3531364fb8d388/ - kraca verzija od 0.65MB

moze se desit da se pesma nadje kod recimo dj krmka ali ovo je izvorna tako da trazim originalnog izvodjaca

nadam se da ste me skontali
ono ko kad bi metallica se zvalo ime i izdavalo albume st anger itd i samo bili dodatno numerisani i na albumima svirali neki likovi

inace se radi o jako priznatoj muzici.. na svakom albumu imaju gosti poput pevaca, glumaca, repera itd itd..

dosta slicna muzika postoji.. druga izdavacka kuca s kojom cesto saradjuju i jos jedna zasebna grupa

bobi
8.9.2007, 1:35
Zabole me glava od ovoga. :D

Sun Tzu
8.9.2007, 1:43
Auuuuu...:eek: A ja mislio ja slusam za''banu muziku:n_klanja:
Dajte ljudi pogadjajte, da znam sta je ono, ocu jos...:kreza:

E, da ako neko vec nije cuo pre ovo, nema sanse da se pogodi...

jonathan
8.9.2007, 1:47
ajde ako ti se svidja dacu ti posle download linkove ;)
a da.. ja sam bas cuo za ove Estradasphere.. :D

Sun Tzu
8.9.2007, 1:47
Dogovoreno...;):D

Sto se tice Estradasphere tu si u pravu... Neslusaju svi isto tako da kviz i nije najravnopravniji prema svima. Ali tako stoje stvari...Sta ces...Bitno da se ljudi zabavljaju.:D

zoran845
8.9.2007, 1:50
@ kineski strateg

Kad ti ne znaš šta je i kažeš da je z@$*b@no, neću ni da pokušavam.;)

Sun Tzu
8.9.2007, 1:54
Ma, ne samo sto je pitanje za...... nego je i muzika takva. Mogu se kladim da onako nesto nisi cuo dosad...:eek:;) Veruj mi odslusaj. Pa sta bude, bude...

@ Jonathan kao sto ces i ti sad da uradis...mislim za hintove...

jonathan
8.9.2007, 1:54
Sto se tice Estradasphere tu si u pravu... Neslusaju svi isto tako da kviz i nije najravnopravniji prema svima. Ali tako stoje stvari...Sta ces...Bitno da se ljudi zabavljaju.:D

ma to je vise zafrkancija.. opet se posle daju hintovi tipa napise ti bukvalno odgovor..

jonathan
8.9.2007, 2:02
dok razmisljate.. evo jos jedna :opanachke
http://www.zshare.net/audio/35316228742c27/

a ja idem spavat.. jucer sam u jedan popodne ustao

poz

Covenant
8.9.2007, 2:07

Uh meni pricas-ja sam ustajao oko 2 :opanachke
Ma nemam sada zivaca da svlacim skoro tri mega na ovoj bedi
Sutra cemo u nove pobede ;)

galebns
8.9.2007, 9:31
dok razmisljate.. evo jos jedna :opanachke
http://www.zshare.net/audio/35316228742c27/

poz

Jel mozda Atari Teenage Riot?!

jonathan
8.9.2007, 15:03
ne nije

ajde evo jedan hint:

predpostavljam se da ste vidjali ovu sliku.. ovo im je zastitni znak

http://img46.imageshack.us/img46/6915/01gh4.jpg

a nalazi se na svakom albumu samo malo editovan:

http://img46.imageshack.us/img46/7172/02jb1.jpg http://img46.imageshack.us/img46/6515/03cf9.jpg

http://img46.imageshack.us/img46/4632/04lh1.jpg

SirDuck
8.9.2007, 15:36
motorhead?

Edit: nije :boodala:

galebns
8.9.2007, 16:17
A pa to su Hamleti. :p

zoran845
8.9.2007, 16:48
Ma, ne samo sto je pitanje za...... nego je i muzika takva. Mogu se kladim da onako nesto nisi cuo dosad...:eek:;) Veruj mi odslusaj. Pa sta bude, bude...

Ja (nekako) odslušao ono.:kreza::icon_scra:confused: Da je to i M. Kuzmanović ikada uradio, ne bi mu trebali Hitlerovi govori da rasterava komšiluk.:dzavo:

Pomislio sam da mi je player (Media Player Classic) poludeo.:mad::D

jonathan
8.9.2007, 17:46
hhhmmmm... staje, ne ide ?? http://www.rs-metal.com/images/smiles1/081.gif

ajde neka stoji jos malo pacu dati malo veci hint ali siguran sam da je neko vec pre video ovu gore glavusu

do tada evo jos jedna pesmica za opustanje http://www.rs-metal.com/images/smiles1/040.gif

http://www.rs-metal.com/images/smiles1/116.gif
http://www.zshare.net/audio/35416198757fa6/

jonathan
8.9.2007, 19:41
ajde dobro dobro evo ide hint:

oni su gospodari HC-a (metalci znaju na koji se zanr metala odnoci HC skracenica) e sad kad dobijete ime nadjite discography i nadjite na kojem je albumu pesma koju sam postavio u pitanju - Change History

da napomenem: trazim "izvodjace" i koi je album.. . .

CrowN
8.9.2007, 20:43
Mozda da das jos neki hint, ubi se od pomaganja :D
Bolje da si postavio neko lakse pitanje :)

Ja jedino sto sam nasao je Masters Of Hardcore Chapter XXII - Face Your Fear

jonathan
8.9.2007, 21:10
Mozda da das jos neki hint, ubi se od pomaganja :D
Bolje da si postavio neko lakse pitanje :)

Ja jedino sto sam nasao je Masters Of Hardcore Chapter XXII - Face Your Fear

hehe evoga,... imamo pobednika :tapsh:

svaka cast :n_klanja:

dakle radi se o masters of hardcore (http://www.mastersofhardcore.com/) http://img90.imageshack.us/img90/7002/01bs7.jpg i albumu - Face Your Fear 22.. tacnije masters of hard core ima prvih 5 albuma koji su isli po imenima a onda je cinimi se od sestog pocelo numerisanje i ima ih 23

znaci toje holandska hardcore-elektronska muzika.. postoji jos jedna grana gotovo iste muzike a to je Thunderdom (http://thunderdome.id-t.com/) http://www.colorkit.it/media/Thunderdom.jpg (takodjer iz holandije) i sa MOH izmenjuje ponekad DJ-eve a nekad uzimaju jedne od druugih pesme pa ih preradjuje

i treca je rotterdam terror corps (http://www.rotterdamterrorcorps.com/) http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/f/f9/180px-Rtclogo.jpg koji u principu stvaraju istu muziku..

a onda ima jos more holandskih grana tipa ove mutzike, ovo su jedno od naj poznatijih

etoga.. toliko o tome :)

pucaj dalje

PAIN
8.9.2007, 21:22
http://www.zshare.net/audio/35416198757fa6/

Nemojte da me kamenujete ali nista gore u zivotu nisam cuo:D.

jonathan
8.9.2007, 21:31
za sve ima prvi put :)
;)

CrowN
8.9.2007, 22:19
Ja cu biti malo manje surov od jonathana u postavljanju pitanja i bice ipak lakse pogoditi :)

Koji americki bend je prvo sebi nadenuo ime Gamma Ray, pa kada je bio suocen sa mogucnoscu tuzbe od istoimenog nemackog benda, odustao je i odabrao malo originalnije ime.

Sun Tzu
8.9.2007, 22:28
Queens of the Stone Age;)

CrowN
8.9.2007, 22:36
Sjajno, barem znam da nisi konsultovao wikipediu :D

Sledeci.

Sun Tzu
8.9.2007, 22:43
Ma nisam uopste...:a_whistli
Da promenimo malo vrstu muzike...Ko je ovaj cika?

zoran845
8.9.2007, 22:49
za sve ima prvi put :)
;)

U ovom slučaju (Masters of Hardcore) to je ujedno i poslednji.:D:)

jonathan
8.9.2007, 23:07
zoran845 jesil siguran :a_bleh:ž

a ovaj lik mi je poznat... hmm

jonathan
8.9.2007, 23:09
da nije junior reid

Sun Tzu
8.9.2007, 23:35
Nece biti...

zoran845
8.9.2007, 23:41
zoran845 jesil siguran :a_bleh:ž

100%... ž

a ovaj lik mi je poznat... hmm

I meni. Jedan takav je studirao Fakultet zaštite na radu u Nišu.

jonathan
9.9.2007, 0:01
da nije alpha blondy
daj neki hint dok si jos tu
zoran845 ovo ž sam slucajno pritisnuo :D

Bokile
9.9.2007, 0:05
Burning spear?

Sun Tzu
9.9.2007, 0:12
Necu ja nikud nebrinite...Dajte ljudi malo razmisljajte: kakvom bi on muzikom mogao da se bavi...jamajka i sve to...covek je "vatrogasac", ma kralj...:D
Nije ni taj Spear...

jonathan
9.9.2007, 0:14
junior reid i alpha blondy su "ti" jamajka pevaci.. ja ne znam vise ni jednog.. ali odo da potrazim :D

DeCoy
9.9.2007, 0:17
Africa Bambaataa?

Uh...nije on...učinilo mi se zbog bradice...sad videh da je on mnogo deblji:o

Sun Tzu
9.9.2007, 0:19
E bre DC on je iz Njujorka. C,c,c,c... Rekoh sa Jamajke...:D
Ali mnogo, mnogo, mnogo deblji...

Ni hooper...

jonathan
9.9.2007, 0:19
Fireman' Scorched

DeCoy
9.9.2007, 0:25
"Fireman" Capleton

Sun Tzu
9.9.2007, 0:30
"Fireman" Capleton

Evo ga krenuo je i u ovom kvizu... Tako je..
Clifton George Bailey III aka King Shango, King David, The Fireman (shvatili ste valjda da nije pravi vatrogasac), The Prophet...Rege i dancehall umetnik itd...
http://en.wikipedia.org/wiki/Capleton :n_klanja:

DeCoy
9.9.2007, 0:32
Evo ga krenuo je i u ovom kvizu...
:D:o

OK...dok imam inspiraciju...

Ko je ovo? Znači ime/grupa...

Odoh...vratiću se za 15-ak minuta;)

jonathan
9.9.2007, 0:32
nasao odma njega prvog ali reko nije to taj http://www.bbc.co.uk/1xtra/events/jamaica05/gallery/sting/5.shtml :boodala:

Sun Tzu
9.9.2007, 0:35
Lepo na tom linku pise The original fireman Capleton...:D

jonathan
9.9.2007, 0:37
a hebiga.. ajde bice drugi put :)

da nije Linda Ronstadt ?

DeCoy
9.9.2007, 0:48
Ne...nije...iskreno sam mislio da ćete već da odgovorite...

jonathan
9.9.2007, 0:49
jaa nikad video u zivotu

Sun Tzu
9.9.2007, 1:14
Daj pomagaj nama neznalicama...

Jer primecujete da nema metalaca vec duuugo vremena...Ne odgovara im muzika...:a_bleh:

p.s. Nije mi namera da uvredim ikoga...(cisto da napomenem za svaki slucaj)

Mrka Kapa
9.9.2007, 1:18
Dolores O'Riordan, pevačica grupe The Cranberries... bivša pevačica , doduše :)

My favorite ;)

jonathan
9.9.2007, 1:21
a vidi sto se promenila :eek:

stvarno stid me sto ovo nisam zznao

DeCoy
9.9.2007, 1:25
My favorite ;)

Jedan od mojih takođe;)

Da, Dolores iz irske grupe The Cranberries (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Cranberries)

Zombie im je možda i najveći hit...mada su moji favoriti Linger , Can` be with you , Animal Instinct , Promises , Just my imagination

...mada su dosta pali u mojim očima nakon pesme Bosnia, ali `ajde i dalje se nalaze na mom MP3 playeru

@Sun Tzu

Metalci spavaju :)

Mrka Kapa
9.9.2007, 1:29
Zombie im je možda i najveći hit...mada su moji favoriti Linger , Can` be with you , Animal Instinct , Promises , Just my imagination

Hehe, takođe - Linger, Just my imagination, Dreams, Ode to my Family...:)
Nešto nisam propratila njenu solo karijeru... ali pogledaću da nađem ponešto.

Pitanje (easy one):
Ko je osmislio uvodni rif za poznatu pesmu "Layla"?

jonathan
9.9.2007, 1:31
Eric Clapton

Mrka Kapa
9.9.2007, 1:35
Eric Clapton

Nope. ;)

CrowN
9.9.2007, 1:35
Jim Gordon?

jonathan
9.9.2007, 1:37
EDIT: Its famously contrasting movements were composed separately by Clapton and Jim Gordon. http://en.wikipedia.org/wiki/Layla

edit: Pattie Boyd

Mrka Kapa
9.9.2007, 1:59
Niko od navedenih... :(