PDA

Prikaži potpunu verziju : ISDN: DA ili NE

Serbicon
11.1.2006, 17:38
Dosta je više! Smučio mi se internet i download na 3 kbps, pa sam rešio da nešto preduzmem. Drug mi je savetovao da uzmem ISDN. Rekao mi je da se plaća 7000 din za uvođenje i mesečna pretplata. Da li se ISDN isplati. Da li neko ima iskustva sa njim?

Reloader
11.1.2006, 17:42
Sad ne. Kad su svi imali dial-up vredelo je. Sad kad imas gomilu brzih, jeftinijih i boljih stvari, ISDN se ne isplati...

Pantelija
11.1.2006, 17:54
U NS-u je pocelo uvodjenje ADSL-a po meni je adsl mnogo bolja solucija nego ISDN pa bih ti savetovao da se raspitas kod nekih ISPeva u vezi ADSL-a na tvojoj centrali. Imas ADSL flat pakete 256/64 od 1500din do 2200din. Moj ti je svate daa uzmes ADSL kod nekog proverenijer ISP-a, jer neki zavrcu slavinu posle par meseci koriscenja( prica se po Net domacim krugovima)

Serbicon
11.1.2006, 19:45
Nemam bas poverenja u ADSL. Koliko znam, tu ne postoji zagarantovana jacina veze, sto znaci da u trenutku kad svi downloaduju, a to je vrlo verovatno, jer svi hoce da iskoriste mogucnost neprestanog downloada, moze da radi isto kao obican dial-up, pa cak i sporije. Naglasavam cinjenicu da imam besplatne sate, jer se konektujem preko jedne poznate drzavne firme, tako da bih u slucaju ISDN-a placao pretplatu i telefon (a ne i internet sate).

Pantelija
11.1.2006, 19:55
Neznam ja koristim ADSL 256/64 flat i nikad mi down nije bio ispod 22kbps ide do teorijskih 27kbps, kada god sam na netu skidam sa oko 20kbps, a sa ostalim kbps surfujem tako da mislim da ti to nije problem naravno zavisi kod kog si ISP-a, pogledaj po forumima kakva su iskustva tvojih sugradjanja.

Serbicon
11.1.2006, 20:05
Ja bih mogao da nabavim opremu za ADSL za dzabe, pa me zanima jedna stvar: da li je moguce da placam pretplatu (koristim ADSL) 2-3 meseca, pa da mesec dana ne placam (ne koristim), pa da opet nastavim?

Pantelija
11.1.2006, 20:09
Zavisi od ugovora uglavnom je da moras da javis 3 meseca ranije pre nego sto se odjavis sa ADSL-a, a za posle ponovno koriscenje tu je opcija parkiranja ADSL-a( znam da je nudi BeoTelNet) za neku sumu novca da bi ti se sacuvao port za ADSL u centrali.

666666
11.1.2006, 20:30
Je l' znate mozda koliko je ISDN mesecna pretplata? Da li se to vise isplati ako ti ne treba besomucni download, vec samo zelis surfovanje i pomalo downloada vecom brzinom nego kod obicnog dial-up-a?

Serbicon
11.1.2006, 20:45
Kog provajdera za ADSL u NS biste mi preporucili? Da ne zavrnu posle par meseci.

Sale013
11.1.2006, 23:17
Pa u svakom slucaju je mnogo bolje nego obican dialup....!... ISDN jeste izgubio slavu,ubi ga wireless, kablovski, adsl..... Probaj prvo da izbunaris ova prva tri, a ako nemas mogucnosti za nijedno od toga onda uzimaj obavezno ISDN...

Reloader
12.1.2006, 0:04
Ma uzmi kablovski ili wireless...

Serbicon
12.1.2006, 0:43
Ma verovatno cu uzeti ADSL. Sta mislite o PTT-u kao ADSL provajderu?

Reloader
12.1.2006, 0:57
Sa ADSL-om ti se vrlo lako za godinu-dve moze desiti ono cega se pribojavas ;)

666666
12.1.2006, 1:18
Sa ADSL-om ti se vrlo lako za godinu-dve moze desiti ono cega se pribojavas ;)
A koliko je otprilike potrebno za opremu za bezicni, s obzirom da imam neometan pogled prema AP-u, koji mi se nalazi u blizini?

Serbicon
12.1.2006, 1:24
Kablovski sam odbacio, jer nemam tu mogucnost. O wireless-u sam razmisljao i zanima me kako se krecu mesecne cene?

Serbicon
12.1.2006, 1:35
I jos jedna stvar me zanima: Da li su IP adrese kod Wireless-a promenljive, kao kod ADSL-a, tj. da li se mogu koristiti P2P programi?

Reloader
12.1.2006, 1:41
Kablovski sam odbacio, jer nemam tu mogucnost. O wireless-u sam razmisljao i zanima me kako se krecu mesecne cene?

Proveri kod lokalnog providera. Ja nisam u NS-u

mfritz
12.1.2006, 13:33
drugari, ja koristim isdn vec kojih godinu dve. i mogu vam reci da je ok, radi onako kako bi trebalo da radi obican telefon samo sto zaista radi. kao maleni adsl, imas zagarantovanih 64 dl, samo ide racun za telefon :D

Serbicon
12.1.2006, 14:45
I, kolika je mesecna pretplata? Jos jedno pitanje: Koliko se placa ako koristis 1 kanal, a koliko ako koristis 2 i da li ti se, u slucaju da koristis oba kanala, duplo racunaju telefonski i internet sati?

Reloader
12.1.2006, 16:10
I, kolika je mesecna pretplata? Jos jedno pitanje: Koliko se placa ako koristis 1 kanal, a koliko ako koristis 2 i da li ti se, u slucaju da koristis oba kanala, duplo racunaju telefonski i internet sati?

Naravno, oba kanala su duplo skuplja...

BigBadVuk
12.1.2006, 16:35
Ma verovatno cu uzeti ADSL. Sta mislite o PTT-u kao ADSL provajderu?

JOK!!!!...Koga se zmije ujedale taj se i guštera plaši....
Ako kradu na običnim telefonima i računima šta misliš koliko će da te oderu za adsl???:mrgreensa

Nađi bre nekog normalnog provajdera i ne zagorčavaj sebi život u napred!:mrgreensa

mfritz
13.1.2006, 1:53
samo se spremi da placas dupli telefon. ja iskreno ne znam zasto da se mucis, vredi uzeti adsl ili kablovski ili wireless ili bilo sta sto zaobilazi telefon, ozbiljno. no cimanje, to je filozofija..

Salko Dinamitas
2.3.2006, 7:35

Pretplata je nesto preko 200 dinara za dva broja (kod obicnog telefona je valjda 50ak dinara).