PDA

Prikaži potpunu verziju : Overture la Overkill za kraj godine?

PixelTerror
23.8.2007, 17:53
Bas sam bio spreman da kupim novu konfu kada su me pojava 3 faktora sprečila:

DDR3, Intel Quad-Core i nVidia G92

Brate, uvek kada mi je sve OK da pazarim novu mašinu, izbace nove tehnologije zbog kojih bi moja na startu bila Veni Vidi Vici... :kreza:

Šta kažete, da čekam još par meseca i da pazarim nešto sa ta 3 elementa ili...

Dyca
23.8.2007, 18:08
Sacekaj,pa ces onda jos da sacekas,pa ces onda jos da sacekas..i tako u krug..Za tri meseca kad sve to bude izaslo imace nenormalno visoke i nepristupacne cene..tako da ni tada neces moci da priustis sebi takvu konfiguraciju..a onda kad cene budu pale izacice nova stvar na trziste koja ce da poremeti tvoj plan za kupovinu novog kompa...Ja ti kazem da sada uzmes plocu koja podrzava DDR3,neki quad core(ako bas zelis,ali bi moja preporuka isla za Intel c2d e6750) i uzmi 8800gts 320mb jer je najisplativiji trenutno..Kasnije mozes da zamenis procesor(ako za tim bude bilo potrebe),mozes da zamenis i grafu ili da dokupis jos jednu za sli i mozes da kupis nove memorijske module...naravno ako bude bilo para i potrrebe za tim..Kupi sada i uzivaj,jer ako budes razmisljao kao u ovom postu nikad neces kupiti sebi komp,a i ako ga budes kupio uvek ces misliti da si se zeznuo sto si to ucinio...

Shang Tsung
23.8.2007, 18:11
Pa ako planiras da das za komp 2k evra, onda pazari sta god zelish. Samo imaj u vidu da ddr3 kosta 250 e po cigli, a cena kartice sa g92 cipom ce biti oko 600e...
Licno, dok to ne postane mainstream, ne bih ni pomisljao na to, a plus nikad ne bi kupio najjacu karticu u klasi (jer je uvek nerealno sqpa).

nikola87
23.8.2007, 18:18
Bas sam bio spreman da kupim novu konfu kada su me pojava 3 faktora sprečila:

DDR3, Intel Quad-Core i nVidia G92

Brate, uvek kada mi je sve OK da pazarim novu mašinu, izbace nove tehnologije zbog kojih bi moja na startu bila Veni Vidi Vici... :kreza:

Šta kažete, da čekam još par meseca i da pazarim nešto sa ta 3 elementa ili...

al te sprecavaju ...strasno...

Prvo ddr 3 memorija je skupa ko ......
Drugo jos uvek ni ne funkcionise kako treba
Treca kakve veze ima da li ces za 2 god koristiti ddr2 ili ddr3 memoriju kada nece biti velike razlike ako su ti ostale komponente stare.
Cetvrto-Quad_core...xmmmmm....a jos uvek jedva da koristimo dual-core..pa ti vidi..
Peto-G92.....vise trenutno znam o atomskoj fizici nego od G92....tako da nece to jos dugo u narodne mase...a i kad se pojavi G92 i ti odes da ga kupis, pojavice se G93 i sta cemo onda da radimo...aaaaa

illidan
23.8.2007, 18:49
quad core i ddr3 imas i sada da kupis
x38 stize sredinom septembra
a g92 ce samo spustiti cenu 8800 seriji, pa uvek mozes zameniti high end kartu uz doplatu.

Master Neo
23.8.2007, 20:17
E na kraju cu da uzmem Nintendo Wii i da se igram ko covek...:kreza: Batalite te price, da kupite dobar komp. Uvek ce izlaziti nesto novo bolje, skuplje... Komp jednostavno nije bas za igracku platformu. Mozes da imas kakvu god hoces konfiguraciju, neka tamo kompanija ce izmisliti Crysis 28, i ti mozes da se slikas... Jedino da banemo i dignemo IBM super pc, mada trebalo bi nam jedno 20 slepera:kreza:

ukimafija
23.8.2007, 21:05
Prvo dok ddr3 bude kostao ispod 100e 1 gb , proci ce mnogo vremena a ne dobija se toliko mnogo tako da se ne isplati 2gb ddr3 1333 vs 4gb ddr2 800
2.Quad e 6600 ima i sad da se kupi mislim za oko 260-270 e ali ako mozes da ga uposlis.
3.Grafa:e tu je caka ovo se najvise isplati.Negde krajem oktobra pocetkom novembra i ja cu kupiti komp i to cekam, ako bude do 400e , kupujem 9800gts i Bog da me vidi, ako ne 8800 320mb bice testova sa
DX 10 igrama do tad....