PDA

Prikaži potpunu verziju : Kokteli


ACHTUNG
8.2.2007, 18:45
Posle dobrog jela,pravi smeker spremi i dobro pice:kreza:
Sad ,uvek moze crno vino,ali je previse komercijala:D

http://www.cocktail.com/
(posebno koktel koji se zove "Between the Sheets" :p )

hacker_aca
24.8.2007, 2:51
Evo jedan dobar sajt za koktele: http://www.bolscocktails.com/home.asp

Ima preko 15 000 recepata! Izaberite svoj... :)

Iris
25.8.2007, 0:28
Na Netu ima nekoliko sajtova (računajući i predloženi) koji se bave umetnošću pravljenja koktela... Neki od njih su opisani u Vodiču, a jedan od onih koje toplo preporučujem je Droogle (http://www.droogle.ca/).

Mlađe posetioce ovog foruma upozoravam da, ako već prave koktele, izuzetno paze na to koja pića mešaju i u kojoj meri, pojedine kombinacije mogu biti veoma loše - čak opasne. Obavezno dajte šansu i bezalkoholnim varijantama, nećete se razočarati ;)

hacker_aca
25.8.2007, 0:49
Moj brat je šanker u jednom od lokala u Budvi pa je tražio recepte koktela preko interneta i naišao na ovaj sajt i stavio ga u Bookmarks. Vidim neki novi sajt na listi, em što ima dosta koktela em što je dobro odrađen sajt pa rekoh da ga postavim ovde.

BTW, do sada sam samo probao B52 (http://en.wikipedia.org/wiki/B-52_(cocktail)) (nisam neki ljubitelj koktela ;)) i mogu reći da je dobar. Samo se razlikuje od ovog običnog što ima mali sloj zelenog apscenta na vrhu pa se zapali i onda se sa slamčicom sve nabrzaka posrče. :)

Iris
25.8.2007, 1:51
Nopenopenope ;)

B52 se pravi ISKLJUČIVO od likera od kafe (preporučujem Kahlua), Bailey's Irish Cream likera i Grand Marnier-a (liker od pomorandže, umesto njega može i Triple Sec). Grand Marnier se poslednji sipa, i on se zapravo pali!

(Ne, nisam barmen, ali sam zagriženi koktel-mejker u slobodno vreme i u blizini punog bara :aplauz:)

btw. nije apscent već absint (http://en.wikipedia.org/wiki/Absinthe), i njega nikako ne preporučujem u koktelima - mali zeleni je mnogo gadan :D


PS. Proverila sam, varijanta sa absintom se koristi u koktelu B55! Postoji i B53, B54, B61... :boodala:

hacker_aca
25.8.2007, 12:56
E sad si me zbunila. :) Nisam neki poznavaoc koktela tako da mi je mogao sipati i običnu vodu sa apscentom na vrhu i da zapali. :D Znam da je imao jaki slatki ukus... Inače, absint je na engleskom, apscent na srpskom. Ispravi me ako grešim. Zeleni je i najslabiji čini mi se. Crni apscent (absinth ;)) ima 80% alkohola ako se ne varam, zeleni nekih 40%.

BTW, nemojte da pomislite da sam neki veliki koktelaš/alkoholičar... :)

genius
25.8.2007, 13:09
Daj bre nemojte da pisete o tome ovde... ovo citaju i mala deca, ccc :dedica:

U svakom slucaju, svaka varijanta sa vodkom meni odgovara :D kao i svakom normalnom Rusu, dabome....

Od ponudjenih izabrao sam http://www.bolscocktails.com/cocktail-detail.asp?d=3600 i http://www.bolscocktails.com/cocktail-detail.asp?d=22562

Iris
25.8.2007, 17:21
Mala deca su unapred upozorena, a ionako ne bi ni trebalo da piju alkohol! :)

Što se malo veće dece tiče (:a_whistli), preporučujem neki lakši koktel za ovu vrućinu: engleski klasik Džin i tonik, ili 'ladni špricer ;)

Ukoliko želite nešto egzotičnije, probajte još neke klasike - Sex on the beach (http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_on_the_beach_%28cocktail%29) ili Tequila Sunrise (http://www.cocktailtimes.com/tequila/tequilasunrise.shtml). I jedan i drugi koktel imaju malu količinu alkohola, ali možete smućkati i bezalkoholni "Safe sex on the beach", koji se pravi od mešavine voćnih sokova i to u razmeri 3/3/2.

DobroslaV
8.9.2007, 10:36
Sorry zbog oživljavanja teme,ima li neki sajt na kome se nalaze recepti za bezalkoholne koktele?

rudar
8.9.2007, 13:21
E to sam i ja trazio i nisam ama bash nishta nashao :( .. I ja obozavam koktele (imam 14 god), na nekoj zurci su sluzili bezalkoholne, i ja sam od tad' poludio za njima! :D

A inache alkoholne necju piti nikad jer alkohol uopshte ne volim, a i plus sam kosharkash i pijem samo stvari koje nemaju suvi led niti alkohol u sebi :D:D:D

Iris
8.9.2007, 20:24
Ukucaj u Google "nonalcoholic cocktails", i dobićeš veliki broj različitih sajtova sa receptima... ;)

Iris
29.11.2007, 2:14
Tradicionalni Novogodišnji koktel, Eggnog (http://en.wikibooks.org/wiki/Cookbook:Eggnog) je zapravo vrelo piće od mleka, jaja, ruma ili belog vina i šećera. Opasno je sladak, još opasnije "hvata" ali je fantastičan ako je napolju veoma hladno :icon_wink

Evo još nekoliko (http://coffeetea.about.com/od/eggnog/Egg_Nog_Recipes.htm) varijanti, kao i bezalkoholne (http://www.indepthinfo.com/eggnog/recipesd.shtml) verzije koktela. Pazite da ne preterate sa količinom alkohola i dužinom kuvanja :ciao:

http://www.aeb.org/Recipes/EggClassics/CLASSICCOOKEDEGGNOG_files/eggnog.jpg

Ocelot
27.5.2008, 18:09
Final Fantasy kokteli. :D

http://scrollbar.dk/events/20080509.Final.Fantasy.Night/

Cocktails
24.2.2009, 15:47
Za sve one koji su posećivali sajt www.cocktailbar.co.yu obaveštenje da su zbog ukidanja .yu domena postavljene prezentacije na adresama:

www.cocktails.rs i www.kokteli.rs

Pozdrav,

Saša